Eh vidiš, koliko se sjećam, jedini je Dino Konaković i prije izbora govorio da nije fer da Bošnjaci biraju hrvatima predstavnike. Na stranu da li se ja s tim slažem ili ne. Istina je da je on tako govorio i prije izbora.sehohari wrote: ↑08/04/2023 00:25Napisao si, citiram "To što zelenoj buržoaziji smeta da Sarajevo još uvijek nije totalno etnički očišćeno, iako su sve uradili da bude tako, uz zadržavanje ekstremnih uzoraka kako bi ih pokazivali kad im kažu da su isti kao pravoslavni i katolički talibani".ABH017 wrote: ↑07/04/2023 23:53
Kad pišeš sranja onda miališ da je sve sranje. Prije nego odgovoriš na nečiji post trebalo bi da ga pročitaš. Ja nigdje nisam pisao o odlasku Srba iz Sarajeva. Znam ja vrlo dobro kako su Srbi otišli, kako su po potpisivanju DMS skidali ograde, prozore i čupali kablove sa svojih kuća, misleći da se nikad više neće vratiti u njih. Ali ne pričamo o tome. Pričamo o olajavanju, omalovažavanju, uništavanju svega što nije SDA.
To što ti ne razumiješ o čemu pišem, govori samo o tebi. Ili razmišljaš kolektivnim usmjerenjima i ne možeš da promisliš svojom glavom, ili si samo pod uticajem ili iz ličnog interesa braniš priču SDA.
Kad mogu krasti njihovi, nek kradu i naši. Kad mogu oni možemo i mi. I to je to. Pa po čemu ste onda drugačiji?
Zar nisu građani Sarajeva, građani Bosne i Hercegovine jednako vrijedni? Bez obzira na bilo kakvu pripadnost.
Ako manju vrijednost Srba u Sarajevu opravdavaš manjom vrijednošću Bošnjaka i Hrvata u Banjaluci, onda se zapitaj u čemu je razlika tvog gledanja od gledanja velikosrpske i velikohrvatske politike u BiH.
Riječi "još uvijek nije totalno očišćeno" implicira da je se već dogodilo etničko čišćenje, a ovaj drugi dio priče je 1:1 isto ono što ćeš čuti kada pitaš nekoga u RS-u zašto u Sarajevu još ima Srba (jer su to Alijini/Bakirovi Srbi i tkd.). Nisam ja kriv što si se ti pogrešno izrazio.
Etiketiranje svakoga drugog kao izdajnika jeste pogrešno od SDA, ali je to legitimna stvar u politici.
I druga strana na svaki mogući potez govori da je izdaja, da je Bosna prodata i tkd. Prije izbora bukvalno su ovdje govorili kako je Bakir izdao Bosnu time što je u Mostaru potpisao da će on slijediti legitimno predstavljanje, dati Hrvatima predsjedništvo i sve ostalo, samo da bi onda sada iste te osobe ovdje pisale kako se Hrvati ne smiju preglasati i javno trojka pristaje na izmjenu izbora članova predsjedništva po HDZ modelu.
To se plasira svugdje u svijetu, a kamoli ovdje sa ovim političkim stanjem. Plasira se zato što je istina da ovu zemlju svako malo neko izda, samo je fol u tome što se to dešava bez obzira na stranačku pripadnost.
Istina jeste da ovu zemlju niko ne jebe ni 2%, a najmanje oni koji na osnovu toga dobivaju glasove.
Što se tiče SDA i njihovog protjerivanja drugih i drugačijih iz Sarajeva, htio sam reći u čemu je razlika između njih i onih drugih, koji protjeruju sve što ne razmišlja kao oni iz Banjaluke, Mostara itd? Nikakva. To sam htio reći. Pa ako nam/vam valja SDA, onda bi bilo normalno da nam/vam valjaju i HDZ, SNSD, SDS.....
Eh vidiš meni ni jedni ne valjaju jednako.