Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ako nadjes i jednu poveznicu s posoljenim respom, ja ti napravim jos jednu radionu, pa da mozes manje biti na forumu.
djesi lovatoru ne prepoznah odmah ciji si klon.. da nisi đetseter???
p.s. ulozi lovu u sta pametnije
nisam nicij klon, samo ne znam zasto dopustas sebi da prozivas nekoga bez cinjenica. NIje prvi put da to "stari" forumasi rade, koji misle da su vlasnici nekih tema, na kojima je samo njihovo misljenje relevantno.
Da imas i 1% potvrdu sto toga pises ne bih ti nista odgovarao i zachatavao temu. Ovako barem mozes uputiti izvinjenje i reci da si napravo gresku i svako na svoju stranu.
nisam nicij klon, samo ne znam zasto dopustas sebi da prozivas nekoga bez cinjenica. NIje prvi put da to "stari" forumasi rade, koji misle da su vlasnici nekih tema, na kojima je samo njihovo misljenje relevantno.
Da imas i 1% potvrdu sto toga pises ne bih ti nista odgovarao i zachatavao temu. Ovako barem mozes uputiti izvinjenje i reci da si napravo gresku i svako na svoju stranu.
nisi klon ,vec kloncina
nakon godinu dana sve znas i prvi postovi su uvijek dugo pratim forum pa sam odlucio da se malo svadjam i kontriram .tu supljaru mozes valjat maloj djeci negdje .
nisi klon ,vec kloncina
nakon godinu dana sve znas i prvi postovi su uvijek dugo pratim forum pa sam odlucio da se malo svadjam i kontriram .tu supljaru mozes valjat maloj djeci negdje .
Velicina se ogleda u sposobnosti priznati gresku, a ne nastaviti gurati istu pricu i dalje. Opet te javno prozivam i kazem, nadji mi poveznicu s respicom ili bilo kojim drugim forumasem i da ja tebi uputim izvinjenje.
Ateista wrote: ↑16/02/2023 11:58
Inace mi je zanimljivo rjesenje za semafore u luxemburgu, kad je "zeleno" za lijevo a u isto vrijeme i onima za pravo koje moras pustiti, nije zeleno vec blinka zuto sa strelicom za lijevo, da da do znanja da mozes proci ali sa oprezom jer nemas prednost.
Pa propis propustanja po skretanju je isti samo sto blinka semafor u drugoj boji
Moze blinkati i ljubicasto ali i dalje ostaje propis propustanja isti
Blinkaju sad neki semafori zuto za pjesake da vozac vidi da je pjesacima otvoren prolaz i da imaju prednost
Malo ljudi zna, ali zeleno sa strelicom znaci 'vozi slobodno, ne moras nikome stajat u susret', a obicno zeleno na semaforu kad skreces ti govori 'ej, dolaze ti auta u susret, morat ces stat'
Pa propis propustanja po skretanju je isti samo sto blinka semafor u drugoj boji
Moze blinkati i ljubicasto ali i dalje ostaje propis propustanja isti
Blinkaju sad neki semafori zuto za pjesake da vozac vidi da je pjesacima otvoren prolaz i da imaju prednost
Malo ljudi zna, ali zeleno sa strelicom znaci 'vozi slobodno, ne moras nikome stajat u susret', a obicno zeleno na semaforu kad skreces ti govori 'ej, dolaze ti auta u susret, morat ces stat'
Molio bih izvor, gdje je to navedeno u zobsu ili nekom pravilniku?
laserShow wrote: ↑17/02/2023 08:40
Velicina se ogleda u sposobnosti priznati gresku, a ne nastaviti gurati istu pricu i dalje. Opet te javno prozivam i kazem, nadji mi poveznicu s respicom ili bilo kojim drugim forumasem i da ja tebi uputim izvinjenje.
Ja nisam nikakva velicina,ja sam niko i nista isto kao i ti.nicija izvinjenja mi ne trebaju,posebno cyber nebitnih likova.
Molio bih izvor, gdje je to navedeno u zobsu ili nekom pravilniku?
nije ni navedeno. Naprotiv pise da i kad prolazis semafor sa zelenom strelicom da moras propustiti vozila koja se krecu putem na koji se ukljucujes, pjesake itd
Dozer wrote: ↑17/02/2023 13:23
Ne sjecam se da ovo vidjeh ovdje, ali svejedno. Ovo je ispravno kretanje kroz kruzni tok. Ulaz, izlazi.
Inače sve što se nađe na internetu je sigurno tačno.
A neko je ovdje izgleda bezveze pravio dvije trake na izlaznim saobraćajnicama.
Dovoljna je ko biva jedna.
Dozer wrote: ↑17/02/2023 13:23
Ne sjecam se da ovo vidjeh ovdje, ali svejedno. Ovo je ispravno kretanje kroz kruzni tok. Ulaz, izlazi.
Inače sve što se nađe na internetu je sigurno tačno.
A neko je ovdje izgleda bezveze pravio dvije trake na izlaznim saobraćajnicama.
Dovoljna je ko biva jedna.
Moze biti da nesto nisi dobro shvatio...tipa da je tu prikazan ulaz vozila samo na jednom ulazu. Ako vozila ulaze istovremeno i iz drugih ulaza, u desnu/vanjsku traku, tada ces se, logicno, iskljuciti iz unutrasnje trake u lijevu ulaznu. AKo te neko pusti, sto je kod nas u par s dzokerom vazda, pa se redovno lupaju u kruznom radi toga.
To je ispravan primjer.
Ako namjeravas izaci na prvi ili drugi izlaz - ukljucujes se u vanjsku traku.
Ako izlazis na treci ili cetvrti izlaz - ukljucujes se u unutrasnju traku.
To je za kruzni s dvije trake.
Princip se nastavlja s povecavanjem broja ulazno-izlaznih traka i traka u kruznom.
Vjeruj dok sam aploudovao sliku letimično sam pogledao i pomislio Mazda 6.
Nego pusti se ti kola, čekam još na odgovor gužva je evo iza mene sve do bbi
xamp wrote: ↑17/02/2023 09:11
Netacno. Clan 52. ZOBSa :
(1) Ako je uređaju za davanje svjetlosnih saobraćajnih znakova za regulisanje saobraćaja na
raskrsnici dodat jedan ili više dopunskih znakova u obliku zelene svijetleće strelice, vozač
može vozilom da prođe svjetlosni znak i da se kreće u pravcu označenom zelenom svjetlećom
strelicom i za vrijeme dok je upaljeno crveno ili žuto svjetlo, pri čemu ne smije da ometa
saobraćaj vozila koja se kreću po putu na koji ulazi i mora da propusti pješake koji prelaze
preko kolovoza.
xamp wrote: ↑17/02/2023 09:11
Netacno. Clan 52. ZOBSa :
(1) Ako je uređaju za davanje svjetlosnih saobraćajnih znakova za regulisanje saobraćaja na
raskrsnici dodat jedan ili više dopunskih znakova u obliku zelene svijetleće strelice, vozač
može vozilom da prođe svjetlosni znak i da se kreće u pravcu označenom zelenom svjetlećom
strelicom i za vrijeme dok je upaljeno crveno ili žuto svjetlo, pri čemu ne smije da ometa
saobraćaj vozila koja se kreću po putu na koji ulazi i mora da propusti pješake koji prelaze
preko kolovoza.
On je vjerovatno mislio na regularni semafor crveno - žuto - zeleno i crveno - žuto - zelena strelica.