Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Throttle wrote: ↑12/02/2023 18:04
Ja imam plin, vozim stalno na benzin auto ljepse radi, ima vise snage. Radi ok i na plin al nije to to.
A bas bi na plin trebao ljepse raditi, tise.
Ma radi tiho al onako mi nekako ljepse na benzin. Nema nekog objasnjenja, jednostavno nije isto auto. Neko ko ne vozi stalno mozda ne bi ni primjetio razliku
Filter wrote: ↑12/02/2023 19:53
malo skrsen kljuc od nissan micre, odem po rezervni, skrsen i on.
dakleM, pitanje, gdje iskopirati kljuc, micra je 2004. vjerovatno treba i kodirati, ako ovo cudo ima kod. hudini ili ima jos neko u sarajevu?
fala
Imas na Otoci, ne znam ime radnji.
43.84778351125214, 18.365283389475422
Znači gdje je ovaj pin na mapi.
Ma radi tiho al onako mi nekako ljepse na benzin. Nema nekog objasnjenja, jednostavno nije isto auto. Neko ko ne vozi stalno mozda ne bi ni primjetio razliku
@Evolution_IV
Sta znam, ja kupio eibach 30/30. Kazu da je preko 30mm vec lose za tvornicki amortizer. I ovih 30mm ce mu skratit vijek garant al jednom se zivi. Ti sportski amortizeri su pretezno kraci koliko sam upratio. Ja ovo sto sam guglo, preporucuje se eibach il h&r +koni yellow amortizeri. Kao to je top varijanta ko nece gevinde. Eibach je navodno udobniji, h&r tvrdji al padne 40tak mm auto. A time opterecuje i amortizer vise. Jos ovim bila top cijena
Evolution_IV wrote: ↑12/02/2023 20:23
kad si vec kod toga, vazda me zanimalo sta je bolje?
Krace opruge+standardni amortizer ili obicne opruge+tvrdji sporCki amortizer uz zadrzavanje standardne visine auta
@bitanga_sa_otesa ??
za sta sta je bolje???
amortizer nema veze s visinom auta,samo sa upijanjem rupa/zadrzavanjem stabilnosti...
za cestu i normalnu voznju je najbolje kako fabrika napravi
Evolution_IV wrote: ↑12/02/2023 20:23
kad si vec kod toga, vazda me zanimalo sta je bolje?
Krace opruge+standardni amortizer ili obicne opruge+tvrdji sporCki amortizer uz zadrzavanje standardne visine auta
@bitanga_sa_otesa ??
za sta sta je bolje???
amortizer nema veze s visinom auta,samo sa upijanjem rupa/zadrzavanjem stabilnosti...
za cestu i normalnu voznju je najbolje kako fabrika napravi
Filter wrote: ↑12/02/2023 19:53
malo skrsen kljuc od nissan micre, odem po rezervni, skrsen i on.
dakleM, pitanje, gdje iskopirati kljuc, micra je 2004. vjerovatno treba i kodirati, ako ovo cudo ima kod. hudini ili ima jos neko u sarajevu?
fala
Imas na Otoci, ne znam ime radnji.
43.84778351125214, 18.365283389475422
Znači gdje je ovaj pin na mapi.
Vidjet cemo kad padne na sta ce licit
Mislim da ce bit ok, pogotovo na 18kama. Trazio opruge i nadjem u Slo na akciji set za 160e. Nisu neke pare, kod nas je skuplje dosta. A i kod ostalih vani
Mislim da ce bit ok, pogotovo na 18kama. Trazio opruge i nadjem u Slo na akciji set za 160e. Nisu neke pare, kod nas je skuplje dosta. A i kod ostalih vani
ma mene bi nerviralo jer bi geometrija otisla u pm, pogtovo zadnji kraj kod mene, sad je nagib nazad oko -2.5, otislo bi i dalje kad bi se spustilo, ja to ne bi stavio dok ne bi stelujuce krajnice i stabilizatore nabavio
mozda nekad pokusam sa b6 bilstein ili kyb sport...
Last edited by Evolution_IV on 12/02/2023 20:58, edited 1 time in total.
Bit ce taman, ja sam imao -50mm. Toliko je davalo povjerenja u krivinama, ali je bilo pretvrdo za nase ceste. Cim veca rupa, odmah bottom out amortizera i bas me nerviralo. Da su nam gradske ceste tipa magistrala ili autoputa bilo bi ok. Ali eto tvrdji ovjes nije bolji po mokrom.
Ja sam vratio nakon manje od mjesec dana fabricke i prezadovoljan sam
emotivac wrote: ↑13/02/2023 07:27
Zavisi sve, kolega uzeo Brembo diskove i Bosch pločice škripale su toliko ma to je haos, jednostavno nisu kompaktibilni ili su neki falš, haj ga znaj
nisu bili kompaktibilni zbog cd diskova ili kocionih diskova