Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- dječak sa šibicama
#34301 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
On je jak, iza njega stoji najjaca stranka u bosnjaka, ne diraj ga da oni nas ne bi dirali i to je ta politika vec 30 godina.
Vec mjesecima, sta radi ova nova famozna drugacija i "narodskija" vlast? samo se otimaju za fotelje.
Nijednom nisam cuo nijednog iz nove vlasti da je spomenuo ekonomsko stanje ove drzave. Ovdje je bolan cijeli sistem nenormalan, sve korumpirano, kupe penzionera hedijom pred izbore, gradjanima omogucili da i oni potkupe, podmite, podmazu, ako ne zna ili ne moze a brate eno ti Njemacka.
Vec mjesecima, sta radi ova nova famozna drugacija i "narodskija" vlast? samo se otimaju za fotelje.
Nijednom nisam cuo nijednog iz nove vlasti da je spomenuo ekonomsko stanje ove drzave. Ovdje je bolan cijeli sistem nenormalan, sve korumpirano, kupe penzionera hedijom pred izbore, gradjanima omogucili da i oni potkupe, podmite, podmazu, ako ne zna ili ne moze a brate eno ti Njemacka.
- drug_profi
#34302 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kad vas to toliko zanima sto se niste potrudili da procitate obrazlozenje koje je bilo na portalima prije par dana.
Ima neki zakonski osnov. Objasnjeno je.
- Pandakonda
#34303 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zakonsko objasnjenje je jos gluplje. Zakonski on je mimo dozvole to nesto izgradio na imovinu kantona. Međutim iako je zemljiste (doslovno zemlja ispod) od kantona opet to nesto sto je on izgradio ima neku vrijednost koja se ne moze oduzeti. Zvuci glupo ali je zakon takav. A vjerujem da je i EBDRU u cilju da sto prije to krene nego da se peglaju po sudovima i pronalaze nacine kako da pomjere to sto je napravljeno.
- drug_profi
#34304 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ima to valjda uknjizeno i neuknjizeno vlasnistvo. Zemlja je drzavan, ali je objekt privatni.
Drzava je valjda treba sprijeciti izgradnju, a posto nije, takav objekat postaje napola legalan.
Drzava je valjda treba sprijeciti izgradnju, a posto nije, takav objekat postaje napola legalan.
- Roccohljup
#34305 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma mi smo za ginisa.....ovolika kolicina gluposti i apsurda u ovako maloj zemlji je za anale.
- drug_profi
#34306 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa to su te godine i decenije SDA nacelnika opstina....
-
Hakiz
#34307 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Počneš graditi oko njegovog prostora. Radovima, bukom itd učiniš mu rad u prostoru neizdrživim. Napraviš zid i ogradiš ga, ako mu je objekat nelegalan, onda nema pravo valjda ni na pristup objektu koji, zapravo, ne postoji. Valjda bi trebalo da nelegalan objekat pravno i ne postoji, a tada ne može ni imati pristup. Dakle, ne diraš mu objekat, ali ga indirektno učiniš neupotrebljvim.Pandakonda wrote: ↑10/02/2023 00:07 Zakonsko objasnjenje je jos gluplje. Zakonski on je mimo dozvole to nesto izgradio na imovinu kantona. Međutim iako je zemljiste (doslovno zemlja ispod) od kantona opet to nesto sto je on izgradio ima neku vrijednost koja se ne moze oduzeti. Zvuci glupo ali je zakon takav. A vjerujem da je i EBDRU u cilju da sto prije to krene nego da se peglaju po sudovima i pronalaze nacine kako da pomjere to sto je napravljeno.
A čekaš ga, ako dotakne nešto od mašina, počne se svađati, tužiš ga za uništavanje imovine, napad, ko zna šta sve ne, policija ga hapsi itd.
Sam će tražiti da ga se pomjeri.
-
made_in_sarajevo
#34308 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja bi prvi uveo srusim ti objekat pa se ti zali, ako budes upravu izvini evo pare. Ovako ipak svaki papak jebe kako hoce. Koliko je ona supa u Blazuju na brzoj cesti stajala i nije se mogla cesta zavrsiti, tamo gdje gorenje skladiste. Sta je sa penny, krenula trojk da mu jebe mater i sud reko ne ne, plati coeku. Eto trojci preko noci postalo zao penny pa sad traze zamjensku lokaciju.
Samo ne znam za cesira jel ide isplata. Svakako su pomakli projekat prema skoli. Uzeli dvoriste skole i njemu 2m i jos mu novu ogradu napravili. Stoji stub pored njegove supe ali mislim da visinom ce preci preko njegovog tako da ne smeta. Objekat gdje je apoteka bila stoji netaknut i zasticen folijama i dole tucakovic kafa i oni objekti pekara gdje je bila i vulkanizeri. Oni su svi iselili ali objekti stoje, cesir svoje koristi kako koristi. moze biti i njemu da ide dio para, ali koliko sam cuo ovo gdje je apoteka bila je nelegalno napravljeno, ustvari cijeli onaj niz je bez papira. Ociglednl im je efendic dao neki papir cim su ovoliko razvukli
Samo ne znam za cesira jel ide isplata. Svakako su pomakli projekat prema skoli. Uzeli dvoriste skole i njemu 2m i jos mu novu ogradu napravili. Stoji stub pored njegove supe ali mislim da visinom ce preci preko njegovog tako da ne smeta. Objekat gdje je apoteka bila stoji netaknut i zasticen folijama i dole tucakovic kafa i oni objekti pekara gdje je bila i vulkanizeri. Oni su svi iselili ali objekti stoje, cesir svoje koristi kako koristi. moze biti i njemu da ide dio para, ali koliko sam cuo ovo gdje je apoteka bila je nelegalno napravljeno, ustvari cijeli onaj niz je bez papira. Ociglednl im je efendic dao neki papir cim su ovoliko razvukli
- Javier Pena
#34309 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Iako je nelegalno, legalizovano je (penny npr). To što ti ljudi što su legalizovali neće odgovarati je drugi kraj priče. Vjerovatnost je da bi dobio na sudu.
- DaysleepeR
#34310 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nelegalnom gradnjom se kupuju lokalni izbori u Sarajevu.
- Dozer
#34311 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Daj nam kakav link na ta obrazlozenja, po kojima postoji zakonski osnov da se nekome isplati eksproprijacija za bespravno izgradjeni objekat....drug_profi wrote: ↑10/02/2023 00:01 Kad vas to toliko zanima sto se niste potrudili da procitate obrazlozenje koje je bilo na portalima prije par dana.
To moze biti samo "zakonski" osnov iz SDA/HDZ/SDS-SNSD kuhinje. Na ostatku civilizovane planete i zemalja takvo nesto ne postoji. Tacnije, ne postoji ni "bespravni objekat".
- Chisum
#34312 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
Anquilla
#34313 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Svakoj ovoj skupštinskoj odluci o otkupu je prilog Odluka o usvajanju okvira za otkup imovine... (da ne pišem kompletan naziv), Sl. novine KS.Dozer wrote: ↑10/02/2023 14:43Daj nam kakav link na ta obrazlozenja, po kojima postoji zakonski osnov da se nekome isplati eksproprijacija za bespravno izgradjeni objekat....drug_profi wrote: ↑10/02/2023 00:01 Kad vas to toliko zanima sto se niste potrudili da procitate obrazlozenje koje je bilo na portalima prije par dana.
To moze biti samo "zakonski" osnov iz SDA/HDZ/SDS-SNSD kuhinje. Na ostatku civilizovane planete i zemalja takvo nesto ne postoji. Tacnije, ne postoji ni "bespravni objekat".
Član 6., na našu žalost, glasi:

Slažem se ja s tobom, mislila sam da su imali neko privremenu dozvolu pa im je plaćeno na osnovu toga, ali izgleda da je ovo bio uslov EBRD-a.
Ova Odluka donesena je radi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u skladu sa principima i pravima na naknade koje su utvrđene Okvirom za otkup imovine i naknada, odnosno radi ispunjenja obaveza iz međunarodnog i supsidijarnih ugovora zaključenih između BiH, FBiH, Kantona Sarajevo i Direkcije za puteve KS kao projektnog entiteta, zaključenih sa EBRD-om kojima je preuzeta obaveza implementacije Okolišne i društvene politike EBRD-A iz 2014.godine.
- Dupli_skalp
#34314 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
današnji prvostepeni epilog slučaja "asim", a da ne govorimo o cirkusu sa sebijinom diplomom, sramnom presudom u slučaju "dženan memić" je samo još više u meni probudio inat da više ne izađem na izbore.
ne zato što mislim da su svi isti (jer nisu), nego zbog nesposobnosti/nespremnosti trenutne vlasti u kantonu i na nivou bih da se radikalno uhvate ukoštac sa razbijanjem sda mafijaške hobotnice.
šta ja imam gubiti svoje vrijeme i živce na vašu nesposobnost da uništite mafiju, makar na nivou kantona i federacije, ako već niste u stanju na nivou države.
a ovo ću isto c/p na drugoj temi.
ne zato što mislim da su svi isti (jer nisu), nego zbog nesposobnosti/nespremnosti trenutne vlasti u kantonu i na nivou bih da se radikalno uhvate ukoštac sa razbijanjem sda mafijaške hobotnice.
šta ja imam gubiti svoje vrijeme i živce na vašu nesposobnost da uništite mafiju, makar na nivou kantona i federacije, ako već niste u stanju na nivou države.
- thekupus
#34315 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Forto ostavka, kako si mogao dopustiti sudinici da ovo uradi.eyesburn wrote: ↑10/02/2023 20:16 današnji prvostepeni epilog slučaja "asim", a da ne govorimo o cirkusu sa sebijinom diplomom, sramnom presudom u slučaju "dženan memić" je samo još više u meni probudio inat da više ne izađem na izbore.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#34316 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Fascinantna je nadobudnost i nedostatak ikakvog stida SDA i Asima, ali i gutaca njihovih fekalija u vezi oslobadjajuce presude.
Snimak nije uzet kao dokaz, ali to ne znaci da je oslobadjajuca pravedna, nego da nije tuzilastvo uspjelo pruziti dovoljno dokaza da bi bio osudjen. Valjda trebamo nevjerovati svojim ocima i usima da se poslovi ne zavrsavaju preko veza, i da je onaj snimak namjesten.
Crna lista SAD sigurno nije jer su se nasekirali zbog izbora Fikreta Prevljaka za predsjednika KO SDA.
Snimak nije uzet kao dokaz, ali to ne znaci da je oslobadjajuca pravedna, nego da nije tuzilastvo uspjelo pruziti dovoljno dokaza da bi bio osudjen. Valjda trebamo nevjerovati svojim ocima i usima da se poslovi ne zavrsavaju preko veza, i da je onaj snimak namjesten.
Crna lista SAD sigurno nije jer su se nasekirali zbog izbora Fikreta Prevljaka za predsjednika KO SDA.
- Prpa.ba
#34317 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Crna lista SAD-a je ionako relativna stvar. Kako je npr gospodin Cavara na listi, a uziva podrsku Ambasade SAD-a i svih kojima je relaksacija u srcu.
- _Reds_
#34318 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa Amerika je korupmirana u srži, samo je to kod njih zakonom regulisano i zove se lobiranje.Chmoljo wrote: ↑10/02/2023 22:07 Fascinantna je nadobudnost i nedostatak ikakvog stida SDA i Asima, ali i gutaca njihovih fekalija u vezi oslobadjajuce presude.
- Mishelinke
#34319 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
dječak sa šibicama wrote: ↑09/02/2023 23:53 On je jak, iza njega stoji najjaca stranka u bosnjaka, ne diraj ga da oni nas ne bi dirali i to je ta politika vec 30 godina.
Isto ratmišljamo.
Nadao sam se, prvo da će kroz parlament izglasati izmjene Zakona o radu, drastično povećati minimalnu platu, ukinuti diskriminatorski Zildžićev Zakon o javnim prihodima, drastično smanjiti stope doprinosa na plate, izmijeniti zakon o PIO/MIO i drastično povećati penzije, pa tek onda pričati o resorima, o potpredsjednicima FBiH i ostalom. Osmorka za ovo ima većinu u oba doma.
Ali jok, ovi se jagme za fotelje, heljp Šmit i ostala sranja.
Sve su ovo obećavali kao opozicija, i sada su imali priliku, bez obzira ko je premijer, da ovo izglasaju, i uvjeren sam da im niko ne bi kasnije uzeo za zlo raspodjelu fotelja i ovu igranku, koju trenutno sprovode.
Od starta rade sve pogrešno i naopako i već sada se vidi da su obećavali uprazno.
Zato mi je trenutno svejedno ko će biti vlast, jer ne vidim razliku između njih i stare vlasti. Sve je to u 5 deka. Možda KS jedino odskače, ali KS nivo ne utiče direktno na život ljudi, koliko federalni nivo i federalni zakoni.
-
HelaS
#34320 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jesmo li Asimovu grupu trebali suditi po USA ili po bosanskim zakonima?_Reds_ wrote: ↑11/02/2023 09:17Pa Amerika je korupmirana u srži, samo je to kod njih zakonom regulisano i zove se lobiranje.Chmoljo wrote: ↑10/02/2023 22:07 Fascinantna je nadobudnost i nedostatak ikakvog stida SDA i Asima, ali i gutaca njihovih fekalija u vezi oslobadjajuce presude.
- dječak sa šibicama
#34321 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ako sam ja dobro shvatio, "nekorumpirana sudinica" je potpuno zanemarila svjedoka koji je izjavu dao pod prisegom, dakle njegova rijec je tu, snimak je samo potvrda svjedocenja. Snimak se ne moze uzeti kao dokazni materijal? ok, imas svjedoka koji svjedoci.
I onda kazu botine postena presuda.
I onda kazu botine postena presuda.
- dječak sa šibicama
#34322 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
NG i SG najbolji primjeri, Hadzibajric bukvalno vlada zahvaljujuci nelegalnoj legalizaciji nelegalnog.
Nisam pogresno napisao.
Primjer iz jedne mahale, nadlezne sluzbe i dalje koriste ZK snimke od prije "sto godina", kazu ne mozemo mi legalizovati novije objekte znate tu je kliziste i ako se sta dogodi objektima vi bi trazili odstetu od opcine. Dakle, gradite sta hocete koliko hocete dokle hocete, necemo vas dirati.
Ako se kliziste aktivira? a jebiga, sami ste tako htjeli.
Skoro pa slicna prica kao i "najnize plate". Uzme lola ostatak na ruke, ko biva neka para u dzepu, a kad dodje u penziju onda kme kme vidi sto mi je niska penzija ua drzava.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#34323 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jaki lobiji da, korporacije do kojih je tesko dobaciti da, ali da je srz amerike korupcija, ne mogu se sloziti._Reds_ wrote: ↑11/02/2023 09:17Pa Amerika je korupmirana u srži, samo je to kod njih zakonom regulisano i zove se lobiranje.Chmoljo wrote: ↑10/02/2023 22:07 Fascinantna je nadobudnost i nedostatak ikakvog stida SDA i Asima, ali i gutaca njihovih fekalija u vezi oslobadjajuce presude.
- Student_u_Ostavci
#34324 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vaši ljubimci su glasali za crnolistaše.
Time ste i vi i oni izgubili kredibilitet da pričate o tome. Fascinantna je količina licemjerja kog plasirate bez ikakvog stida.
Time ste i vi i oni izgubili kredibilitet da pričate o tome. Fascinantna je količina licemjerja kog plasirate bez ikakvog stida.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#34325 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
I sve to si ocekivao da urade za tri sedmice rada. A posto nisu, ti si razocarano zakljucio da su svi isti i da se oni samo jagme za fotelje. Bravo bravoMishelinke wrote: ↑11/02/2023 09:17dječak sa šibicama wrote: ↑09/02/2023 23:53 On je jak, iza njega stoji najjaca stranka u bosnjaka, ne diraj ga da oni nas ne bi dirali i to je ta politika vec 30 godina.
Nijednom nisam cuo nijednog iz nove vlasti da je spomenuo ekonomsko stanje ove drzave. Ovdje je bolan cijeli sistem nenormalan, sve korumpirano, kupe penzionera hedijom pred izbore, gradjanima omogucili da i oni potkupe, podmite, podmazu, ako ne zna ili ne moze a brate eno ti Njemacka.![]()
Isto ratmišljamo.
Nadao sam se, prvo da će kroz parlament izglasati izmjene Zakona o radu, drastično povećati minimalnu platu, ukinuti diskriminatorski Zildžićev Zakon o javnim prihodima, drastično smanjiti stope doprinosa na plate, izmijeniti zakon o PIO/MIO i drastično povećati penzije, pa tek onda pričati o resorima, o potpredsjednicima FBiH i ostalom. Osmorka za ovo ima većinu u oba doma.
Ali jok, ovi se jagme za fotelje