plavi_E wrote: ↑22/11/2022 13:32 @dr_Evil
Nisam ni ja advokat niti bi mogao biti. Ali tezina izjave sa "zagovarajuci" je u rangu "jeduci cevape". Nece se mjenjati ustav na osnovu ove stavke. A posto su sad priznali da imaju i ono sto je SDA potpisala prosli put nek ga stav cijelog pa nek javnost svojim ocima vidi to "do sad nevidjeno"
Ti rece da vjerujes da u "SDP ima stare garde" i meni je ta stara garda nada. Vjerujem da na pertijskim sastancima mnogi pitaju Niksica "Druze Niksicu zbog cega bi postavljac tramvajske pruge iz sarajevske zupanije trebao biti premijer a ti ne?". Pogotovo sto je Niksic bio Premijer i imao odlicne rezultate i onda je SDA svojim mafijaskim metodama oborila vladu jer su se prepali da rezultati ne budu predobri i da ih SDP ne pomete na sljedecim izborima.
Ustav se ne moze mjenjati bez podrske SDA, tacka. SDA to nije potpisala prosli put, ova dva teksta koja si ti kopirao su dijametralno suprotna. Ostalo kopiraj tj. postavi pa cemo diskutovat o tome.
Mislim da Niksic ne bi trebao biti premijer, niti iko od ovih predsjednika partija. Nek postave nekoga ko zna ponesto o ekonomiji tipa Faruk Hadzic ili ljudi slicni njemu. Niko od ovih stranackih pulena nema dovoljno znanja da bi vodio drzavu u ovako teskom trenutku. Ako moram da biram izmedju njih onda Niksic, ali nek se dogovore, ideje su vaznije od stolica.
Sto se tice svega potpisanog to je samo papir za javnost. Prava podjela i dogovori su oni koje mi ne vidimo dok se ne izglasaju. Moramo cekat da vidimo sta ce biti. Ja ne mislim da ce ova koalicija docekat sljedece izbore.