Styling wrote: ↑17/12/2022 12:03
made_in_sarajevo wrote: ↑17/12/2022 11:56
Kad ne znas citati i ne razumijes kako sistem radi. Covjek platio kaznu da ne bi lezao, DOBIO OD SUDA POTVRDU O NEKAZNJAVANJU i tu se sva prica zavrsava da se ne moze vratiti na posao. Inace covjek tuzi skolu i kanton pa ih uzme na sudu lopatom jer ima PAPIR DA NIJE KAZNJAVAN. Npr na drzavnom nivou primjer granicni policajac pao jer je uzeo 20KM. Do 6 mjeseci ako ga presude uredno se vraca na posao gdje je i uhapsen.
Ovdje se miješaju dvije stvari. Od suda dobijaš potvrdu da se trenutno protiv tebe ne vodi postupak. Uvjerenje o tome da nisi osuđivan dobijaš od MUP-a, i tu piše jesi li ranije osuđivan ili ne. To uvjerenje vjerovatno ne bi mogao dobiti.
Ovdje govorimo ompresuđenom pedofilu koji nikako ne bi smio raditi posao nastavnika i biti među djecom. Nije to baš isto kao izeti cvaju mita.
Ne bi smio ni biti na slobodi ali jeste. Nije isto kao uzeti cvaju, ja sam samo govorio nakaradnost sistema i zakona.
Nakon prvostepene presude, Tužilaštvo KS nije predložilo nikakve mjere pa je mogao nesmetano raditi kao nastavnik čekajući drugostepenu presudu.
Nakon konačne presude u novembru prošle godine i jednogodišnje kazne zatvora kao i jednogodišnje zabrane obavljanja posla nastavnika, Alihodžića ništa nije spriječilo da svoju zatvorsku kaznu uredno plati i tako se nađe na slobodi bez odlaska iza rešetaka, a zatim se vrati i na posao jer ga zakon u tome ne sprečava.
Sud mu je izdao i uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka čime je stekao sve uslove da nesmetano obavlja svoj raniji posao. Interesantno, za vrijeme sudskog procesa Alihodžić je bio na neplaćenom odsustvu.
Nažalost, škola nije bila u mogućnosti spriječiti osuđenog pedofila da se vrati u učionicu jer zakon nije adekvatno regulisan.
Nikakvo ja opravdanje ne trazim za ovog, ali kazem nakaradnost sistema mu je ovo sve omogucilo pa tako da i policajac koji uzima mito se vrati na isto mjesto i nastavi raditi kao da se nista nije desilo.
Sad traziti bilo kakvu gresku da mu otkaz das, ali za ovo osim batina ne mogu nista jer jebe se sda za ovo. Nisu ludi da diraju zakone na bolje. Mogli su davno promijeniti zakone i prije postoja ja nipa ali nisu, jer ih zaboli ona stvar za gradjane. Frajer ce tuziti kanton, dobiti pare sa kamatama i opet ce biti vracen nazad. Nazalost tako je
Ali radi price reci cemo da je radi NIP-a i ovo se desava jer nema vise sda na vlasti.