Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
seksi_ideje

#60526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seksi_ideje »

[media][/media]
Sanjarko wrote: 22/11/2022 13:38
seksi_ideje wrote: 22/11/2022 13:33

Evo, imam i ja. Jesam li sada Hrvat po nacionalnosti?
Jesi. To nisi? Po narodnosti nisi, ustvari ne znam, jer te ne znam. Jel to bogati trolu vozaš.
Ne, ali ja godinama citam ovaj forum, mozda deceniju i nikada kao do sada nisam vidio ovoliku paniku. A sve zbog toga, sto drzavnotvorna, jedna i jedina SDA mozda nece biti dio vlasti, sustina je to. Sve ostalo, sto se kaze, je laz. Al jbg, pazi sada: SDA nam jos uvijek moze suknut SNSD u DN, da sve blokira po zelji i na kraju opet dodje do vlasti. A to nije problem. Jel eto, SDA je nas nacin zivota. Sto do roooodimo? :bih:

I moj babo je imao HR drzavljanstvo kao bukvalno pola BiH zbog biznisa i putovanja. Hrvati nismo.

Problem je ovdje sto smo mi folklor zona. Svaki par metara zastava vijori, kao da nazor zelimo pokazati da drzave ime, a drzave nidje. U nasim institucijama i ustanovima se na vrhu nalaze osobe bez diploma. Ili jos gore sto ih nemaju: oni lazu da imaju. A institucije i ustanove su dno-dna.

I od toga sve krece: oni koji nama kazu, da se eto sada "ujedinimo" protiv dusmana i spooosimo dzavu, su je uvijek razvaljivali i dalje ce to ciniti sa onima protiv koji se mi, eto moramo boriti sa njima. Ne moze se graditi nista sa osobama koji drzavne interese trguju svojim privatnim i od rata naovamo uspostave novi sistem vrijednosti i brisanje sjecanja kako su stvari nekad bile, a vise nisu. I za to nam nisu krivi ni Hrvati ni Srbi ni Ostali, to je taj pogani sistem vrijednosti zvani SDA od koga su ucili i HDZ i SDS i SNSD i SDP, koji ce eto upravo da spase drzavu, Dodiku dati jos jednog delegata u DN. A mi smo to sve prihvatili i sada se pravimo ludim kako neki jednostavno vise ne zele da posmatraju sa strane kako nas SDA i u naredne cetiri godini zeli ostaviti u totalnoj apatiji. A na drugoj strani, 200,000 jedva cekaju produzetak rahat patnje.
Last edited by seksi_ideje on 22/11/2022 14:36, edited 3 times in total.
plavi_E

#60527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

@dr_Evil
Navodno je ustavni sud proglasio naziv "zupanije" neustavnim.
HD_2015

#60528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HD_2015 »

dr_Evil wrote: 22/11/2022 14:02
Vaya wrote: 22/11/2022 13:56
A to bi znacilo da neko iz Osmorke mora zajebat... SDP? SBiH? NES? Svi?
Ne znamo sta ce zajebat, jer ne znamo sta su se dogovorili i zasto iko mora zajebati.

Stalno govorim mi pojma nemamo sta se prica, pa nam je sva prica sta bi bilo kad bi bilo. Evo situacija kako ja zamisljam u svojoj mahnitoj tintari:

Sjedne osmorka i hdz-ova 10-rka i potpisu koaliciju tih 18 stranaka. Kuku Baketu odose mu pare i budzet. Zovne Covic, i kaze:" Slusaj pajdo, evo vratim ja tebe na ovaj budzet, de mi samo potpisi onaj IZ kako ja hocu".

Kao sto rekoh maloprije kad nisi u vlasti imas mrkvu, a kad si u vlasti nema mrkve. Prirodan partner HDZu je uvijek SDA. Ovo je koalicija preko neke stvari. Mislim da nece potrajat. Koliko mi znamo mogao je COvic osmorki ispricat bajke i basne, i oni njemu isto. DOk ne vidimo nemamo sta govorit.
Ne može Čović nuditi vlast nekome ako sa njima neće imati većinu u Predstavničkom domu i dovoljan broj glasova u sva tri kluba u Domu naroda.
laik1981

#60529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Jordan1961 wrote: 22/11/2022 14:22
laik1981 wrote: 22/11/2022 14:18
Naravno da su HDZ i SNSD krivi, kao i svaki put do sada kada se glasalo u UN :-) Jedina drzava u evropi koja nije podrzala rezoluciju.. Kada sutra bude neko glasanje u vezi nas bice kmecanje kako nas zapad mrzi..
Mada mislim da se moralo glasati, ovo pod bold nije tacno.
Izvinjavam se na krivom navodu.. Jedina evropska drzava koja je bila suzdrzana.. Protiv su bili Armenija, Bjelorusija i Rusija :-) Ljepota..
Image
HD_2015

#60530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HD_2015 »

Evropa nam konstanto poručuje da muslimanima nije mjesto u Evropi. I posljednjim izmjenama izbornog zakona nam poručuju da možemo u Eu samo kao građani drugog reda u vlastitoj državi.

Što bi mi, u takvoj atmosferi, glasali kao ostale evropske zemlje?
dr_Evil

#60531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

plavi_E wrote: 22/11/2022 14:27 @dr_Evil
Cega se ti hvatas to je nevjerovatno. Mi nemamo pojma ni kakakv je ovo draft koji gledamo, ciji je, to jest koja ga je strana pisala.

Ja se sjecam jednom davno ima 4 godine kad se komisija za Nato integracije preimenovala u komisiju za suradnju sa Nato-om. Kakva je to izdaja bila jos se o njoj prica.

Popusti da vidimo sta ce potpisati. POlahko.
Roccohljup

#60532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

Styling wrote: 22/11/2022 14:11
Meni je Vojin, a sa njim i onaj Durakovic, ubleha zesca.
ma jasta su. uvezali se sa onim bivšim socialdemokratom iz austrije (ahmed husagić) i skontali da im je ući u vlast da njemu stele projekte i opare se.
splinter

#60533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by splinter »

HD_2015 wrote: 22/11/2022 14:31 Evropa nam konstanto poručuje da muslimanima nije mjesto u Evropi. I posljednjim izmjenama izbornog zakona nam poručuju da možemo u Eu samo kao građani drugog reda u vlastitoj državi.

Pa mogli smo glasati kao Saudija npr. . .
plavi_E

#60534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Ured EU u Sarajevu: Žao nam je što BiH nije osudila upotrebu sile nad ženama i djecom u Iranu

I meni je zao. Ali kako je doslo do toga da mi budemo suzdrzani?
dr_Evil

#60535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

HD_2015 wrote: 22/11/2022 14:28

Ne može Čović nuditi vlast nekome ako sa njima neće imati većinu u Predstavničkom domu i dovoljan broj glasova u sva tri kluba u Domu naroda.
Zar ti stvarno vjerujes da je osmorka tako kompaktna. Sjecas se da je od sestorke Bake prosli put kako sam rece "izvlacio ciglu po ciglu iz tog zida", osta trojka.

Kad bi se dogovorili HDZ/SDA, bilo bi tu preletaca za sekund.

Od osmorke imas beton 4 max 5 stranaka koje su do sada pokazale principe.
Last edited by dr_Evil on 22/11/2022 14:36, edited 1 time in total.
zabit_mehmedov

#60536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zabit_mehmedov »

nije bas jednostavna situacija oko tog delegata iz rs, i meni vojin djeluje pomalo ko ubleha, kao neko ko ce dodiku dati u ruke tog cetvrtog no ipak se ovdje postavljaju dva bitna pitanja

prvo je koliki je zaista znacaj tog cetvrtog, ako dodik moze blokirati i sa tri, s cetiri blokira pri glasanju, a sa tri moze blokirati i preko kvoruma, ne dodju na sjednicu i nema onda ni sjednice, ni glasanja ni odluke i na kraju se sve svodi na isto. Sad ako neko bolje poznaje tu problematiku neka objasni u cemu je ta ogromna razlika hocel imati tri ili cetiri, onako kako je definisano pravilo, na isto ga skoro dodje, mozda ima neka dodatna kvaka neam pojma, al cini mi se da je to tu negdje, ne vidim da se ovo pitanje kvoruma moze premostiti nekako pa da onda taj cetvrti zaista dolazi do izrazaja toliko koliko se prica

drugo pitanje je to koje pokret za, drzavu potencira, sto oni ne bi glasali za, nas, a, ne mi za, njih, pa nece onda imati dodik ta 4. Ima i tu logike, nije da nema. Ovo sto ce pzd dobiti zamjenika predsjednika skupstini i ministrra trgovine ne znaci bogzna, je moze ih dodik našpiciti cim dobije ono sto mu treba

sto se mene tice najbitnije je pojasnjenje kolika je zaistr stvarna predhost hoce li imati dodo 3 ili 4, ne ono samo da se prica o dvotrecinskoj vecini, nego da ima objasnjenje realno gdje se i kvorum uzima u obzir
Styling

#60537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

HD_2015 wrote: 22/11/2022 14:31 Evropa nam konstanto poručuje da muslimanima nije mjesto u Evropi. I posljednjim izmjenama izbornog zakona nam poručuju da možemo u Eu samo kao građani drugog reda u vlastitoj državi.

Ja takve poruke ne dobijam. Bice da mi wi-fi konekcija nije dobra :D
HD_2015

#60538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HD_2015 »

dr_Evil wrote: 22/11/2022 14:35
Zar ti stvarno vjerujes da je osmorka tako kompaktna. Sjecas se da je od sestorke Bake prosli put kako sam rece "izvlacio ciglu po ciglu iz tog zida", osta trojka.

Kad bi se dogovorili HDZ/SDA, bilo bi tu preletaca za sekund.

Od osmorke imas beton 4 max 5 stranaka koje su do sada pokazale principe.
Ne vjerujem ni sekunde u osmorku. Biće novo svjetsko čudo ako uspiju opstati 4 godine kao vlast. Samo kažem da se ne pita samo SDA. Uostalom i Čović je sam poručio da ko sklopi većinu ide sa njim u vlast. Vidiš da Bakir i ne krije da se sastaje sa Nerminom.
Last edited by HD_2015 on 22/11/2022 14:39, edited 1 time in total.
Novak20

#60539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Kada se bude mijenjao Ustav treba i ovo kanton promijeniti u kanton/županija.
dulekrele

#60540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dulekrele »

Roccohljup wrote: 22/11/2022 14:34
Styling wrote: 22/11/2022 14:11
Meni je Vojin, a sa njim i onaj Durakovic, ubleha zesca.
ma jasta su. uvezali se sa onim bivšim socialdemokratom iz austrije (ahmed husagić) i skontali da im je ući u vlast da njemu stele projekte i opare se.
Vojin stari SNSDovac kojem se ne moze vjerovati ni 0,1%. Kad bi dosao u DN nema garancije da ne bi digao ruku kad nesto dodiku treba.
plavi_E

#60541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

dr_Evil wrote: 22/11/2022 14:33
Spoiler
Show
Cega se ti hvatas to je nevjerovatno. Mi nemamo pojma ni kakakv je ovo draft koji gledamo, ciji je, to jest koja ga je strana pisala.

Ja se sjecam jednom davno ima 4 godine kad se komisija za Nato integracije preimenovala u komisiju za suradnju sa Nato-om. Kakva je to izdaja bila jos se o njoj prica.

Popusti da vidimo sta ce potpisati. POlahko.
Nije to nista strasno. Ali ne mozes u istom dokumentu pricati o postivanju zakona i ustava a i sam nepostivati ustav i zakon. Mozes, ali ako mislis da su svi ostali budale a ti pametan. Gubis povjerenje. I SDA bi ovo vjerovatno potpisala ali ovi tvrde da nece raditi kao SDA. Da nece biti kao SDA je to sto drzi ovu koaliciju na okupu. Igraju se samim sobom.
Sanjarko

#60542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

seksi_ideje wrote: 22/11/2022 14:26 [media][/media]
Sanjarko wrote: 22/11/2022 13:38

Jesi. To nisi? Po narodnosti nisi, ustvari ne znam, jer te ne znam. Jel to bogati trolu vozaš.
Ne, ali ja godinama citam ovaj forum, mozda deceniju i nikada kao do sada nisam vidio ovoliku paniku. A sve zbog toga, sto drzavnotvorna, jedna i jedina SDA mozda nece biti dio vlasti, sustina je to. Sve ostalo, sto se kaze, je laz. Al jbg, pazi sada: SDA nam jos uvijek moze suknut SNSD u DN, da sve blokira po zelji i na kraju opet dodje do vlasti. A to nije problem. Jel eto, SDA je nas nacin zivota. Sto do roooodimo? :bih:

I moj babo je imao HR drzavljanstvo kao bukvalno pola BiH zbog biznisa i putovanja. Hrvati nismo.

Problem je ovdje sto smo mi folklor zona. Svaki par metara zastava vijori, kao da nazor zelimo pokazati da drzave ime, a drzave nidje. U nasim institucijama i ustanovima se na vrhu nalaze osobe bez diploma. Ili jos gore sto ih nemaju: oni lazu da imaju. A institucije i ustanove su dno-dna.

I od toga sve krece: oni koji nama kazu, da se eto sada "ujedinimo" protiv dusmana i spooosimo dzavu, su je uvijek razvaljivali i dalje ce to ciniti sa onima protiv koji se mi, eto moramo boriti sa njima. Ne moze se graditi nista sa osobama koji drzavne interese trguju svojim privatnim i od rata naovamo uspostave novi sistem vrijednosti i brisanje sjecanja kako su stvari nekad bile, a vise nisu. I za to nam nisu krivi ni Hrvati ni Srbi ni Ostali, to je taj pogani sistem vrijednosti zvani SDA od koga su ucili i HDZ i SDS i SNSD i SDP, koji ce eto upravo da spase drzavu, Dodiku dati jos jednog delegata u DN. A mi smo to sve prihvatili i sada se pravimo ludim kako neki jednostavno vise ne zele da posmatraju sa strane kako nas SDA i u naredne cetiri godini zeli ostaviti u totalnoj apatiji. A na drugoj strani, 200,000 jedva cekaju produzetak rahat patnje.
Trolu vozas, ko me zna, zna da sam protiv SDA itd. A ti nastavi da vozas.
zavrzlama

#60543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

Slusam Vukana kod Senada,optuzuje Mijatovica da ce insistiranjem na 4 clanu u domu naroda PSBIH,prouzrokovat da pobijedi dodikov kandidat .veli vukan da dodik prilikom glasanja ima 13 ruku,opozicija 12,a pokret za drzavu(probih blok)5....pa ako pokret za drzavu da svojih 5 glasova sds kandidatu,tad dodikov kandidat nema sanse da pobijedi...

Senad glupan ne rece vukanu" zasto opozicija ne glasa za kandidata pokreta za drzavu"

Po vukanu srbin mijatovic ne treba dobit podrsku srpske opozicije protiv dodika,nego za svaki slucaj nek je 4 clan iz reda srba u PSBIH neko iz antibih bloka tj. Tkz opozicije dodiku..

A u istoj emisiji vukan rece da za BIH je pogubno ulazak u NATO...

Kad ce neki novinar i voditellj probih orijentacihe jasno i glasno reci politicarima srpske opozicije " vi ste opozocija dodikovoj vlasti a ne dodikovoj ideologiji"
Last edited by zavrzlama on 22/11/2022 14:49, edited 1 time in total.
Novak20

#60544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

plavi_E wrote: 22/11/2022 14:34 Ured EU u Sarajevu: Žao nam je što BiH nije osudila upotrebu sile nad ženama i djecom u Iranu

I meni je zao. Ali kako je doslo do toga da mi budemo suzdrzani?
:lol:

Koga briga ?

Ne podržati prava žena i djece u Iranu je dno dna od politika koje se lažno predstavljaju kao progresivne i građanske.
plavi_E

#60545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Sanjarko wrote: 22/11/2022 14:43
Spoiler
Show
seksi_ideje wrote: 22/11/2022 14:26 [media][/media]

Zbog cega mislis da si ti duzan bilo kome ovdje to objasnjavati? Ja ti garantujem da nisi to duzan. Ni Kme-Kme frakciji ni covicevoj botovskoj bojni. Slobodan si covjek i imas pravo da kazes svoje misljenje bez da se ikom pravdas za to.
dr_Evil

#60546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Novak20 wrote: 22/11/2022 14:37
Kada se bude mijenjao Ustav treba i ovo kanton promijeniti u kanton/županija.
Idiotizam. Cega se vi botovi na obje strane kacite.
Sanjarko

#60547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

plavi_E wrote: 22/11/2022 14:50
Sanjarko wrote: 22/11/2022 14:43
Spoiler
Show
Zbog cega mislis da si ti duzan bilo kome ovdje to objasnjavati? Ja ti garantujem da nisi to duzan. Ni Kme-Kme frakciji ni covicevoj botovskoj bojni. Slobodan si covjek i imas pravo da kazes svoje misljenje bez da se ikom pravdas za to.
+1 Ma znam, ali nek stoji upisano. Voza lik trolu, pa zato.
Horke

#60548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Horke »

Može li neki izvor te presude/odluke? Koliko vidim i na mnogim zvaničnim dokumentima institucija Federacije se spominju Županije.
HD_2015

#60549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HD_2015 »

Ured EU u Sarajevu: Žao nam je što BiH nije osudila upotrebu sile nad ženama i djecom u Iranu
:lol: :lol: :lol:

EU se jako brine za muslimanke i muslimančiće. Vidjeli smo njihovu politiku u BiH 92--95, a bogami vidimo je i sada. Moraš imati IQ na nivou sobne temperature da povjeruješ u njihovu priču.
Prpa.ba

#60550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Sad ce Covic i manji partneri zurno prilagoditi vanjsku politiku tako da pocnemo urinirati i po ono malo drzava sto su nam konkretno pomogle tokom agresije na RBiH. :thumbup:
Locked