Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
ABH017

#92676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ABH017 »

sehohari wrote: 08/04/2023 00:25
ABH017 wrote: 07/04/2023 23:53
Kad pišeš sranja onda miališ da je sve sranje. Prije nego odgovoriš na nečiji post trebalo bi da ga pročitaš. Ja nigdje nisam pisao o odlasku Srba iz Sarajeva. Znam ja vrlo dobro kako su Srbi otišli, kako su po potpisivanju DMS skidali ograde, prozore i čupali kablove sa svojih kuća, misleći da se nikad više neće vratiti u njih. Ali ne pričamo o tome. Pričamo o olajavanju, omalovažavanju, uništavanju svega što nije SDA.
To što ti ne razumiješ o čemu pišem, govori samo o tebi. Ili razmišljaš kolektivnim usmjerenjima i ne možeš da promisliš svojom glavom, ili si samo pod uticajem ili iz ličnog interesa braniš priču SDA.
Kad mogu krasti njihovi, nek kradu i naši. Kad mogu oni možemo i mi. I to je to. Pa po čemu ste onda drugačiji?
Zar nisu građani Sarajeva, građani Bosne i Hercegovine jednako vrijedni? Bez obzira na bilo kakvu pripadnost.
Ako manju vrijednost Srba u Sarajevu opravdavaš manjom vrijednošću Bošnjaka i Hrvata u Banjaluci, onda se zapitaj u čemu je razlika tvog gledanja od gledanja velikosrpske i velikohrvatske politike u BiH.
Napisao si, citiram "To što zelenoj buržoaziji smeta da Sarajevo još uvijek nije totalno etnički očišćeno, iako su sve uradili da bude tako, uz zadržavanje ekstremnih uzoraka kako bi ih pokazivali kad im kažu da su isti kao pravoslavni i katolički talibani".
Riječi "još uvijek nije totalno očišćeno" implicira da je se već dogodilo etničko čišćenje, a ovaj drugi dio priče je 1:1 isto ono što ćeš čuti kada pitaš nekoga u RS-u zašto u Sarajevu još ima Srba (jer su to Alijini/Bakirovi Srbi i tkd.). Nisam ja kriv što si se ti pogrešno izrazio.

Etiketiranje svakoga drugog kao izdajnika jeste pogrešno od SDA, ali je to legitimna stvar u politici.
I druga strana na svaki mogući potez govori da je izdaja, da je Bosna prodata i tkd. Prije izbora bukvalno su ovdje govorili kako je Bakir izdao Bosnu time što je u Mostaru potpisao da će on slijediti legitimno predstavljanje, dati Hrvatima predsjedništvo i sve ostalo, samo da bi onda sada iste te osobe ovdje pisale kako se Hrvati ne smiju preglasati i javno trojka pristaje na izmjenu izbora članova predsjedništva po HDZ modelu.

To se plasira svugdje u svijetu, a kamoli ovdje sa ovim političkim stanjem. Plasira se zato što je istina da ovu zemlju svako malo neko izda, samo je fol u tome što se to dešava bez obzira na stranačku pripadnost.
Istina jeste da ovu zemlju niko ne jebe ni 2%, a najmanje oni koji na osnovu toga dobivaju glasove.
Eh vidiš, koliko se sjećam, jedini je Dino Konaković i prije izbora govorio da nije fer da Bošnjaci biraju hrvatima predstavnike. Na stranu da li se ja s tim slažem ili ne. Istina je da je on tako govorio i prije izbora.
Što se tiče SDA i njihovog protjerivanja drugih i drugačijih iz Sarajeva, htio sam reći u čemu je razlika između njih i onih drugih, koji protjeruju sve što ne razmišlja kao oni iz Banjaluke, Mostara itd? Nikakva. To sam htio reći. Pa ako nam/vam valja SDA, onda bi bilo normalno da nam/vam valjaju i HDZ, SNSD, SDS.....
Eh vidiš meni ni jedni ne valjaju jednako.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#92677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

ABH017 wrote: 08/04/2023 00:36

Napisao si, citiram "To što zelenoj buržoaziji smeta da Sarajevo još uvijek nije totalno etnički očišćeno, iako su sve uradili da bude tako, uz zadržavanje ekstremnih uzoraka kako bi ih pokazivali kad im kažu da su isti kao pravoslavni i katolički talibani".
Riječi "još uvijek nije totalno očišćeno" implicira da je se već dogodilo etničko čišćenje, a ovaj drugi dio priče je 1:1 isto ono što ćeš čuti kada pitaš nekoga u RS-u zašto u Sarajevu još ima Srba (jer su to Alijini/Bakirovi Srbi i tkd.). Nisam ja kriv što si se ti pogrešno izrazio.

Etiketiranje svakoga drugog kao izdajnika jeste pogrešno od SDA, ali je to legitimna stvar u politici.
I druga strana na svaki mogući potez govori da je izdaja, da je Bosna prodata i tkd. Prije izbora bukvalno su ovdje govorili kako je Bakir izdao Bosnu time što je u Mostaru potpisao da će on slijediti legitimno predstavljanje, dati Hrvatima predsjedništvo i sve ostalo, samo da bi onda sada iste te osobe ovdje pisale kako se Hrvati ne smiju preglasati i javno trojka pristaje na izmjenu izbora članova predsjedništva po HDZ modelu.

To se plasira svugdje u svijetu, a kamoli ovdje sa ovim političkim stanjem. Plasira se zato što je istina da ovu zemlju svako malo neko izda, samo je fol u tome što se to dešava bez obzira na stranačku pripadnost.
Istina jeste da ovu zemlju niko ne jebe ni 2%, a najmanje oni koji na osnovu toga dobivaju glasove.
Eh vidiš, koliko se sjećam, jedini je Dino Konaković i prije izbora govorio da nije fer da Bošnjaci biraju hrvatima predstavnike. Na stranu da li se ja s tim slažem ili ne. Istina je da je on tako govorio i prije izbora.
Što se tiče SDA i njihovog protjerivanja drugih i drugačijih iz Sarajeva, htio sam reći u čemu je razlika između njih i onih drugih, koji protjeruju sve što ne razmišlja kao oni iz Banjaluke, Mostara itd? Nikakva. To sam htio reći. Pa ako nam/vam valja SDA, onda bi bilo normalno da nam/vam valjaju i HDZ, SNSD, SDS.....
Znam, tu prvenstveno i mislim na stranke ljevice, a ne na Dinu koji mi je vazda bio kontroverzna ličnost.

Ja ne znam da li bih smio staviti SDA u isti koš sa HDZ-om ili SNSD-om. Znam da su svi grozni, ali znam da bi me ovi iz SDA samo pokrali, da li bio Srbin, Hrvat ili Bošnjak, a ovi iz drugih nabrajanih grupacija ili protjerali ili radili ko zna šta sa mnom.

SDA ne organizuje sistematsko zastrašivanje povratnika npr. ili pravi dočeke za nekoga u rangu Kordića.
mirza_15

#92678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

ABH017 wrote: 08/04/2023 00:36

Prije Dine su isto rekli: Haris Silajdžić, Bakir Izetbegović, reis Kavazović

https://www.fena.ba/article/1044413/kav ... gom-narodu

https://balkans.aljazeera.net/news/balk ... nistva-bih
Last edited by mirza_15 on 08/04/2023 01:51, edited 1 time in total.
relativno84

#92679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Bloo wrote: 07/04/2023 17:36 Mozes li, molim te, taj prijedlog ovdje napisati?
Spoiler
Show
Image
Spoiler
Show
Image
Dovoljna su dva glasa i to je to, parlamentarna vecina dobija svoj smisao. I Nerko mozes prestati trljati ruke i poceti da radi, ali nekim cudom to je problem za Trojku. Ok prihvatam da HDZ ima zelju da zadrzi tu polugu za mogucu blokadu u buducnosti, ali zasto invalidna struktura svojevoljno pristaje da bude alibi tome.

Ok imate koaliciju ali jel to iznad svih principa na koje se pozivaju pa ce lagano preci preko toga samo da se jos jednom ne pokaze ko zaista nema zelju da se stvari promijene, ako je tako jbtga cekati da svabo nametne ali samo ovaj put jer sve se svodi na to, i mirna Bosna, a mozda i ne. Nema boljeg recepta za radikalizaciju od toga, sto je mozda i cilj ali posljedice ce osjetiti svi.

Samo bit ce kasno da se opet odgovorni vade nebulozama tipa nismo razmisljalji da ce mup koji je ucestvovao u genocidu iskorisiti manjkavost zakona da brise sa spiska one koje nije obrisao sa lica zemlje u prvom pokusaju.
Login77777

#92680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Prpa.ba wrote: 07/04/2023 21:35
tramvajtrojka wrote: 07/04/2023 21:33 pali 10% prpa bolje da ti se ne vade postovi sa prijevremenih izbora :lol: :lol: :lol:
@Login77777 @_BataZiv_0809

:kiss:
Reci Prle sta treba. :bih:
mirza_15

#92681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

relativno84 wrote: 08/04/2023 01:49
Bloo wrote: 07/04/2023 17:36 Mozes li, molim te, taj prijedlog ovdje napisati?
Spoiler
Show
Image
Spoiler
Show
Image
Dovoljna su dva glasa i to je to, parlamentarna vecina dobija svoj smisao. I Nerko mozes prestati trljati ruke i poceti da radi, ali nekim cudom to je problem za Trojku. Ok prihvatam da HDZ ima zelju da zadrzi tu polugu za mogucu blokadu u buducnosti, ali zasto invalidna struktura svojevoljno pristaje da bude alibi tome.

Ok imate koaliciju ali jel to iznad svih principa na koje se pozivaju pa ce lagano preci preko toga samo da se jos jednom ne pokaze ko zaista nema zelju da se stvari promijene, ako je tako jbtga cekati da svabo nametne ali samo ovaj put jer sve se svodi na to, i mirna Bosna, a mozda i ne. Nema boljeg recepta za radikalizaciju od toga, sto je mozda i cilj ali posljedice ce osjetiti svi.

Samo bit ce kasno da se opet odgovorni vade nebulozama tipa nismo razmisljalji da ce mup koji je ucestvovao u genocidu iskorisiti manjkavost zakona da brise sa spiska one koje nije obrisao sa lica zemlje u prvom pokusaju.
I jedan prijedlo o ukidanju entite neka napišu i upute u parlamentarnu proceduru. I da nam svima budu plate 5.000 eura minimalno. E to je vidiš u rangu ovog prijedloga koji je čisti populizam jer svi znamo da ne može proći i da je čisto gubljenje vremena pokušati to gurati. Pametan čovjek nwće trošiti vrijeme na stvari za koje zna da su nemoguće. Meni nije jasno kako smo mi u prosjeku toliko glupi da nam mogu prodavati ovakve fazone.
relativno84

#92682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

mirza_15 wrote: 08/04/2023 01:58
I jedan prijedlo o ukidanju entite neka napišu i upute u parlamentarnu proceduru. I da nam svima budu plate 5.000 eura minimalno. E to je vidiš u rangu ovog prijedloga koji je čisti populizam jer svi znamo da ne može proći i da je čisto gubljenje vremena pokušati to gurati. Pametan čovjek nwće trošiti vrijeme na stvari za koje zna da su nemoguće. Meni nije jasno kako smo mi u prosjeku toliko glupi da nam mogu prodavati ovakve fazone.
Iskreno ni meni nije jasno kako vam to mogu prodavati i dan danas, kada iz dana u dan imamo dodatne potvrde s raznih strana da sve izmjene imaju samo jednu svrhu.

Trosenje vremena velis kao da to nije slucaj i sada, ma nece to proci, pa zasto nece, reci lijepo gdje je problem, i zasto je problem da su dovoljna dva glasa. Jel ovo opet ona faza kao par dana nakon izbora kada na raznim televizijama razliciti likovi i likuse zamuckuju ko je blokirao zadnje cetiri godine, niko nista ne zna ali dobro znaju da bi nekako do vlasti.

Evo bujrum promijeni ustav i vladaj ali jok daj malo da savijemo ustav privremeno jer eto trajne promjene su knedla u grlu po hercegovini. Kad mogu trojkasi daviti se zabama na dnevnoj bazi, pa jel to problem i poneka knedla za majorizirane, ko prezivi gutanje zasluzio je da vlada.

Forto je kritican cesto ali ono njegovo susramlje definitivno dobija novu dimenziju ovih dana kada Trojka nicim izazvana sama sebe minimizira.
mirza_15

#92683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

relativno84 wrote: 08/04/2023 02:16
mirza_15 wrote: 08/04/2023 01:58
Iskreno ni meni nije jasno kako vam to mogu prodavati i dan danas, kada iz dana u dan imamo dodatne potvrde s raznih strana da sve izmjene imaju samo jednu svrhu.

Trosenje vremena velis kao da to nije slucaj i sada, ma nece to proci, pa zasto nece, reci lijepo gdje je problem, i zasto je problem da su dovoljna dva glasa. Jel ovo opet ona faza kao par dana nakon izbora kada na raznim televizijama razliciti likovi i likuse zamuckuju ko je blokirao zadnje cetiri godine, niko nista ne zna ali dobro znaju da bi nekako do vlasti.

Evo bujrum promijeni ustav i vladaj ali jok daj malo da savijemo ustav privremeno jer eto trajne promjene su knedla u grlu po hercegovini. Kad mogu trojkasi daviti se zabama na dnevnoj bazi, pa jel to problem i poneka knedla za majorizirane, ko prezivi gutanje zasluzio je da vlada.

Forto je kritican cesto ali ono njegovo susramlje definitivno dobija novu dimenziju ovih dana kada Trojka nicim izazvana sama sebe minimizira.
Neće proći zato što će HNS oboriti u domu naroda. Mislim, koliko čovjek mora biti ograničen da to ne skonta. Formalno bi tim izmjenama napravi građansku federaciju, a suštinski Bošnjački entitet zbog strukture stanovništva. Naravno da će to HNS oboriti. I zašto onda to uopšte pokretati? Jasno je. Treba neukom svijetu prodavati muda pod bubrege i po ko zna koji put prosipati patriJotizam. Doduše, taj populizam najbolje pali kod širokih narodnih masa. To što ne donosi ništa korisno... Ma ko te pita. Samo neka neuka masa ponovo da glasove.
Prpa.ba

#92684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Mirzin post zaista otkriva sustinu problema.

HNS nece pristati ni na sta sto umanjuje ili slabi katolicku pregovaracku poziciju. S pravom.

Problem koji imaju Bosnjaci jeste da im se u njihovoj kvoti nastanio cetvrti glasacki blok Ostalih i onih Bosnjaka koji ne znaju ko to puca iznad Sarajeva, tj. u modernoj varijanti "ne znaju da li ima kriminala u Hercegovini i ko blokira Federaciju" i "HDZ ne moze vise podnijeti opstrukcije SDA i DF-a".

I tog glasackog bloka u zadnjem ciklusu je bilo dovoljno da HNS dodje u poziciju da moze birati koga iz Bosnjacke kvote zeli. Logicno, za naklonost HNS-a izborice se onaj ko ponudi vise. A vise nude ovi sto ne znaju.

Jedini problem im je to sto Washington i Zagreb nisu ocekivali dobar rezultat primarno DF-a, a onda i stabilan rezultat SDA, pa su radeci izmjene Ustava FBiH krojene za HDZ, neplanirano pomogli SDA/DF bloku.

I evo se vec od novembra koprcaju. A koprcanje je jer je ipak malo prpa tek tako odraditi jednokratno rjesenje koje ce brutalno ogoliti ciljeve, pa drasticno smanjiti broj zalutalih bosnjackih glasova cetvrtom bloku. Isto vrijedi i za ove precizne racunice koliko podrske za eventualni model veta treba u Domu naroda FBiH. Da je nekako nabosti broj koji odgovara HDZ-u, a ne odgovara SDA-u ni sad ni u iducem ciklusu.

Ko se izbornog inzenjeringa laca, od izbornog inzenjeringa i ide na smetljiste historije. :mrgreen:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#92685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sime_cipol »

Hajde sto se mi koprcamo, nama je tako 30 godiva, nego meni godra sto se ovaj Svabo koprca :lol:
windows_xp

#92686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by windows_xp »

Za forumase koji traze dokaze gdje je x-morka izdala, sljedece pitanja:
1. Da li SDA slijedi politiku velikodrzavnih projekata?
2. Da li HDZ tezi ocjepljenju jednog dijela BiH?
3. Da li SNSD tezi ocjepljenju RS?
4. Da li je SDA pokretac nestabilnosti?

Ja mislim da SDA nije pokretac nestabilnosti, vec grupa nesposobnih i korumpiranih, ali i dalje se zalaze za cjelovitu BiH. HDZ i SNSD su protivnici BiH.
Koliko god se mi lagali i umotavali nesto, jedino Bosnjaci i Bosanci ( ovdje spadaju svi srbi, hrvati, bosnjaci, i ostali koji se ne izjasnjavaju ko bosnjaci, ali su za BiH ) teze tome da ovdje imamo normalan zivot.
Ako se u borbi za vlast, etiketa problematicnih i destabilirajucih nakaci SDA ( najjacij stranci kod Bosnjaka ), onda se cini izdaja prema BiH, i svima onima koji su za BiH.
Sta bih ja volio, da se X-morka ponasala principijelno, i bila protiv HDZ i SNSD, i naravno SDA.
Radije bih SDA u vlasti jos 4 godine, i propast te stranke u okvirima u kojima sad djeluje, nego ovu situaciju koju imamo.
Vecina ljudi s kojima se druzim su apoliticni, i niko nije mirisao SDA, ali nesto posebno ni ostale stranke, sli gotov svi nakon ovih postizbornih desavanja kazu da je SDA manje zlo.
X-morka sama sebi skace u stomak, jer su ocigledno partner koji je potreban za donosenje promjena koje jacaju etnicki princip koji ide na ruku HDZu.
Ne kontam kako misle da to nece gurnuti bosnjacko glasacko tijelo prema SDA.
Prica o korupciji, kriminalu i slicnom nece pomoci, jer ovo je borba za opstanak drzave, a X-morka se ne bori, vec prodaje.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#92687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sime_cipol »

Jah :zjev:
Almir_

#92688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Almir_ »

windows_xp wrote: 08/04/2023 05:04 Za forumase koji traze dokaze gdje je x-morka izdala, sljedece pitanja:

Ja mislim da SDA nije pokretac nestabilnosti, vec grupa nesposobnih i korumpiranih, ali i dalje se zalaze za cjelovitu BiH. HDZ i SNSD su protivnici BiH.
Koliko god se mi lagali i umotavali nesto, jedino Bosnjaci i Bosanci ( ovdje spadaju svi srbi, hrvati, bosnjaci, i ostali koji se ne izjasnjavaju ko bosnjaci, ali su za BiH ) teze tome da ovdje imamo normalan zivot.
Ako se u borbi za vlast, etiketa problematicnih i destabilirajucih nakaci SDA ( najjacij stranci kod Bosnjaka ), onda se cini izdaja prema BiH, i svima onima koji su za BiH.
Sta bih ja volio, da se X-morka ponasala principijelno, i bila protiv HDZ i SNSD, i naravno SDA.
Radije bih SDA u vlasti jos 4 godine, i propast te stranke u okvirima u kojima sad djeluje, nego ovu situaciju koju imamo.
Vecina ljudi s kojima se druzim su apoliticni, i niko nije mirisao SDA, ali nesto posebno ni ostale stranke, sli gotov svi nakon ovih postizbornih desavanja kazu da je SDA manje zlo.
X-morka sama sebi skace u stomak, jer su ocigledno partner koji je potreban za donosenje promjena koje jacaju etnicki princip koji ide na ruku HDZu.
Prica o korupciji, kriminalu i slicnom nece pomoci, jer ovo je borba za opstanak drzave, a X-morka se ne bori, vec prodaje.
Dobra analiza,ali problem su krediti.
Nip sigurno mora biti vlast ako nista iz tog razloga.
Sa druge strane,nakon nekoliko sastanaka oko izbornog zakona prije izbora Konakovic je zajedno sa Radoncicem podrzao Hdz i oni su lobirali za njih.
Ako nista napravili su smutnju,u svemu tome neko ce popustiti Hdz-u.
Nije rjesenje radi Sda,osvete prema njima razbiti ili jos gore izgubiti drzavu.
Znam,boje se mnogi onog sto su govorili u toku kampanje i sada koalicije sa Sda jer vecinom kampanju grade na tome a onda to lizu i to ima negativne posljedice a najvise na glasove.
Ne mozes na silu nekog uvesti ili izbaciti iz vlasti,nije narod corava macka.
sajber87

#92689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

mirza_15 wrote: 08/04/2023 02:34
relativno84 wrote: 08/04/2023 02:16

Neće proći zato što će HNS oboriti u domu naroda. Mislim, koliko čovjek mora biti ograničen da to ne skonta. Formalno bi tim izmjenama napravi građansku federaciju, a suštinski Bošnjački entitet zbog strukture stanovništva. Naravno da će to HNS oboriti. I zašto onda to uopšte pokretati? Jasno je. Treba neukom svijetu prodavati muda pod bubrege i po ko zna koji put prosipati patriJotizam. Doduše, taj populizam najbolje pali kod širokih narodnih masa. To što ne donosi ništa korisno... Ma ko te pita. Samo neka neuka masa ponovo da glasove.
Smit je izmjenama samo u jednoj stvari isao na ruku hrvatima a u svim ostalim tkz probosanskoj strani, dizanjem na 11 od 23, a to je da je sprijecio da se "efekat" komsic spusti na nize nivoe kako su govorili prije izbora razni ekstremi. Sprijecio je da se vlada federacije pravi bez ijedne stranke sa hrvatskim predznakom i tom odlukom je sprijecio eventualni raspad federacije i sukobe koji bi u konacnici doveli do sda df fildzan bosne i konacne izdaje bosne i bosnjaka od strame sda i df a jer su mnogi ekstremi prizivali takvu soluciju i to je dobra odluka za buducnost federacije a i drzave. Ovi sto kazu da nije nista dirao da bi se vlast formirala ne govore istinu jer ko daje garanciju da sda ne bi kupila jos dva tri poslanika u domu naroda i opet blokirala uspostavu vlasti. Kljuc je politicka korupcija koja je doprinijela situaciji u kojoj smo sada. Dakle smit je donio dobre odluke sto ce buducnost i pokazati, a nove izmjene ustava i izbornog zakona su svejedno ispred nas
Roccohljup

#92690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

last mohicans wrote: 08/04/2023 00:33 Tema je postala povraćetina botova sa obje strane. :run: :x
Jasta je....i to odavno. Fascinantno je kolika je strast u pitanju velicanja likova i djela pojedinih politicara sa obje strane koje u sustini boli neka stvar za sve jer su im vazda licni interesi na prvom mjestu.
Gandalf

#92691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

Roccohljup wrote: 08/04/2023 09:03
last mohicans wrote: 08/04/2023 00:33 Tema je postala povraćetina botova sa obje strane. :run: :x
Jasta je....i to odavno. Fascinantno je kolika je strast u pitanju velicanja likova i djela pojedinih politicara sa obje strane koje u sustini boli neka stvar za sve jer su im vazda licni interesi na prvom mjestu.
već dugo na ovoj temi nisam pročitao bolja 2 komentara :thumbup: :thumbup:
Officer Crabtree

#92692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Officer Crabtree »

@tramvajtrojka
breuer

#92693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by breuer »

:lol:
velikonja

#92694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

sajber87 wrote: 08/04/2023 08:53
Smit je izmjenama samo u jednoj stvari isao na ruku hrvatima a u svim ostalim tkz probosanskoj strani, dizanjem na 11 od 23, a to je da je sprijecio da se "efekat" komsic spusti na nize nivoe kako su govorili prije izbora razni ekstremi. Sprijecio je da se vlada federacije pravi bez ijedne stranke sa hrvatskim predznakom i tom odlukom je sprijecio eventualni raspad federacije i sukobe koji bi u konacnici doveli do sda df fildzan bosne i konacne izdaje bosne i bosnjaka od strame sda i df a jer su mnogi ekstremi prizivali takvu soluciju i to je dobra odluka za buducnost federacije a i drzave. Ovi sto kazu da nije nista dirao da bi se vlast formirala ne govore istinu jer ko daje garanciju da sda ne bi kupila jos dva tri poslanika u domu naroda i opet blokirala uspostavu vlasti. Kljuc je politicka korupcija koja je doprinijela situaciji u kojoj smo sada. Dakle smit je donio dobre odluke sto ce buducnost i pokazati, a nove izmjene ustava i izbornog zakona su svejedno ispred nas
i bodo je stari prevejani sdf-ovac jel' te, uz to politicki slijep i gluh

https://www.face.ba/vijesti/bih/weber-d ... ega/166736

fino ti rekoh kad ces progledati, sto prije to uradis bolje po tebe

i da se ne zahmetim, isto ovo i mirza_15 akcijama loginima...( izvinjavam se ako sam koga zaboravio...pronacice se vec ) :bih:
sajber87

#92695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

velikonja wrote: 08/04/2023 09:48
sajber87 wrote: 08/04/2023 08:53
i bodo je stari prevejani sdf-ovac jel' te, uz to politicki slijep i gluh

https://www.face.ba/vijesti/bih/weber-d ... ega/166736

fino ti rekoh kad ces progledati, sto prije to uradis bolje po tebe

i da se ne zahmetim, isto ovo i mirza_15 akcijama loginima...( izvinjavam se ako sam koga zaboravio...pronacice se vec ) :bih:
Ponovo procitaj post i ako ne shvatis sustinu do tebe je, sve kad se zavrsi pokazace se koliko su smitove odluke vodile ka suverenoj i nezavisnoj drzavi koja moze da funkcionise bez ohr a. On je doveden da radi za razliku od incka koji je planski postavljen da spava, ovo je samo pocetak po 150. put kazem, najvise brige u buducnosti treba da ima dodik, ako ti od drveta ne vidis sumu do tebe je nije do mene. Bodo nije sdf ovac jer nije korumpiran, ne krade iz narodnih dzepova, ne bavi se falsifikatima ne namjesta tendere, bratijskom politikom kadroviranja ne rastjeruje bosnjake po svijetu koji nisu u stranci ne prodaje zarad licnih interesa funkcije hdz u i snsd u vise nego sto im pripada itd. Za dvije max tri godine cemo vidjeti ko je u pravu ti ili ja, ako budes ti necu imati problem da ti javno priznam da sam bio u zabludi ali isto ocekujem i od tebe. Pozz
Officer Crabtree

#92696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Officer Crabtree »

Sta neko ima od tvog priznanja kad sve ode u k....
Vaya

#92697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Pa jeb'o majku, ko god te je nesto konkretno pitao u zadnjih godinu dana, odgovor ti je bio - ne shvatas sustinu... :lol:

A jedina sustina, da ce nam ujebat drzavu totalno...

U stvari, sta tebi pricam, ovo ionako nije tvoja drzava...
sajber87

#92698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Officer Crabtree wrote: 08/04/2023 10:03 Sta neko ima od tvog priznanja kad sve ode u k....
Pa bas tako priznao ne priznao nikom nista kao i bilo koji drugi forumas, sustina je priznati gresku samom sebi sto ljudi ne rade nazalost cesto i sto je veliki problem vremena u kojem zivimo, iskljucivost i nikakva zelja za kompromisom na kraju uvijek dovedu do propasti.
Sta ti znaci kad sve ode u k, na sta konkretno mislis kad je trenutna situacija u pitanju
Last edited by sajber87 on 08/04/2023 10:13, edited 1 time in total.
video

#92699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

Ne moze se ujebati ono sto je vec ujebano

Moze se probati vratili klatno na drugu stranu.
Tek onda ako se ne pocne kretati kontra e onda smo najebali do kraja a to je bio put ovih sda kamarile.
A_A_AKCIJA

#92700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Almir_ wrote: 08/04/2023 05:45
windows_xp wrote: 08/04/2023 05:04 Za forumase koji traze dokaze gdje je x-morka izdala, sljedece pitanja:

Dobra analiza,ali problem su krediti.
Nip sigurno mora biti vlast ako nista iz tog razloga.
Sa druge strane,nakon nekoliko sastanaka oko izbornog zakona prije izbora Konakovic je zajedno sa Radoncicem podrzao Hdz i oni su lobirali za njih.
Ako nista napravili su smutnju,u svemu tome neko ce popustiti Hdz-u.
Nije rjesenje radi Sda,osvete prema njima razbiti ili jos gore izgubiti drzavu.
Znam,boje se mnogi onog sto su govorili u toku kampanje i sada koalicije sa Sda jer vecinom kampanju grade na tome a onda to lizu i to ima negativne posljedice a najvise na glasove.
Ne mozes na silu nekog uvesti ili izbaciti iz vlasti,nije narod corava macka.
Da obojici odgovorim.

Država je Bosna i Hercegovina.

SDA je zapela za Federaciju koja je samo entitet. Halalili su se sa državom.

Zašto? Zbog milijardi u federalnom budžetu. Tačnije 15ak milijardi sa budžetima preduzeća, godišnje. To je 60 milijardi za jedan mandat. Nema tu nikakvog patriotizma. Niti je država u pitanju. Samo sudbina SDA.

Da bi SDA propala, mora se skinuti sa budžeta. A te budžete usmjeriti na ono za šta su namijenjeni. A ne za održavanje SDA kriminalne hobotnice.

Zato, SDA hoće na silu u vlast. Niko drugi nego oni. Nemaju većinu u zastupničkom domu, pa siluju da prisile nekoga da bude s njima u vlasti. Većinu u domu naroda su ukrali i potkupili.

Država se neće i ne može raspasti bez SDA. Ne sikirajte se. Može samo biti bolje, jer novi nema šanse da mogu krasti ko SDA.

I da, kriminal i korupcija su izdaja države. Pa neki dan osuđeni kriminalci koji su kupili smeće od respiratora i vi ne kontate da je to izdaja države. Da se u Sarajevu par mjeseci epidemije umiralo ko u ratu, jer su nas prevarili sa tim respiratorima. Izdaja države je kada staviš osobu bez diplome da vodi najveći klinički centar u državi i na fakultet da podučava nove doktore. Jeste li svjesni koliko to slabi državu, narod, koliko poštenih ljudi zbog toga napusti zemlju?

I sada treba čuvati državu tako što ćemo ostaviti SDA na vlasti koja se odrekla države, zanima je samo jedan entitet, koja krade državni novac i tako nas direktno slabi, i koja bi opet sa tim SNSD-om i HDZ-om napravila vlast sutra :-)

I da, SDA nikada nije niti će biti jednako Bošnjaci.
Locked