na ovo da

Moderators: _BataZiv_0809, anex
Znam za ovo. Tanki su.Evolution_IV wrote: ↑05/01/2023 15:59https://autobox.ba/preludezalude wrote: ↑05/01/2023 15:54
Jbg.
Ja sve cekam kad ce proradit stranica. Kontam nesto azuriraju.
mozda tu ima nesto sto trazis..
Reče kolega ispod, vjerovatno prikazuje stranicu na kojoj se nalaziš. I ne liči na prikaz baterije
Pretpostavljam, u trajnost ne ulazim jer nemam nikakvog iskustva. Meni je to svakako sranje, ali ipak poskupljuje proizvodnju i zbog tog sklopa nisu više EU proizvod pa se puca carina. Jbg, sve je otišlo u nebo. Kao što rekoh, meni je Vitara ok do 40000 KM kada bi bila fino sređena, preko ne, ali ima konkretno ova finih dodataka.
Im'o, vozio, vidio, čuo, pročit'o, il' 'nako samo da se nešto napiše ?Optimist wrote: ↑05/01/2023 22:19To mild hibrid joj nikako nije prednost. Stotine problema sa baterijom i ostalim dodacima. Na Ignisima i Swiftovima redom, na Vitarama nesto manje. Sami sebi su skocili u stomak, radi par grama CO2.citroen xm wrote: ↑05/01/2023 22:05 Nema baterije. Ma nije naknadna ugradnja, sve je fino fabrički uklopljeno samo su ostavili naziv Lenovo, to im je kao neki +. Nešto kao Bose ozvučenje.![]()
Realno fino je natrpana ova Vitara opremom. Navigacija, panorama, sjedišta bolja, turbak, 4x4, mild hibrid.... Samo ja imam psihološku barijeru nad Vitarom skupljom od 40000 KM.
ne seru oni dzaba, sve ima dokumentovano...
Pa zar nije tako?
Apsolutno se slazem.kabal1337 wrote: ↑06/01/2023 16:25Pa zar nije tako?
Egr vodom hladjeni ako se ne zacepi, procuri. Jos na zavucenim lokacijama
Dizne koje su veoma osjetljive, evo da ne bude vw, bmw ma svi. Ne moze se porediti sa prijasnjim
Usrani lim koji je tanak skoro kao papir
Losi gumeni dijelovi
Lanci koji su tanki, suzavanje sirine zupcastog kaisa
Setovi kvacila koji su piff cijene, kao da su od kevlarskih vlakana ili nez cega.
Sranje od elektronike, provodnici sve tanji i tanji...
Ova govna od motora sa tri cilindra.....
Lezajevi smece kvalitete, stavi minimum masti u njega. ( SNR jedi govna)
Pa eto kad je DPF u fokusu, sto se nije napravilo da se moze lahko doci do njega, da se lahko skine da se moze oprat.
Glupe simulacije u CAD programima su nas zeznule kao krajne potrosace, jer im daju brzu analizu da dio ispuni minimum minimuma sa tacnom statistikom.
Benzinski motori sto locu ulje itd.
grijaci...
Danas da zamijenis pisljivi termostat de ovo raskopcaj, de ono ma fuj.
Stare lagune i njihova loša izdrada i nekih problemi i gluposti bacili su mrlju na novije modele koji su poprilično kvalitetni, udobni i u dobroj kombinaciji sa dci motorima. Kod nas ih na cesti slabo viđamskrbavi-admin wrote: ↑07/01/2023 18:03 kazu da je laguna 3 beton sa 2.0 dci motorom 127kw - em sto kolicina konja razveseli em sto je navodno pouzdan ko flak....moze se naci za tu cifru
minus je naravno zao glas proslih modela.....![]()
Zasto 1.6 ?Evolution_IV wrote: ↑07/01/2023 18:01 passat mu je najbolji, al 1.6tdi dsg tek razradjen, uvoz njemacka 187500km na satu...
Ma sarkastičan je. Nema goreg motora na planeti. Još uz njega BLS i BXE, katastrofa nad katastrofama.cccccc wrote: ↑07/01/2023 18:06Zasto 1.6 ?Evolution_IV wrote: ↑07/01/2023 18:01 passat mu je najbolji, al 1.6tdi dsg tek razradjen, uvoz njemacka 187500km na satu...
Bas sam nesto citao po forumima. Dosta se zali na dizne sa tim 1.6 motorom.
a ne znam ni je li slab recimo za karavana taj 1.6
Ja sam gledao ove 2.0 103 kw
A sta mislis o golf 7 karavan ovi 1.6 motori 81 kw. Inace ne bih golfa, nekako skucen unutra. Al kontam da karavan nije nesto malo veciEFD22 wrote: ↑07/01/2023 18:09
Ma sarkastičan je. Nema goreg motora na planeti. Još uz njega BLS i BXE, katastrofa nad katastrofama.
Drži se ti DCI-ja, svaki je dobar, osim 1.9 bilo kojeg, i prvih 1.5 s početka 2000.-ih sa Delphi diznama.
Peugeot 1.6 HDI također ok motor, pogotovo što mlađi.
Ovi novi 1.5 (blue)HDI imaju problem sa pucanjem lanca između bregastih, tako im urađen prenos, iako im je klasika zupčasti remen, ja već u BiH znam tri koja su doživjela havariju zbog toga. Budale, umjesto da su stavili zupčanike.
Ja bih prije Megane GrandTour ili 308 SWcccccc wrote: ↑07/01/2023 18:40A sta mislis o golf 7 karavan ovi 1.6 motori 81 kw. Inace ne bih golfa, nekako skucen unutra. Al kontam da karavan nije nesto malo veciEFD22 wrote: ↑07/01/2023 18:09
Ma sarkastičan je. Nema goreg motora na planeti. Još uz njega BLS i BXE, katastrofa nad katastrofama.
Drži se ti DCI-ja, svaki je dobar, osim 1.9 bilo kojeg, i prvih 1.5 s početka 2000.-ih sa Delphi diznama.
Ovi novi 1.5 (blue)HDI imaju problem sa pucanjem lanca između bregastih, tako im urađen prenos, iako im je klasika zupčasti remen, ja već u BiH znam tri koja su doživjela havariju zbog toga. Budale, umjesto da su stavili zupčanike.
Dobro auto, tačnije što se tiče motora, riješeni su problemi sa diznama. S tim što ako se možeš protegnuti do nekih 22-23k KM, možeš B8 Passata karavana uzeti sa 1.6 88 kw.cccccc wrote: ↑07/01/2023 18:40A sta mislis o golf 7 karavan ovi 1.6 motori 81 kw. Inace ne bih golfa, nekako skucen unutra. Al kontam da karavan nije nesto malo veciEFD22 wrote: ↑07/01/2023 18:09
zar su vratili 16v i 2 bregaste??EFD22 wrote: ↑07/01/2023 18:09Ma sarkastičan je. Nema goreg motora na planeti. Još uz njega BLS i BXE, katastrofa nad katastrofama.