Jel to u CV mećete.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Osim_13
#72601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Čuj forumsko iskustvo 
Jel to u CV mećete.
Jel to u CV mećete.
-
PM72
#72602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zlatko Miletić je 1991 na Plitvicama u uniformi saveznog SUP stao pred četnike iz Knina a da se boji ovih jajara...
- animus
#72603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemoj tako. Meni je Kiki uvijek bio simpatican i drag. Prepoznao bi te medju hiljadu forumaša.laserShow wrote: ↑08/01/2023 11:42Da odgovorim i tebi, kao što sam vec jednom forumašu pa se ušutio. Ako ti i tvoji mislite da sam kiki i ako ste to upoznali iz prve ruke, onda nemam nista protiv da sam kiki. Ja kazem da nisam, sta ti kazes?
Pravo ste bezobrazni na jednoj stvari, evo gdje mene licnio prozivate, a pricali bi o nekim drzavnim stvarima. Kako kaada nemate kapaciteta?
Nije nikakvo prozivanje. Ti si legenda
- animus
#72604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Opet umišljaš da me poznaješ.
Komentarisao te nisam jer nije vrijedno trošenja vremena na te izlizane floskule. Vjeruj da sam procitao samo do dijela kad me optuzuješ za iseljavanje. Ende
- kokakolas
#72605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vlast nije ni formirana, a Bakirovci pjene kao Dunavski virovi. Uzivancija 
-
Iskra_Bug
#72606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo ja nisam pratio desavanja u BiH nakon izbora, moze li mi neko kratko objasniti sta se sada osmorki stavlja na teret? Koaliranje s istim strankama s kojima je SDA vjecno bila u koaliciji i bez kojih se ne moze formirati vlast ili neke konkretne odluke? Hvala unaprijed 
- Styling
#72607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neka se izjašnjava kako hoće. Po mom mišljenju je licemjerno držati lekcije nekome o moralnosti a lično zloupotrebljavati sistem i izjašnjavati se kao Hrvat jer Hrvata u mjestimgdje živim ima manje pa imam šansu za neku bolju poziciju. Bolje mu je da šuti. Samo još više dokazuje kakv je licemjer.Bloo wrote: ↑08/01/2023 11:41Evo ga, brojanje krvnih zrnacaStyling wrote: ↑08/01/2023 11:17
Našao se on da nekome dijeli lekcije o moralu. Neka odgovori kako se on od oca Srbina i majke Bošnjakinje izjašnjava kao Hrvat. Još bi da dobije još jedan mandat u državnom DN kao lažni Hrvat. Ako ćemo mijenjati paradigmu i vratiti moral i etiku onda on treba da prizna da se lažno predstavlja i da se povuče.Specijalnost SDA i bivših SDa podanika.
Čovićevim stopama autentičnosti.
Nažalost, za neke pozicije u državi, kao što je Dom naroda, krvna zrnca su itekako bitna. A to nisam izmislila niti nametnula ja.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#72608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja primjer spodobe kikija koristim kao primjer ovog foruma. Neko pokrene pricu, krezube budale se uhvate toga i mantra se nastavlja. Pa tako i na ovoj temi, šta vrhovni vođa kaže, poltroni ispunjavaju.animus wrote: ↑08/01/2023 11:48Nemoj tako. Meni je Kiki uvijek bio simpatican i drag. Prepoznao bi te medju hiljadu forumaša.laserShow wrote: ↑08/01/2023 11:42
Da odgovorim i tebi, kao što sam vec jednom forumašu pa se ušutio. Ako ti i tvoji mislite da sam kiki i ako ste to upoznali iz prve ruke, onda nemam nista protiv da sam kiki. Ja kazem da nisam, sta ti kazes?
Pravo ste bezobrazni na jednoj stvari, evo gdje mene licnio prozivate, a pricali bi o nekim drzavnim stvarima. Kako kaada nemate kapaciteta?![]()
Nije nikakvo prozivanje. Ti si legenda
Kako mozes diskutovati s nekim na ovoj temi, o bilo čemu, kada spadaš na nivo horde koja je mene uporedila i prozvala s drugim forumašem, iako je admin rekao da nemamo nikakve veze?
Tako da i ti gubiš sav kredibilitet bilo kakvog posta na ovoj temi, neovisno za koga on bio.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#72609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na osnovu čega ti mozes reci da ja nisam Hrvat? Na osnovu čega? Ko ti daje za pravo da ti meni kažeš šta jesam, ili nisam? NA osnovu čega ćeš ti izmjeriti jesam li ja hrvat, ili nisam?Styling wrote: ↑08/01/2023 11:58 Neka se izjašnjava kako hoće. Po mom mišljenju je licemjerno držati lekcije nekome o moralnosti a lično zloupotrebljavati sistem i izjašnjavati se kao Hrvat jer Hrvata u mjestimgdje živim ima manje pa imam šansu za neku bolju poziciju. Bolje mu je da šuti. Samo još više dokazuje kakv je licemjer.
Ko ce to verifikovati, koji poglavar?
- Styling
#72610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Što ne mogu šuplje.laserShow wrote: ↑08/01/2023 11:59Na osnovu čega ti mozes reci da ja nisam Hrvat? Na osnovu čega? Ko ti daje za pravo da ti meni kažeš šta jesam, ili nisam? NA osnovu čega ćeš ti izmjeriti jesam li ja hrvat, ili nisam?Styling wrote: ↑08/01/2023 11:58 Neka se izjašnjava kako hoće. Po mom mišljenju je licemjerno držati lekcije nekome o moralnosti a lično zloupotrebljavati sistem i izjašnjavati se kao Hrvat jer Hrvata u mjestimgdje živim ima manje pa imam šansu za neku bolju poziciju. Bolje mu je da šuti. Samo još više dokazuje kakv je licemjer.
Ko ce to verifikovati, koji poglavar?
Pa valjda se zna da ako ti je otac Srbin a mati Bošnjakinja nikako ne možeš biti Hrvat. Ako možeš onda to znači da samo zloupotrebljavaš Ustav i sistem zarad lične koristi, tj. fotelje Hrvata u DN jer znaš da kao Srbin ne možeš jer je to rezervisano sa RS a pogotovo ne možeš kao Bošnjak jer je tu konkurencija prevelika i ti si u toj konstalaciji snaga nebitan.
- Bloo
- Globalna šefica
#72611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vas dvojica to na PP rješavajte.laserShow wrote: ↑08/01/2023 11:58Ja primjer spodobe kikija koristim kao primjer ovog foruma. Neko pokrene pricu, krezube budale se uhvate toga i mantra se nastavlja. Pa tako i na ovoj temi, šta vrhovni vođa kaže, poltroni ispunjavaju.
Kako mozes diskutovati s nekim na ovoj temi, o bilo čemu, kada spadaš na nivo horde koja je mene uporedila i prozvala s drugim forumašem, iako je admin rekao da nemamo nikakve veze?
Tako da i ti gubiš sav kredibilitet bilo kakvog posta na ovoj temi, neovisno za koga on bio.
-
Novak20
#72612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo što nas čeka ako se ispune mokri snovi članova i simpatizera SDA/DF.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... mpara.html
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... mpara.html
"Siguran sam da bi Dodik kao koalicioni partner odmah ukinuo 9. januar, antidržavne zakone o imovini, a četnici bi odmah prestali divljati u Srebrenici - sve da udovolji svojim koalicionim partnerima", poručio je sarkastično Stevanović.
Potpredsjednik Gradskog Vijeća Sarajevo i član SDP-a BiH dr. Dragan Stevanović osvrnuo se na posljednja politička događanja koja su pokazala pukotine u Osmorci i učinile formiranje vlasti neizvjesnim.
-Da sam ja Neka, a nisam, ja bih odmah:
Sabrao zastupničke ruke u Parlamentu BiH i Parlamentu FBiH i ako ih imam dovoljno ubrzano formirao izvršnu vlast ne osvrćući se na ove dušebrižnike.
Ako nemam većinu, odmah bi objavio da ostajem opozicija i prepustio SDA, DF, NES, SzBiH i SZNG da sa HDZ i SNSD formiraju patriotsku vlast.
Siguran sam da bi Dodik kao koalicioni partner odmah ukinuo 9. januar, antidržavne zakone o imovini, a četnici bi odmah prestali divljati u Srebrenici - sve da udovolji svojim koalicionim partnerima.
Naravno i Čović bi povukao Marinka i obje Lidije te odustao od Izbornog zakona. Svi bi bili zadovoljni, patriote jer očuvaše BiH, a mi u SDP-u jer smo ostali na izvornim principima socijaldemokratije.
Ako pak Čović i Dodik ne udovolje zahtjevima ili SDA i DF ostanu usamljeni, nikom ništa i naredne četiri godine ćemo imati vlast u tehničkom mandatu. Ali u Vijeću ministara će ostati sve pošteni i sposobni.
Košarac će i dalje tući ženu, Selmo će se vući po sudu, Branković će raditi sve po zakonu, Zoran će biti predsjedavajući, a ne ministar, Bevandu će hitna donositi na sjednice.
U Vladi FBiH će Fadil i Ljerka povremeno u pauzama suđenja na sjednice vlade, Čampara će i dalje biti ministar i zastupnik, a Marinko dupli predsjednik (dvije plate manje), i dalje ćemo tražiti Sebijinu i Osmicinu diplomu dok ih ne nađemo.
Podnosićemo apelacije Ustavnom sudu, dobijati presude koje niko ne provodi, OHR će stavljati van snage zakone u RS-u koji će se i dalje provoditi, četnici će divljati, 9. januar se slaviti a mi ćemo to patriotski osuđivati.
I Bog te veselio, svi zadovoljni a Neka će aklamacijom biti ponovo izabran za predsjednika, Vojin, Helez, Lana i Benjamina za podpredsjednike SDP-a zbog principjelnih stavova u očuvanju socijaldemokratske ideje.
Ti Evropo putuj, mi ostajemo u ovoj žabokrečini a naši mladi će u bijeli svijet i dalje masovno.
Demonkratija je to i čisti patriotizam bez trunke izdaje, poručio je Stevanović
-
MUNAFIK
#72613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Iskra_Bug wrote: ↑08/01/2023 11:57 Evo ja nisam pratio desavanja u BiH nakon izbora, moze li mi neko kratko objasniti sta se sada osmorki stavlja na teret? Koaliranje s istim strankama s kojima je SDA vjecno bila u koaliciji i bez kojih se ne moze formirati vlast ili neke konkretne odluke? Hvala unaprijed![]()
Kako sam ja skontao SDA pokusava svim silama javnosti podmetnuti nekoliko stvari.
1. Da je osmorka (ili trojka) na vlasti u FBIH i na drzavnom nivou i tako trenutno lose stanje SDA vlasti pokusavaju prebaciti na osmorku, dok narqvno i dalje je vlast SDA.
2. Da osmorka prodaje BIH jer ulazi u koaliciju sa SNSD i HDZ što naravno SDA radi stalno.
Sad neki malo glupi ljudi ce nasjesti na tu pricu, a nama glupih ljudi ne fali.
Druga stvar koja se desava da pojedini iz OSMORKE sada sebi pokusavaju dici cijenu i voze se na ovoj SDA propagandi kako neko prodaje BIH... pa tako imamo ovu pricu od Efendica i Miletica koji dobijaju najmanje u novoj vlasti.
Oni su pricjenili da ce vise.sada dobiti ako krenu jahat na SDA propagandnom konju pa mozda nesto i usicare... ako nista pokupe simpatije zaglupljenog i prestrasenog naroda koji vjeruje ovoj propagandi.
Ako neko misli da se vlast sa HDZ i SNSD moze sloziti bez teskih kompromisa i eventualnih gresaka taj je budala, isto vazi i za one koji misle da su ovi nastupi ekipe na FACE TV koji jasu SDA propagandu radi odbrane BIH.
- Bloo
- Globalna šefica
#72614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kao što je licemjerno pozivati na otkazivanje Povorke ponosa "jer su u suprotnosti s tradicionalnim vrijednostima i njihovim vjerskim osjećanjima", dok se osnivač stranke ženi i razvodi, ženi i razvodi...Styling wrote: ↑08/01/2023 11:58Neka se izjašnjava kako hoće. Po mom mišljenju je licemjerno držati lekcije nekome o moralnosti a lično zloupotrebljavati sistem i izjašnjavati se kao Hrvat jer Hrvata u mjestimgdje živim ima manje pa imam šansu za neku bolju poziciju. Bolje mu je da šuti. Samo još više dokazuje kakv je licemjer.
Nažalost, za neke pozicije u državi, kao što je Dom naroda, krvna zrnca su itekako bitna. A to nisam izmislila niti nametnula ja.
-
Bodkin
#72615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
E cuj u pocetku, frajer gmaz u politici 15 godinaanimus wrote: ↑08/01/2023 11:00Komšić je sa Dodikom bio na strogo službenom nivou. Sa bikom je pokušao prijateljski u početku, isto što sada trojka radi ali ne ide. On ima zadatak od Putina i SANUa da rastura državu i nema tu promjene. To trojka nije skontala.tramvajtrojka wrote: ↑08/01/2023 10:48
Pa et bio je sa dodikom u predsjedništvu četiri godine i sta je Komšić osim borbe za drzavu do zadnje kapi rakije s Miloradom, uradio da se zabrani 9 Januar![]()
apsolutno nista da se ne lazemo
![]()
Komšić je svašta nešto dobro uradio za državu ali se to počesto ne vidi i ne zna. Tamo u toj zgradi se vodi neka vrsta stalnog rata i kada spriječiš da ti oslabi državu onda je to uspjeh ali se o tome ne prica. 4 godine je DoDick tamo proveo i ništa nije uradio te je otišao popišan bez namjere da ponovo udje u tu zgradu
- manuchao91
#72616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kad je počeo rat u Ukrajini sta ljudi pišu na forumu ahahahaha Mile gotov je ,sad je stvarno gotov ,nema više uticaja nikakvig ,,gdje su sad oni da pročitaju o Dodiku ono stu si pisali u februaru prosle godine ahahahahaa
-
noviforumas
#72617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jebiga, ne mozes zamjeriti ljudima. Ko je mogao ocekivati da ce, u jeku agresije na Ukrajinu, MZ na Balkanu podrzavati ruske igrace, od Dodika i Covica do Vucica i CG cetnika...manuchao91 wrote: ↑08/01/2023 12:21 kad je počeo rat u Ukrajini sta ljudi pišu na forumu ahahahaha Mile gotov je ,sad je stvarno gotov ,nema više uticaja nikakvig ,,gdje su sad oni da pročitaju o Dodiku ono stu si pisali u februaru prosle godine ahahahahaa
- tramvajtrojka
#72618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
MUNAFIK wrote: ↑08/01/2023 12:15Iskra_Bug wrote: ↑08/01/2023 11:57 Evo ja nisam pratio desavanja u BiH nakon izbora, moze li mi neko kratko objasniti sta se sada osmorki stavlja na teret? Koaliranje s istim strankama s kojima je SDA vjecno bila u koaliciji i bez kojih se ne moze formirati vlast ili neke konkretne odluke? Hvala unaprijed![]()
Kako sam ja skontao SDA pokusava svim silama javnosti podmetnuti nekoliko stvari.
1. Da je osmorka (ili trojka) na vlasti u FBIH i na drzavnom nivou i tako trenutno lose stanje SDA vlasti pokusavaju prebaciti na osmorku, dok narqvno i dalje je vlast SDA.
2. Da osmorka prodaje BIH jer ulazi u koaliciju sa SNSD i HDZ što naravno SDA radi stalno.
Sad neki malo glupi ljudi ce nasjesti na tu pricu, a nama glupih ljudi ne fali.
Druga stvar koja se desava da pojedini iz OSMORKE sada sebi pokusavaju dici cijenu i voze se na ovoj SDA propagandi kako neko prodaje BIH... pa tako imamo ovu pricu od Efendica i Miletica koji dobijaju najmanje u novoj vlasti.
Oni su pricjenili da ce vise.sada dobiti ako krenu jahat na SDA propagandnom konju pa mozda nesto i usicare... ako nista pokupe simpatije zaglupljenog i prestrasenog naroda koji vjeruje ovoj propagandi.
Ako neko misli da se vlast sa HDZ i SNSD moze sloziti bez teskih kompromisa i eventualnih gresaka taj je budala, isto vazi i za one koji misle da su ovi nastupi ekipe na FACE TV koji jasu SDA propagandu radi odbrane BIH.

nemoj evo ih sad pricaju o drzavnom udaru i pozivaju patriote i generale da to zaustave
- manuchao91
#72619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znam al nemojte onda trabunjat vec od 2014 da je gotov kad nije ni blizu
Predsjednik je RS i šef partije koja ima člana predsjedništva u BIH
Bez njega se vlast formirati ne moze i to je ok ,tako Srbi hoće i ima njihovu podršku i to treba poštovati.
MZ ga nikada neće smjeniti budite uvjereni u to
Bez njega se vlast formirati ne moze i to je ok ,tako Srbi hoće i ima njihovu podršku i to treba poštovati.
-
velikonja
#72620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
uuuuh, nemoj je jako seficeeeeBloo wrote: ↑08/01/2023 12:17Kao što je licemjerno pozivati na otkazivanje Povorke ponosa "jer su u suprotnosti s tradicionalnim vrijednostima i njihovim vjerskim osjećanjima", dok se osnivač stranke ženi i razvodi, ženi i razvodi...Styling wrote: ↑08/01/2023 11:58
Neka se izjašnjava kako hoće. Po mom mišljenju je licemjerno držati lekcije nekome o moralnosti a lično zloupotrebljavati sistem i izjašnjavati se kao Hrvat jer Hrvata u mjestimgdje živim ima manje pa imam šansu za neku bolju poziciju. Bolje mu je da šuti. Samo još više dokazuje kakv je licemjer.
Nažalost, za neke pozicije u državi, kao što je Dom naroda, krvna zrnca su itekako bitna. A to nisam izmislila niti nametnula ja.![]()
-
noviforumas
#72621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobro. Ja licno nikad nisam mislio da ce ga maci, ali ne mogu osudjivati ljude koji jesu, bas zbog svega sto se desava u Ukrajini. Ali sad je jasno, ako nema volje da ga se makne ni u ovakvom geopolitickom momentu, vjerovatno je nikad nece biti.manuchao91 wrote: ↑08/01/2023 12:41 Znam al nemojte onda trabunjat vec od 2014 da je gotov kad nije ni blizu
Isto tako je interesantno sto uoci ovog 9 Januara, za razliku od prethodnih, nema cak ni onih sablonskih izjava o podrzavanju teritorijalnog integriteta BiH i slicno. Vise se ne bi trebalo govoriti o tolerisanju velikosrpske (pa i velikohrvatske) politike od strane MZ, vec podrsci istoj. Veoma los znak za nas, u trenutku kad se nedorasla bosnjacka politicka nejac kolje iskljucivo oko fotelja.
-
amko761
#72622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne ulazim u diskusiju oko formiranja vlasti, nit me zanima, ali da kažem ovo: da je SDA na vlasti na državnom i federalnom nivou, ne bi bilo ove parade sutra!
Jel se uklapam u narativ prosječnog bošnje?
Jel se uklapam u narativ prosječnog bošnje?
- Osim_13
#72623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa eto nek idu anti dayton i tempo patrijote sutra u stočno neka ne dozvole šta osmorka dopušta pa jel 
- Styling
#72624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A gdje je muslimanima zabranjeno da se razvode i ponovo žene? Je li to negdje piše?Bloo wrote: ↑08/01/2023 12:17Kao što je licemjerno pozivati na otkazivanje Povorke ponosa "jer su u suprotnosti s tradicionalnim vrijednostima i njihovim vjerskim osjećanjima", dok se osnivač stranke ženi i razvodi, ženi i razvodi...Styling wrote: ↑08/01/2023 11:58
Neka se izjašnjava kako hoće. Po mom mišljenju je licemjerno držati lekcije nekome o moralnosti a lično zloupotrebljavati sistem i izjašnjavati se kao Hrvat jer Hrvata u mjestimgdje živim ima manje pa imam šansu za neku bolju poziciju. Bolje mu je da šuti. Samo još više dokazuje kakv je licemjer.
Nažalost, za neke pozicije u državi, kao što je Dom naroda, krvna zrnca su itekako bitna. A to nisam izmislila niti nametnula ja.![]()
-
amko761
#72625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa zar ima potrebe govoriti o teritorijalnom integritetu neke države, to se valjda podrazumijeva za svaku državu na svijetu, u skladu sa međunarodnim pravom.noviforumas wrote: ↑08/01/2023 12:47Dobro. Ja licno nikad nisam mislio da ce ga maci, ali ne mogu osudjivati ljude koji jesu, bas zbog svega sto se desava u Ukrajini. Ali sad je jasno, ako nema volje da ga se makne ni u ovakvom geopolitickom momentu, vjerovatno je nikad nece biti.manuchao91 wrote: ↑08/01/2023 12:41 Znam al nemojte onda trabunjat vec od 2014 da je gotov kad nije ni blizu
Isto tako je interesantno sto uoci ovog 9 Januara, za razliku od prethodnih, nema cak ni onih sablonskih izjava o podrzavanju teritorijalnog integriteta BiH i slicno. Vise se ne bi trebalo govoriti o tolerisanju velikosrpske (pa i velikohrvatske) politike od strane MZ, vec podrsci istoj. Veoma los znak za nas, u trenutku kad se nedorasla bosnjacka politicka nejac kolje iskljucivo oko fotelja.
Osim Srbije, naravno.