LGBT+ parada - 2023.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ateista

#301 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Ateista »

John Cleese wrote: 12/04/2023 10:18
Ateista wrote: 12/04/2023 09:49

Realno govoreci, to "reklamiranje" moze dovesti do toga da odredjeni ljudi koji su inace labilni, imaju neke svoje probleme, u nekoj su furki bunta i slicno, odluce da to isprobaju da bi nekom tjerali inat i kontrirali, po meni ni to nije iskljuceno. Opet, to su ljudi koji imaju druge probleme i kod kojih se oni samo mogu tako manifestovati, i na razne druge nacine, a siguran sam da neko cija je orijentacija jasna i ko je nacisto sam sa sobom sta hoce, nikakva propaganda to ne moze promijeniti.
Ma mozemo sad do iznemoglosti izmisljati nekakve nategnute scenarije, ali sustina ostaje ista - seksualna orijentacija je urodjena i nije je moguce promijeniti :D

Ako se neko ko inace misli da je iskljucivo heteroseksualan i upusti u homoseksualne odnose (desava se u zatvorima, na primjer), to ne znaci da je postao homoseksualac nego da nije ni bio heteroseksualan, kako je mislio, nego biseksualan.
Naravno, samo kazem da ima tih slucajeva koje neko moze probati iskoristiti kao argument da se propagandom siri homoseksualizam ali to su neke druge stvari u pitanju.
To definitivmo, ko god se upusti u tako nesto sigurno nije potpuno strait, samo to mozda nije znao. Ne znam kakva propaganda ili situacija me ne bi natjerala na to, u to sam siguran. :D
skafiskafsnjak

#302 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by skafiskafsnjak »

Eno, organizuju iftar :lol:

Allaha mi dragog, ne znam sta je u glavama tih ljudi!?
Budi gej pedercina budi sta hoces .... ali ovo prevrsava sve mjere za mene.

Pa pedercine jeste procitali Kur'an ijednom? Sta on kaze za vas prikaze? :skoljka:
qlface

#303 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by qlface »

tramvajtrojka wrote: 12/04/2023 11:13 Jarane ti koliku antireklamu pravis i najveci pritivnik gay populacije ce postati ljubitelj nakon ovih tvojih izljeva mrznje :lol: :lol:
Kakve mržnje? Što zovem mentalno bolesne ljude mentalnim bolesnicima i protivim se njihovom ispiranju mozga djeci? To se nekada zvalo normalna osoba, i takvi i sada ovo gledaju i misle isto što i ja.

Tebi i sličnima koji se bojite neke debilne etikete će se ovako progurati svaka bolest u avliju, i vi ćete poslućno klimati u strahu da ne uvrijedite vaše gospodare i ispadnete puni "mržnje" i "transfobi".
Cherry-Cherry

#304 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Cherry-Cherry »

Nego kad smo kod religije, pa njih je Bog stvorio takve. Rodili su se takvi, to nije stvar izbora.
Ateista

#305 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Ateista »

qlface wrote: 12/04/2023 11:17
tramvajtrojka wrote: 12/04/2023 11:13 Jarane ti koliku antireklamu pravis i najveci pritivnik gay populacije ce postati ljubitelj nakon ovih tvojih izljeva mrznje :lol: :lol:
Kakve mržnje? Što zovem mentalno bolesne ljude mentalnim bolesnicima i protivim se njihovom ispiranju mozga djeci? To se nekada zvalo normalna osoba, i takvi i sada ovo gledaju i misle isto što i ja.

Tebi i sličnima koji se bojite neke debilne etikete će se ovako progurati svaka bolest u avliju, i vi ćete poslućno klimati u strahu da ne uvrijedite vaše gospodare i ispadnete puni "mržnje" i "transfobi".
Tebi je potrebno lijecenje, ovo ti govorim bez ikakve provokacije i potpuno dobronamjerno, iako znam da to neces tako shvatiti.
Bloo
Globalna šefica

#306 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Bloo »

qlface wrote: 12/04/2023 11:17

2 sedmice
Govor mrznje/Vrijedanje
Blixen

#307 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Blixen »

skafiskafsnjak wrote: 12/04/2023 10:56 Pa pedercine jeste procitali Kur'an ijednom?
a zasto gej populacija mora citati kuran? :lol:
Ateista

#308 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Ateista »

Cherry-Cherry wrote: 12/04/2023 11:25 Nego kad smo kod religije, pa njih je Bog stvorio takve. Rodili su se takvi, to nije stvar izbora.
Sad ce ti neko reci da se nisu rodili takvi nego su postali zbog propagande. :D
skafiskafsnjak

#309 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by skafiskafsnjak »

Blixen wrote: 12/04/2023 12:00
skafiskafsnjak wrote: 12/04/2023 10:56 Pa pedercine jeste procitali Kur'an ijednom?
a zasto gej populacija mora citati kuran? :lol:
Pa zato jer se nazivaju muslimanima i organizuju iftar.
Glupo ti pitanje.
Samo si jednu recenicu izdvojio od citavog posta ....

Ps: da su procitali, shvatili bi da je pederluk grijeh i da je zabranjeno. Ali promaklo im izgleda ....
Blixen

#310 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Blixen »

skafiskafsnjak wrote: 12/04/2023 12:03
Blixen wrote: 12/04/2023 12:00 a zasto gej populacija mora citati kuran? :lol:
Glupo ti pitanje.
nije
pitanje je na mjestu
zasto neko ko je gej mora citati kuran?
vrlo jednostavno pitanje
MarlboroGold

#311 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by MarlboroGold »

Homoseksualci su postojali i prije nego što je to postalo tabu pojavom monoteističkih religija i kad je to vezano za grijeh. Nekad su bili i uvaženi članovi velikih civilizacija.
Dakle, stari su koliko i sama ljudska vrsta. To je prirodno iako se u prirodi pojavljuje u minimalnim procentima.
MUNAFIK

#312 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by MUNAFIK »

Ateista wrote: 12/04/2023 12:01
Cherry-Cherry wrote: 12/04/2023 11:25 Nego kad smo kod religije, pa njih je Bog stvorio takve. Rodili su se takvi, to nije stvar izbora.
Postoje ljudi koji su rodjeni sa tim poremecajem, ali postoje i oni koji iz raznih razloga, a najvise potpomognutih LGBT propagandom bar malo eksperimentisu u tom pravcu.

Djeci se itekako mogu odredjena ponasanja nametnuti kao normalna ili pozeljna i onda da oni to sami probaju... mislim stvarno mi je malo nemoguce da ti fakat negiras to.

Znaci da uzmes 10 djecacica i ucis ih kako trebaju imati momka i voliti i prikazivati im ovu LGBT propakadnu kroz crtice, bajke i price kako se oni vole i kako su sretni bla bla bla eto nece ovi djecacici krenuti u tom pravcu...
Blixen

#313 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Blixen »

MUNAFIK wrote: 12/04/2023 12:40 Znaci da uzmes 10 djecacica i ucis ih kako trebaju imati momka i voliti i prikazivati im ovu LGBT propakadnu kroz crtice, bajke i price kako se oni vole i kako su sretni bla bla bla eto nece ovi djecacici krenuti u tom pravcu...
jarane jos se sjecam kada sam JE prvi put vidio :D
nema bolje stvari na dunjaluku od NJE

prema tome ili JE volis ili ne
nema te propagande koja te moze natjerati da zavoliš hašima :D
MUNAFIK

#314 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by MUNAFIK »

Blixen wrote: 12/04/2023 12:44
MUNAFIK wrote: 12/04/2023 12:40 Znaci da uzmes 10 djecacica i ucis ih kako trebaju imati momka i voliti i prikazivati im ovu LGBT propakadnu kroz crtice, bajke i price kako se oni vole i kako su sretni bla bla bla eto nece ovi djecacici krenuti u tom pravcu...

Pricamo o maloj djeci koja nemaju opste izgradjenu sliku o seksualnosti...
Ateista

#315 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Ateista »

MUNAFIK wrote: 12/04/2023 12:40
Ateista wrote: 12/04/2023 12:01

Postoje ljudi koji su rodjeni sa tim poremecajem, ali postoje i oni koji iz raznih razloga, a najvise potpomognutih LGBT propagandom bar malo eksperimentisu u tom pravcu.

Djeci se itekako mogu odredjena ponasanja nametnuti kao normalna ili pozeljna i onda da oni to sami probaju... mislim stvarno mi je malo nemoguce da ti fakat negiras to.

Znaci da uzmes 10 djecacica i ucis ih kako trebaju imati momka i voliti i prikazivati im ovu LGBT propakadnu kroz crtice, bajke i price kako se oni vole i kako su sretni bla bla bla eto nece ovi djecacici krenuti u tom pravcu...
Prvo sto niko ne uci da to tako treba, vec samo da je i to ok, to su razlicite stvari. Niko od lgbt populacije ne kaze da je to jedino ispravno i da svi trebamo biti takvi.
To sto neko tako uci djecu moze pomoci samo da ako to dijete ima sklonosti da bude slobodno da ih istrazi a ne da to potiskuje u sebi iz straha.
Ne kazem da neje ekstremne metode ispiranja mozga i manipulacije ne bi dovele do toga da dijete to prihvati kao jedino normalno, ali za takve slucajeve nisam cuo.
Ateista

#316 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Ateista »

MUNAFIK wrote: 12/04/2023 12:56
Blixen wrote: 12/04/2023 12:44

Pricamo o maloj djeci koja nemaju opste izgradjenu sliku o seksualnosti...
Teoretski moguce, ali to se ne radi, bar nisam cuo za takve slucajeve. Lgbt populacija uci djecu postovanju i prihvatanju drugacijeg, nije to ispiranje mozga da svako mora biti takav.
no_sikiriki

#317 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by no_sikiriki »

Ne znam, po ovome sto neki ovdje pisu, rekao bi covjek da preuzimaju svijet i da su nam djeca u velikoj opasnosti. :mrgreen:
Zoooka

#318 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Zoooka »

Koje licemjerje na temi, zašto niko ne spominje alkohol, jel vam smeta kad iftar organizuje neko ko pije mimo ramazana ? Nisam vjernik, ali se zna šta piše u Kur'anu u vezi opojnih sredstava. Ah, to dobro staro licemjerstvo i uzimanje onoga sto vama odgovara.
Sara03

#319 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Sara03 »

skafiskafsnjak wrote: 12/04/2023 10:56 Eno, organizuju iftar :lol:

Allaha mi dragog, ne znam sta je u glavama tih ljudi!?
Budi gej pedercina budi sta hoces ... ali ovo prevrsava sve mjere za mene.

Pa pedercine jeste procitali Kur'an ijednom? Sta on kaze za vas prikaze? :skoljka:
skafiskafsnjak wrote: 12/04/2023 12:03 Da su procitali, shvatili bi da je pederluk grijeh i da je zabranjeno. Ali promaklo im izgleda ...
Smiješ li 'vako u Minkenu? :D

Glup ti je argument. Mnogi su pročitali Kur'an i spoznali da načelno zabranjuje određene stvari i ponašanja. Nemoj piti, nemoj kockati, nemoj ogovarati, pa opet piju, kockaju i ogovaraju. Govoriš li takvima da im je promaklo?

Imaš pravo na mišljenje i stav. Ali, tvoje spominjanje Allaha, uz najprizemnije uvrede, nazivanje određene grupe prikazama, drugi mogu protumačiti kao ličnu ogorčenost na boga, božju volju i određenje. Pa se zapitaj koliko vjeruješ i koliko sam slijediš odredbe iz svete knjige.
John Cleese

#320 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by John Cleese »

no_sikiriki wrote: 12/04/2023 13:02 Ne znam, po ovome sto neki ovdje pisu, rekao bi covjek da preuzimaju svijet i da su nam djeca u velikoj opasnosti. :mrgreen:
Pa baci pogled na distopijski scenarij u jednom od prethodnih postova - heteroseksualistima ne gine duboka ilegala kad homoseksualisti zavladaju...

Ukratko - bice skoro propast svEta :| :D

https://www.youtube.com/watch?v=pQ16Puo9A2Q
konoplja

#321 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by konoplja »

Ateista wrote: 12/04/2023 09:43
konoplja wrote: 11/04/2023 07:19

Ne, reproduktivna sposobnost nije zadovoljavajuci kriterij koji se koristi za klasifikaciju spola. To bi bas bilo blesavao. :D
Nas spol je stabilna i urodjena bioloska kategorija koju je nemoguce promijeniti, kao sto je i slucaj sa seksualnom orijentacijom, zbog toga i jesmo gonohoricna vrsta. Uspostavljen je u trenutku zaceca i odredjen genima koji se nalaze na spolnim kromosomima. Ti geni daju signal i instrukcije te determiniraju u kojem od dva pravca ce se tijelo razvijati. Muskom pravcu; struktuiranom oko produkcije malih gameta (spermatozoida) ili zenskom pravcu; strukturianom oko produkcije velikih gameta (jaja). Znaci, dva su razvojna pravca reproduktivne anatomije i organizirana su oko produkcije jednog od dva razlicita gameta.

I upravo su gameti centralni dio cijele price.
Spol je u funkciji reprodukcije i nasa forma reprodukcije je anizogamna - to znaci da je u pitanju fuzija dva gameta koji se razlikuju po velicini i obliku. To je upravo kljucni razlog i dokaz da je spol binaran. Dva tipa gameta (spermatozoidi i jaja) znaci dva spola. Ne postoji niti treci, niti n-ti tip gameta, niti je potreban za reprodukciju.
Tako da, muskarac je fenotip baziran oko produkcije spermatozoida, a zena je fenotip baziran oko produkcije jaja i odredjeni su genima u trenutku zaceca.

Sto nas vraca na reproduktivnu sposobnost i objasnjenje zasto to nije kriteriji za klasifikaciju spola. Zdrava, muska i zenska, djeca nisu reproduktivno sposobna ali imaju instrukcije za svoj fenotip i u kojem pravcu ce se razvijati, a posjeduju i sav potreban aparatus za proizvodnju gameta. Takodjer, ljudi koji izgube reproduktivne sposobnost ne izgube svoj fenotip i spol te ne prestaju biti muskarci ili zene.
Tu je jos nekih 0.1% DSD, ljudi sa poremecajima spolnog razvoja, koji se takodjer razvijaju u jednom od dva pravca, ali je nesto otislo po krivu.

Uglavnom, nije fazon brkati spol sa spolnim karakteristikama. Uzimanje hormona suprotnog spola, razlicite estetske i rekonstruktivne operacije koje promijene spolne karakteristke ne mijenjaju spol. Stoga, traziti pravo da se spol promjeni u oficijelnim dokumentima je glupa ideja jer je promijena spola nemoguca. Nemam nista protiv toga da se uvedu dvije nove - trans klasifikacije. To bi imalo smisla.
Sad vec ulazimo u biologiju o kojoj ne znam dovoljno da bih dao neki komentar na to. :D
Ako je to zvanicni stav struke onda to postujem, i u tom slucaju mozda jeste najrealnije da se uvedu dodatne trans kvalifikacije kao zvanicne u dokumentima. Ako je neko promijenio spol ne vidim razlog zasto u praksi tu osobu ne bismo tako tretirali, ne bih imao problem da nekadasneg muskarca oslovljavam kao zensko ako to tako zeli.
Pa da, to jedino ima smisla jer, opet, spol je nemoguce promijeniti. Jedino je moguce utjecati na spolne karakteristike i atribute da donekle oponasaju suprotan spol. Sto je sasvim druga stvar od promijene spola. I to je uredu, nek ljudi imaju pristup tim uslugama ako ce im to pomoci da umanje patnju koju osjecaju kao posljedicu gender dysporije. Ali nema potrebe da drustvu aktivno sudjeluje u toj lazi da je spol moguce promijeniti i da hrane te zablude. Svi trebaju biti svjesni da je spol nemoguce promjeniti, ukljucujuci i trans osobe.
John Cleese

#322 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by John Cleese »

konoplja wrote: 12/04/2023 13:35
Ateista wrote: 12/04/2023 09:43

Sad vec ulazimo u biologiju o kojoj ne znam dovoljno da bih dao neki komentar na to. :D
Ako je to zvanicni stav struke onda to postujem, i u tom slucaju mozda jeste najrealnije da se uvedu dodatne trans kvalifikacije kao zvanicne u dokumentima. Ako je neko promijenio spol ne vidim razlog zasto u praksi tu osobu ne bismo tako tretirali, ne bih imao problem da nekadasneg muskarca oslovljavam kao zensko ako to tako zeli.
Pa da, to jedino ima smisla jer, opet, spol je nemoguce promijeniti. Jedino je moguce utjecati na spolne karakteristike i atribute da donekle oponasaju suprotan spol. Sto je sasvim druga stvar od promijene spola. I to je uredu, nek ljudi imaju pristup tim uslugama ako ce im to pomoci da umanje patnju koju osjecaju kao posljedicu gender dysporije. Ali nema potrebe da drustvu aktivno sudjeluje u toj lazi da je spol moguce promijeniti i da hrane te zablude. Svi trebaju biti svjesni da je spol nemoguce promjeniti, ukljucujuci i trans osobe.
Da, to bi bilo jedino smisleno polaziste za sve u vezi s predmetnom problematikom - inace posve bespotrebno ignoriranje cinjenica vodi u bezgranicni apsurd i neraspletiv haos :)
swanfilter

#323 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by swanfilter »

Jel i mi drugi mozemo na ovaj ifatr?
konoplja

#324 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by konoplja »

John Cleese wrote: 12/04/2023 13:45
konoplja wrote: 12/04/2023 13:35

Da, to bi bilo jedino smisleno polaziste za sve u vezi s predmetnom problematikom - inace posve bespotrebno ignoriranje cinjenica vodi u bezgranicni apsurd i neraspletiv haos :)
Naravno, cinjenica je da je spol urodjen i nije ga moguce promijeniti. Ignoriranje te cinjenice vodi u bezgranican apsurd i neraspletiv haos.
Mi vidimo da vama pise da ste vi zena, ali nama su potrebne zene za klinicko ispitivanje ovog lijeka.
Mi razumijemo da ste vi zena, ali morate uzimati dozu preporucenu za muskarce.
Vi ste zena, ali ne mozete ucestvovati i natjecati se protiv zena.
:kiss: :D
skafiskafsnjak

#325 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by skafiskafsnjak »

Blixen wrote: 12/04/2023 12:09
skafiskafsnjak wrote: 12/04/2023 12:03
Glupo ti pitanje.
nije
pitanje je na mjestu
zasto neko ko je gej mora citati kuran?
vrlo jednostavno pitanje
Pa tako ide ako se smatras muslimanom.
Ovi degenerici se smatraju muslimanima i pederima. Ne ide zajedno nikako.
Da su jednom procitali Kur'an, vidjeli bi to.

Ovo organizovanje iftara je bogohuljenje.

Al haj nikad ne znas, mozda se dozovu tobe u ovih mubarek danima.... bas na tom iftaru
Post Reply