Tacno. Taj jedan sto ide u zrijeb je df glasao za hdz. Zato ide u zrijeb.sajber87 wrote: ↑03/12/2022 20:31Hdz ne moze imati vec sada vise od 14 a moguce i 13 jer osmorka ima 5 ( ks, tk, bpk,zdk,usk) pomak hdz 1990 4 i jedan ide u zrijeb izmedju hdz i republikanacaLogin77777 wrote: ↑03/12/2022 20:15
Nece HDZ imati 20. USK, BPK, ZDK i KS vec imas cetri ne HNS Hrvata.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Login77777
#62776 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#62777 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da je jedno milon tekstova izašlo gdje piše da su blokade i dalje moguće.sajber87 wrote: ↑03/12/2022 20:28Zato mislim da bi ohr trebao dati tumacenje jer ako opet ide na 11 a da se nema vecina za taj prijedlog onda postoji mogucnost blokade. Tumacenje ohr a bi razrijesilo dilemuLogin77777 wrote: ↑03/12/2022 20:18
I ja mislim da je tako. Samo treba reci da nije napisano sta se desava ako se ne usvoji. Jeö opet 11 ili pada. Jer to ne pise nigdje. Ali kazem da predpostavljam da ide opet sa 11.
Ne znati to sve dosad je malo čudno, da budem blag.
-
sajber87
#62778 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Rekao sam ohr a ne smit
-
Vaya
#62779 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kazem u konacnici i ja mislim da nece biti tako, ali se opet kao budala nadam da sam u krivu, jer ovdje ima isto par stranackih delegata ala sajbera, koji kao pokvarena ploca ponavljaju kako je ovaj IZ dobar po nas samo smo glupi da to skontamo...ja opet kazem Boga molim da nisam upravu, te cu ostavit tu mogucnost da mi Schmidt razuvjeri da nije fasista i gestapovac i da nije nametnuo aparthejdski zakon...ma da cisto sumnjam da ce od tog biti nesto...Login77777 wrote: ↑03/12/2022 20:28Mislim da to nije moguce jer se nece ici na 7 i 4.Vaya wrote: ↑03/12/2022 20:21
I ako ovi budu upravu dodas jos trojicu iz miksa HDZ 90, HRS ili onaj nekakav Pomak i oboris Covketa nakon prvog vracanja iz ZD ili ako ne budu i ovi derivati htjeli to da podrze, onda spisak vratis jos jednom dok ga ne spustis na 4...onda nek idu cmizdrit kako im muslimani biraju predstavnike...mamicu im fasisticku...
Nema sanse da je Smit to radio a da ne zastiti HDZ.
I onda bih volio cuti, sta planira raditi, ukoliko se desi da SDA bude imala 13 i nekako imenuju Meliku ponovo za potpredsjednika, a ona ne bude htjela potvrditi Niksica za mandatara?
-
A_A_AKCIJA
#62780 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Konkretno, SDA je veći problem.
U mom životu me više košta.
Upravljaju sferama koje mene više pogađaju nego nekog Ivu iz Gruda.
Meni je bitnije da sutra ako mogu da biram, promijenim direktora EP BiH a ne EP HZHB. Isto je sa BHTelekom-om.
Ukidanjem stranačkog zapošljavanja, ljudi iz moje okoline bi lakše dobili posao, a ne u Hercegovini.
Tih famoznih pet-šest milijardi se dijeli u tom omjeru da bi na moj život imalo više efekta da se otmu od kriminalaca koji ih danas krčme i da se krenu trošiti pošteno i u korist građana.
Sve pozitivne promjene ću ja osjetiti a ne taj Ivo.
Da mogu da biram, prvo bih njih riješio.
- Prpa.ba
#62781 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve sto pises potpisujem 100%. Za to sam i glasao za NiP. Medjutim, rukovodstvo NiP-a se ne slaze sa tobom, a ni sa mnom.A_A_AKCIJA wrote: ↑03/12/2022 20:28 Ili si naivan ili trolaš.
Daj mi realan prijedlog kako ovo izvesti i ja ću reći bravo.
SDA nije vrstom zlo kao HDZ i SNSD, ali je možda veće intenzitetom. Kada ove dvije stranke unište dio države, SDA se tome raduje jer će se hraniti lešinom.
Ovu državu na okupu drže pro BiH strane. SDA je izdajnik u tom klubu. Umjesto da su kantoni pod našom kontrolom uzor, najbolji, najrazvijeniji, mi u Sarajevu nismo guzicu mogli oprati poslije akšama sedam godina. E zato mora ići SDA.
Pro BiH strana mora biti prva u svemu, pa i promjenama. Zato smo se prvi kutarisali SDA, kako bi drugima pokazali da je to moguće.
I na kraju, kako bi operativno izveo vlast bez HDZ. Eto, sutra moraš postaviti direktora EP HZHB. Koga bi postavili? Imaš li ljude da iznesu promjenu, a da se to ne protumači kao okupacija i uzurpacija hrvatskih prava.
I da se desi, da izbaciš HDZ, SDA bi bila ta koja bi ih vratila. Kao što bi sutra oformila vlast sa njima poslije sve ove kuknjave, samo da je HDZ rekao hajte.
Kao što su redovno izglasavali HDZ-u ljude u dom naroda i vladali dogovorom.
Pa kaze:
Bakir je kriv za blokade HDZ-a i radikalizaciju situacije..
SNSD, HDZ i SDA nece nikad provesti reforme i uci u borbu protiv korupcije, ali SNSD HDZ i Osmorka hoce..treba reći da su Izetbegović i Komšić najodgovorniji za to što su Dodik i Čović ovoliko snažni. Važno je da za sto s njima ne sjednu isti pregovarači. Imat će posla s ljudima koji drže datu riječ, koji ne lažu i koji nikada neće biti odgovorni zato što nešto stoji u državi. Kada Bakir potpiše s Čovićem "mostarski sporazum" i javno se obaveže da će ga provesti, a onda to ne učini, naravno da će se Čović osjetiti prevarenim i da će to odvesti u radikalizaciju. Mi nećemo kreirati konflikte
Covicu je muka od dosadasnje prakse na koju ga je prisilila SDA i DF..Ako na vlasti ostanu SNSD, HDZ i SDA od reformi ne može biti ništa jer će oni učiniti sve da se nikad ne desi ni reforma pravosuđa ni borba protiv korupcija.
Nema ucjena i ultimatuma, samo mora SNSD u vlast, nema pregovora oko kadroviranja pa se mora raditi salto mortale glasajuci za crnolistasa Cavaru..Vidim po nastupima HDZ-a i njenog predsjednika i još nekih kolega s kojima komuniciram da je dakle ljudima muka od dosadašnje prakse, da je vrijeme da zaista nekoliko suštinskih reformi i da prioritete koje imamo kao obavezu na putu ka Evropskoj uniji
HDZ pise sporazum, ponesto i Osmorka ubaci.. tacke i zareze..Energija koja ne proizvodi konflikte, energija koja nudi rješenja. Odličan sastanak u centrali HDZ-a, razgovor o programskom koaliranju, bez ucjena, ultimatima i bez podjele fotelja. U interesu države Bosne i Hercegovine, naroda i građana koji u njoj žive - naveo je Konaković.
Ovo nije to o cemu govorimo.Konaković o tvrdnjama da je sporazum o koaliranju pisao HDZ: Velikim dijelom jeste, nešto smo mi
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#62782 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam davno napisao ovdje da Šmit ovaj zakon nije samo napisao da zaštiti HDZ, već će se njim i zacementirati SDA.Vaya wrote: ↑03/12/2022 20:38Kazem u konacnici i ja mislim da nece biti tako, ali se opet kao budala nadam da sam u krivu, jer ovdje ima isto par stranackih delegata ala sajbera, koji kao pokvarena ploca ponavljaju kako je ovaj IZ dobar po nas samo smo glupi da to skontamo...ja opet kazem Boga molim da nisam upravu, te cu ostavit tu mogucnost da mi Schmidt razuvjeri da nije fasista i gestapovac i da nije nametnuo aparthejdski zakon...ma da cisto sumnjam da ce od tog biti nesto...Login77777 wrote: ↑03/12/2022 20:28
Mislim da to nije moguce jer se nece ici na 7 i 4.
I onda bih volio cuti, sta planira raditi, ukoliko se desi da SDA bude imala 13 i nekako imenuju Meliku ponovo za potpredsjednika, a ona ne bude htjela potvrditi Niksica za mandatara?
Stranke koje imaju multietnički karakter jednostavno gube u sistemu gdje moraš imati istovremeno većinu oba (ili tri) naroda.
- Login77777
#62783 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja bi volio da ostane na 11. SDA 2-3 puta odbije potvrditi Niksica i da onda Smit reaguje i to otkloni. Nakon toga srusiti Vladu napraviti novu bez HDZ. Isti odbiju potvrditi kroz svog predsjednika ili potpredsjednika i onda reci Smit hajmo reakcija. Bio bi onda za svakog HDZ igrac ako ne reaguje.Vaya wrote: ↑03/12/2022 20:38Kazem u konacnici i ja mislim da nece biti tako, ali se opet kao budala nadam da sam u krivu, jer ovdje ima isto par stranackih delegata ala sajbera, koji kao pokvarena ploca ponavljaju kako je ovaj IZ dobar po nas samo smo glupi da to skontamo...ja opet kazem Boga molim da nisam upravu, te cu ostavit tu mogucnost da mi Schmidt razuvjeri da nije fasista i gestapovac i da nije nametnuo aparthejdski zakon...ma da cisto sumnjam da ce od tog biti nesto...Login77777 wrote: ↑03/12/2022 20:28
Mislim da to nije moguce jer se nece ici na 7 i 4.
Za mene je on svakako HDZ igrac ali da bude i zadnjem jasno.
Last edited by Login77777 on 03/12/2022 20:48, edited 2 times in total.
-
A_A_AKCIJA
#62784 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Lakše je kome odgovara. Samo i isključivo SDA.
Dobili bi beskrajno više od ostalih činjenicom da bi njihovi kadrovi nastavili upravljati milijardama.
-
meridiyan
#62785 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako Osmorka ne dobije 11-og delegata zrijebom a vjerovatno i ako dobije , milion posto Amir Orlović (DF) iz SBK kantona ce se pridruziti Osmorci.
Ovo temeljim na osnovu dosadasnjeg ucesca u vlasti DF u SBK. Naime, 2014 -te su "izbaceni" od SDA iz vlasti a 2018. SDA je za partnera u vlasti sa HDZ "uzela" SDP a DF je opet izvisio.
-
palermo
#62786 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Izvrsno. Tako se bori za drzavu....doduse do Hadzica I Semizovca...AL boze.moj, ne.moze se sve...A_A_AKCIJA wrote: ↑03/12/2022 20:40Konkretno, SDA je veći problem.
Meni je bitnije da sutra ako mogu da biram, promijenim direktora EP BiH a ne EP HZHB. Isto je sa BHTelekom-om.
Ukidanjem stranačkog zapošljavanja, ljudi iz moje okoline bi lakše dobili posao, a ne u Hercegovini.
Tih famoznih pet-šest milijardi se dijeli u tom omjeru da bi na moj život imalo više efekta da se otmu od kriminalaca koji ih danas krčme i da se krenu trošiti pošteno i u korist građana.
-
A_A_AKCIJA
#62787 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I moje je.
Što ne znači da se moram unazaditi i razmišljati kao ti ljudi koji su primitivniji od mene.
Lideri mijenjaju svijet.
Ako ćemo mjeriti po njima, ova zemlja se nikada neće promijeniti.
Mi smo ti koji moramo pokazati da može bolje.
- Athlon64
#62788 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tako je, ali bolje sigurno necemo napraviti ako glasamo za njihove kandidate sa crne liste.A_A_AKCIJA wrote: ↑03/12/2022 21:08I moje je.
Što ne znači da se moram unazaditi i razmišljati kao ti ljudi koji su primitivniji od mene.
Lideri mijenjaju svijet.
EDIT: Krajnje naivno je ocekivati da te lav nece pojesti jer si ti odlucio da se promjenis i postanes vegetarijanac.
-
Vaya
#62789 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel ti stvarno vjerujes kada dodje Osmorka da ce prestati stranacko zaposljavanje? Jel ovdje neko stvarno ocekuje neke draaticne promjene samo zato sto ce biti Niksic umjesto Fadila? Jel neko zaista misli da ce ljudi manje odlazit sutra iz BiH, zato sto je u konglomeratu stranaka koje cine vlast u BiH jedna SDA zamjenjena sa nekom grupom od 8 stranaka? Mislis da ce autoput brze pravit ili da ce standard porast za 30%?A_A_AKCIJA wrote: ↑03/12/2022 20:40Konkretno, SDA je veći problem.
Ti mislis da ces sutra usvajati zakone i uspunjavati uslove za EU, zajedno sa HDZ i SNSD, samo zato sto nema SDA?
Pa nemoj majke da s tobom moram raspravljati o stranackoj supljoj i propagandi...
Sinko, ja bio u vrhu operative tuzlanskog SDP-a na izborima 2010...ubijemo, razvalimo izbore... Na skupovima nam dolazili Zoran Milanovic, Ranko Krivokapic i svi drugi socijaldemokrate iz regiona... SDP 300k glasova, Komsic 330k...SDA na rekordnom niskom rezultatu 170k... U narodu se stvorila tolika euforija, toliki pozitivni naboj...toliko dobro raspolozenje...vratio se Valter... VP pravi kalkulacije kako da izbaci HDZ, pravi se matematika kako probat izbacit Dodika iz vlasti...ma ja i ovi mojo Tuzlaci smo kontali da cemo napravit cudo...i onda poslije 3 mjeseca skontas kako realnost nesto totalno drugacije, pa onda kada su svi SDP-ovci skontali da nasa drzava je jako kompleksna i da se stvari ne mogu desavati samo sto oni to zele i narede, onda su skontali da moraju praviti kompromise iako i da nemaju puno vremena, da nahrane sva ona stranacka usta sto stoje u redu da sisaju. I tad sam se razocarao ne u SDP, nego generalno mentalitet nasilh ljudi. Imao sam priliku poblize da posmatram kako se ponasa i Niksic, Helez, Lagumdzija, Damir Hadzic, Enver Bijedic...SDP je u roku godine dana postao brod pijanih budala, koji je sa 300k glasova u 2010 spao na 100k u 2014...
I ti hoces sada meni da kazes da ce sada grupacija od 8 neuhranjenih usta koji osim te gladi nemaju nista zajednicko zajedno sa HDZ-om i SNSD-om da vode drzavu ka EU...Imam ja u svojim nogama nesto vise utakmica i imao sam priliku da vidim puno nekih stvari...
Nek se Trojka fokusira na kantone i nek na tom istrajavaju i nek salju da se nesto polagano i pomalo moze promjeniti, a ne Dino zamajava narod kako ce hapsiti Bakira, tjerati Sebiju sa fakulteta ili NS kako nece sa nacionalistima i crnolistackim pojedincima, te na tom praviti kampanju...koliko god budu brzo se popeli, jos brze ce pasti...
- tramvajtrojka
#62790 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nego trebamo biti patriote pa dati jos jedan mandat nasim iskusnim vozacima koji su na toj istoj crnoj listiAthlon64 wrote: ↑03/12/2022 21:10Tako je, ali bolje sigurno necemo napraviti ako glasamo za njihove kandidate sa crne liste.A_A_AKCIJA wrote: ↑03/12/2022 21:08
I moje je.
Lideri mijenjaju svijet.
ja jazuka otkako odose u opoziciju nisam znao da imamo ovoliko zabrinutih gradjana za budućnost Bosne samo me zanima gdje ste bili prethodnih tridesetak godina
-
Hakiz
#62791 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Čekali da Dino i Zvizdić izađu iz SDA.tramvajtrojka wrote: ↑03/12/2022 21:12nego trebamo biti patriote pa dati jos jedan mandat nasim iskusnim vozacima koji su na toj istoj crnoj listi![]()
![]()
![]()
ja jazuka otkako odose u opoziciju nisam znao da imamo ovoliko zabrinutih gradjana za budućnost Bosne samo me zanima gdje ste bili prethodnih tridesetak godina![]()
![]()
![]()
![]()
Nisu mogli kritikovati SDA dok su njih dvojica bili dio halke.
- Login77777
#62792 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hakize tvoji u koaliciji sa HDZ. Sta se to desava?Hakiz wrote: ↑03/12/2022 21:13Čekali da Dino i Zvizdić izađu iz SDA.tramvajtrojka wrote: ↑03/12/2022 21:12
nego trebamo biti patriote pa dati jos jedan mandat nasim iskusnim vozacima koji su na toj istoj crnoj listi![]()
![]()
![]()
ja jazuka otkako odose u opoziciju nisam znao da imamo ovoliko zabrinutih gradjana za budućnost Bosne samo me zanima gdje ste bili prethodnih tridesetak godina![]()
![]()
![]()
![]()
Nisu mogli kritikovati SDA dok su njih dvojica bili dio halke.
- Athlon64
#62793 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Postovani, ne znam da li ste pratili moje upise i vidjeli da sam ja izricito protiv SDA - zato mi i smetaju ove SDAovske metode trojke, iskreno i dalje vjerujem u dobre namjere i nadam se da grijesim. SDA je kriminalna stranka koju treba poslati putem SBBa, problem jeste u tome sto dobijamo novu SDA umjesto stare, pa zapravo ne dobijamo nista. Ovdje nikakve price o izbacivanju HDZa i uzurpiranju njihovih pozicija.tramvajtrojka wrote: ↑03/12/2022 21:12nego trebamo biti patriote pa dati jos jedan mandat nasim iskusnim vozacima koji su na toj istoj crnoj listi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Hakiz
#62794 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koji moji? Više ne znam da li su ovi ili oni moji, pa mi reci koji su to.
Ali svejedno, jedni su Kvislingovci, drugi Petenovci
Kada biraš od dva zla manje
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#62795 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
portirali u mehmeda spahe, vidis sdO botova sve se prijavili na forum poslihe izbora i polemisu o moralu, izdaji, vjeri, itd.Kupis im sendvica u pingvinu i na portirnicu.tramvajtrojka wrote: ↑03/12/2022 21:12
nego trebamo biti patriote pa dati jos jedan mandat nasim iskusnim vozacima koji su na toj istoj crnoj listi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Login77777
#62796 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Hakiz
#62797 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Izdaja.
-
Vaya
#62798 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja nisam kao oni i nikad necu ni biti. Ali sam se uvjerio da se oni nece nikada promjeniti i to nas historija redovno uci u zadnjih 200 godina, a otkako je pao komunizam i dosla demokratija, te im dala slobodu i pravo da kazu na glas sta im prsa i glava kriju - oni to i ne sakrivaju. 95% i jednih i drugih identicno tako razmisljaju, a onih 5% je svejedno. Da im se ukaze ponovo prilika, ponovili bi sve isto kao i 92.A_A_AKCIJA wrote: ↑03/12/2022 21:08I moje je.
Lideri mijenjaju svijet.
Ja nisam kao i oni, samo se itekako cuvam njih i njihove politicke predstavnike identicno dozivljavam, kao istinske neprijatelje ove drzave.
A ti ako mislis sto si udario 5 km pruge u Sarajevu i podijelio po 1000 KM porodiljama da ce to kod njih probuditi zelju da se ugledaju na tebe i s tobom nesto saradju za opste dobro - nemoj biti smijesan...
Last edited by Vaya on 03/12/2022 21:32, edited 1 time in total.
-
A_A_AKCIJA
#62799 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U Sarajevu je trojka zaustavila stranačko zapošljavanje. Tako, vjerujem da će biti napredak.
A za SDP mi ne moraš pričati, jer sam i sam bio glasač u tom periodu. Damir Hadžić je jedan od razloga što više nisam.
Nisu svi isti, ako ništa treba birati bolje od ponuđenih.
-
A_A_AKCIJA