Cijene stanova All about
Moderator: anex
-
sale07
#12776 Re: Cijene stanova All about
Da li postoje neke potvrde vodovod, grijanje, struja, rad, stanje na današnji dan, potrebno radi prodaje stana i dokaza o izmoreni obavezama?
-
TLOP
-
TLOP
#12778 Re: Cijene stanova All about

Jel ovo za dva stana il za jedan
- Thorgerson
#12779 Re: Cijene stanova All about
Druze to nije sve ni do orijentacije, nego izolacije.
Kad je dobra izolacija to se ne bi smjelo desavati. Barem ne u ovoj mjeri kako si napisao.
- Thorgerson
#12780 Re: Cijene stanova All about
Hahaahhahah.
Za koje mlade parove? Pa najbitnijih stvari nema.
Npr. nema jebene skole.
Neko ovdje napisa kakva Dobrinja. Pa Dobrinja ima 3 osnovne skole + srednju skolu. Plus ako se uzme i Aleksa Santic to je 4-ta osnovna skola. Blizu je Dobrinje i dosta djece sa Dobrinje 5 pohadja tu skolu.
Mislim ja ne znam sta sad mladi parovi traze. Ja znam sta sam ja trazio. A to nije sigurno blizina autoputa (mislim wtf haha, autoput od 20km u jednom i 60km u drugom pravcu, kojeg 80% gradjana koristi u vrh glave 2 puta mjesecno).
To nije ni KFC. To nije ni Bingo.
I definitivno nije pogled na ruglo od remize.
Jedini park za djecu na tom potezu za koji znam jeste
- Miljacka, plato beton. Nema travke da je vidis.
- mali parkic unutar Nove Otoke
- Veneto ima iznad garaze neko kao igraliste za djecu
Ukratko horor lokacija za mladi bracni par s djetetom. Ali ok, ko je pljunuo lovu i kupio tu stan, jbg.
- Mishelinke
#12781 Re: Cijene stanova All about
Slažem se u potpunosti sa svim napisanim.Thorgerson wrote: ↑21/02/2023 23:49Hahaahhahah.
Npr. nema jebene skole.![]()
Neko ovdje napisa kakva Dobrinja. Pa Dobrinja ima 3 osnovne skole + srednju skolu. Plus ako se uzme i Aleksa Santic to je 4-ta osnovna skola. Blizu je Dobrinje i dosta djece sa Dobrinje 5 pohadja tu skolu.
Mislim ja ne znam sta sad mladi parovi traze. Ja znam sta sam ja trazio. A to nije sigurno blizina autoputa (mislim wtf haha, autoput od 20km u jednom i 60km u drugom pravcu, kojeg 80% gradjana koristi u vrh glave 2 puta mjesecno).
Ukratko horor lokacija za mladi bracni par s djetetom. Ali ok, ko je pljunuo lovu i kupio tu stan, jbg.
Fucking KFC, koji će mi vrag? Vrtić, škola, javni prijevoz, parkovi, šetnice,... to je ono što mi treba. Dobrinja ima sve, i 4 osnovne, 2 srednje, trolejbus, pa i tržne centre, parkove, čak i aerodrom
Ma ima sve. Pravi grad u gradu, totalno samoodrživ i nezavisan od ostatka grada.
-
elk
#12782 Re: Cijene stanova All about
Pa dobro, jeste ali donekle. Ali dobrinja nema kino, pozoriste, nema ni postena trzna centra, merkator to nije. Nema cak ni restorana kako treba. Kafici srednja zalost, sve mahom saneri i dudlaci sise. Nema pijacu kako treba(ovo mi je posebno nevjerovatno). Trolejbusi cu cesto neredovni. 4 godine sam se vozao tako. Plus guzva. Ko radi u gradu dosta ce vremena gubiti u prevozu.
Za skole i ostalo sve stoji. I zelene povrsine. Bas ih ima.I prostor. I naselje su planirali ljudi koji su znali sta rade. I dobro grijanje. I parking. I brate ravno sve, mojne mi nasih brda.
Za skole i ostalo sve stoji. I zelene povrsine. Bas ih ima.I prostor. I naselje su planirali ljudi koji su znali sta rade. I dobro grijanje. I parking. I brate ravno sve, mojne mi nasih brda.
-
ibizza
#12783 Re: Cijene stanova All about
Zato kupis stan na Olimpijskom i miran sielk wrote: ↑22/02/2023 00:35 Pa dobro, jeste ali donekle. Ali dobrinja nema kino, pozoriste, nema ni postena trzna centra, merkator to nije. Nema cak ni restorana kako treba. Kafici srednja zalost, sve mahom saneri i dudlaci sise. Nema pijacu kako treba(ovo mi je posebno nevjerovatno). Trolejbusi cu cesto neredovni. 4 godine sam se vozao tako. Plus guzva. Ko radi u gradu dosta ce vremena gubiti u prevozu.
- Didier
#12784 Re: Cijene stanova All about
Kako nema kafića na Dobrinji? Imaš odličan kafić i restoran Apartman na novom šetalištu, zatim Shane, pa onda ako prošetaš malo do Lukavice ima i Majstor za pivo.elk wrote: ↑22/02/2023 00:35 Pa dobro, jeste ali donekle. Ali dobrinja nema kino, pozoriste, nema ni postena trzna centra, merkator to nije. Nema cak ni restorana kako treba. Kafici srednja zalost, sve mahom saneri i dudlaci sise. Nema pijacu kako treba(ovo mi je posebno nevjerovatno). Trolejbusi cu cesto neredovni. 4 godine sam se vozao tako. Plus guzva. Ko radi u gradu dosta ce vremena gubiti u prevozu.
Kino i pozorište nam fale, to se slažem, a tržni centar i nije baš potreban, s obzirom da na potezu od deset minuta autom možeš sve živo kupiti.
-
lissics
#12785 Re: Cijene stanova All about
Sta je onda problem sa Dobrinjom? Zasto stanovi nisu 6000/m2?
-
breuer
#12786 Re: Cijene stanova All about
samo je do udaljenosti od Centra, inače ubjedljivo najbolje naselje u Sa.
-
BadBoy
#12787 Re: Cijene stanova All about
Najbolje naselje u gradu... prema mišljenju ljudi koji žive u tom naselju 
-
breuer
-
moonca
#12789 Re: Cijene stanova All about
-
tindbe
- xoklix
#12791 Re: Cijene stanova All about
Ako dobiju 6 stoja nek se udaraju nogom u guzicu. Nema ništa precjenjenije od tog Bulevara.
Lokacija mu za qrca. Na koju god stranu izađeš upadaš u gužvu, nit si na Ilidži niti u gradu.
- vjeshalica
#12792 Re: Cijene stanova All about
Hah pa neces narednih 90 godina pricati o udaljenosti Centra i Dobrinje, to si mogao 1988 pricati da je daleko jer jeste tada izgledala "daleko" jer je sve koncentrisano u Centru grada. Naselju nista ne fali, al dusevni kokuzi pljuju jer valja kompenzirati pogled kroz prozor novoizgradjenog stana u- tuđu ostavu preko puta.
Trzni centri, pa nije mjerilo kvaliteta naselja 20 tc, ima veliki Merkator za ove pjeske sto je prikladno,manjih supermarketa i jos veliki Bingo Stup a tamo si za 5-7minuta autom.
Problem Dbr je taj sto ako se neko fokusira na javni prevoz,trolejbuska solucija je mizerna radi infrastrukture i guzve preko Shvrakina koje je tranzit za teretna. Ja kad nemam specijalnih obaveza da mi auto treba sjednem na trolu ili komercijalu i vratim se.
Da je koncept Dobrinje primjenjen iza rata prilikom sirenja grada, vidjeli bi se prostranstvo,i smisljenost naselja. Al jebiga mentalitet faca koje imaju među na međi je ucinio svoje pa tako uglavnom papkadija i brude vide nesto dobro u gradjevinskim sakacenjima grada jer ne znaju za bolje, a prali se u lavoru u stubistu.
-
sale07
#12793 Re: Cijene stanova All about
Po meni jedini nedostatk dobrinje jeste period magle. Ostali skoro svi segmenti su ispred vecine naselja u Sarajevu.
-
vanjki
#12794 Re: Cijene stanova All about
Ma da nevalja lokacija.Bas si pametan. Zajko pametnjakovicu 10 min pjeske a skola je planirana jos jedna. Meni iskreno Dobrinja nije centar i lakse mi je Vogoscu otici nego na Dobrinju... Vjerujem da ti je krivo sto ne zivis na toj lokaciji ,cim toliko pljujesThorgerson wrote: ↑21/02/2023 23:49Hahaahhahah.
Npr. nema jebene skole.![]()
-
sahbazzz
#12795 Re: Cijene stanova All about
Halo ljudi, subjektivna misljenja, odvadite malo. Nekom bolje ovo, nekom ono. Sto ljudi, sto cudi, sto zena, dvjesta... Drzimo se teme
-
ReymondReddington
#12796 Re: Cijene stanova All about
Dobrinja nema novogradnje pa samim time nema ni podzemnih garaza. Ovo neke ljude odbija. Ima parkinga ali su svi otvoreni. Ko ima skuplje auto nece da ga ostavlja na otvorenom preko noci.
Dalje skola i blizina skole mislim da vise nisu toliki faktor kod kupovine. Realno u danasnjem vaktu oba roditelja rade pa cesto tu djecu i upisuju negdje gdje ima produženo ili ih vode u vrtice koji su u blizini posla.
Prevoz ko ima auto opet nece ga nesto previse zanimati jel mu bus 10 ili 20 minuta. 90 posto ljudi koji voze auto gradski prevoz koristi minimalno da bi mu predstavljao neki bitan faktor kod kupovine stana.
Kina, pozorista to nikome nije faktor kod kupovine stana.
Tako da po meni dobrinja nije primamljiva dosta ljudi jer nema novogradnje pa nema ni mogucnosti da kupis sebi garazu, udaljenost od grada i cinjenica da vecina stanova koji se prodaju su na 4 spratu bez lifta.
Dalje skola i blizina skole mislim da vise nisu toliki faktor kod kupovine. Realno u danasnjem vaktu oba roditelja rade pa cesto tu djecu i upisuju negdje gdje ima produženo ili ih vode u vrtice koji su u blizini posla.
Prevoz ko ima auto opet nece ga nesto previse zanimati jel mu bus 10 ili 20 minuta. 90 posto ljudi koji voze auto gradski prevoz koristi minimalno da bi mu predstavljao neki bitan faktor kod kupovine stana.
Kina, pozorista to nikome nije faktor kod kupovine stana.
Tako da po meni dobrinja nije primamljiva dosta ljudi jer nema novogradnje pa nema ni mogucnosti da kupis sebi garazu, udaljenost od grada i cinjenica da vecina stanova koji se prodaju su na 4 spratu bez lifta.
-
Marihuana007
#12797 Re: Cijene stanova All about
Do prije dvije godine mogao si kupiti stan u Sarajevu Toweru za 250.000 km a danas prodaju garsonjere za tu cijenu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12798 Re: Cijene stanova All about
Pise 250000 ali samo njih 2 zna za koliko je stvarno prodan
I je li uopce otisao kad se ukloni oglas
I je li uopce otisao kad se ukloni oglas
-
Beli belcan
#12799 Re: Cijene stanova All about
Meni što se Ilidže i Dobrinje tiče tu mi je negdje, i na Ilidži ima lijepih parkova, šetnica, širine i uglavnom sav sadržaj koji treba, škole , vrtići. Što se prevoza tiče ima tramvaj a na Dobrinji je trola. Uglavnom tu je tu negdje. E sad ne znam koja je cijena stanova npr Dobrinja VS Iildža (govorim o užem centru Lužani-Pejton-Ilidža)
- Haris.ba
#12800 Re: Cijene stanova All about
Ilidža ima i kino i pozorište. Samo, nema projekcija i predstava.Beli belcan wrote: ↑22/02/2023 20:16 Meni što se Ilidže i Dobrinje tiče tu mi je negdje, i na Ilidži ima lijepih parkova, šetnica, širine i uglavnom sav sadržaj koji treba, škole , vrtići. Što se prevoza tiče ima tramvaj a na Dobrinji je trola. Uglavnom tu je tu negdje. E sad ne znam koja je cijena stanova npr Dobrinja VS Iildža (govorim o užem centru Lužani-Pejton-Ilidža)