Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
velikonja

#68526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

Styling wrote: 17/12/2022 11:37
velikonja wrote: 17/12/2022 11:35

sumke, hajde na stranu sve, kao covjek, roditelj...prokomentarisi ovo
https://www.klix.ba/vijesti/bih/masic-o ... /221217022

ne znam, sa nip-om necemo daleko bojim se
Kakve veze NIP ima s tim?
e cudo ti ne znas, koja si na izvoru informacija, kako rece prije par dana
https://avaz.ba/vijesti/teme/331880/zet ... vnoj-skoli

samo eto, tad su bili u sda, a sada su prosli VASE cistiliste

jbg, ja nisam toliko dvolican....
animus

#68527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

skafiskafsnjak wrote: 17/12/2022 11:06
animus wrote: 17/12/2022 11:02

Sve ovo me nekako podsjeca na dogadjaje prije 30 godina. Pitam se da li su ti ljudi tada mislili da rade dobru stvar kao ovi danas koji podržavaju osmorku.
https://www.cazin.net/vijesti/da-se-ne- ... zeli-cazin
Isto odusevljenje i entuzijazam. Isto mišljenje da ce oni sada sve promijeniti jer je problem medju nama bio, nisu oni drugi krivi, sta ce morali su. Samo da se mi izborimo sa svojima i sve ce biti rijeseno.
Da je tada bio internet vjerojatno bi isto stavčjali ovo kme kme.
Aj dobro, pitanje.
Jel treba da bude odusevljenje i entuzijazam kada SDA dodje na vlast? Sta smo dobili od njjih zadnjih 30 godina?
Ovakva SDA nije za vlast. Njima treba odvikavanje od vlasti. Totalna promjena vrha stranke.
Problem je što je nova vlast puno gora. Ništa ne nude bolje nego što je ranije bilo ali zato puno loših stvari koje se nisu puštale ranije. Njima nije nikakav problem prodati državne interese. Sve ono što smo se godinama borili sada ce im dati i još nas ubjedjivati da to nije ništa. Silne pozicije koje drže kadrovi SDS-a će sada pokloniti Dodiku. Državna imovina njima ništa ne znaci. Izborni zakon takodjer itd. Sjecate li se da je Agencija za lijekove bila protiv Dodikovog zakona o lijekovima za RS. Dodik htjeo da smijeni direktora jer je iz SDSa ali nije mogao. Samo jedan primjer sta ce se desiti. CIK, VSTV, OSA isto tako. Kad se to desi mi smo popušili. Na žalost gotova je tada i država kakvu želimo.
Zato se ne treba veseliti ovoj vlasti. Nisu iskusni, sve olako shvataju, državni interesi im nisu prioritet, vode se samo mržnjom. Njihova politika je samo da skinu SDA i da budu oni taj novi lošiji SDA.
SDP je 2010. godine skinuo onog debila Čauševića zbog kriminala i svi su tada naivno to podržali. Covic, Dodik i rahm. Tihić najviše koristili njegove usluge i niko nije odgovarao. Došao nam tada Džakula i covjek ozakonio pljacku. Milijarde se ukradu svake godine ali niko to ne smije ni spomenuti. Najkorumpiranija institucija koju svi ignorišu, što li. Davno mu istekao mandat ali nema smjene jer to je Covic zauzeo i gotiva prica. Je li iko iz Osmorke to spomenuo. Pa da ne pričamo o NATO statusu ili raspidjeli para od PDV gdje FBiH gubi milijardu godišnje u korist RS a uz podršku Covica.
Zato mi je glupo kad bilo ko stavi kme kme jer isoadamo glupi Bosanci ko iz viceva.
Styling

#68528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

velikonja wrote: 17/12/2022 11:39

Pitam ponovo, kakve veze NIP ima s ovim slučajem?
meridiyan

#68529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

velikonja wrote: 17/12/2022 11:35

sumke, hajde na stranu sve, kao covjek, roditelj...prokomentarisi ovo
https://www.klix.ba/vijesti/bih/masic-o ... /221217022

ne znam, sa nip-om necemo daleko bojim se
I meni nije jasno da se uplice NiP u pricu.
Doticni, Zet Keme Ademovića, poslanika SDA u Kantonalnoj skupštini je ucinio krivicno djelo 2015 god. jos dok mu je punac zario i palio kao SDA perjanica.
Valjda bi trebalo usmjeriti kritiku na SDA ;-)
velikonja

#68530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

Styling wrote: 17/12/2022 11:44
velikonja wrote: 17/12/2022 11:39

ma nista onako ja...prenijelo me

nego idi u stab, reci da je to zet dopredsjednika nip-a, da je ministrica obrazovanja hm-h clanica nip-a....
zaradi sendvic i sok, mozda ne znaju
velikonja

#68531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

meridiyan wrote: 17/12/2022 11:51

Doticni, Zet Keme Ademovića, poslanika SDA u Kantonalnoj skupštini je ucinio krivicno djelo 2015 god. jos dok mu je punac zario i palio kao SDA perjanica.
aha, a sada se takav osudjen pedofil procistio ulaskom njega i sure mu u nip i sad je ok

nije dvolicno, ma kakvi, pa ima clansku nip-a, okajao je grijehe, kao i ademovic, kao i campara, kao i dino kosarkas....( nastavite niz...beskonacna je poveznica sda - nip )
skafiskafsnjak

#68532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

animus wrote: 17/12/2022 11:41
skafiskafsnjak wrote: 17/12/2022 11:06
Aj dobro, pitanje.
Jel treba da bude odusevljenje i entuzijazam kada SDA dodje na vlast? Sta smo dobili od njjih zadnjih 30 godina?
Ovakva SDA nije za vlast. Njima treba odvikavanje od vlasti. Totalna promjena vrha stranke.
Problem je što je nova vlast puno gora. Ništa ne nude bolje nego što je ranije bilo ali zato puno loših stvari koje se nisu puštale ranije. Njima nije nikakav problem prodati državne interese. Sve ono što smo se godinama borili sada ce im dati i još nas ubjedjivati da to nije ništa. Silne pozicije koje drže kadrovi SDS-a će sada pokloniti Dodiku. Državna imovina njima ništa ne znaci. Izborni zakon takodjer itd. Sjecate li se da je Agencija za lijekove bila protiv Dodikovog zakona o lijekovima za RS. Dodik htjeo da smijeni direktora jer je iz SDSa ali nije mogao. Samo jedan primjer sta ce se desiti. CIK, VSTV, OSA isto tako. Kad se to desi mi smo popušili. Na žalost gotova je tada i država kakvu želimo.
Zato se ne treba veseliti ovoj vlasti. Nisu iskusni, sve olako shvataju, državni interesi im nisu prioritet, vode se samo mržnjom. Njihova politika je samo da skinu SDA i da budu oni taj novi lošiji SDA.
SDP je 2010. godine skinuo onog debila Čauševića zbog kriminala i svi su tada naivno to podržali. Covic, Dodik i rahm. Tihić najviše koristili njegove usluge i niko nije odgovarao. Došao nam tada Džakula i covjek ozakonio pljacku. Milijarde se ukradu svake godine ali niko to ne smije ni spomenuti. Najkorumpiranija institucija koju svi ignorišu, što li. Davno mu istekao mandat ali nema smjene jer to je Covic zauzeo i gotiva prica. Je li iko iz Osmorke to spomenuo. Pa da ne pričamo o NATO statusu ili raspidjeli para od PDV gdje FBiH gubi milijardu godišnje u korist RS a uz podršku Covica.
Zato mi je glupo kad bilo ko stavi kme kme jer isoadamo glupi Bosanci ko iz viceva.
Jel vi vidite buducnost? Imate neke insajderske informacije ? Ili idete po defaultu da je SDA stub odbrane BiH?

Sacekajte pa cemo vidjeti .... da se ispostavi nesto tako, prvi cu priznati da sam pogrijesio.

Ali ajde molim te, SDA nista nije dala Dodiku i Covicu u proteklih x godina ? Kratko pamcenje imate ...
made_in_sarajevo

#68533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by made_in_sarajevo »

Kad ne znas citati i ne razumijes kako sistem radi. Covjek platio kaznu da ne bi lezao, DOBIO OD SUDA POTVRDU O NEKAZNJAVANJU i tu se sva prica zavrsava da se ne moze vratiti na posao. Inace covjek tuzi skolu i kanton pa ih uzme na sudu lopatom jer ima PAPIR DA NIJE KAZNJAVAN. Npr na drzavnom nivou primjer granicni policajac pao jer je uzeo 20KM. Do 6 mjeseci ako ga presude uredno se vraca na posao gdje je i uhapsen.
Styling

#68534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

velikonja wrote: 17/12/2022 11:52
Styling wrote: 17/12/2022 11:44

nego idi u stab, reci da je to zet dopredsjednika nip-a, da je ministrica obrazovanja hm-h clanica nip-a....
Vidim da te prenosi. Hoće to kad se malo pogubiš. Hajde popij neki čeja za smirenje, nemoj da upropastiš vikend sam sebi.
velikonja

#68535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

made_in_sarajevo wrote: 17/12/2022 11:56 Kad ne znas citati i ne razumijes kako sistem radi. Covjek platio kaznu da ne bi lezao, DOBIO OD SUDA POTVRDU O NEKAZNJAVANJU i tu se sva prica zavrsava da se ne moze vratiti na posao. Inace covjek tuzi skolu i kanton pa ih uzme na sudu lopatom jer ima PAPIR DA NIJE KAZNJAVAN. Npr na drzavnom nivou primjer granicni policajac pao jer je uzeo 20KM. Do 6 mjeseci ako ga presude uredno se vraca na posao gdje je i uhapsen.
skontao sam....jebes sto PEDOFIL i dalje radi s nasom djecom, bitno je da ima papir

da nema papir, to bi bila druga prica, jer pedofilija se lijeci papirom....ili ulaskom u nip :run:
velikonja

#68536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

pardon, dupli
Styling

#68537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

meridiyan wrote: 17/12/2022 11:51

Ne znam zašto bi ijedna stranka bila kriva za nešto što je uradio neko ko ima rodbinske veze sa nekim članom stranke.

Kako su oni to ishendlali unutar porodice je već pitanje za njih.
velikonja

#68538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

Styling wrote: 17/12/2022 11:57
velikonja wrote: 17/12/2022 11:52

Vidim da te prenosi. Hoće to kad se malo pogubiš. Hajde popij neki čeja za smirenje, nemoj da upropastiš vikend sam sebi.
takoeee...hvala

svakako je pitanje bilo za sumketa, al eto....
Bloo
Globalna šefica

#68539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

Styling wrote: 17/12/2022 12:00 Ne znam zašto bi ijedna stranka bila kriva za nešto što je uradio neko ko ima rodbinske veze sa nekim članom stranke.
Tako'e.
Argument onda vrijedi i za SDA. :D
palermo

#68540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Bloo wrote: 17/12/2022 10:57
plavi_E wrote: 17/12/2022 10:55 @Bloo

Sva podrska Osmorke na ovom forumu se bazira na mrznji prema kriminalnoj porodici Izetbegovic. Jedino sta moze zadovoljiti simpatizere Osmorke na ovom forumu je da vide Bakira i Sebiju u zatvoru. Ja sam siguran da ce simpatizeri Osmorke na obom forumu biti veoma, veoma razocarani. Kazi ti dali sam u pravu ili ne.
Ma mene bi zadovoljilo nesto drugo kada pricamo o njiHa dvoje, ali nije za javnost... :D
Uh, mogu onda samo zamisliti sta bi radila Dodi I Covketu kad bi ovo dvoje kod tebe najebali tako...
Styling

#68541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

made_in_sarajevo wrote: 17/12/2022 11:56 Kad ne znas citati i ne razumijes kako sistem radi. Covjek platio kaznu da ne bi lezao, DOBIO OD SUDA POTVRDU O NEKAZNJAVANJU i tu se sva prica zavrsava da se ne moze vratiti na posao. Inace covjek tuzi skolu i kanton pa ih uzme na sudu lopatom jer ima PAPIR DA NIJE KAZNJAVAN. Npr na drzavnom nivou primjer granicni policajac pao jer je uzeo 20KM. Do 6 mjeseci ako ga presude uredno se vraca na posao gdje je i uhapsen.
Ovdje se miješaju dvije stvari. Od suda dobijaš potvrdu da se trenutno protiv tebe ne vodi postupak. Uvjerenje o tome da nisi osuđivan dobijaš od MUP-a, i tu piše jesi li ranije osuđivan ili ne. To uvjerenje vjerovatno ne bi mogao dobiti.
Ovdje govorimo ompresuđenom pedofilu koji nikako ne bi smio raditi posao nastavnika i biti među djecom. Nije to baš isto kao izeti cvaju mita.
Last edited by Styling on 17/12/2022 12:04, edited 1 time in total.
velikonja

#68542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

Bloo wrote: 17/12/2022 12:02
Styling wrote: 17/12/2022 12:00 Ne znam zašto bi ijedna stranka bila kriva za nešto što je uradio neko ko ima rodbinske veze sa nekim članom stranke.
Tako'e.

ma neeeee, ni za sda :mrgreen: ni za ns....samo vazi za nip, jer dobro "liderisu", "hendlaju".... :run:
Spit_fire

#68543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Znaci kad SDA nacelnik opstine prdoljica donja ukrade drva to je automatski Bake kriv, a kad neko ko je blizak vrhu NiPa uradi nesto nezakonito to je njegovo indvidualno djelo :D
Bloo
Globalna šefica

#68544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

palermo wrote: 17/12/2022 12:02 Uh, mogu onda samo zamisliti sta bi radila Dodi I Covketu kad bi ovo dvoje kod tebe najebali tako...
Naravno, za njih je rezervisan japanski gore scenario..a nekako su ti srcu blizi oni koji imaju direktni upliv na tvoj svakodnevni zivot u Sarajevu...od bolnica od općina i škola, ali ne razumiješ ti to...
Styling

#68545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Tako'e.
Pa,vrijedi. Da recimo Genjac ima zeta koji niti je u SDA niti obnasa neku funkciju u stranci, napravio isto sranje, je li za to treba kriviti SDA?
Bloo
Globalna šefica

#68546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

Styling wrote: 17/12/2022 12:08

Tako'e.
Pa,vrijedi. Da recimo Genjac ima zeta koji niti je u SDA niti obnasa neku funkciju u stranci, napravio isto sranje, je li za to treba kriviti SDA?
Ma naravno da ne, niti to koristiti kao arugment protivU SDA. :D To se ne radi.
sumirprimus

#68547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

ne lazi, ne kradi, ne budi lijen Inke dakle
palermo

#68548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Bloo wrote: 17/12/2022 12:07
palermo wrote: 17/12/2022 12:02 Uh, mogu onda samo zamisliti sta bi radila Dodi I Covketu kad bi ovo dvoje kod tebe najebali tako...
Naravno, za njih je rezervisan japanski gore scenario..a nekako su ti srcu blizi oni koji imaju direktni upliv na tvoj svakodnevni zivot u Sarajevu...od bolnica od općina i škola, ali ne razumiješ ti to...
Kako ne bih razumio, ta Dodo I Covke su dalekooo, dalekooo, a.ovi su ovdje u nasoj zemlji bosnici....jel to ?
made_in_sarajevo

#68549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by made_in_sarajevo »

Styling wrote: 17/12/2022 12:03
Ovdje se miješaju dvije stvari. Od suda dobijaš potvrdu da se trenutno protiv tebe ne vodi postupak. Uvjerenje o tome da nisi osuđivan dobijaš od MUP-a, i tu piše jesi li ranije osuđivan ili ne. To uvjerenje vjerovatno ne bi mogao dobiti.
Ovdje govorimo ompresuđenom pedofilu koji nikako ne bi smio raditi posao nastavnika i biti među djecom. Nije to baš isto kao izeti cvaju mita.

Ne bi smio ni biti na slobodi ali jeste. Nije isto kao uzeti cvaju, ja sam samo govorio nakaradnost sistema i zakona.

Nakon prvostepene presude, Tužilaštvo KS nije predložilo nikakve mjere pa je mogao nesmetano raditi kao nastavnik čekajući drugostepenu presudu.

Nakon konačne presude u novembru prošle godine i jednogodišnje kazne zatvora kao i jednogodišnje zabrane obavljanja posla nastavnika, Alihodžića ništa nije spriječilo da svoju zatvorsku kaznu uredno plati i tako se nađe na slobodi bez odlaska iza rešetaka, a zatim se vrati i na posao jer ga zakon u tome ne sprečava.

Sud mu je izdao i uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka čime je stekao sve uslove da nesmetano obavlja svoj raniji posao. Interesantno, za vrijeme sudskog procesa Alihodžić je bio na neplaćenom odsustvu.

Nažalost, škola nije bila u mogućnosti spriječiti osuđenog pedofila da se vrati u učionicu jer zakon nije adekvatno regulisan.

Nikakvo ja opravdanje ne trazim za ovog, ali kazem nakaradnost sistema mu je ovo sve omogucilo pa tako da i policajac koji uzima mito se vrati na isto mjesto i nastavi raditi kao da se nista nije desilo.

Sad traziti bilo kakvu gresku da mu otkaz das, ali za ovo osim batina ne mogu nista jer jebe se sda za ovo. Nisu ludi da diraju zakone na bolje. Mogli su davno promijeniti zakone i prije postoja ja nipa ali nisu, jer ih zaboli ona stvar za gradjane. Frajer ce tuziti kanton, dobiti pare sa kamatama i opet ce biti vracen nazad. Nazalost tako je

Ali radi price reci cemo da je radi NIP-a i ovo se desava jer nema vise sda na vlasti.
Bloo
Globalna šefica

#68550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

palermo wrote: 17/12/2022 12:10 Kako ne bih razumio, ta Dodo I Covke su dalekooo, dalekooo, a.ovi su ovdje u nasoj zemlji bosnici....jel to ?
Mada kad kazes taj Covke ima utjecaja i na KCUS tako da njega isto posebno muciti... :D
Locked