Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
hatemondays

#72551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hatemondays »

_BataZiv_0809 wrote: 08/01/2023 08:44 Pa i ti si u Melburn dosao iz male kasabe.
Bem mu Melbourne bato , Sydney stari. Ja zato ne guram u politiku ovdje shvatam da sam dosao iz rupe. Doduse za tvoj info imamo mi svog Bosnjaka ovdje ministar u vladi Australije, veliki gospodin Edin Husic, prvi balija koji je polizio zakletvu na ocevom kuranu u parlamentu i niko ga ovdje ne zove zeleni niti mu kmeci. A posto znam da si iz Nicaze, moj haver Cober je iz tvoje mahale, fin cova ali jebiga morao sam mu natrljati nos kad mi je rekao da su u Nicaze vise gladovali od nas u SA za vrijeme rata.
Ja ljude iz kasabe jako cijenim ali kad iz opanaka hoce odmah u opstinu e onda dize mi se kosa na glavi.
Da zakljucimo u vezi ove polticke situacije ja mislim da stvari idu u dobrom smjeru, ljudi se bude, kritike i to zdrave uvijek su dobrodosle ali naguziti se dusmanimo necemo. Na kraju Bakiru jebem sve zivo, njegovi poltroni su nas doveli u ovo poziciju. Ali iscupali smo se mi iz vecih vanago, to Smit i Escobar nikad nisu skontali.
HelaS

#72552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

hatemondays wrote: 08/01/2023 09:05
_BataZiv_0809 wrote: 08/01/2023 08:44 Pa i ti si u Melburn dosao iz male kasabe.
Bem mu Melbourne bato , Sydney stari. Ja zato ne guram u politiku ovdje shvatam da sam dosao iz rupe. Doduse za tvoj info imamo mi svog Bosnjaka ovdje ministar u vladi Australije, veliki gospodin Edin Husic, prvi balija koji je polizio zakletvu na ocevom kuranu u parlamentu i niko ga ovdje ne zove zeleni niti mu kmeci. A posto znam da si iz Nicaze, moj haver Cober je iz tvoje mahale, fin cova ali jebiga morao sam mu natrljati nos kad mi je rekao da su u Nicaze vise gladovali od nas u SA za vrijeme rata.
Ja ljude iz kasabe jako cijenim ali kad iz opanaka hoce odmah u opstinu e onda dize mi se kosa na glavi.
Da zakljucimo u vezi ove polticke situacije ja mislim da stvari idu u dobrom smjeru, ljudi se bude, kritike i to zdrave uvijek su dobrodosle ali naguziti se dusmanimo necemo. Na kraju Bakiru jebem sve zivo, njegovi poltroni su nas doveli u ovo poziciju. Ali iscupali smo se mi iz vecih vanago, to Smit i Escobar nikad nisu skontali.
Već nekoliko postova trolaš ovu temu nekakvim polupismenim komentarima :(
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#72553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

hatemondays wrote: 08/01/2023 09:05
:thumbup:

Gladovali sigurno vise jesmo, ali zato nam je daleko manje granata padalo po glavama. Dobar je Cober, ako mislimo na tatoo majstora

Mislim da je u Sidneju ex kosarkaski trener iz Nicaze Ranko Đurić, znam mu sinove, oni su nekad 2000te otisli po nekom programu australijske vlade otisli cini mi se, ono posalju te u pickovce gdje pauci jedu zmije i moras ostat tu odredjeno vrijeme.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#72554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by teskeredzic_22 »

hatemondays wrote: 08/01/2023 06:47
teskeredzic_22 wrote: 08/01/2023 00:08

Tragično loša duhovitost tj.neduhovitost vas je krasila još od prvih dana "Avaza" pa preko Faktora i Stava pa potpuno evoluirala u botove :mrgreen: .

Ne zaboravite da javite :mrgreen:
I tehničkog federalnog premijera zamolite da ne plače :mrgreen:

Ovim u Kantonu Sarajevo je dovoljna Emela , ne treba im Kongres :mrgreen:
Oko moje nasekirano, ja sa Emelinim bratom Alenom ratovao u 3. bbr. Jos haverujemo, Emela jos malo pa ekavicu pocela valja gazdama se pravdati. Nego kako Lukavica valja na posao 10.og bice guravo.
I na kraju sarajevski humor samo raja sa carsije razumije, ostali se keslaju ne kontaju fol I ne ocekujem osmjeh na licima od raje iz malih kasaba. Ima vas pofino ovdje uvijek je carsija bila san, znam tesko je to bolan proces.
Neprocjenjivo :mrgreen:

100.000 razlike vas je natjeralo da tumačite i humor ali po forumu umjesto na kongresu :mrgreen:

Evropski a sarajevski , općina vrijednija 100 puta od drugih :mrgreen:
Baš šteta što to ne razumijemo :mrgreen:

U Lukavici ste vezali zastave vi kad još nije ni postojala , poslušaću iskusnije :mrgreen:

Image

Nego javi za Kongres života ti , čekamo od oktobra , sačekaćemo još malo :D

I nađite Džaferoviću negdje fino da sjedi a da se plaho ne sekira...na Kongresu naravno :mrgreen:
Last edited by teskeredzic_22 on 08/01/2023 10:20, edited 1 time in total.
HelaS

#72555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

Ne shvatam, je li ovo pokušaj promocije svog lika ili je samo još jedan idiotizam kakav ova žena godinama slijedi :?

animus

#72556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

Ovo je najpogubniji put za gradjane Bosne i Hercegovine.
Zlatko Miletić 07.01.2023.
Altsa

#72557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Altsa »

relativno84 wrote: 07/01/2023 23:35 Image

:pisnuo: :jbt:
Sta se smijes. Pa u pravu je 100% . Mislio sam da ne moze gore od zelenih gadova. Kad ono moze. :D
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#72558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

Pogledam ovu temu i onda se upitam, kako neko moze reci da u Bosni i Hercegovini nije bio građanski rat?

Sramota od sramote šta pojedinci pišu i čime se naslađuju. Još kad bacaju svrš na čakijaša, nevjerovatno. Pa zar vam to ne ubija moždane vijuge?
tramvajtrojka

#72559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

HelaS wrote: 08/01/2023 10:20 Ne shvatam, je li ovo pokušaj promocije svog lika ili je samo još jedan idiotizam kakav ova žena godinama slijedi :?

jos jedan idiotizam likuse aka Forto ne mozete reci da Sarajevo nije pametan grad , kad je imao ekspoze o smart city gradu :lol: :lol: :lol:

tko ove metilje iz SDA smatra iole relevantnim za ista vidi se da im je ostalo jedina opcija da reze :lol: :lol:
pinkman

#72560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pinkman »

laserShow wrote: 08/01/2023 10:36 Pogledam ovu temu i onda se upitam, kako neko moze reci da u Bosni i Hercegovini nije bio građanski rat?

Sramota od sramote šta pojedinci pišu i čime se naslađuju. Još kad bacaju svrš na čakijaša, nevjerovatno. Pa zar vam to ne ubija moždane vijuge?
Eto vidis kakvi su ovi kad SDA ispadne dobra naspram njih
Javier Pena

#72561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Javier Pena »

Da sam na mjestu Nikšića, Konakovića i Forte ja bih se povukla i prepustila pregovore ovim principijelnim političarima. Da vidimo koga bi to oni imenovali i da li bi uopće išta uspjeli dogovoriti sa Dodikom i Čovićem. Izetbegović i Komšić bi se jako obradovali tome jer znaju da bi kol'ko sutra obnovili koaliciju sa Dodikom i Čovićem. Onda im više ne bi smetao ni 9. januar, ni imovina, ni crnolistaši koje sve te stranke imaju. A za proslavu bi ovaj put oni doveli harmonikaša u Predsjedništvo BiH da odobrovolje Dodika”, istakla je Ivana Marić.
Altsa

#72562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Altsa »

A_A_AKCIJA wrote: 08/01/2023 00:02
Pandakonda wrote: 07/01/2023 23:35 Miletic je neke stvari lupio a neke je sasvim ok poentirao. Kratki rezime toga i ovog gore linka sa bosnian times-a koji je objavljen.
Rijetko objektivan upis, svaka čast. Nažalost mnoge stvari si bezveze pisao, jer neće čitati i činjenice ne piju vode kod nekih ljudi . Samo populizam prolazi.

Ono gdje se ne slažem sa tobom.

Ja kao član NiP-a želim da vidim Dinu na bitnom mjestu. Gomila je razloga. Od primarnog, da je borba za vlast osnova politike. Da lideri na bitnom mjestu razvijaju stranku, donose nove glasove, do kontrole političkih procesa za koje si se izborio.

Također, pogledajmo malo ustupke koje je NiP napravio:

NS dobila Premijera KS sa duplo manje zastupnika u KS. Ultimatum Željka Komšića, da Dino ne bude. Forto se razvio u kvalitetnog političara upravo zahvaljujući toj poziciji i to potvrđuje ovu moju tezu gore.

Član predsjedništva je iz SDP-a. Isto se izašlo u susret. Ako se sjećaš, Zvizdić je trebao biti NiP kandidat. Razgovaralo se i dogovorilo.

Premijer Federacije je SDP. Znamo i zašto, jer je Efendić to ultimativno tražio.

E sada hajmo naći bilo kojeg političara na Balkanu koji bi pokazao ovoliko razumijevanja i kompromisa.

Budimo realni, sada treba Sabini staviti, koja je Kojoviću pila krv zbog Dine?

Koji je smisao onda nas koji se borimo za ideju NiP-a? Da Sabina dođe na gotovo? Tako politika nigdje ne funkcionira na svijetu, pa neće ni ovdje. Neka se sada uključi na gotovo, uspostavi infrastrukturu kao NiP i neka je izguraju na vrh.

Realno, ne bi bili nigdje blizu ovoga danas da nije NiP-a. Svi ostali sastojci su bili tu i nije bilo uspjeha.
Pises o ne bitnim stvarima. Nikom ovde nisu bitna preslaganja unutar osmorke na lokalnom nivou bitno je da nema sda. Samo je bitna servilnost na drzavnom nivou koja je evidentna. Tu su pokazali svoje pravo lice. Lice gubitnika. To sto oni licno gube me zaboli. Zbog njih ispasta drzava to je jedino bitno.
animus

#72563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

Javier Pena wrote: 08/01/2023 10:38
Da sam na mjestu Nikšića, Konakovića i Forte ja bih se povukla i prepustila pregovore ovim principijelnim političarima. Da vidimo koga bi to oni imenovali i da li bi uopće išta uspjeli dogovoriti sa Dodikom i Čovićem. Izetbegović i Komšić bi se jako obradovali tome jer znaju da bi kol'ko sutra obnovili koaliciju sa Dodikom i Čovićem. Onda im više ne bi smetao ni 9. januar, ni imovina, ni crnolistaši koje sve te stranke imaju. A za proslavu bi ovaj put oni doveli harmonikaša u Predsjedništvo BiH da odobrovolje Dodika”, istakla je Ivana Marić.
Dobra naša Ivana. Ostarila a nikad pameti. Bas sam se pitao sta ce sada napisati i hoce li Komšića spomenuti.
tramvajtrojka

#72564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

animus wrote: 08/01/2023 10:46
Javier Pena wrote: 08/01/2023 10:38

Dobra naša Ivana. Ostarila a nikad pameti. Bas sam se pitao sta ce sada napisati i hoce li Komšića spomenuti.
Pa et bio je sa dodikom u predsjedništvu četiri godine i sta je Komšić osim borbe za drzavu do zadnje kapi rakije s Miloradom, uradio da se zabrani 9 Januar :zoka: :zoka: apsolutno nista da se ne lazemo :mrgreen:
Officer Crabtree

#72565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Officer Crabtree »

...do kad procjenjujete da će ovi argumenti "nisu ni oni bolje uradili" biti?

Eto da pustimo godinu dana a da nakon godine prestanete sa tom tezom?
pinkman

#72566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pinkman »

Čovićev i Dodikov plan “o primirivanju” usaglašen sa Kalabuhovim: Rusi preko novog Vijeća ministara žele u OSA-u instalirati svog Ristu Zarića, a smjenom Slobodana Ujića namjeravaju preuzeti kontrolu nad Službom za strance!

https://istraga.ba/covicev-i-dodikov-pl ... i-kontrol/
JohnnyS

#72567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Officer Crabtree wrote: 08/01/2023 10:52 ...do kad procjenjujete da će ovi argumenti "nisu ni oni bolje uradili" biti?

Vjerojatno do kad se bude napadalo trojku za isto ono što je SDF radila
Styling

#72568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

mirza_15 wrote: 07/01/2023 23:55 Miletić je rekao 5 ministarstava. To bi značilo da osmorka imenuje i ministre iz drugih naroda i kako i njih svrstavaju u bošnjačku reprezentaciju preko čega je prešao... Na stranu što je zahtjev nerealan, ali malo nakon toga priča kako je Šulić sporan zbog načina odlučivanja. A kao realno je ovoj strani 5. Recimo 3+1+1? Na to bi kao bilo moguće privoliti HDZ i SNSD? Realno smiješno. Pri tome je čitao član 18. stav 3. ali je namjerno zaboravio da citira i Lajčakove izmjene koje kažu da je taj jedan zamjenik predsjedavajućeg i da ne bi mogao bilo koji ministar da bude taj koji odlučuje. Također, na dnevni red ne može doći ništa što ne dogovore predsjedavajući i zamjenici....

Ali je poenta obično na kraju priče, a na kraju je delegat iz reda hrvatskog naroda za VN na kojeg je Miletić bacio oko. Tu bi SDP izgleda trebao da napravi ustupak njemu.
Sve je ovo samo zarad ličnih interesa. Svi bi da se okoriste koalicijom, ali može li kako da se Dino gurne u ćošak i da ne bude ništa. Zašto? Zato što je prejak za ovu trojicu mahalaša. Odradio je lavovski posao da se formira koalicija i da se dogura dovde a sada bi oni, poput Miletića, Rumenog i Pekinezera, koji nisu prstom pomakli da uzmu dio kolača a Dino da se povuće i da ne bude ništa.
Mogu se samo slikati. Dino je dosta kompromisa napravio i vrijeme je da se prestane s tim. Biće MIP a ova trojica neka pojedu svoja m… :run:
Styling

#72569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

tramvajtrojka wrote: 08/01/2023 00:19
relativno84 wrote: 07/01/2023 23:58

Neko na zasluzen odmor a odabrano drustvo mora u trecu smjenu, jbga kladili se na pogresne konje/volove.
:stolica: :oops: :D

@Styling @A_A_AKCIJA @mirza_15 @tramvajtrojka @Leverage @i ostali u reziji.

Salu na stranu ide ovo u dobrom smjeru, ambijent je pola posla. :bih:
:lol: :lol: :lol:
pa zahiragic je dokaz protiv kakvog 30godisnjeg taloga se borimo, vidi cakijasa jes ga ponijelo a zna nanama ljubiti ruke ispred begove da glumi satro poniznost :oops: :lol:
Mumin i veliki vjernik, nadasve. Sačuvaj nas Bože ovakvih licemjera i munafika.
animus

#72570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

tramvajtrojka wrote: 08/01/2023 10:48
animus wrote: 08/01/2023 10:46

Pa et bio je sa dodikom u predsjedništvu četiri godine i sta je Komšić osim borbe za drzavu do zadnje kapi rakije s Miloradom, uradio da se zabrani 9 Januar :zoka: :zoka: apsolutno nista da se ne lazemo :mrgreen:
Komšić je sa Dodikom bio na strogo službenom nivou. Sa bikom je pokušao prijateljski u početku, isto što sada trojka radi ali ne ide. On ima zadatak od Putina i SANUa da rastura državu i nema tu promjene. To trojka nije skontala.
Komšić je svašta nešto dobro uradio za državu ali se to počesto ne vidi i ne zna. Tamo u toj zgradi se vodi neka vrsta stalnog rata i kada spriječiš da ti oslabi državu onda je to uspjeh ali se o tome ne prica. 4 godine je DoDick tamo proveo i ništa nije uradio te je otišao popišan bez namjere da ponovo udje u tu zgradu
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#72571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Toliko je dobra uradio ali se za to ne zna i ne vidi se. Komsic ukratko.
tramvajtrojka

#72572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

pinkman wrote: 08/01/2023 10:52 Čovićev i Dodikov plan “o primirivanju” usaglašen sa Kalabuhovim: Rusi preko novog Vijeća ministara žele u OSA-u instalirati svog Ristu Zarića, a smjenom Slobodana Ujića namjeravaju preuzeti kontrolu nad Službom za strance!

https://istraga.ba/covicev-i-dodikov-pl ... i-kontrol/
Image

Leave my osmicu i osu alone :lol: :lol: , joj Avde znamo da si osmicin ker al ne moras biti bas toliki :oops: :oops: :mrgreen:
Officer Crabtree

#72573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Officer Crabtree »

JohnnyS wrote: 08/01/2023 10:53
Officer Crabtree wrote: 08/01/2023 10:52 ...do kad procjenjujete da će ovi argumenti "nisu ni oni bolje uradili" biti?

Vjerojatno do kad se bude napadalo trojku za isto ono što je SDF radila
Zar ih to onda ne čini istim ako ih ne treba zbog toga napadati?

Koja je poenta onda smjene vlasti?
Point.

#72574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

video wrote: 07/01/2023 23:33
Point. wrote: 07/01/2023 23:21
Tebi pričam. Nije Grbavica cijela Bosna.
Pa jadan nebio pricas nekome ko je bio, kako ono rece "na puskomet Banja luke".
Bili smo al u kurcu!!!!
Bajka za malu djecu od 12god.

O nekim stvarima ne znas i nemoj ih ni spominjati.
Jah, ti znaš kako je bilo. Nađi na karti slobodno gdje se stalo, kani se defatizma.
animus

#72575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

Styling wrote: 08/01/2023 10:56
mirza_15 wrote: 07/01/2023 23:55 Miletić je rekao 5 ministarstava. To bi značilo da osmorka imenuje i ministre iz drugih naroda i kako i njih svrstavaju u bošnjačku reprezentaciju preko čega je prešao... Na stranu što je zahtjev nerealan, ali malo nakon toga priča kako je Šulić sporan zbog načina odlučivanja. A kao realno je ovoj strani 5. Recimo 3+1+1? Na to bi kao bilo moguće privoliti HDZ i SNSD? Realno smiješno. Pri tome je čitao član 18. stav 3. ali je namjerno zaboravio da citira i Lajčakove izmjene koje kažu da je taj jedan zamjenik predsjedavajućeg i da ne bi mogao bilo koji ministar da bude taj koji odlučuje. Također, na dnevni red ne može doći ništa što ne dogovore predsjedavajući i zamjenici....

Ali je poenta obično na kraju priče, a na kraju je delegat iz reda hrvatskog naroda za VN na kojeg je Miletić bacio oko. Tu bi SDP izgleda trebao da napravi ustupak njemu.
Sve je ovo samo zarad ličnih interesa. Svi bi da se okoriste koalicijom, ali može li kako da se Dino gurne u ćošak i da ne bude ništa. Zašto? Zato što je prejak za ovu trojicu mahalaša. Odradio je lavovski posao da se formira koalicija i da se dogura dovde a sada bi oni, poput Miletića, Rumenog i Pekinezera, koji nisu prstom pomakli da uzmu dio kolača a Dino da se povuće i da ne bude ništa.
Mogu se samo slikati. Dino je dosta kompromisa napravio i vrijeme je da se prestane s tim. Biće MIP a ova trojica neka pojedu svoja m… :run:
Dobro vam je Miletić rekao da se džaba redate na te pozicije kad na kraju ne bude države. Kome si ministar kada ti nestane država. Ali to ne dopire do vasih mozgova.
:lol:
Dino svemoguci, nije više Kulin.
Locked