Naravno nekome se tu svidja a neko me ne i to je stvar ukusa...Ali da budes toliko ljubomoran i da pljujes na tu lokaciju je bolest
Cijene stanova All about
Moderator: anex
-
vanjki
#12801 Re: Cijene stanova All about
- _Reds_
#12802 Re: Cijene stanova All about
Za djecu ima.Haris.ba wrote: ↑22/02/2023 20:18Ilidža ima i kino i pozorište. Samo, nema projekcija i predstava.Beli belcan wrote: ↑22/02/2023 20:16 Meni što se Ilidže i Dobrinje tiče tu mi je negdje, i na Ilidži ima lijepih parkova, šetnica, širine i uglavnom sav sadržaj koji treba, škole , vrtići. Što se prevoza tiče ima tramvaj a na Dobrinji je trola. Uglavnom tu je tu negdje. E sad ne znam koja je cijena stanova npr Dobrinja VS Iildža (govorim o užem centru Lužani-Pejton-Ilidža)![]()
Dobrinja ima dodatnu prednost što su za bukvalno 15-20 minuta na Igmanu ili Bjelašnici.
-
Mariella
#12803 Re: Cijene stanova All about
Pa ko ce bolje znati nego ljudi koji zive tu
Ja sam dugo na Dobrinji i najbolja stvar je sto ima puno zelenila i prostora za setnju, za porodice s djecom i penzionere je odlicno. Ali za ostale je vec upitno, ako nemas auto prevoz je patnja, kad narucujes hranu svi dobri restorani su predaleko
- VladaFBiH
#12804 Re: Cijene stanova All about
Ne shvatam ljude koji porede Novu Otoku (Alipašin Most) i Dobrinju? Pa jedina prednost Nove Otoke je što su zgrade nove i tu se završava sve. Možda je dobra za nekoga ko samo prespava u stanu i tu mu se završava život dok je sve ostalo minus vs Dobrinja.Mariella wrote: ↑23/02/2023 09:06Pa ko ce bolje znati nego ljudi koji zive tu![]()
![]()
Ja sam dugo na Dobrinji i najbolja stvar je sto ima puno zelenila i prostora za setnju, za porodice s djecom i penzionere je odlicno. Ali za ostale je vec upitno, ako nemas auto prevoz je patnja, kad narucujes hranu svi dobri restorani su predalekoTako da logicno, zavisi od individualnih kriterija.
Čisto za dušebrižnike - ne, ne živim na Dobrinji pa da je branim iz tog razloga.
-
breuer
#12805 Re: Cijene stanova All about
sve rečenoVladaFBiH wrote: ↑23/02/2023 09:25Ne shvatam ljude koji porede Novu Otoku (Alipašin Most) i Dobrinju? Pa jedina prednost Nove Otoke je što su zgrade nove i tu se završava sve. Možda je dobra za nekoga ko samo prespava u stanu i tu mu se završava život dok je sve ostalo minus vs Dobrinja.Mariella wrote: ↑23/02/2023 09:06
Pa ko ce bolje znati nego ljudi koji zive tu![]()
![]()
Ja sam dugo na Dobrinji i najbolja stvar je sto ima puno zelenila i prostora za setnju, za porodice s djecom i penzionere je odlicno. Ali za ostale je vec upitno, ako nemas auto prevoz je patnja, kad narucujes hranu svi dobri restorani su predalekoTako da logicno, zavisi od individualnih kriterija.
Čisto za dušebrižnike - ne, ne živim na Dobrinji pa da je branim iz tog razloga.
- xoklix
#12806 Re: Cijene stanova All about
Cijena stanova sve govori.VladaFBiH wrote: ↑23/02/2023 09:25Ne shvatam ljude koji porede Novu Otoku (Alipašin Most) i Dobrinju? Pa jedina prednost Nove Otoke je što su zgrade nove i tu se završava sve. Možda je dobra za nekoga ko samo prespava u stanu i tu mu se završava život dok je sve ostalo minus vs Dobrinja.Mariella wrote: ↑23/02/2023 09:06
Pa ko ce bolje znati nego ljudi koji zive tu![]()
![]()
Kad bi se nudila identična novogradnja po istoj cijeni na N.Otoci i Dobrinji gdje bi prije kupio?
- Didier
- Didier
- VladaFBiH
#12809 Re: Cijene stanova All about
kada kažeš identična misliš i na sadržaje koji potrebni za ugodan i normalan život ili samo misliš na zgradu?xoklix wrote: ↑23/02/2023 09:53Cijena stanova sve govori.VladaFBiH wrote: ↑23/02/2023 09:25
Ne shvatam ljude koji porede Novu Otoku (Alipašin Most) i Dobrinju? Pa jedina prednost Nove Otoke je što su zgrade nove i tu se završava sve. Možda je dobra za nekoga ko samo prespava u stanu i tu mu se završava život dok je sve ostalo minus vs Dobrinja.
Kad bi se nudila identična novogradnja po istoj cijeni na N.Otoci i Dobrinji gdje bi prije kupio?
Nova Otoka je po meni propuštena prilika da se napravi jedno od najboljih naselja u gradu - ovako imamo samo nabacane stanove koji se naslanjaju na staru infrastrukturu i dobili smo ono što se nekada prigovaralo Alipašinu - obične spavaonice.
Ukoliko bi ovo identično podrazumijevalu humanu gradnju, kakva sada nije, izabrao bih Novu Otoku a u svim drugim slučajevima Dobrinju.
-
PM72
#12810 Re: Cijene stanova All about
Alipašino polje ima tri faze,A,B,C faza.Ogromni parkinzi,parkovi,igrališta,škole,tržni centri,pijace...a Nova otoka je Alipašino al stisnuto u jednu fazu,bez parkova,škola,tržnih centara itd.
Prosto te srklet hvata
Prosto te srklet hvata
-
sale07
#12811 Re: Cijene stanova All about
za stanovanje dobrinja, za rentu otokaxoklix wrote: ↑23/02/2023 09:53Cijena stanova sve govori.VladaFBiH wrote: ↑23/02/2023 09:25
Ne shvatam ljude koji porede Novu Otoku (Alipašin Most) i Dobrinju? Pa jedina prednost Nove Otoke je što su zgrade nove i tu se završava sve. Možda je dobra za nekoga ko samo prespava u stanu i tu mu se završava život dok je sve ostalo minus vs Dobrinja.
- Altsa
#12812 Re: Cijene stanova All about
Na Dobrinji imaju 3 velike javne garaze (cuvane) + besplatna parkiralista. O cemu ti ?ReymondReddington wrote: ↑22/02/2023 16:45 Dobrinja nema novogradnje pa samim time nema ni podzemnih garaza. Ovo neke ljude odbija. Ima parkinga ali su svi otvoreni. Ko ima skuplje auto nece da ga ostavlja na otvorenom preko noci.
Dalje skola i blizina skole mislim da vise nisu toliki faktor kod kupovine. Realno u danasnjem vaktu oba roditelja rade pa cesto tu djecu i upisuju negdje gdje ima produženo ili ih vode u vrtice koji su u blizini posla.
Prevoz ko ima auto opet nece ga nesto previse zanimati jel mu bus 10 ili 20 minuta. 90 posto ljudi koji voze auto gradski prevoz koristi minimalno da bi mu predstavljao neki bitan faktor kod kupovine stana.
Kina, pozorista to nikome nije faktor kod kupovine stana.
Tako da po meni dobrinja nije primamljiva dosta ljudi jer nema novogradnje pa nema ni mogucnosti da kupis sebi garazu, udaljenost od grada i cinjenica da vecina stanova koji se prodaju su na 4 spratu bez lifta.
- Thorgerson
#12813 Re: Cijene stanova All about
Da, bas je prakticno kad hoces malo da izvedes dijete paliti auto i ixi do Zajke.vanjki wrote: ↑22/02/2023 16:08Ma da nevalja lokacija.Bas si pametan. Zajko pametnjakovicu 10 min pjeske a skola je planirana jos jedna. Meni iskreno Dobrinja nije centar i lakse mi je Vogoscu otici nego na Dobrinju... Vjerujem da ti je krivo sto ne zivis na toj lokaciji ,cim toliko pljujesThorgerson wrote: ↑21/02/2023 23:49
Hahaahhahah.
Za koje mlade parove? Pa najbitnijih stvari nema.
Npr. nema jebene skole.![]()
Neko ovdje napisa kakva Dobrinja. Pa Dobrinja ima 3 osnovne skole + srednju skolu. Plus ako se uzme i Aleksa Santic to je 4-ta osnovna skola. Blizu je Dobrinje i dosta djece sa Dobrinje 5 pohadja tu skolu.
Mislim ja ne znam sta sad mladi parovi traze. Ja znam sta sam ja trazio. A to nije sigurno blizina autoputa (mislim wtf haha, autoput od 20km u jednom i 60km u drugom pravcu, kojeg 80% gradjana koristi u vrh glave 2 puta mjesecno).
To nije ni KFC. To nije ni Bingo.
I definitivno nije pogled na ruglo od remize.
Jedini park za djecu na tom potezu za koji znam jeste
- Miljacka, plato beton. Nema travke da je vidis.
- mali parkic unutar Nove Otoke
- Veneto ima iznad garaze neko kao igraliste za djecu
Ukratko horor lokacija za mladi bracni par s djetetom. Ali ok, ko je pljunuo lovu i kupio tu stan, jbg.
Isto tako je 10x neprakticnije dijete tegliti do zajke pjeske da se malo poigra. Garantujem zivotom da dijete od 7-8 godina ne moze doci od Nove Otoke do Zajke 10 min pjeske. Nema jebene sanse.
Meni 3 parka ispod prozora.
Bice skola hahaha. Aha. Kao sto je prave na stupu od 2011. Godine.
Mislim ok svakome svoje. Tebi ta lokacija odgovara. Ja govorim samo objektivno. I dajem savjete nekome ko je mlad par, zeli da ima djecu miljacka, nova otoka ne preporucujem. Ne jer imam nesto protiv nekoga, niti da svoje dizem, nego realno jel zelis da imas blizu 4 osnovne skole ili 1 skolu u nekom planu. Samo to.
Ko je mlad, nema djece, ono je najbolja lokacija za takav zivot.
- Thorgerson
#12814 Re: Cijene stanova All about
Na petici ima zatvorena garaza. Haman nova. 2 sprata su zatvorena totalno.Altsa wrote: ↑23/02/2023 10:28Na Dobrinji imaju 3 velike javne garaze (cuvane) + besplatna parkiralista. O cemu ti ?ReymondReddington wrote: ↑22/02/2023 16:45 Dobrinja nema novogradnje pa samim time nema ni podzemnih garaza. Ovo neke ljude odbija. Ima parkinga ali su svi otvoreni. Ko ima skuplje auto nece da ga ostavlja na otvorenom preko noci.
Dalje skola i blizina skole mislim da vise nisu toliki faktor kod kupovine. Realno u danasnjem vaktu oba roditelja rade pa cesto tu djecu i upisuju negdje gdje ima produženo ili ih vode u vrtice koji su u blizini posla.
Prevoz ko ima auto opet nece ga nesto previse zanimati jel mu bus 10 ili 20 minuta. 90 posto ljudi koji voze auto gradski prevoz koristi minimalno da bi mu predstavljao neki bitan faktor kod kupovine stana.
Tako da po meni dobrinja nije primamljiva dosta ljudi jer nema novogradnje pa nema ni mogucnosti da kupis sebi garazu, udaljenost od grada i cinjenica da vecina stanova koji se prodaju su na 4 spratu bez lifta.
Isto tako ima zgrada koje imaju podzemne garaze.
On zeli da kaze da ljudima smetaju besplatna parking otvorena mjesta. Haha. I to da cujem.
Da, postoji nekolicina ljudi koji zele garazu, ali da vecini to odgovara... ne znam. Moguce. Jer znam da ljudi jedva skuckaju za stan. Pa nije slucajmo kursluz sa parkingom npr kod Miljacke.
Druga stvar, primjer Veneta. Krenuo kod druga u goste, kaze ne mozes kod nas parkirati, parkirao kod bazena.
Ono nije frka prosetati, ali nemaju parking za goste. A nije da je mala zgrada.
- Altsa
#12815 Re: Cijene stanova All about
Tu sam zaboravio spomenuti. Tu se garazna mjesta mogu i kupiti. Inace cijena kvadrata na Dobrinji se polako priblizava 3000 KM/m2Thorgerson wrote: ↑23/02/2023 10:35Na petici ima zatvorena garaza. Haman nova. 2 sprata su zatvorena totalno.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#12816 Re: Cijene stanova All about
ja to često govorim, ljudi nisu svjesni kolike su površine između onih alipašinskih neboderčina. ok, zgrade izgledaju kao košnica, ali oko zgrada nema osjećaja zbijenosti.
-
Mariella
#12817 Re: Cijene stanova All about
Ma onako, sve jedno te isto. Mislim i inace je ponuda slaba, samo pizze i hamburgeri. Majstor za Pivo je dobar, Kineski i ja ponekad narucim.
-
ReymondReddington
#12818 Re: Cijene stanova All about
O tome da dosta ljudi hoce da ima garazu u sklopu zgrade. Nece ljudi da setaju do garaze koja je 5 10 minuta od njihove zgrade.Altsa wrote: ↑23/02/2023 10:28Na Dobrinji imaju 3 velike javne garaze (cuvane) + besplatna parkiralista. O cemu ti ?ReymondReddington wrote: ↑22/02/2023 16:45 Dobrinja nema novogradnje pa samim time nema ni podzemnih garaza. Ovo neke ljude odbija. Ima parkinga ali su svi otvoreni. Ko ima skuplje auto nece da ga ostavlja na otvorenom preko noci.
Znam da imaju one neke garaze na dobrinji ali ono meni djeluje ko da ce se urusiti svake sekunde. Plus drugi sprat je otkriven.
-
ReymondReddington
#12819 Re: Cijene stanova All about
Nisam ja rekao da besplatna parking mjesta smetaju vec da jesdnostavno vecina ljudi bi voljela da u sklopu zagrade imaju garazno mjesto.Thorgerson wrote: ↑23/02/2023 10:35Na petici ima zatvorena garaza. Haman nova. 2 sprata su zatvorena totalno.
Isto tako ima zgrada koje imaju podzemne garaze.
On zeli da kaze da ljudima smetaju besplatna parking otvorena mjesta. Haha. I to da cujem.
Da, postoji nekolicina ljudi koji zele garazu, ali da vecini to odgovara... ne znam. Moguce. Jer znam da ljudi jedva skuckaju za stan. Pa nije slucajmo kursluz sa parkingom npr kod Miljacke.
Druga stvar, primjer Veneta. Krenuo kod druga u goste, kaze ne mozes kod nas parkirati, parkirao kod bazena.
Ono nije frka prosetati, ali nemaju parking za goste. A nije da je mala zgrada.
Finansije jesu problem i zato ljudi ne kupuju i zato se desavaju te situacije sto si opisao. Isto je u belvaru na stupu. Svi pokupovali ona mjesta oko zgrade. Realno ko zivi ondje gosti mu nemaju gdje parkirati.Amko ima praking ispred radnje na koji nikad nećeš naci mjesto jer stanari okolo i radnici zauzmu mjesta.
-
BadBoy
#12820 Re: Cijene stanova All about
Ama zezam se ljudi vidite da peckam a vi se primateMariella wrote: ↑23/02/2023 09:06Pa ko ce bolje znati nego ljudi koji zive tu![]()
![]()
-
lissics
#12821 Re: Cijene stanova All about
Nekako uvijek poredimo kruske i jabuke. Da ima zgrada kao Nova Otoka na Dobrinji (sa sirinom oko zgrade) cijena bi bila bar 30% veca. Uostalom vidjeli smo kakva je bila cijena recimo River Walk vs Nova Otoka. Sve se to cjenovno nekako namjesti
- Haris.ba
- Altsa
#12823 Re: Cijene stanova All about
Haj se ti dogovori sa sobom. Ima li garaza ili nema pa onda pisi lazi o garazama. Ocito da nisi nikad nogom krocio na Dobrinju pa mislis da imas pravo da lupas svasta.ReymondReddington wrote: ↑23/02/2023 13:26O tome da dosta ljudi hoce da ima garazu u sklopu zgrade. Nece ljudi da setaju do garaze koja je 5 10 minuta od njihove zgrade.
Znam da imaju one neke garaze na dobrinji ali ono meni djeluje ko da ce se urusiti svake sekunde. Plus drugi sprat je otkriven.
De mi nabroj naselja koja imaju garazu u sklopu zgrade a da nisu ova najnovija tj.nabroj naselja da imaju uopste ikakvu garazu.
- Thorgerson
#12824 Re: Cijene stanova All about
Na Dobrinji ja koliko znam jer zivim tu ima
- zgrada kanton pravio, garaze u prizemlju, plus garazna mjesta ispod zgrade.
- zgrada kod Okija isto
- dvije zgrade uz rijeku siva i naradnzasta imaju podzemne garaze
- velika garaza na petici, izgradjena 2012 ja mislim. Rampa, kamere. Ne izgleda bas rusevno. One stare od prije rata, da.
- citavaaaa dobrinja c5 i aerodromsko na prizemlju imaju garaze. Znaci jebote samo tu ima vise garaza, dakle garaza samostalnih nego sto ima garaznih mjesta koje djelis sa drugima u novoj otoci ili miljackoj.
Hocu da kazem lik ocito nikada nije bio na Dobrinji, nego onako lupa tu i tamo.
Jedina istina jeste da su ove zgrade na otoci novije, usminkanije. I to je to.
- zgrada kanton pravio, garaze u prizemlju, plus garazna mjesta ispod zgrade.
- zgrada kod Okija isto
- dvije zgrade uz rijeku siva i naradnzasta imaju podzemne garaze
- velika garaza na petici, izgradjena 2012 ja mislim. Rampa, kamere. Ne izgleda bas rusevno. One stare od prije rata, da.
- citavaaaa dobrinja c5 i aerodromsko na prizemlju imaju garaze. Znaci jebote samo tu ima vise garaza, dakle garaza samostalnih nego sto ima garaznih mjesta koje djelis sa drugima u novoj otoci ili miljackoj.
Hocu da kazem lik ocito nikada nije bio na Dobrinji, nego onako lupa tu i tamo.
Jedina istina jeste da su ove zgrade na otoci novije, usminkanije. I to je to.
- _Reds_
#12825 Re: Cijene stanova All about
Kino, budu projekcije za djecu, sada da li po dogovoru ili sta ne znam, ali znam da su djeca sa vrtićima i školama imala projekcije, takodje projekcije budu i za vrijeme SFF-a.