ja sam prijavio
ne te, ali kod careve redovno
Za invalide ide sire parking mjesto, cc 50%, da bi invalid u kolicima imao mjesta da se krece kolicima pored auta.nivla wrote: ↑28/02/2023 08:54 sto se tice nepropisnog parkiranja, valjda bi trebalo regulisati da stanari imaju prece pravo koristenja parkinga oko zgrada, onda obezbijediti dovoljno parking prostora (koji se placa ili ne placa) da oni koji nisu stanari imaju gdje parkirati, kod nas je hronicni nedostatak parkinga, onemoguciti da novogradnja ima stan koji nema podzemno parking mjesto
al evo npr na alipasinom onaj rumeni majmun obecao parking pa onda lagano onemogucio svim gradjanima da kupe mjesecnu kartu pod jednakim i poceo ga naplacivati po satu
ispred moje zgrade dosli iz rada i samo ocrtali 2 mjesta za invalide na totalno pogresan nacin, umjesto da okupuraju prostor 2 mjesta sto je tehnicki bilo izvodivo, oni okupirali vise od 3
da ne govorim o tome da neko skonta da iz samo njemu poznatog razloga ulica koja je dvosmjerna treba postati jednosmjerna na svom kraju pa u cilju “prevencije” nakon postavljanja novih znakova policija stoji i pise kazne
sto se tice dzume, prije nekih 20 dana hitna nije mogla prici dzamiji kad je nekom na dzumi pozlilo jer je pristup dzamiji bio blokiran, niko od vrlih dzematlija koji su blokirali pristup nije mrdno da skloni vozilo koje smeta,nego su samo ignorisali cinjenicu da bas njihovo auto smeta
Nema veze, to se slazem, samo objasnjavam zasto dodatno iritiraju ti koji nepropisno parkiraju kad idu na dzumu.EasyMan wrote: ↑28/02/2023 13:27Ja pisem da nema veze jel otisao na dzumu ili na kafu, meni je isto. Ovdje se pojedini upale samo kad se dzamija spomene.Ateista wrote: ↑28/02/2023 13:12
Naravno, niko ne kaze da je to vezano samo za dzumu, papak je papak koji god da je razlog.
Vec sam objasnio da je kompletna prica krenula zato sto vec u par navrata neki "vjernici" (namjerno pod navodnicima) se zale kako se neko usudio da im pise kaznu dok su obavljali vjersku duznost, misleci da zbog toga pravila za njih ne vaze, i to je ono sto dodatno nervira sto neki misle da trebaju biti privilegovani.
Imaju mnogi, jedan poslovni a drugi privatni. I ja bih trebao imati ali koristim dual sim jer mi je lakse, sve ostale kolege nose po dva mobitela.moonca wrote: ↑28/02/2023 13:55muha_sa wrote: ↑28/02/2023 13:37 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /230228082
Sutra ce na slobodu do sudjenja.. ima li iko od vas, uza se dva mobitela..Tom prilikom razbojnici su uz upotrebu fizičke snage od oštećenog oteli novac, lične dokumente i dva mobitela![]()
za mjesto koje ja govorim to se moglo izvesti na drugaciji nacin ali nisu jer se niko nije pitao kako bi to najbolje moglo,mirsek wrote: ↑28/02/2023 14:46Za invalide ide sire parking mjesto, cc 50%, da bi invalid u kolicima imao mjesta da se krece kolicima pored auta.nivla wrote: ↑28/02/2023 08:54 sto se tice nepropisnog parkiranja, valjda bi trebalo regulisati da stanari imaju prece pravo koristenja parkinga oko zgrada, onda obezbijediti dovoljno parking prostora (koji se placa ili ne placa) da oni koji nisu stanari imaju gdje parkirati, kod nas je hronicni nedostatak parkinga, onemoguciti da novogradnja ima stan koji nema podzemno parking mjesto
al evo npr na alipasinom onaj rumeni majmun obecao parking pa onda lagano onemogucio svim gradjanima da kupe mjesecnu kartu pod jednakim i poceo ga naplacivati po satu
ispred moje zgrade dosli iz rada i samo ocrtali 2 mjesta za invalide na totalno pogresan nacin, umjesto da okupuraju prostor 2 mjesta sto je tehnicki bilo izvodivo, oni okupirali vise od 3
da ne govorim o tome da neko skonta da iz samo njemu poznatog razloga ulica koja je dvosmjerna treba postati jednosmjerna na svom kraju pa u cilju “prevencije” nakon postavljanja novih znakova policija stoji i pise kazne
sto se tice dzume, prije nekih 20 dana hitna nije mogla prici dzamiji kad je nekom na dzumi pozlilo jer je pristup dzamiji bio blokiran, niko od vrlih dzematlija koji su blokirali pristup nije mrdno da skloni vozilo koje smeta,nego su samo ignorisali cinjenicu da bas njihovo auto smeta
Ako se zanemari da je svake sedmice, moze biti event ako IZ ili ko vec preda zahtjev nadleznim da se to tako registruje i ako se odobri, pa onda policija to organizuje i ogradi odredjena podrucja. Do tada, to nije nikakav event nego privatna stvar kao i odlazak u kafanu, kupovinu i slicno.basicm wrote: ↑28/02/2023 13:21 A mozda bi se moglo razmisljati da je dzuma neki event koji se desava pa mora biti tako. Kao sto postoje razni drugi eventi. Ne volim ni ja sff, guzva i nered, ali je event i shvatam, pretrpim. Jeste razlika u frekvenciji eventa, ali malo realno razmisljati.
Nas kolega forumas je pjenio kad su mu famEliji kaznu pisali i bio uvjeren da je zbog imena. Isto se desilo i dumasima, ali sad mu drago. Ne moze to tako, selektivno. Objektivnost mora postojati uvijek.
A ovi drugi sto kritikuju samo prate trendove, ko fol nesto napadaju a sve virtuozi na tespihu![]()
Puno toga vezano za invalidska mjesta je naopako i nakaradno. Na mom parkingu koji nije u centru grada i koji primarno koriste stanari, je ocrtano vise invalidskih mjesta nego sto ima invalida, pa mjesta zjape prazna, 7mjesto da se prave po stvarnim potrebama.nivla wrote: ↑28/02/2023 15:03za mjesto koje ja govorim to se moglo izvesti na drugaciji nacin ali nisu jer se niko nije pitao kako bi to najbolje moglo,
bilo je prostora da se umjesto na jednom kraju parkinga, invalidska mjesta ocrtaju na krajevima, da ne govorim da bi takva konfiguracija vise odgovarala dvojici invalida, koliko ih ima da koriste taj parking
Mislim da ide na procenat. Koliko parking mjesta toliko mjesta za osobe sa invaliditetom.
Ovako nešto napisati u gradu u kojem ima stotine džamija i kojeg je taksijem moguće preći uz duž i poprijeko za 10-15 KMHelaS wrote: ↑28/02/2023 12:41Postoje neke stvari prema kojima je uobičajeno tolerisati nepoštivanje strogih pravila i propisa. Takvo je nepropisno parkiranje na trokutu i trotoaru kod Careve džamije, takva su sva parkiranja vozila na trotoarima u blizini džamija petkom, u vrijeme džume, takvo je i parkiranje ispred Pošte kod Bezistana, itd. Policija na takvim mjestima samo treba da pazi da neko ne pretjera, da ne bude ekstremnih situacija, možda ponekad pokaže da postoji pisanjem poneke prijave, ali generalno, treba da toleriše. Jer - da postoje javna parking mjesta, da postoje svi uslovi za parkiranje vozila, ne vjerujem da bi neko parkirao na nedozvoljeno mjesto, a da ima drugu mogućnost. Ja nisam vjernik, ali nikad, nikad mi nije zasmetala uzurpacija pješačke staze ili vozilo parkirano na pola ulice, uz koje se moram provlačiti da bih prošao, na mjestima na kojima vjernici parkiraju svoja vozila. Takvo mimoilaženje traje nekoliko sekundi. Pa bio bih sebi idiot, nekakav primitivni namćor, da mi smeta nešto što nije moguće promijeniti.
Posmatrajmo ovakva parkiranja i donekle kulturološkom osobinom Starog Grada Sarajeva.
ja jesam vjernik i smeta mi uzurpacija trotoara zbog bahacenjaHelaS wrote: ↑28/02/2023 12:41Postoje neke stvari prema kojima je uobičajeno tolerisati nepoštivanje strogih pravila i propisa. Takvo je nepropisno parkiranje na trokutu i trotoaru kod Careve džamije, takva su sva parkiranja vozila na trotoarima u blizini džamija petkom, u vrijeme džume, takvo je i parkiranje ispred Pošte kod Bezistana, itd. Policija na takvim mjestima samo treba da pazi da neko ne pretjera, da ne bude ekstremnih situacija, možda ponekad pokaže da postoji pisanjem poneke prijave, ali generalno, treba da toleriše. Jer - da postoje javna parking mjesta, da postoje svi uslovi za parkiranje vozila, ne vjerujem da bi neko parkirao na nedozvoljeno mjesto, a da ima drugu mogućnost. Ja nisam vjernik, ali nikad, nikad mi nije zasmetala uzurpacija pješačke staze ili vozilo parkirano na pola ulice, uz koje se moram provlačiti da bih prošao, na mjestima na kojima vjernici parkiraju svoja vozila. Takvo mimoilaženje traje nekoliko sekundi. Pa bio bih sebi idiot, nekakav primitivni namćor, da mi smeta nešto što nije moguće promijeniti.
Posmatrajmo ovakva parkiranja i donekle kulturološkom osobinom Starog Grada Sarajeva.
Ljudi zauzmu trotoar autima u vrijeme džume, al hajmo prvo ispitni postupak. Možda je ipak neko otišao do pekare.