Ja ne znam stvarno u kakvom si se ti problemu nasao, ali ocito nesto utice na tebe.
Nekako to nisi ti od prije.
Valjda si prije ucio, a sad smatras da znas.
Ja ne znam stvarno cim sam ja to tebe poremetio, sta sam ti rekao, uradio, da me navodis i prozivas.
Ako je problem da ne mozes da prihvatis to sto sam ti odgovorio za offset, onda ok.
Jednostavno nisam zelio da ti precutim za nesto sto si ti tvrdio.
A tvoj odgovor je bio ovakav, ja znam kad podesim da je to tako i da se gasi tako i nema potrebe da oko toga polemisemo, to je tako i gotovo.
Ja sam ti onda rekao da podesis offset na 0c, pa mi onda reci je li to tako kao sto pricas i hoce li ti se klima gasiti na razlici temperature od 0c.
Ti si se ucutao, ali ocito da te to pogodilo pa me prozivas bez potrebe.
Cak sam se suzdrzao i od komentarisanja za provjetravanje, sve dok me nisi prozvao.
Kad si se ti '' zainteresovao'' za temu, itekako si citao i usvajao savjete od piplice i rovca itd i nisi imao nista protiv, nego si im postavljao pitanja, kako, sta.
Sad kad si kao "iskusan" korisnik klima uredjaja, odjednom ti, ti savjeti smetaju.
Niko ti ne brani da ti svojim stavom, argumentima i dokazima, pobijes sve stavove, mene, pilice, rovca i drugih, ali ako tebe nervira da ti se odgovori to je tvoj problem.
Ako je ovo problem sto me prozivas, ajde da ga rijesimo.
gentoo wrote: ↑03/11/2022 10:41
@romim da, to sam i ja rekao i to i jest poenta. Fabricki se gasi na +2 od zadate ali je mozes nastimati da se gasi i na +1 i na +3 od zadate. Nema potrebe komplikovati i pametovati dodatno..
Ja sam stimao i radi bas tako, znam jer je senzor exposed preko home assistant i vidim mu vrijednost ocitane temperature. Nastimano na 24, ugasi se tacno kad okine 26 ili 27 (zavisi sta sam nastimao)
Evo posto ja komlikujem i pametujem jer sam rekao nesto suprotno od tebe, lako cemo to rijesiti.
Kako si sam rekao offset od 1c do 3c, ali malo se podsjeti i provjeri po forumu, pa ces vidjeti da je ustvari od 0c do 3c.
Ako je nastimas sa offsetom da ti je zadata 24c, a da se ugasi na 25c, ja cu izbrisati svoj nalog na forumu.
I usput provjeri sta ce se desiti ako podesis offset na 0c.
Po tvojoj teoriji, klima nece nikako ni raditi.