SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drug_profi
#64751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nemam ja problem sa islamom i muslimanima. Imam samo sa licemjerima.
- Laplace
#64752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Laplace
#64753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eto, vidiš i ovdje licemjera. Ne smiješ kritikovati ove što krše zakone, odmah ti prikače etiketu islamofoba.drug_profi wrote: ↑28/02/2023 12:12 Nemam ja problem sa islamom i muslimanima. Imam samo sa licemjerima.
-
EasyMan
#64754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gdje god se spomene vjera, dzamija, namaz jedni te isti mali, sitni ljudi, kukavice, izbacuju svoju ogorcenost i jad iz sebe preko tastature. 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#64755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kad dijete bude zgaženo jer je moralo sići sa trotoara, biće Trojka kriva što red nije uvela.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑28/02/2023 11:57 Kazem ja, sevap vas je zagradit autom sve.
Crna hronika i parkiranje oko dzamije.![]()
- drug_profi
#64756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa takvih se "muslimana" mozda i treba bojati, neznam...Laplace wrote: ↑28/02/2023 12:16Eto, vidiš i ovdje licemjera. Ne smiješ kritikovati ove što krše zakone, odmah ti prikače etiketu islamofoba.drug_profi wrote: ↑28/02/2023 12:12 Nemam ja problem sa islamom i muslimanima. Imam samo sa licemjerima.
- muha_sa
#64757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
drug_profi wrote: ↑28/02/2023 12:12 Nemam ja problem sa islamom i muslimanima. Imam samo sa licemjerima.
- Laplace
#64758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sad će i tebi zakačiti etiketu islamofoba.Chmoljo wrote: ↑28/02/2023 12:16Kad dijete bude zgaženo jer je moralo sići sa trotoara, biće Trojka kriva što red nije uvela.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑28/02/2023 11:57 Kazem ja, sevap vas je zagradit autom sve.
Crna hronika i parkiranje oko dzamije.![]()
-
EasyMan
#64759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samo nek mi neko napise kakve veze ima jel musliman ili ne musliman parkirao nepropisno?
- muha_sa
#64760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Petkom u vrijeme dzume kod bazena zakrcena komplet jedna traka pa cak i pješacki prelaz koji izlazi na glavnu ulicu.
Al i bez toga ovaj grad je posto prava vukojebina jer bahati krkani ne jebu nikog ni 1% --parkiraju gdje im klincu cejf, ostave auto na sred saobracajnice da odu u mesaru jal po cevape, da mogu pred šank kafica u kojem sjede ostavili bi auto
da ne nabrajam više
- Qler
#64761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Slazem se sa Muhom, postalo je katastrofa. Ja bi sve te kaznjavao sa po jedno 500KM za ta posebno bahata parkiranja. I ovo na džumi, jel to obaveza vjernika sa autom u džamiju pa se bune što im se pišu kazne? Brate prošetaj malo, nadji normalan parking, a ne svjesno kršiš zakon, i još se imaš obraza žaliti... nek jedu govna...
- Laplace
#64762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.krka.biz/ba/lijekovi-i-drug ... ete/11487/
-
EasyMan
#64763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dragi Muha, ti si pametan forumas, odi do bazena kad je udarni termin za treninge djeci, ista je takva situacija. Dabogda svako dobio kaznu ko nepropisno bilo sta radi, nebitno je li musliman ili nije. Gdje god odes u vecini slucajeva je tako, parkira supak na sred ceste i dudla nargilu, zagradi 10 ljudi i kofol ode klanja, ali nije rjesenje svoj jad i komplekse izbacivati na forumu. Evo neka napisu ove kukavice kome su pozvali policiju ikada, a da ne pricam o tome da su sacekali policiju. I ako pozovu noge se uhvate i vire iza coska ili kroz spijunku.muha_sa wrote: ↑28/02/2023 12:25Petkom u vrijeme dzume kod bazena zakrcena komplet jedna traka pa cak i pješacki prelaz koji izlazi na glavnu ulicu.
Al i bez toga ovaj grad je posto prava vukojebina jer bahati krkani ne jebu nikog ni 1% --parkiraju gdje im klincu cejf, ostave auto na sred saobracajnice da odu u mesaru jal po cevape, da mogu pred šank kafica u kojem sjede ostavili bi auto
da ne nabrajam više![]()
- zateznistub
#64764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svakom svačije, ali parkiranje po ulici i gdje se stigne da se obavi vjerska dužnost je dno dna. Upravo omi M92 i oni na baterije. A samim činom ostajanja li enog ljubimca gdje stigne da se pokaže u džamiji je prvi pokazatelj da u stvari i nisi vjernik. Jer da jesi, molio bi o tome kako će drugi tuđa proći. Hoće li ga sta smatrati, hoće li ga divljak okupati vodom iz bare jer ni on ne pazi na druge.
Posebno mi je pisanje po vjernicima kad vidim parkirao auto pred ulazom u carevu nekog vjerodostojni ka, jer za boga zašto bi on pravio više koraka nego to treba...
Posebno mi je pisanje po vjernicima kad vidim parkirao auto pred ulazom u carevu nekog vjerodostojni ka, jer za boga zašto bi on pravio više koraka nego to treba...
- Laplace
#64765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jesu se moderni islamisti na baterije pronašli u diskusiji. I pokazali svu svoju aroganciju i nervozu.
Diskutujemo o džumatlijama koji krkanski parkiraju pa kad ih kazne kukaju kako su im trebali tolerisati krkansko parkiranje jer su na džumi. Umjesto da se takva dvoličnost kritikuje likovi bulazne o islamofobiju.
Ne smeta nama to što ti likovi idu na džumu. I ja sam išao na džumu, ali:
1. nikad nisam nepropisno parkirao da bih stigao na džumu, i
2. nikad nisam otišao na džumu u toku radnog vremena.
Diskutujemo o džumatlijama koji krkanski parkiraju pa kad ih kazne kukaju kako su im trebali tolerisati krkansko parkiranje jer su na džumi. Umjesto da se takva dvoličnost kritikuje likovi bulazne o islamofobiju.
Ne smeta nama to što ti likovi idu na džumu. I ja sam išao na džumu, ali:
1. nikad nisam nepropisno parkirao da bih stigao na džumu, i
2. nikad nisam otišao na džumu u toku radnog vremena.
- Laplace
#64766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
HelaS
#64767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Postoje neke stvari prema kojima je uobičajeno tolerisati nepoštivanje strogih pravila i propisa. Takvo je nepropisno parkiranje na trokutu i trotoaru kod Careve džamije, takva su sva parkiranja vozila na trotoarima u blizini džamija petkom, u vrijeme džume, takvo je i parkiranje ispred Pošte kod Bezistana, itd. Policija na takvim mjestima samo treba da pazi da neko ne pretjera, da ne bude ekstremnih situacija, možda ponekad pokaže da postoji pisanjem poneke prijave, ali generalno, treba da toleriše. Jer - da postoje javna parking mjesta, da postoje svi uslovi za parkiranje vozila, ne vjerujem da bi neko parkirao na nedozvoljeno mjesto, a da ima drugu mogućnost. Ja nisam vjernik, ali nikad, nikad mi nije zasmetala uzurpacija pješačke staze ili vozilo parkirano na pola ulice, uz koje se moram provlačiti da bih prošao, na mjestima na kojima vjernici parkiraju svoja vozila. Takvo mimoilaženje traje nekoliko sekundi. Pa bio bih sebi idiot, nekakav primitivni namćor, da mi smeta nešto što nije moguće promijeniti.Laplace wrote: ↑28/02/2023 12:16Eto, vidiš i ovdje licemjera. Ne smiješ kritikovati ove što krše zakone, odmah ti prikače etiketu islamofoba.drug_profi wrote: ↑28/02/2023 12:12 Nemam ja problem sa islamom i muslimanima. Imam samo sa licemjerima.
Posmatrajmo ovakva parkiranja i donekle kulturološkom osobinom Starog Grada Sarajeva.
- Laplace
#64768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To je druga stvar. Toleriše se (u velikoj mjeri zbog onog što smo vidjeli i ovdje na forumu: čim makar kritikuješ takvo parkiranje ide ti ad hominem). Toleriše se, ali to ne znači da nije prekršaj niti da se treba tolerisati.HelaS wrote: ↑28/02/2023 12:41Postoje neke stvari prema kojima je uobičajeno tolerisati nepoštivanje strogih pravila i propisa. Takvo je nepropisno parkiranje na trokutu i trotoaru kod Careve džamije, takva su sva parkiranja vozila na trotoarima u blizini džamija petkom, u vrijeme džume, takvo je i parkiranje ispred Pošte kod Bezistana, itd. Policija na takvim mjestima samo treba da pazi da neko ne pretjera, da ne bude ekstremnih situacija, možda ponekad pokaže da postoji pisanjem poneke prijave, ali generalno, treba da toleriše. Jer - da postoje javna parking mjesta, da postoje svi uslovi za parkiranje vozila, ne vjerujem da bi neko parkirao na nedozvoljeno mjesto, a da ima drugu mogućnost. Ja nisam vjernik, ali nikad, nikad mi nije zasmetala uzurpacija pješačke staze ili vozilo parkirano na pola ulice, uz koje se moram provlačiti da bih prošao, na mjestima na kojima vjernici parkiraju svoja vozila. Takvo mimoilaženje traje nekoliko sekundi. Pa bio bih sebi idiot, nekakav primitivni namćor, da mi smeta nešto što nije moguće promijeniti.
Posmatrajmo ovakva parkiranja i donekle kulturološkom osobinom Starog Grada Sarajeva.
Znam ja da se takva parkiranja tolerišu, ali ako te već policija kazni onda je sramota kriti se iza vjere i zahtijevati prava veća od ostalih.
Nepropisno je parkirao? OK. Kažnjen je? OK. Neka plati kaznu i neka šuti.
Btw, u manjim mjestima (kao Visoko, Breza,...) gdje god da parkiraš u par minuta lagane šetnje si u džamiji. I pored toga, likovi parkiraju na trotoaru oko džamije i naprave haos na tom dijelu.
-
PM72
- basicm
#64771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zar nije regularno reci papak je papak, ispred dzamije, marketa, skole, zgrade…
Cim se dzamija spomene uvijek par istih drvlje i kamenje, znaju im i dusevno stanje, sta su rucali, koju nargilu dudlali…
Izadjite iz ormara i recite ne volim i tacka. Citamo se, znamo se…
Neka, i vi cete insala na dzumu jednog dana pa ce i to prestati
Cim se dzamija spomene uvijek par istih drvlje i kamenje, znaju im i dusevno stanje, sta su rucali, koju nargilu dudlali…
Neka, i vi cete insala na dzumu jednog dana pa ce i to prestati
- muha_sa
#64772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
basicm wrote: ↑28/02/2023 12:55 Zar nije regularno reci papak je papak, ispred dzamije, marketa, skole, zgrade…
Neka, i vi cete insala na dzumu jednog dana pa ce i to prestati![]()
Kad se tobe dodje
-
PM72
#64773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Al samo u džamije sa drvenom munarom.Za svaki slučaj.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#64774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja sam zbog tog parkiranja promijenio džamiju, jer moram doći autom... gdje sam stacioniran na poslu, džamije nema ni u jednoj strani da je na pješačkoj udaljenosti unutar 15 min hoda.
ovdje fino parking, niko ne blokira, rahatluk
jednom sam ušao u onaj džumbus kod Istiklala i neće više. osim pješke.
ovdje fino parking, niko ne blokira, rahatluk
jednom sam ušao u onaj džumbus kod Istiklala i neće više. osim pješke.
- agent_zero