Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#92651 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Interesantan je btw. podatak koliko je se pojavilo ljudi da kukaju kako Bošnjaci protjeravaju Srbe iz Sarajeva, kako maltretiraju Hrvate i tkd. Upravo na ovoj temi.
Idite unazad, do oktobra 2022, pa usporedite.
Idite unazad, do oktobra 2022, pa usporedite.
- Prpa.ba
#92652 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cvjecari se pokusavaju dodvoriti Upraviteljima logora, ne biraju koju istinu ce zrtvovati.
- dend
#92653 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I ja sam primjetio kako duže vremena, duže od tvoga okt 22', primjetan rast "profesionalnih botova". Jedan mali dio otvoreno predstavlja svoj nacionalni tor, dok velika ih većina pokušaje se kamoflažirati kao dio nekog drugog nacionalnog tora. I to na SVIM internet platformama našeg govornog područja.
-
noviforumas
#92654 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://www.vecernji.hr/vijesti/osobno- ... ak-1670654U tom pogledu učinili smo ogromne iskorake snažnim političkim i diplomatskim lobiranjem na najvišoj razini. Siguran sam da visoki predstavnik neće ni na koji način biti impresioniran prosvjedima koji su organizirani prije par dana, kao ni onima koji su bili organizirani prošlo ljeto protiv njega. Pa imamo i predsjednika države koji ga je napadao i vrijeđao, dok je za to vrijeme Schmidt pripremao i implementirao rješenja u korist Hrvata.
Sta ovaj Plenkovic prica, cuj Schnidt "implementirao rjesenja u korist Hrvata."
-
A_A_AKCIJA
#92655 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da prekršim svoje pravilo i odgovorim dijasporcu.512MB wrote: ↑07/04/2023 21:57Šmit je poslije Dubrovnika rekao "Postoje i neke Bošnjačke opcije koje su za to da se mjenja izborni zakon".A_A_AKCIJA wrote: ↑07/04/2023 21:52
Koji dokazi?
Imaš moj oglas otvoren, bujrum, dokaži, uzmi stoju![]()
Šta je Trojka isporučila HDZ-u i SNSD-u a da već nisu imali, da im nije dao Dayton, Ustavi i zakoni?
Hajmo, crno na bijelo
Zna se ko je to bio. Vala veće izdaje ne treba.
Novi IZ je obaveza koju smo kao država potpisali i preuzeli. Jedan od uslova za otvaranje pregovora za pristup EU.
Gdje piše da samo HDZ želi i da samo njima odgovara novi IZ? Nigdje
Kako misliš implementirati presude Sejdić, Finci, Zornić, Pilav, Šlaku, Pudarić? Samo novim IZ.
Kako misliš umanjiti ingerencije doma naroda u federaciji i povećati ingerencije vijeća naroda u RS? Samo putem IZ.
Ta retardirana propaganda da je izmjena IZ izdaja, može samo kod nepismenih proći.
-
Vaya
#92656 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nego da priupitam, onako me cisto interesuje, je li neko vidio Sabinu Cudic u zadnjih par mjeseci, sta nam ovaj principijelni djevojcurak radi? 
-
breuer
#92657 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
utihnula
jer, relaksacija...
jer, relaksacija...
-
A_A_AKCIJA
#92658 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Opet fulajesam1 wrote: ↑07/04/2023 21:55muzej HVO-a na Heliodromu uz ok HelezaA_A_AKCIJA wrote: ↑07/04/2023 21:52
Koji dokazi?
Šta je Trojka isporučila HDZ-u?
Hajmo, crno na bijelo
Dakle, još jedna prljava, smrdljiva, odvratna SDA laž.2019. godine Odluku o formiranju muzeja prve pješačke gardijske pukovnije Oružanih snaga BIH u kasarni Stanislav Baja Kraljević u Mostaru, drugog pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH u kasarni Rajlovac u Sarajevu, Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH u kasarni Kozara u Banja Luci donosi tadašnja ministrica odbrane Marina Pendeš.
U toj odluci član 2 tačno locira muzej HVO-a u kasarni Stanislav Baja Kraljević u Mostaru. Znači, odluka je donesena skoro pet godina prije mog dolaska na čelo Ministarstva odbrane BiH.
U aprilu 2022. godine, ministar Sifet Podžić potpisuje Memorandum o razumijevanju i saradnji između Ministarstva odbrane i Udruženja nosilaca ratnih odlikovanja HVO-a i predsjednika tog udruženja Lazara Martinović. Tim memorandumom omogućeno je doniranje sredstava tog udruženja za opremanje Muzeja HVO-a u Mostaru. Ovo se sve dešava skoro godinu dana prije mog dolaska u ministarstvo.
Kao što se vidi iz priloženog, Muzej HVO-a u Mostaru i njegovu lokaciju, opremanje i finansiranje jasno su definisali ministri prije mene, davno prije mog dolaska na čelo ovog ministarstva; 2019. godine kad je Marina Pendeš potpisala tu Odluku u koaliciji su čvrsto bili SDA i HDZ, a 2022. godine kada je potpisan Memorandum o razumijevanju u koaliciji su bili SDA-DF i HDZ. Naravno, portali i udruženja koji danas pišu o tome tad su nijemo zašutjeli, jer su "njihovi" to potpisivali. U svemu tome raduje me da su to lokalni i niskotiražni portali.
Ono što je primjetno odlaskom "njihovog" čovjeka (4+4) sa čela OSA-e ti kvazi portali koji godinama crpe budžetski novac ostaju obezglavljeni zbog nedostatka informacija koje im je dotični dostavljao. Formiranjem nove Vlade FBIH i kantonalnih vlada ostaju bez sigurnih izvora finansiranja iz budžeta. Na kraju želim da im poručim da od njih svašta očekujem, pa i ono što nije svojstveno ljudskom rodu, ali budite sigurni na svaku vašu lažu moj odgovor će biti gole činjenice, argumenti i istina.
P.S. Da im u borbi za vlast ništa nije sveto, pokazuje i ovaj primjer kada žrtve Heliodroma i ljude koji su prošli najveće torture i mučenja koriste u borbi za fotelje, beneficije i ostanak na vlasti. U tom logoru su strašno zlostavljani i mnogi članovi moje šire porodice (Pilavi, Bektaši, Bećirovići), a neke od njih nikada nismo ni pronašli. Gospodo, kvazi patrioti neka vas bude sram i stid."
Ljudi, 21. vijek, sve ima negdje zabilježeno, okanite se laganja.
- BHCluster
#92659 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Plenković: Dok su Schmidta napadali on je donio rješenja u korist Hrvata, očekujem formiranje Vlade FBiH
-
elk
#92660 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Primaklo se smradovima, pa agresiva, nervoza i "odbrana" bih vriste
svaki na svoj, do kraja lazljiv, pamecu skroman i krajnje neduhovit nacin. Koliko je u njihovim nevelikim mogucnostima.
Uskoro botoksi
Uskoro botoksi
-
archi_a
#92661 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

30 godina hendlaju i 30 godina se nikad nije smjelo zadirati u ustav. To je interno bila misija nemoguće zbog zakucanih stavova onih koji i neće jedinstvo u BiH i međunarodne zajednice koja je govorila da nije vrijeme i da promjene moraju doći iznutra.
I šta vi radite? Umjesto sad da se okupite, da stisnete, da na trenutak zaboravite vlastiti ego, da napravite probosanski prijedlog ustava, da izađete u javnost sa jedinstvenim prijedlogom i sa bazom od 600.000, 700.000 zajednićkih glasova, da čvrsto nakon prezentiranog prijedloga javnosti, stanete i pred međunarodnu zajednicu i pred šmidt-a sa zahtjevom da se razmisli o konačnom uređenju ovog jebenog sistema, da pokažete jedinstvo, pa makar ono bilo i lažno, samo za ovu priliku, da kažete da znate o čemu pričate i šta hoćete, vi umjesto toga vodite vaše vlastite pojedinačne bitke i dajete glupe izjave. Podrži ne budi kreten, podrži, učestvuj, daj ideje, pa makar i na svoju štetu. Podrži ideju zbog potomstva, neće ti kruna s glave pasti. Jadno i bijedno!
- Student_u_Ostavci
#92662 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Plenkoviću se nije primaklo.
Poprska vas i reče 'Prskat ću vas opet'
-
A_A_AKCIJA
#92663 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta ćeš, za određenu publiku prilagođeni sadržaji.palermo wrote: ↑07/04/2023 21:00Ma ni prvi ni zadnji put da pogrijesim u zivotu. Nego, moram ti priznati da sam fasciniran metamorfozom tvog forumskog izricaja. Od nekadasnjih, ozbiljnih, rekao bih teskih postova o kojima se moralo razmisljati, nekako si se prebacio na duhovite, zabavne postove, iskricave sa puno humora. Ja sad jedva cekam procitati tvoj post, znam nasmijat cu se. Moram ti cak priznati, nekako me vracas u djetinjstvo, sa takvom radoscu sam iscekivao Hogara Strasnog I njegove nevolje sa Helgom. Znao sam se satima smijati Hogarovim salama I posalicama. Impresivna metamorfoza, zaistaA_A_AKCIJA wrote: ↑07/04/2023 20:49
Tebi je mogla biti milja.
Al ne more pita od govana...
Ko te gonio da biraš pogrešno
Nisam ja kriv što su mi ovdje izazovi toliko slabi, da ih mogu doskočicama pošamarati.
SDA sitnozuba stoka nameće teme koje su toliko šuplje i glupe, da nema potrebe za jačim oružjem. Tu je i Hogar previše. Ružno pače, Pošla Maša u šumu, je dovoljno. Ipak me publika mora i razumjeti.
Uglavnom, uz njih, stoja je sigurna ko u Fort Knoxu
-
Kat
#92664 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa nije Covic "gonic robova" im to odobrio.archi_a wrote: ↑07/04/2023 23:26
kad u startu kreneš od pogrešne premise, onda daš ovako glupu izjavu!
30 godina hendlaju i 30 godina se nikad nije smjelo zadirati u ustav. To je interno bila misija nemoguće zbog zakucanih stavova onih koji i neće jedinstvo u BiH i međunarodne zajednice koja je govorila da nije vrijeme i da promjene moraju doći iznutra.I sad se nađe vp koji počne čeprkati uz poruku da je krajnje vrijeme i da je on došao da stvari mijenja i pokrene s mrtve tačke!
I šta vi radite? Umjesto sad da se okupite, da stisnete, da na trenutak zaboravite vlastiti ego, da napravite probosanski prijedlog ustava, da izađete u javnost sa jedinstvenim prijedlogom i sa bazom od 600.000, 700.000 zajednićkih glasova, da čvrsto nakon prezentiranog prijedloga javnosti, stanete i pred međunarodnu zajednicu i pred šmidt-a sa zahtjevom da se razmisli o konačnom uređenju ovog jebenog sistema, da pokažete jedinstvo, pa makar ono bilo i lažno, samo za ovu priliku, da kažete da znate o čemu pričate i šta hoćete, vi umjesto toga vodite vaše vlastite pojedinačne bitke i dajete glupe izjave. Podrži ne budi kreten, podrži, učestvuj, daj ideje, pa makar i na svoju štetu. Podrži ideju zbog potomstva, neće ti kruna s glave pasti. Jadno i bijedno!
-
elk
#92665 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa niko da stoju pokupi...
Cudi me
Cudi me
-
A_A_AKCIJA
#92666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jesi li ti čuo za Petricheve amandmane?
Pa vi fakat nemate pojma o čemu pričate.
Jel sebe lažeš ili druge?
Od 108 amandmana na Ustav FBiH, samo 39 je odobrio Parlament FBiH, a čak njih 69 su nametnuli visoki predstavnici Wolfgang Petritsch i Paddy Ashdown između 2002. i 2004. godine.
- Prpa.ba
#92667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakva normalizacija silovanja demokratije koje je upravo u toku, poskoci zavide.
- Student_u_Ostavci
#92668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Lažov kao i oni koji ga podržavaju. Sada nam ti isti pričaju o demokratijiUpravo je Schmidt važnost etničkih klubova ojačao, a snagu većine u Predstavničkom domu PFBiH u procesu formiranja Vlade FBiH kao posljedicu izjednačio s klubovima konstitutivnih naroda. Danas mu ta činjenica ne odgovara, jer nije planirao da raspored snaga u Domu naroda FBiH bude takav da blok SDA/DF bude nezaobilazan
- Hank Paldum
#92669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To što zoveš crtanjem mete na pojedine to je politika “podobni umjesto sposobnih” gdje mnogi odlaze radi te politike. Odlaze oni koji u životu nisu pojeli svinjetinu, odlaze Bošnjaci, odlaze svi, tako je i u entitetu rs gdje većina stanovništva ili drže svinje ili jedu svinjetinu i slave slavu pa odlaze jer nisu Dodikovci. To nema nikakve veze sa ovim šta ti pišeš o etničkom čišćenju. I važnijim od tebe nije prošla priča izjednačavanja pa neće ni tebi.ABH017 wrote: ↑07/04/2023 22:28A koga ti smatraš pod bošnjačkom/pro BH stranom?Hank Paldum wrote: ↑06/04/2023 06:52
Kada je to Sarajevo trebalo biti etnički očišćeno od Nebošnjaka, bilo kada u zadnjih 31 godinu od bilo koga sa bošnjačke/pro BH strane?
Znam ja da je u trendu ( ustvari to je uvijek bilo moderno izjednačavati sve tri strane, samo što vam to nikada neće na vašu žalost uspjeti) ali ako pišeš da zelenoj buržoaziji smeta što Sarajevo još uvijek nije etnički očišćeno, to znači ili da im je krivo što plan nije uspio ili im je krivo što plan presporo traje.
Gdje je zabilježeno u Sarajevu (ili bar dokaz da se planiralo) etničko čišćenje Nebošnjaka u Sarajevu od bilo koga?
Ako tu ubrajaš SDA, podsjetit ću te da se ađutanti te iste stranke svesrdno trude (uz prešutni blagoslov IZ i SDA, jer ne bi bilo dobro da se oni miješaju u te blatnjave rabote) da nacrtaju metu izdajnika, nebošnjaka, munafika, vlaha i Boga pitaj kako ih sve ne nazivaju, na čelu svakog pojedinca ili grupe koji drugačije razmišljaju, koji spomenu lopovluke ili lope i izdajničke poteze rukovodstva SDA.
Je li to protjerivanje, ugrožavanje, pritisak, šta je to? Kako se tek osjeća Srbin koji bi da drži svinje, slavi svoje slave i istovremeno bude ugledni član zajednice u Kantonu Sarajevo? Da ne kažem da ima ambiciju da bude direktor osnovne škole recimo. Aha.. Može, ali samo i isključivo pod skutima SDA.
Umislili ste i pokušavate da od članova rukovodstva SDA i IZ napravite svece, ali moram ti reći da u Islamu sveci ne postoje. Ako je neko ranjen u ratu to ga ne opravdava od kriminala i izdaje. Ako je neko hodža ili reis, to ga ne čini nedodirljivim. Nije Pejgamber s.a.v.s.
I tako, čisto da ti odgovorim, jer me stavljaš na nekakvu stranu. E to ti tek neće poći za rukom. Kritika trojke, osmorke ili kako već ne može nikako biti pozitivna za SDA. Njih ne može oprati ni 10 godina kiseljenja na vrelu Bosne.
Nema slučaja u Sarajevu da su nekoga napali za slavu ili što jede svinjetinu a znamo šta radi druga strana povratnicina za vjerske praznike.
Zna se na čiji poziv je se smanjio broj Srba u Sarajevu.
Šta još mislim o tebi možeš pročitati u narednim postu gdje ću citirati forumaša Sehoharija.
Last edited by Hank Paldum on 07/04/2023 23:53, edited 1 time in total.
- ABH017
#92670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kad pišeš sranja onda miališ da je sve sranje. Prije nego odgovoriš na nečiji post trebalo bi da ga pročitaš. Ja nigdje nisam pisao o odlasku Srba iz Sarajeva. Znam ja vrlo dobro kako su Srbi otišli, kako su po potpisivanju DMS skidali ograde, prozore i čupali kablove sa svojih kuća, misleći da se nikad više neće vratiti u njih. Ali ne pričamo o tome. Pričamo o olajavanju, omalovažavanju, uništavanju svega što nije SDA.sehohari wrote: ↑07/04/2023 22:36Zna se kako su Srbi iz Sarajeva otišli.ABH017 wrote: ↑07/04/2023 22:28
A koga ti smatraš pod bošnjačkom/pro BH stranom?
Ako tu ubrajaš SDA, podsjetit ću te da se ađutanti te iste stranke svesrdno trude (uz prešutni blagoslov IZ i SDA, jer ne bi bilo dobro da se oni miješaju u te blatnjave rabote) da nacrtaju metu izdajnika, nebošnjaka, munafika, vlaha i Boga pitaj kako ih sve ne nazivaju, na čelu svakog pojedinca ili grupe koji drugačije razmišljaju, koji spomenu lopovluke ili lope i izdajničke poteze rukovodstva SDA.
Je li to protjerivanje, ugrožavanje, pritisak, šta je to? Kako se tek osjeća Srbin koji bi da drži svinje, slavi svoje slave i istovremeno bude ugledni član zajednice u Kantonu Sarajevo? Da ne kažem da ima ambiciju da bude direktor osnovne škole recimo. Aha.. Može, ali samo i isključivo pod skutima SDA.
Umislili ste i pokušavate da od članova rukovodstva SDA i IZ napravite svece, ali moram ti reći da u Islamu sveci ne postoje. Ako je neko ranjen u ratu to ga ne opravdava od kriminala i izdaje. Ako je neko hodža ili reis, to ga ne čini nedodirljivim. Nije Pejgamber s.a.v.s.
I tako, čisto da ti odgovorim, jer me stavljaš na nekakvu stranu. E to ti tek neće poći za rukom. Kritika trojke, osmorke ili kako već ne može nikako biti pozitivna za SDA. Njih ne može oprati ni 10 godina kiseljenja na vrelu Bosne.
Te priče o "Alijinim Srbima" možeš okačiti o rep.
Može li bilo ko, dali Bošnjak, Hrvat ili Srbin, biti direktor ako nije SDA? Ne može.
Isto tako, jedno vrijeme nisi mogao biti zaposlen na termoelektranu ako nisi SBB, u gradsku upravu Tuzle ako nisi SDP tkd. Takav je bh. sistem, nažalost, bez obzira na naciju. Znam dovoljan broj ljudi koji su preko stranke ušli na te pozicije, i Hrvata i Srba.
Informiši se prvo nego što pišeš ta svoja sranja o protjerivanju Srba iz Sarajeva.
To što ti ne razumiješ o čemu pišem, govori samo o tebi. Ili razmišljaš kolektivnim usmjerenjima i ne možeš da promisliš svojom glavom, ili si samo pod uticajem ili iz ličnog interesa braniš priču SDA.
Kad mogu krasti njihovi, nek kradu i naši. Kad mogu oni možemo i mi. I to je to. Pa po čemu ste onda drugačiji?
Zar nisu građani Sarajeva, građani Bosne i Hercegovine jednako vrijedni? Bez obzira na bilo kakvu pripadnost.
Ako manju vrijednost Srba u Sarajevu opravdavaš manjom vrijednošću Bošnjaka i Hrvata u Banjaluci, onda se zapitaj u čemu je razlika tvog gledanja od gledanja velikosrpske i velikohrvatske politike u BiH.
- ABH017
#92671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Baš me briga šta ti misliš o meni. Ko si ti jadan ne bio, da bi me uopšte zanimalo tvoje mišljenje o meni. A samo to što imaš mišljenje o nekom koga niti poznaješ niti si ga ikad vidio, govori samo o tebi koliko si plitak i koliko, u stvari, drugi razmišljaju umjesto tebe. Ti si tu samo da slijepo braniš svoj kolektivitet.Hank Paldum wrote: ↑07/04/2023 23:52To što zoveš crtanjem mete na pojedine to je politika “podobni umjesto sposobnih” gdje mnogi odlaze radi te politike. Odlaze oni koji u životu nisu pojeli svinjetinu, odlaze Bošnjaci, odlaze svi, tako je i u entitetu rs gdje većina stanovništva ili drže svinje ili jedu svinjetinu i slave slavu pa odlaze jer nisu Dodikovci. To nema nikakve veze sa ovim šta ti pišeš o etničkom čišćenju. I važnijim od tebe nije prošla priča izjednačavanja pa neće ni tebi.ABH017 wrote: ↑07/04/2023 22:28
A koga ti smatraš pod bošnjačkom/pro BH stranom?
Nema slučaja u Sarajevu da su nekoga napali za slavu ili što jede svinjetinu a znamo šta radi druga strana povratnicina za vjerske praznike.
Zna se na čiji poziv je se smanjio broj Srba u Sarajevu.
Šta još mislim o tebi možeš pročitati u narednim postu gdje ću citirati forumaša Sehoharija.
- Hank Paldum
#92672 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa prati se trend. Pred izbore nisi smio kritikovati Trojku ili podržati Hadzikadica a da te odmah ne sasjeku na početku i nazovu SDA botom, sada je armosfera već opuštenija na forumu, posao je odrađen.
Tako se i sada forsira propaganda dok se ne završi sa Svhmidtom i HDZom gdje se Bošnjaci predstavljaju kao jedini problem i zato češ i čitati drugačije postove od određenih forumaša u poređenju na postove prije oktobra, dok se posao ne odradi.
-
palermo
#92673 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja mislim da si umnogome uspio. Name, publika te razumije. I to dobro.A_A_AKCIJA wrote: ↑07/04/2023 23:31Šta ćeš, za određenu publiku prilagođeni sadržaji.palermo wrote: ↑07/04/2023 21:00
Ma ni prvi ni zadnji put da pogrijesim u zivotu. Nego, moram ti priznati da sam fasciniran metamorfozom tvog forumskog izricaja. Od nekadasnjih, ozbiljnih, rekao bih teskih postova o kojima se moralo razmisljati, nekako si se prebacio na duhovite, zabavne postove, iskricave sa puno humora. Ja sad jedva cekam procitati tvoj post, znam nasmijat cu se. Moram ti cak priznati, nekako me vracas u djetinjstvo, sa takvom radoscu sam iscekivao Hogara Strasnog I njegove nevolje sa Helgom. Znao sam se satima smijati Hogarovim salama I posalicama. Impresivna metamorfoza, zaista
Nisam ja kriv što su mi ovdje izazovi toliko slabi, da ih mogu doskočicama pošamarati.
SDA sitnozuba stoka nameće teme koje su toliko šuplje i glupe, da nema potrebe za jačim oružjem. Tu je i Hogar previše. Ružno pače, Pošla Maša u šumu, je dovoljno. Ipak me publika mora i razumjeti.
Uglavnom, uz njih, stoja je sigurna ko u Fort Knoxu![]()
Jedino ne znam jel na srecu ili nesrecu. Tvoju.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#92674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Napisao si, citiram "To što zelenoj buržoaziji smeta da Sarajevo još uvijek nije totalno etnički očišćeno, iako su sve uradili da bude tako, uz zadržavanje ekstremnih uzoraka kako bi ih pokazivali kad im kažu da su isti kao pravoslavni i katolički talibani".ABH017 wrote: ↑07/04/2023 23:53Kad pišeš sranja onda miališ da je sve sranje. Prije nego odgovoriš na nečiji post trebalo bi da ga pročitaš. Ja nigdje nisam pisao o odlasku Srba iz Sarajeva. Znam ja vrlo dobro kako su Srbi otišli, kako su po potpisivanju DMS skidali ograde, prozore i čupali kablove sa svojih kuća, misleći da se nikad više neće vratiti u njih. Ali ne pričamo o tome. Pričamo o olajavanju, omalovažavanju, uništavanju svega što nije SDA.sehohari wrote: ↑07/04/2023 22:36
Zna se kako su Srbi iz Sarajeva otišli.
Te priče o "Alijinim Srbima" možeš okačiti o rep.
Može li bilo ko, dali Bošnjak, Hrvat ili Srbin, biti direktor ako nije SDA? Ne može.
Isto tako, jedno vrijeme nisi mogao biti zaposlen na termoelektranu ako nisi SBB, u gradsku upravu Tuzle ako nisi SDP tkd. Takav je bh. sistem, nažalost, bez obzira na naciju. Znam dovoljan broj ljudi koji su preko stranke ušli na te pozicije, i Hrvata i Srba.
Informiši se prvo nego što pišeš ta svoja sranja o protjerivanju Srba iz Sarajeva.
To što ti ne razumiješ o čemu pišem, govori samo o tebi. Ili razmišljaš kolektivnim usmjerenjima i ne možeš da promisliš svojom glavom, ili si samo pod uticajem ili iz ličnog interesa braniš priču SDA.
Kad mogu krasti njihovi, nek kradu i naši. Kad mogu oni možemo i mi. I to je to. Pa po čemu ste onda drugačiji?
Zar nisu građani Sarajeva, građani Bosne i Hercegovine jednako vrijedni? Bez obzira na bilo kakvu pripadnost.
Ako manju vrijednost Srba u Sarajevu opravdavaš manjom vrijednošću Bošnjaka i Hrvata u Banjaluci, onda se zapitaj u čemu je razlika tvog gledanja od gledanja velikosrpske i velikohrvatske politike u BiH.
Riječi "još uvijek nije totalno očišćeno" implicira da je se već dogodilo etničko čišćenje, a ovaj drugi dio priče je 1:1 isto ono što ćeš čuti kada pitaš nekoga u RS-u zašto u Sarajevu još ima Srba (jer su to Alijini/Bakirovi Srbi i tkd.). Nisam ja kriv što si se ti pogrešno izrazio.
Etiketiranje svakoga drugog kao izdajnika jeste pogrešno od SDA, ali je to legitimna stvar u politici.
I druga strana na svaki mogući potez govori da je izdaja, da je Bosna prodata i tkd. Prije izbora bukvalno su ovdje govorili kako je Bakir izdao Bosnu time što je u Mostaru potpisao da će on slijediti legitimno predstavljanje, dati Hrvatima predsjedništvo i sve ostalo, samo da bi onda sada iste te osobe ovdje pisale kako se Hrvati ne smiju preglasati i javno trojka pristaje na izmjenu izbora članova predsjedništva po HDZ modelu.
To se plasira svugdje u svijetu, a kamoli ovdje sa ovim političkim stanjem. Plasira se zato što je istina da ovu zemlju svako malo neko izda, samo je fol u tome što se to dešava bez obzira na stranačku pripadnost.
Istina jeste da ovu zemlju niko ne jebe ni 2%, a najmanje oni koji na osnovu toga dobivaju glasove.
-
last mohicans
#92675 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tema je postala povraćetina botova sa obje strane.