Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kolega mi reče, da se u Bingu ujutro rano mogu banane za ca. 1,7-1,8KM/kg uzeti, druga klasa ali jako dobre, nisu pocrnjele. Samo se razgrabe u prvih pola sata radnog vremena.
Idemedosumom wrote: ↑25/02/2023 14:05
Kolega mi reče, da se u Bingu ujutro rano mogu banane za ca. 1,7-1,8KM/kg uzeti, druga klasa ali jako dobre, nisu pocrnjele. Samo se razgrabe u prvih pola sata radnog vremena.
Takoe, .i nije samo u bingu, zna biti i u drugim marketima.
Ekonomski banane su najneisplativije voce jer baciš debelu koru 40 ako ne i 50% od kile banana je težina kore
Zato jedite samo maline iako su 7 8 KM
malo šale ali i istinito
I savjet nutricioniste je da su mnogo zdravije zrele banane one sa tačkicama (ne baš truhle) jer su u njima zreli fermenti koji se apsorbuju u crijevima samo u tom stadiju zrelosti tj iskoriste se svi minerali, vitamini... a ako jedete zelenu tj nezrelu banan ona prođe neiskorišteno kroz digestivni trakt i sve što valja završi u kanalizaciji
naletim danas u cm i vidim old spice stikovi po cijeni 9,10 pitam zenu sto radi otkad je ova cijena, kaze to je jos jeftino bit ce preko 10 ubrzo pa nije dior u pm, fakat su cijene postale smijesne i bez ikakve logike
oldtajmer wrote: ↑25/02/2023 19:24
naletim danas u cm i vidim old spice stikovi po cijeni 9,10 pitam zenu sto radi otkad je ova cijena, kaze to je jos jeftino bit ce preko 10 ubrzo pa nije dior u pm, fakat su cijene postale smijesne i bez ikakve logike
moraju se gazde dodatno bogatit preko ledja gradjana.
Zna se ko stoji iza tajkuna, sta se ocekivali, kofol povecali plate,sad opet poskupljuju da uzmu to sto su povecali. Klasicni teror ratnih tajkuna i njihove svercerske marze.
Ali najveci problem su krezavi bolidi koji idu da grabe i kupuju nemilice.
Hakiz wrote: ↑25/02/2023 16:53
Crvena babura, paprika, Bingo više od 10 KM, Mercator kažu oko 14, pijaca Otoka danas 6 KM.
Crvena babura je uvijek bila skupa, ali roga je bila jeftinija. U sezoni je znala ici do 1,5KM,sad je u sezoni bila oko 3KM kratko, pa je otisla na 6 kad joj je i bio vakat.
Hakiz wrote: ↑25/02/2023 16:53
Crvena babura, paprika, Bingo više od 10 KM, Mercator kažu oko 14, pijaca Otoka danas 6 KM.
Crvena babura je uvijek bila skupa, ali roga je bila jeftinija. U sezoni je znala ici do 1,5KM,sad je u sezoni bila oko 3KM kratko, pa je otisla na 6 kad joj je i bio vakat.
Roga danas na Otoci 5.
Jeste babura uvijek bila skupa, mene čudi ogromna razlika u cijenama. A ne bih se začudio da i lanci i pijaca imaju isti izvor snabdijevanja.
zippoo87 wrote: ↑22/02/2023 22:49
Jebale vas banane...7 dana prica o bananama,kao da je voda pa bez nje ne mozes .
Meni je psiholoska granica za banane 2 KM i to one najbolje,zute krupne kada budu a ne one truhle
Znaci taman mislim šta je furka sa bananama kad mi ovaj tvoj komentar pročita misli...
Koji je q sa bananama znal se šta? Jesul 3 il 4 KM?
Last edited by dgL_ on 25/02/2023 23:32, edited 1 time in total.