Ne, ali ja godinama citam ovaj forum, mozda deceniju i nikada kao do sada nisam vidio ovoliku paniku. A sve zbog toga, sto drzavnotvorna, jedna i jedina SDA mozda nece biti dio vlasti, sustina je to. Sve ostalo, sto se kaze, je laz. Al jbg, pazi sada: SDA nam jos uvijek moze suknut SNSD u DN, da sve blokira po zelji i na kraju opet dodje do vlasti. A to nije problem. Jel eto, SDA je nas nacin zivota. Sto do roooodimo?
I moj babo je imao HR drzavljanstvo kao bukvalno pola BiH zbog biznisa i putovanja. Hrvati nismo.
Problem je ovdje sto smo mi folklor zona. Svaki par metara zastava vijori, kao da nazor zelimo pokazati da drzave ime, a drzave nidje. U nasim institucijama i ustanovima se na vrhu nalaze osobe bez diploma. Ili jos gore sto ih nemaju: oni lazu da imaju. A institucije i ustanove su dno-dna.
I od toga sve krece: oni koji nama kazu, da se eto sada "ujedinimo" protiv dusmana i spooosimo dzavu, su je uvijek razvaljivali i dalje ce to ciniti sa onima protiv koji se mi, eto moramo boriti sa njima. Ne moze se graditi nista sa osobama koji drzavne interese trguju svojim privatnim i od rata naovamo uspostave novi sistem vrijednosti i brisanje sjecanja kako su stvari nekad bile, a vise nisu. I za to nam nisu krivi ni Hrvati ni Srbi ni Ostali, to je taj pogani sistem vrijednosti zvani SDA od koga su ucili i HDZ i SDS i SNSD i SDP, koji ce eto upravo da spase drzavu, Dodiku dati jos jednog delegata u DN. A mi smo to sve prihvatili i sada se pravimo ludim kako neki jednostavno vise ne zele da posmatraju sa strane kako nas SDA i u naredne cetiri godini zeli ostaviti u totalnoj apatiji. A na drugoj strani, 200,000 jedva cekaju produzetak rahat patnje.