Kome, cemu ponavljati?Chmoljo wrote: ↑10/02/2023 22:42 samo i ovdje da ponovim
Chmoljo wrote: ↑10/02/2023 22:07 Fascinantna je nadobudnost i nedostatak ikakvog stida SDA i Asima, ali i gutaca njihovih fekalija u vezi oslobadjajuce presude.
Snimak nije uzet kao dokaz, ali to ne znaci da je oslobadjajuca pravedna, nego da nije tuzilastvo uspjelo pruziti dovoljno dokaza da bi bio osudjen. Valjda trebamo nevjerovati svojim ocima i usima da se poslovi ne zavrsavaju preko veza, i da je onaj snimak namjesten.
Crna lista SAD sigurno nije jer su se nasekirali zbog izbora Fikreta Prevljaka za predsjednika KO SDA.
SDA-All about
- GandalfSivi
#82126 Re: SDA-All about
-
geoxx
#82127 Re: SDA-All about
Sta je moglo Tuzilastvo drugacije? Nisu mogli naknadno ozakoniti snimak. Imali su jednog svjedoka. Snimak je izasao u javnost i tu je vec stvar komplikovanija. Da je recimo ovaj sa snimkom dosao u Tuzilastvo, a ne kod Efendica mozda bi se i mogla istraga bolje provesti.
Ovako je priroda samog slucaja takva da ides all in sa ovim jednim svjedokom, sto je u pravilu i dovoljno. Ostalo je na sudu.
Ovako je priroda samog slucaja takva da ides all in sa ovim jednim svjedokom, sto je u pravilu i dovoljno. Ostalo je na sudu.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#82128 Re: SDA-All about
sebi valjda, da napomenem dijete dok se i on nije zajebo.
- Logovan
- GandalfSivi
#82130 Re: SDA-All about
Nemoj, ni sebi, samo ces cir dobiti ako ga vec nemas. Pogledaj botove po forumu, slave uveliko, sve se ono supacki pitajuci za stanje u tuzilastvu. Mi ostali znamo i bez presude, ali jebo nas. Vjerovao ili ne, ispalio sam se tamo neke 2006. i danas sam prvi put, nakon sto pogledah u svoje dijete, bas mi je ono drago bilo sto sam se ispalio. Do sada je bilo, jebiga bilo bi mi dobro gdje god da sam, od danas vise ne. (Ovo nije trljanje u nos onima koji su ostali, samo jedno licno i intimno razmisljanje koje inace ne dijelim).
Anyhow, jebo to, napravio sam rastiku svjetsku, odoh postaviti sliku
- n+1
#82131 Re: SDA-All about
Pa i to je problem tužilaštva. Ako nisu imali ništa drugo doli nezakonitog pribavljenog snimka, bolje da nisu pokretali postupak. Njihova tupavost je ta koja je Asimu na koncu obezbijedila papir da nije kriv, kojim će ovaj mahati do kraja života, mada on, Bakir, sudinica, i kompletna javnost znaju da jeste kriv.Chmoljo wrote: ↑10/02/2023 22:42 samo i ovdje da ponovim
Chmoljo wrote: ↑10/02/2023 22:07 Fascinantna je nadobudnost i nedostatak ikakvog stida SDA i Asima, ali i gutaca njihovih fekalija u vezi oslobadjajuce presude.
Snimak nije uzet kao dokaz, ali to ne znaci da je oslobadjajuca pravedna, nego da nije tuzilastvo uspjelo pruziti dovoljno dokaza da bi bio osudjen. Valjda trebamo nevjerovati svojim ocima i usima da se poslovi ne zavrsavaju preko veza, i da je onaj snimak namjesten.
Crna lista SAD sigurno nije jer su se nasekirali zbog izbora Fikreta Prevljaka za predsjednika KO SDA.
- GandalfSivi
#82132 Re: SDA-All about
Imali su izjave svjedoka, istoga koji je snimao ovo. Imali su i vise nego dovoljno, ali po milioniti put, odredjene kasta se ne diraju…n+1 wrote: ↑11/02/2023 02:58Pa i to je problem tužilaštva. Ako nisu imali ništa drugo doli nezakonitog pribavljenog snimka, bolje da nisu pokretali postupak. Njihova tupavost je ta koja je Asimu na koncu obezbijedila papir da nije kriv, kojim će ovaj mahati do kraja života, mada on, Bakir, sudinica, i kompletna javnost znaju da jeste kriv.
- n+1
#82133 Re: SDA-All about
Izjava čovjeka koji je nezakonito snimao?GandalfSivi wrote: ↑11/02/2023 03:00Imali su izjave svjedoka, istoga koji je snimao ovo. Imali su i vise nego dovoljno, ali po milioniti put, odredjene kasta se ne diraju…n+1 wrote: ↑11/02/2023 02:58
Pa i to je problem tužilaštva. Ako nisu imali ništa drugo doli nezakonitog pribavljenog snimka, bolje da nisu pokretali postupak. Njihova tupavost je ta koja je Asimu na koncu obezbijedila papir da nije kriv, kojim će ovaj mahati do kraja života, mada on, Bakir, sudinica, i kompletna javnost znaju da jeste kriv.
Čisto proceduralno, ovo je flop tužilaštva, koji ne bi prošao ni u mnogo uređenijim društvima. Sasvim druga stvar je to što bi u uređenijim društvima Asim završio svoju političku i javnu karijeru onog trenutka kada je snimak objavljen.
Ali takva politička kultura podrazumijea izvjestan IQ glasačkog tijela, koje kažnjava stvari na izborima. Kod nas će Asim opet sutra imati 20 hiljada glasova.
- GandalfSivi
#82134 Re: SDA-All about
Ne, nego izjava covjeka koji je bio pod pritiskom da glasa mimo svoje volje. Necu vise, ne da mi se baviti glupostima, ti slobodno nastavi…n+1 wrote: ↑11/02/2023 03:03Izjava čovjeka koji je nezakonito snimao?GandalfSivi wrote: ↑11/02/2023 03:00
Imali su izjave svjedoka, istoga koji je snimao ovo. Imali su i vise nego dovoljno, ali po milioniti put, odredjene kasta se ne diraju…![]()
Čisto proceduralno, ovo je flop tužilaštva, koji ne bi prošao ni u mnogo uređenijim društvima. Sasvim druga stvar je to što bi u uređenijim društvima Asim završio svoju političku i javnu karijeru onog trenutka kada je snimak objavljen.
Ali takva politička kultura podrazumijea izvjestan IQ glasačkog tijela, koje kažnjava stvari na izborima. Kod nas će Asim opet sutra imati 20 hiljada glasova.
-
doktor78
#82135 Re: SDA-All about
Koliko poslije jučerašnje presude naivno zvuči Dinina najava da će procesuirati Hodžu zbog kupovine delegata za Dom naroda 
- Qler
#82136 Re: SDA-All about
Asim sila, završio sebi i ovo
ne može im niko ništa. Jači od države.
- Roccohljup
#82137 Re: SDA-All about
Chuck Norris je mala maca za Asima Almighty 
-
Avis
#82138 Re: SDA-All about

U nekim drzavama ti ne pomaze ni da si rodjeni brat predsjednika, pa zaglibis na pet godina zatvora.
- JohnnyS
#82139 Re: SDA-All about
Kad izađe iz zatvora, može u Barcelonu na ljetovanje, ne riješi li Mossad odmetnutu gradonačelnicu
-
PM72
-
Seyfo
#82141 Re: SDA-All about
Meni je fascinantno kako se Asim po izlasku sa suda slavodobitno cerekao,spominje pjesmu "neka visi Pedro"..Ja bih na njegovom mjestu gledao u pod koja sam budala. Ali možda je to stanje svijesti kod SDA kriminalaca. Oni čvrsto vjeruju da obavljaju Božiji posao,da su bozija produžena ruka na zemlji, da njihova krađa i kriminal imaju podlogu u vjeri,da je neko zaista trebao da bude u ratu ubijan,ranjavan,mučen,silovan i pljackan da bi nastala ovakva država u kojoj je samo njima sve dozvoljeno... Isto kao što se recimo Fikret malinar cerekao pri svakom dolasku na sud...zaboli njega što javnost pjeni od bijesa,on se javnosti smije u lice,isto kao Asim...i sutra će Fikret opet kad ga oslobode, kao što će i Sebija kad joj potvrde diplomu. Fuuj sjeme im se zatrlo pogano odvratno kriminalno talibansko pljačkaško,umotano u vjerski celofan. Pljuc
- Leverage
#82142 Re: SDA-All about
E, zato ti prijatelju nisi na njegovom mjestu.Seyfo wrote: ↑12/02/2023 23:17 Meni je fascinantno kako se Asim po izlasku sa suda slavodobitno cerekao,spominje pjesmu "neka visi Pedro"..Ja bih na njegovom mjestu gledao u pod koja sam budala. Ali možda je to stanje svijesti kod SDA kriminalaca. Oni čvrsto vjeruju da obavljaju Božiji posao,da su bozija produžena ruka na zemlji, da njihova krađa i kriminal imaju podlogu u vjeri,da je neko zaista trebao da bude u ratu ubijan,ranjavan,mučen,silovan i pljackan da bi nastala ovakva država u kojoj je samo njima sve dozvoljeno... Isto kao što se recimo Fikret malinar cerekao pri svakom dolasku na sud...zaboli njega što javnost pjeni od bijesa,on se javnosti smije u lice,isto kao Asim...i sutra će Fikret opet kad ga oslobode, kao što će i Sebija kad joj potvrde diplomu. Fuuj sjeme im se zatrlo pogano odvratno kriminalno talibansko pljačkaško,umotano u vjerski celofan. Pljuc
-
Novak20
#82143 Re: SDA-All about
Podoban i "sposoban".
Definicija esdeaovca.
Definicija esdeaovca.
- drug_profi
#82144 Re: SDA-All about
Ja se samo pitam kad bi visili kod naroda koji drzi do sebe. Francuza npr. Pa i Albanaca.
Visili bi jos '98. Ne bi se cekalo 30 godina da ih jebu.
Visili bi jos '98. Ne bi se cekalo 30 godina da ih jebu.
-
giannibelif
#82145 Re: SDA-All about
Ovdje niko ne može otići u zatvor. Može, ali sirotinja. U Rumuniji danas apsolutno niko nije siguran da neće dobiti bar pet godina i otići na ležanje u Mioveni za korupciju i trgovinu uticajem. I što je najvažnije, stvorila se kultura traženja odgovornosti, a tamo je traže tako što se za sat skupi 100 hiljada ljudi ili se čak ide pred kuću određenog protagoniste nekog društveno-političkog dešavanja.
-
Sociolog
-
Novak20
#82147 Re: SDA-All about
SDA je idealna opozicija.
Prozivaju vlast koja je imala četiri godine da riješi problem koji oni nisu u dvadeset i kusur godina.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-kri ... /230213015
Prozivaju vlast koja je imala četiri godine da riješi problem koji oni nisu u dvadeset i kusur godina.
Sarajevska SDA krivi vladajuće u glavnom gradu zbog toga što je zrak ponovo zagađen. Smatraju da ništa nisu uradili za rješavanje ovog višedecenijskog problema.
Kako su saopćili iz ove stranke, u uvodu famoznog i nidokle provedenog programa rada "najbolje vlade ikada" stoji da je to
"vlada koja želi da promijeni život građana na bolje, da kanton učini boljim mjestom za život, u kojem će naša djeca i djeca naše djece željeti da u njemu odrastaju, rade i ostaju" te da "poboljšanje kvaliteta svakodnevnog života podrazumijeva smanjenje zagađenosti zraka".
U tu, kako su konstatovali, obimnu zbirku floskula, kojoj su se divili i neki strani diplomati, ne vjeruju ni oni koju su je pisali.
"Koliko su uspješni Trojkini (NiP, SDP i NS) programi i strategije najbolje potvrđuje jučerašnji izvještaj o indeksu kvaliteta zraka, prema kojem je Sarajevo najzagađeniji grad na svijetu, prvi na neslavnoj listi koja pripada isključivo azijskim gradovima. Sarajevo je evropska prijestolnica, čiji građani također umiru u smogu, izloženi negativnim utjecajima na zdravlje, koji naročito pogađaju trudnice, djecu i starije osobe", istakli su.
- Styling
#82148 Re: SDA-All about
A, da se ne lazemo, pretezno su njihovi glasaci ti koji zagadjuju zrak jer su im dozvolili bespravne kuce i mogucnost da loze sta im padne na pamet.Novak20 wrote: ↑13/02/2023 09:10 SDA je idealna opozicija.
Sarajevska SDA krivi vladajuće u glavnom gradu zbog toga što je zrak ponovo zagađen. Smatraju da ništa nisu uradili za rješavanje ovog višedecenijskog problema.
Kako su saopćili iz ove stranke, u uvodu famoznog i nidokle provedenog programa rada "najbolje vlade ikada" stoji da je to
"vlada koja želi da promijeni život građana na bolje, da kanton učini boljim mjestom za život, u kojem će naša djeca i djeca naše djece željeti da u njemu odrastaju, rade i ostaju" te da "poboljšanje kvaliteta svakodnevnog života podrazumijeva smanjenje zagađenosti zraka".
U tu, kako su konstatovali, obimnu zbirku floskula, kojoj su se divili i neki strani diplomati, ne vjeruju ni oni koju su je pisali.
"Koliko su uspješni Trojkini (NiP, SDP i NS) programi i strategije najbolje potvrđuje jučerašnji izvještaj o indeksu kvaliteta zraka, prema kojem je Sarajevo najzagađeniji grad na svijetu, prvi na neslavnoj listi koja pripada isključivo azijskim gradovima. Sarajevo je evropska prijestolnica, čiji građani također umiru u smogu, izloženi negativnim utjecajima na zdravlje, koji naročito pogađaju trudnice, djecu i starije osobe", istakli su.
-
PM72
#82149 Re: SDA-All about
Ne postoji vlast koja može riješit problem zagađenja u Sarajevu
- addem