no_sekirli wrote: ↑19/12/2022 19:44
manuchao91 wrote: ↑19/12/2022 19:12
Ma sjeb drug ja stariji od njega 4 godine imam drugačiji odnos prema novcu ,možeš skontati da sam škrt al ja znam sebi razvuc 150 KM 20 dana kad zapne
Jednostavno ne izlazim,ne pušim ,ne pijem ,šćipim se i ušutim
Dok npr mladja ekipa od mene sto ih ja znam Bgm drugi odnos prema novcu imaju
Sad npr ovaj lik sto sam ga spomeno,ne radi nigdje al kad izleti odnekud 200 maraka obavezno sebi odmah gandze i speeda uzme i cigara i ostame na 10 KM i boli ga kurac jednostavno
Ima frajer svoje prioritete, zna sta valja
Obzirom na cinjenicu da sam ranije vodio poslovnicu jedne velike privatne firme bio i sef i HR i headhunter, i sve ono sta moras biti kod privatnika, mogao sam primiti koga sam ja htio, naravno kad je trebalo. Isto tako ga i poslati doma.
Jaoj kakvih je tu sve likova bilo, majko draga. I to je bilo u razdoblju 2005.-2010., kad je jos bilo radnika na biranje. Mogu misliti kako je sada yebeno naci kvalitetnog radnika.
Ne traze kvalitetnog radnika...traze jeftinog radnika.
Nasim poslodavcima je 100-200 KM koje neko vise trazi nista a ovom drugom je puno ali nikada nece dobiti tih 100-200 KM,jer kao trazi nesto.
A na svakom konkursu na koji se prijavim i odem na razgovor,pitaju me koju platu ocekujem,kada im kazem,onda obavezno ide,mi nudimo 200-300 KM manje i to je to.
Dakle uzimaju onog ko pristane na njihovu platu,iako im taj iznos nista ne znaci.
Prije 2 godine sam dozivio da se jedan nas lokalni gazda uvrijedi jer sam trazio platu ako ostanem za stalno...radio 2 mjeseca na crno za 700 KM i rekao mu,ako ostanem duze,trazim 1000 KM.
Kasnije cujem od kolega kada je bio razgovor o meni,kaze naljutio se jer si trazio toliku platu