Kod mene u mašinsku tehničku dolazili iz Kiseljaka a nekoliko njih i iz Hadžića vozom...
Sad ga moraš autom dovest do pred školsku kapiju...ja se ne sjećam da me ikad iko doveo i pješke do škole...
Moderator: anex
Kod mene u mašinsku tehničku dolazili iz Kiseljaka a nekoliko njih i iz Hadžića vozom...
A tamo fakat treba. Mislim da ČVila I škola puca po šavovima.
pola sata voznje ti je nekada od Otoke do TelevizijePauza wrote: ↑18/01/2023 12:09Pa jeste, ima logike, ali uz dobru organizaciju ovo je prepreka koja se lagano rješava. Opet, moje mišljenje je, da je pola sata vožnje sasvim ok od kuće do škole/posla. Sve u radijusu od 15 kilometara je više nego dobro, a nadati se da će se mreža puteva unaprijeđivati u budućnosti pa će se i geografija "smanjiti"...
Pricao ti je onaj agent. Mnogo se kupuje sa vec postojecim novcem na racunu.citroen xm wrote: ↑18/01/2023 12:31Pa recimo da dosta mladih hoće da kupi prvu nekretninu od novca iz kreditnih sredstava, a kreditna sredstva poskupe. Moguće je da odlože kupovinu za 2-3-4 godine. Tražnja samim tim pada.
Znaci da samo gospoda u kucama van grada zivi ne bi rekao.Pauza wrote: ↑18/01/2023 11:24Ovo je, zapravo, veoma dobra stvar. Imaš svoju komociju i svoj mir. Ti si na bilo kojoj adresi u Sarajevu za pola sata. Bio sam i vani i do bilo koje adrese treba ti najmanje 60min u jednom smjeru, a vazda i više. Na Zapadu samo gospoda i dobrostojeći žive van grada, na tako tim "vikendicama" i kućama. To je prednost i privilegija od ovog zajedničkog stanovanja po zgradama. A da ne pričamo o parkinzima ispred zgrada i tog ludila.
Vikendica van grada![]()
DonieBrasco wrote: ↑18/01/2023 11:42Da li je neko upoznat ?DonieBrasco wrote: ↑17/01/2023 15:32 Zna li neko koliko kosta kvadrat nova zgrada - zavrsvaju je zapravo, odmah prekoputa Njemacke amabasde i zgrade EU u Sarajevu.
Također nova zgrada na drugoj strani obale preko puta glavne poste, koiko su tu cijene ?
Kako? pa televizija je na Otoci!azdralovic wrote: ↑18/01/2023 12:31pola sata voznje ti je nekada od Otoke do TelevizijePauza wrote: ↑18/01/2023 12:09
Pa jeste, ima logike, ali uz dobru organizaciju ovo je prepreka koja se lagano rješava. Opet, moje mišljenje je, da je pola sata vožnje sasvim ok od kuće do škole/posla. Sve u radijusu od 15 kilometara je više nego dobro, a nadati se da će se mreža puteva unaprijeđivati u budućnosti pa će se i geografija "smanjiti"...![]()
Da na to mislim, predpostavljam da je to "elita" pokupovala, oprala pare.forumskivojnik wrote: ↑18/01/2023 12:35
Mislim da mislis na
1. SkenderBrick https://www.ekapija.com/news/3406680/na ... ciji-u-sar..
2. na Cobaniji https://www.biznisinfo.ba/pogledajte-ka ... -cobaniji/
Sve je oooodavno rasprodano![]()
DonieBrasco wrote: ↑18/01/2023 12:49Da na to mislim, predpostavljam da je to "elita" pokupovala, oprala pare.forumskivojnik wrote: ↑18/01/2023 12:35
Mislim da mislis na
1. SkenderBrick https://www.ekapija.com/news/3406680/na ... ciji-u-sar..
2. na Cobaniji https://www.biznisinfo.ba/pogledajte-ka ... -cobaniji/
Sve je oooodavno rasprodano![]()
Neki bajkoviti zivot u kucama spominju samo ovi koji nisu zivjeli u kucama. Bukvalno sa bilo koje lokacije gdje mozes imati kucu u Sarajevu ne mozes pjehe nigdje maketi. Dok iz vecine zgrada od C.Vile do Carsije mozes pjehe gdje god zatreba, od doktora, marketa, salona, bilo cega.
Pa nije bas tako. Nekad dok je bilo dostupno, mogla se nekad zemlja ili kuca uzimati u ovim naseljima tipa Pofalici ili Bjelave za relativno normalne pare. Meni treba 15 minuta pjeske do najblize tramvajske i onda mi je grad otvoren u oba pravca. I dalje ima dostupnih lokacija za napravit finu kucu ili uloziti u postojecu, ali sve manje naravno.Sid the sloth wrote: ↑18/01/2023 13:54Neki bajkoviti zivot u kucama spominju samo ovi koji nisu zivjeli u kucama. Bukvalno sa bilo koje lokacije gdje mozes imati kucu u Sarajevu ne mozes pjehe nigdje maketi. Dok iz vecine zgrada od C.Vile do Carsije mozes pjehe gdje god zatreba, od doktora, marketa, salona, bilo cega.
Jos ljudi zamisljaju kad krenu iz kuce autom da nema nikoga na cesti, samo ides, a u stvarnosti ides minutu pa stojis 5 minuta.
Naravno, špice, gužve, sve to stoji... ja sam se referisao na ovu vožnju kad živiš van centra grada, kao njegov drug koji je prodao stan i živi na Vikendici oko Sarajeva, to je tih 30 min vožnje.azdralovic wrote: ↑18/01/2023 12:31pola sata voznje ti je nekada od Otoke do TelevizijePauza wrote: ↑18/01/2023 12:09
Pa jeste, ima logike, ali uz dobru organizaciju ovo je prepreka koja se lagano rješava. Opet, moje mišljenje je, da je pola sata vožnje sasvim ok od kuće do škole/posla. Sve u radijusu od 15 kilometara je više nego dobro, a nadati se da će se mreža puteva unaprijeđivati u budućnosti pa će se i geografija "smanjiti"...![]()
Ti si policajac čim si tako bukvalan. Ne znači, ali je to trend, npr. uzmi Švicarsku.Rockefeller wrote: ↑18/01/2023 12:35Znaci da samo gospoda u kucama van grada zivi ne bi rekao.Pauza wrote: ↑18/01/2023 11:24
Ovo je, zapravo, veoma dobra stvar. Imaš svoju komociju i svoj mir. Ti si na bilo kojoj adresi u Sarajevu za pola sata. Bio sam i vani i do bilo koje adrese treba ti najmanje 60min u jednom smjeru, a vazda i više. Na Zapadu samo gospoda i dobrostojeći žive van grada, na tako tim "vikendicama" i kućama. To je prednost i privilegija od ovog zajedničkog stanovanja po zgradama. A da ne pričamo o parkinzima ispred zgrada i tog ludila.
Vikendica van grada![]()
Ne znam zaista gdje ti živiš, ali 100% sam siguran da u svakom slučaju ovisiš o autu i javnom prevozu. Nema opcije a da ti ne treba auto ili gras/centrotrans.challmander wrote: ↑18/01/2023 14:14Pa nije bas tako. Nekad dok je bilo dostupno, mogla se nekad zemlja ili kuca uzimati u ovim naseljima tipa Pofalici ili Bjelave za relativno normalne pare. Meni treba 15 minuta pjeske do najblize tramvajske i onda mi je grad otvoren u oba pravca. I dalje ima dostupnih lokacija za napravit finu kucu ili uloziti u postojecu, ali sve manje naravno.Sid the sloth wrote: ↑18/01/2023 13:54
Neki bajkoviti zivot u kucama spominju samo ovi koji nisu zivjeli u kucama. Bukvalno sa bilo koje lokacije gdje mozes imati kucu u Sarajevu ne mozes pjehe nigdje maketi. Dok iz vecine zgrada od C.Vile do Carsije mozes pjehe gdje god zatreba, od doktora, marketa, salona, bilo cega.
Jos ljudi zamisljaju kad krenu iz kuce autom da nema nikoga na cesti, samo ides, a u stvarnosti ides minutu pa stojis 5 minuta.
Ja nikad ne bih uzeo kucu ovako sto pricaju pola sata autom od grada, pogotovo u slucaju djece. Odsjecen od svega i ovisis u autu ili javnom prevozu ako neces da dajes velike cifre na taxi.