Ma znam ba, goni hin u 3 mačke piterine
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Naslovnica
#42226 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Laplace
#42227 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne bih, hvala. Imam običaj da popijem par decilitara vode a bude tu raznoraznih fluida. Nisam pobornik urinoterapije.drug_profi wrote: ↑09/01/2023 19:28 Sacekas da se plicak napuni rajom da malo ugriju vodu i onda se zavalis u toplu struju...![]()
- drug_profi
#42228 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ti bi i da je more toplo i da je cisto...Laplace wrote: ↑09/01/2023 20:17Ne bih, hvala. Imam običaj da popijem par decilitara vode a bude tu raznoraznih fluida. Nisam pobornik urinoterapije.drug_profi wrote: ↑09/01/2023 19:28 Sacekas da se plicak napuni rajom da malo ugriju vodu i onda se zavalis u toplu struju...![]()
Onda Bali, nema nista blize....
- skrbavi-admin
- Ateista
#42230 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa onako, nisam vise toliko mlad, stanem u stvari da odem u wc i tad se malo protegnem, ali sve ostako mi je suvisno.
Kad pogledam kalve sam i ja ture pravio kad sam bio mladji, sad mi to vise ne bi palo na pamet ni u ludilu, ali i dalje volim odvesti sto je vise moguce bez suvisnog stajanja.
- Ateista
#42231 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Ateista
#42232 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nekad mi se podrazumijevalo, sad vise ne, nekako me ne privlaci toliko janjetina ko prije.
Svakako u hrvatsku dugo nisam isao na more i ne planiram, pa ima i do toga.
Nego, dje si ti, sta ima?
- Ateista
#42233 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve zavisi od dionice, negdje je to i vise nego dovoljno a negdje je premalo, jer ne gledam po ogranicenju vec uslovima na cesti.Laplace wrote: ↑09/01/2023 17:31Kako ćeš nazvati sporaćem čovjeka koji vozi 5 do 10 iznad maksimalno dozvoljene brzine?Ateista wrote: ↑09/01/2023 14:25
Prezvakana tema hiljadu uta, vecina ne pretice da bi ranije stigli vec sto je dosadno peglati brzinom kojom drugi voze. I sam znam preteci nekog iako cu mozda doci minutu prije njega, mozda i poslije ako cu stati na pumpu, ali vrijedi ako cu bar minutu duze voziti svojim tempom a ne biti primoran da pratim tempo nekog sporaca.
U slucaju koji pominjes ne podrzavam preticanje preko pune, osim u rijetkim prilikama.
Isto tako je cest problem da neko mozda na nekim dijelovima i ne vozi sporo, ali recimo previse koci u krivinama gdje bih ja brze prosao i slicno, nekad i fino ide ali za nijansu sprije nego sto bih ja (tu jeste pretjerano reci sporac) i svakako da cu ga preteci.
Ne pamtim kad sam na cesti naletio na nekog ko ima tempo koji mi odgovara da vozim za njim.
- Laplace
#42234 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To može.drug_profi wrote: ↑09/01/2023 21:21Pa ti bi i da je more toplo i da je cisto...
Onda Bali, nema nista blize....
- Laplace
#42235 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kao i većina vozača a pola njih debelo precijeni svoje sposobnosti i potcijeni opasnosti na putu.Ateista wrote: ↑10/01/2023 08:38Sve zavisi od dionice, negdje je to i vise nego dovoljno a negdje je premalo, jer ne gledam po ogranicenju vec uslovima na cesti.
Isto tako je cest problem da neko mozda na nekim dijelovima i ne vozi sporo, ali recimo previse koci u krivinama gdje bih ja brze prosao i slicno, nekad i fino ide ali za nijansu sprije nego sto bih ja (tu jeste pretjerano reci sporac) i svakako da cu ga preteci.
Ne pamtim kad sam na cesti naletio na nekog ko ima tempo koji mi odgovara da vozim za njim.
-
kakaljin
#42236 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A takodjer veliki broj ima strah od voznje i brzine i onda dolazi do zagusenja saobracaja, najbolja je sredina toga i onda ne bi dolazilo do rizicnih situacija i nesreca na cesti bi svedene na minimum. Treba samo razmisljati kada se vozi i pratiti i ostale ucesnike u saobracaju i raditi na tome da je sto bolja saobracajna kulturaLaplace wrote: ↑10/01/2023 09:11Kao i većina vozača a pola njih debelo precijeni svoje sposobnosti i potcijeni opasnosti na putu.Ateista wrote: ↑10/01/2023 08:38
Sve zavisi od dionice, negdje je to i vise nego dovoljno a negdje je premalo, jer ne gledam po ogranicenju vec uslovima na cesti.
- Laplace
#42237 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To i ja govorim, oko ograničenja. A ne po subjektivnom osjećaju.
Jutros kroz naseljeno mjesto, ograničenje 40, vozim 50 a lik mi se nalijepio za gepek i blica kao da vozim 10. Pretiče me na dvostrukoj (obje nepregledne) krivini. Valjda mu se žena porađa ili žuri da budućem nobelovcu presadi srce i spasi mu život. A prije će biti da je neki živčo koji je prespavao pa sad svi moraju da mu se izmiču kako ne bi zakasnio na jutarnju kafu.
-
mali_balon
#42238 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Možda se čojku prisralo
- Laplace
#42239 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moguće. Dijareja je gadna kad iznenada udari.
-
kakaljin
#42240 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma razumijemo se potpuno, ali ima tako hajvana pa preticu gdje ne treba, ali samo ga pustis na sto sigurniji nacin i ti nastavis svoju voznju.Laplace wrote: ↑10/01/2023 09:25To i ja govorim, oko ograničenja. A ne po subjektivnom osjećaju.
Jutros kroz naseljeno mjesto, ograničenje 40, vozim 50 a lik mi se nalijepio za gepek i blica kao da vozim 10. Pretiče me na dvostrukoj (obje nepregledne) krivini. Valjda mu se žena porađa ili žuri da budućem nobelovcu presadi srce i spasi mu život. A prije će biti da je neki živčo koji je prespavao pa sad svi moraju da mu se izmiču kako ne bi zakasnio na jutarnju kafu.
-
zdruzdjo
#42241 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Slicna stvar mi se desila juce ali maaalkice gora.Laplace wrote: ↑10/01/2023 09:25
To i ja govorim, oko ograničenja. A ne po subjektivnom osjećaju.
Vozim pored skole. Ogranicenje je 30. Iako je raspust nikad ne vozim tuda brze cisto iz navike. Blizu sam 40. Naravno puna je i bas je nepregledno. Priljepljuje mi se lik za supak i blica. Naravno ignorisem. Opali krembil preticati. Prolazi pred mene bacim pogled, i .....???? ta daaaaa....prica na telefon dok sve navedeno radi.
Inace ovo sa telefonom polako postaje baš pošast. uzas.
Prije par dana izlazim sa parking mjesta na alipasinom. Ispred mene ulazi na parking kokica(a ko ce drugo) sa g7-icom i. Uzak ulaz nagurala se auta. Kako ulazi tako ja stanem da se ne guramo da prodje pa da ja mogu izaci a ona da stane na moje mjesto jer je fakat guzva. Bukvalno skoci po kocinici ispred mene, zablokira me iako sam na pola sa parking mjesta izasao, i panicno rovi nesto po torbi. Kontam urucuje sudske pozive pa da mi utrpa. Zum, telefon izvadi i podje da prica. Ja sjeban. Svirnem fakat kratko. Ona se okrenu, registrova, me mahnu rukom i nastavi da stoji i prica. Pao mi mrak na oci. Izadjem iz auta i krenem prema njoj sa namjerom da je iscupam iz auta zajedno sa telefonom i torbicom. Sudeci po mojim zakrvavljenim ocima u tom trenutku, skontala je sta je ishod, oplete po gasu i odfura skroz na kraj parkinga.
- Ateista
#42242 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa i ne bas kao vecina, jer vecina vozi u prosjeku 10-20km/h sporije nego sto je na znaku, ali slazem se da mnogi koji voze po svojoj procjeni precijene svoje sposobnosti i potcijene opasnosti, ne svi naravno.Laplace wrote: ↑10/01/2023 09:11Kao i većina vozača a pola njih debelo precijeni svoje sposobnosti i potcijeni opasnosti na putu.Ateista wrote: ↑10/01/2023 08:38
Sve zavisi od dionice, negdje je to i vise nego dovoljno a negdje je premalo, jer ne gledam po ogranicenju vec uslovima na cesti.
-
BadBoy
#42243 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Ateista
#42244 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Izivni ako sam te prepao zadnji put kad sam te vozio.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#42246 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja sam najgori od vas sviju ,al ne qrcim se 
- Ateista
#42247 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mal' mi je, al' je zato tanak.
- drug_profi
#42248 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jutros šok.
Sa lijeve strane ceste sa divljeg prikljucka uvali mi se golf cetvorka potpuno neocekivano i taman kad sam krenuo kociti, vidim da ne treba.
Ubrza lik tako da ga nisam mogao ni dohvatiti. Ode ispred i fino vozi taman kako meni pase. Kontam care svaka cast.
Za nepovjerovat. Mislim vidis da ima jos poneko pismen.
Ali sam bio blago šokiran da nisam morao u drugu ubaciti. To je vec normala da ti se uvali i da moras full kocnicu i onda druga i guslaj, jer se njemu ne zuri, samo mu se zurilo uvaliti.
Sa lijeve strane ceste sa divljeg prikljucka uvali mi se golf cetvorka potpuno neocekivano i taman kad sam krenuo kociti, vidim da ne treba.
Ubrza lik tako da ga nisam mogao ni dohvatiti. Ode ispred i fino vozi taman kako meni pase. Kontam care svaka cast.
Ali sam bio blago šokiran da nisam morao u drugu ubaciti. To je vec normala da ti se uvali i da moras full kocnicu i onda druga i guslaj, jer se njemu ne zuri, samo mu se zurilo uvaliti.
- smurf
#42249 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam ni ja odavno bio u HR na moru, tj. nisam bio odavno ni'dje na moru, al' vazda postoji izgovor da se prodje kroz Jablanicu
Tu sam ne'dje, pos'o-kuca, rijetko birtija, jos rijedje dzamija
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#42250 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
TDI sve crveno druye, stigao bi ga nikaddrug_profi wrote: ↑11/01/2023 00:33 Jutros šok.