Pa etiketiras ljude zato sto se ne slazes sa njihovim svjetonazorom.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
Naslovnica
- vjeshalica
#64828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dakle po tumacenjima turbo dzamijasa, preci je namaz nego neki ubogi lik sto pada pod necije auto i gubi zivot, jer trotoar je rezervisan za vozila namazlija?
- basicm
#64829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Upri prstom gdje to? Ja pogresno parkiran bilo gdje na svijetu, kao i ti i bilo ko drugi, ima samo jednu etiketu: parking papak._BataZiv_0809 wrote: ↑28/02/2023 18:09Pa etiketiras ljude zato sto se ne slazes sa njihovim svjetonazorom.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- basicm
#64831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Opet pozivam, da nema vise okolo, nego jasno reci ne volim. Citate i vi mene, citam i ja vas, 2+2 sve se poklopi. Zna se ko u koju nogu hrama.
Parking papak pa cemo zajedno o tome. A licemjeri a lopovi a zelena mafija, sve to znati na osnovu posjete dzamiji je vec poderana prica.
Parking papak pa cemo zajedno o tome. A licemjeri a lopovi a zelena mafija, sve to znati na osnovu posjete dzamiji je vec poderana prica.
- Laplace
#64832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Što je sasvim OK. To se zove društvena odgovornost.
Ovdje nije stvar u nekakvoj famoznoj islamofobiji nego u tome da ti ljudi vjeru koriste kao izgovor za kršenje zakona. To nama smeta a ne to što idu na džumu. Ali, neki ne znaju čitati sa razumijevanjem.
Lik, očito, nosi neke traume iz školskih klupa i ima nezdravu fiksaciju na prosvjetne radnike. Ničim izazvan pokušava jeftinim uvredama da isprovocira a prilaže nula argumenata.
Btw, čim neko potegne ad hominem priznao je ne samo poraz nego i inferiornost u diskusiji.
- Laplace
#64833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Auuu! Sad si ga nagrabusio!Ateista wrote: ↑28/02/2023 15:05Ako se zanemari da je svake sedmice, moze biti event ako IZ ili ko vec preda zahtjev nadleznim da se to tako registruje i ako se odobri, pa onda policija to organizuje i ogradi odredjena podrucja. Do tada, to nije nikakav event nego privatna stvar kao i odlazak u kafanu, kupovinu i slicno.basicm wrote: ↑28/02/2023 13:21 A mozda bi se moglo razmisljati da je dzuma neki event koji se desava pa mora biti tako. Kao sto postoje razni drugi eventi. Ne volim ni ja sff, guzva i nered, ali je event i shvatam, pretrpim. Jeste razlika u frekvenciji eventa, ali malo realno razmisljati.
Nas kolega forumas je pjenio kad su mu famEliji kaznu pisali i bio uvjeren da je zbog imena. Isto se desilo i dumasima, ali sad mu drago. Ne moze to tako, selektivno. Objektivnost mora postojati uvijek.
A ovi drugi sto kritikuju samo prate trendove, ko fol nesto napadaju a sve virtuozi na tespihu![]()
-
NediM17
#64834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Laplace wrote: ↑28/02/2023 18:54Što je sasvim OK. To se zove društvena odgovornost.
Ovdje nije stvar u nekakvoj famoznoj islamofobiji nego u tome da ti ljudi vjeru koriste kao izgovor za kršenje zakona. To nama smeta a ne to što idu na džumu. Ali, neki ne znaju čitati sa razumijevanjem.
Lik, očito, nosi neke traume iz školskih klupa i ima nezdravu fiksaciju na prosvjetne radnike. Ničim izazvan pokušava jeftinim uvredama da isprovocira a prilaže nula argumenata.
Btw, čim neko potegne ad hominem priznao je ne samo poraz nego i inferiornost u diskusiji.
- Laplace
#64835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
+ što se nekako podrazumijeva da su oni koji nepropisno parkiraju zbog džume odvojeni od onih koj to rade da bi kupili kiflu, onih koji to rade da svrate na bankomat, u kladionicu, u kafić/kafanu,... - što uopšte ne mora biti tačno. Naprotiv.BadBoy wrote: ↑28/02/2023 16:01Ovako nešto napisati u gradu u kojem ima stotine džamija i kojeg je taksijem moguće preći uz duž i poprijeko za 10-15 KMHelaS wrote: ↑28/02/2023 12:41
Postoje neke stvari prema kojima je uobičajeno tolerisati nepoštivanje strogih pravila i propisa. Takvo je nepropisno parkiranje na trokutu i trotoaru kod Careve džamije, takva su sva parkiranja vozila na trotoarima u blizini džamija petkom, u vrijeme džume, takvo je i parkiranje ispred Pošte kod Bezistana, itd. Policija na takvim mjestima samo treba da pazi da neko ne pretjera, da ne bude ekstremnih situacija, možda ponekad pokaže da postoji pisanjem poneke prijave, ali generalno, treba da toleriše. Jer - da postoje javna parking mjesta, da postoje svi uslovi za parkiranje vozila, ne vjerujem da bi neko parkirao na nedozvoljeno mjesto, a da ima drugu mogućnost. Ja nisam vjernik, ali nikad, nikad mi nije zasmetala uzurpacija pješačke staze ili vozilo parkirano na pola ulice, uz koje se moram provlačiti da bih prošao, na mjestima na kojima vjernici parkiraju svoja vozila. Takvo mimoilaženje traje nekoliko sekundi. Pa bio bih sebi idiot, nekakav primitivni namćor, da mi smeta nešto što nije moguće promijeniti.
Posmatrajmo ovakva parkiranja i donekle kulturološkom osobinom Starog Grada Sarajeva.Ne mora se ići na džumu Begovu ili Carevu džamiju kad je tvoja lokalna polu-prazna.
Ti brate toleriši, ja neću nikad. Papcima se mora stati u kraj.
- Laplace
#64836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Upravo u ovome je suština. To je ono što nam najviše nedostaje i što nas najviše koči. U svemmu. Postali smo generalno samoživi i egoisti.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑28/02/2023 17:44ja jesam vjernik i smeta mi uzurpacija trotoara zbog bahacenjaHelaS wrote: ↑28/02/2023 12:41
Postoje neke stvari prema kojima je uobičajeno tolerisati nepoštivanje strogih pravila i propisa. Takvo je nepropisno parkiranje na trokutu i trotoaru kod Careve džamije, takva su sva parkiranja vozila na trotoarima u blizini džamija petkom, u vrijeme džume, takvo je i parkiranje ispred Pošte kod Bezistana, itd. Policija na takvim mjestima samo treba da pazi da neko ne pretjera, da ne bude ekstremnih situacija, možda ponekad pokaže da postoji pisanjem poneke prijave, ali generalno, treba da toleriše. Jer - da postoje javna parking mjesta, da postoje svi uslovi za parkiranje vozila, ne vjerujem da bi neko parkirao na nedozvoljeno mjesto, a da ima drugu mogućnost. Ja nisam vjernik, ali nikad, nikad mi nije zasmetala uzurpacija pješačke staze ili vozilo parkirano na pola ulice, uz koje se moram provlačiti da bih prošao, na mjestima na kojima vjernici parkiraju svoja vozila. Takvo mimoilaženje traje nekoliko sekundi. Pa bio bih sebi idiot, nekakav primitivni namćor, da mi smeta nešto što nije moguće promijeniti.
Posmatrajmo ovakva parkiranja i donekle kulturološkom osobinom Starog Grada Sarajeva.
grad Sarajevo ima stotinjak dzamija i u velikom broju njih se dzuma klanja
ne mora se autom na dzumu, a hvala Bogu nije da se nema izbor i dzamija i hatiba
neka Bog svakog uputi, ali bahacenje je pokudjeno u islamu i samim sunetom Muhameda a.s.
zovem to bahacenjem jer drugo i nije, pogotovo ako stetis drugome, a ko poznaje vjeru zna da ima i bogda grijeha kod tebe ako neko zbog tvog lose parkiranog auta opsuje i dzumu i dzamiju i sta vec
a plus kao vjernik, zapravo kao covjek, mora se misliti i o drugima
kako je majkama sa djeocom i kolicama da se provuku izmedju auta
kako je invalidima u kolicima, to znaju samo oni i njihove porodice, kao sto i ja znam sa rahmetli ocem koji je bio RVI i u kolicima pa gledas kako ces izmedju auta i ostalih papanskih ponasanja koja remete tvoj svakodnevni zivot
licna odgovornost i empatija!!!
ja sam iz Starog grada, to mi je najdrazi i najljepsi dio mog sehera i ne dozvoljavam da se papanluk u vidu parkiranja smatra ni dokle kulturoloskom osobinom mog dijela grada
- Qler
#64837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma samo kažnjavati. Ne vidim svrhu rasprave. Jednostavno je, da li su napravili prekršaj? Jesu. Piši kaznu. Samo da je bog do za sve isto i jednako...
- Laplace
#64838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Otprilike tako i jeste tekla diskusija.NediM17 wrote: ↑28/02/2023 19:01Laplace wrote: ↑28/02/2023 18:54
Što je sasvim OK. To se zove društvena odgovornost.
-
moonca
#64839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ima li parkiranih auta ispred Katedrale, u vrijeme mise.. 
- muha_sa
- Laplace
#64841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa zašto se onda bune? Sami kažu da vrijedi platiti kaznu zbog džume. Čemu onda kuknjava kad im neko napiše kaznu? Malo ne vjerujemo u ono što smo sami napisali?
- Laplace
#64842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Taj će u Džennet, poginuo za više ciljeve.vjeshalica wrote: ↑28/02/2023 18:16 Dakle po tumacenjima turbo dzamijasa, preci je namaz nego neki ubogi lik sto pada pod necije auto i gubi zivot, jer trotoar je rezervisan za vozila namazlija?
[Sad sam nagrabusio.]
- Laplace
- Bloo
- Globalna šefica
- Ateista
#64848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mudro zbore, nema sta.
I onda ispadne islamofobija kad se neko nervira na ove idiotluke.
Poptuno je nebitno koje su ovi vjere, moguce da negdje postoje i ovakvi likovi koji su katolici, pravoslavci, hindusi i slicno, o njima bih imao isto misljenjei isto zgrazanje kao nad ovima.
- Laplace
#64849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije im problem platiti milion kazne, ali im jeste problem platiti 2 KM legalan parking. 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#64850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kod istiklala gdje, konkretno mi navedi... a da si unutar 1000m pjeske
Mislim da je to problem kod globalnog planiranja saobracaja, ne samo oko dzamija vec u cijelom gradu...
Grad pravljen za pjesake, a svi autima idu