Ma nema ništa od toga kod nas, a i iskreno meni je ovo baš nenormalno u Vankuveru što rade.
Cijene stanova All about
Moderator: anex
- Didier
#11476 Re: Cijene stanova All about
-
breuer
#11477 Re: Cijene stanova All about
kakvi trosobni...to se nažalost može podvaljivati jadnom narodu koji niti ima neke standarde, niti većinom ima mogućnosti za veći komfor...
sve su to polu-sobe
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- VladaFBiH
#11479 Re: Cijene stanova All about
ma samo ti se činicitroen xm wrote: ↑08/11/2022 16:25 Smarate pomalo sa dijasporom i tim porezima koji ste vi zamislili u svojoj glavi. Ljudi državljani BiH, kupili legalno nekretninu, platili i porez na nju i vi bi sada još dodatno oporezivali nešto. Čovjek ima državljanstvo BiH, koga boli neka stvar koliko je dugo u zemlji. Čak je za svaku normalnu zemlju bitno da njeni državljani ulažu u svoju zemlju kapital ostvaren tamo negdje. Tačno ovde neka ljubomora vlada.![]()
-
_deCKarD
#11480 Re: Cijene stanova All about
- Didier
#11481 Re: Cijene stanova All about
Ma ja bih prijavio po jednog člana porodice u svaki, pa neka mi onda dokaže da niko ti ne živi.
-
neki
#11482 Re: Cijene stanova All about
"jadni" narod upravo to traži...što više prostorija u što manje kvadrata..
Radio sam u firmi koja se bavila investicionom izgradnjom stambenih objekata, prije par godina smo pokušali sa stanovima sa prostoranim dnevnim sobama i odvojenim kuhinjama, prodaja išla jako loše. Onda odlučili da preprojektujemo i umjesto velike dnevne sobe napravimo manju i dodatnu spavaću sobu. Rezultat - bukvalno sve otišlo u 15 dana
-
breuer
#11483 Re: Cijene stanova All about
zato i kažem jadni narod, siromašan i nije u mogućnosti održavati niti plaćati režije za veće prostorije...al nemoj mi se samo busat sa trosobnim stanom koji posjeduješneki wrote: ↑09/11/2022 09:25"jadni" narod upravo to traži...što više prostorija u što manje kvadrata..
Radio sam u firmi koja se bavila investicionom izgradnjom stambenih objekata, prije par godina smo pokušali sa stanovima sa prostoranim dnevnim sobama i odvojenim kuhinjama, prodaja išla jako loše. Onda odlučili da preprojektujemo i umjesto velike dnevne sobe napravimo manju i dodatnu spavaću sobu. Rezultat - bukvalno sve otišlo u 15 dana
eno malo dublje na temi, soba-ormar od 10 m2 sa radijatorom i dodatim prozorom koji gleda u dnevni boravak - bombona
- Haris.ba
#11484 Re: Cijene stanova All about
I mi malo glumimo standard Luj 16.neki wrote: ↑09/11/2022 09:25
Trosoban stan u Moja Malta na 50 kvadrata je ok stan. Ima kompromisa, ali dijete ti ima sobu. Nije to stan sa "sobom" koja gleda u drugu sobu.
Znate li samo koliko postoji stanova u Sarajevu sa pregradjenim trpezarijama? I, to je odlicno. Vidjao sam kuhinje prebacene u hodnike.
-
breuer
#11485 Re: Cijene stanova All about
ok, da je dnevni prostran i ugodan i spavaća pa da dječja bude polu soba - skroz korektan dvoiposoban stan, ali sva tri prostora da su skućena, uska, ne veća od cca 8 m2, pa bračne spavaće u naseljima tipa Miljacka sam gledao - može upast manji bračni krevet i imaš omanji ormar u zidnoj niši nekako uglavljen...horor...u krevet upadaš sa dna...bolje i to nego ništa slažem se, ali to je pokazatelj da smo mi siromašno društvo u suštini...Haris.ba wrote: ↑09/11/2022 09:34I mi malo glumimo standard Luj 16.neki wrote: ↑09/11/2022 09:25
Trosoban stan u Moja Malta na 50 kvadrata je ok stan. Ima kompromisa, ali dijete ti ima sobu. Nije to stan sa "sobom" koja gleda u drugu sobu.
Znate li samo koliko postoji stanova u Sarajevu sa pregradjenim trpezarijama? I, to je odlicno. Vidjao sam kuhinje prebacene u hodnike.
-
Test1234
#11486 Re: Cijene stanova All about
- Haris.ba
#11487 Re: Cijene stanova All about
Pogledaj na bdp u kontekstu Evrope i gini koeficijent, mi smo najsiromasniji. Valjda je to opcepoznato.breuer wrote: ↑09/11/2022 09:43 ok, da je dnevni prostran i ugodan i spavaća pa da dječja bude polu soba - skroz korektan dvoiposoban stan, ali sva tri prostora da su skućena, uska, ne veća od cca 8 m2, pa bračne spavaće u naseljima tipa Miljacka sam gledao - može upast manji bračni krevet i imaš omanji ormar u zidnoj niši nekako uglavljen...horor...u krevet upadaš sa dna...bolje i to nego ništa slažem se, ali to je pokazatelj da smo mi siromašno društvo u suštini...
Ali, ta mala velicina soba nije samo nas izum. Ima toga po Zapadu koliko hoces.
Taj mali trosobni stan je zanimljiv primjer. Djeciji krevet i krevetac su u djecijoj sobi. Covjek vjerovatno prodaje da bi imao ili vecu komociju ili jos jednu sobu za drugo dijete.
Imas izbor da roditelji imaju spavacu ili spavaju u dnevnom. Bolje imati svoju sobu, pa kad mozes ici na veci stan.
Last edited by Haris.ba on 09/11/2022 09:56, edited 1 time in total.
- Mate_Miso_Kovac
#11488 Re: Cijene stanova All about
Kanadsko tržište nekratnina, molim lijepo 
-
sale07
#11489 Re: Cijene stanova All about
ja imam 120kv i opet spavam u dnevnojHaris.ba wrote: ↑09/11/2022 09:52Pogledaj na bdp u kontekstu Evrope i gini koeficijent, mi smo najsiromasniji. Valjda je to opcepoznato.breuer wrote: ↑09/11/2022 09:43 ok, da je dnevni prostran i ugodan i spavaća pa da dječja bude polu soba - skroz korektan dvoiposoban stan, ali sva tri prostora da su skućena, uska, ne veća od cca 8 m2, pa bračne spavaće u naseljima tipa Miljacka sam gledao - može upast manji bračni krevet i imaš omanji ormar u zidnoj niši nekako uglavljen...horor...u krevet upadaš sa dna...bolje i to nego ništa slažem se, ali to je pokazatelj da smo mi siromašno društvo u suštini...
Ali, ta mala velicina soba nije samo nas izum. Ima toga po Zapadu koliko hoces.
Taj mali trosobni stan je zanimljiv primjer. Djeciji krevet i krevetac su u djecijoj sobi. Covjek vjerovatno prodaje da bi imao ili vecu komociju ili jos jednu sobu za drugo dijete.
Imas izbor da roditelji imaju spavacu ili spavaju u dnevnom. Bolje imati svoju sobu, pa kad mozes ici na veci stan.
-
citroen xm
#11490 Re: Cijene stanova All about
Nije samo ključna kvadratura već kakvih su proporcija prostorije. Imam takav stan, dvije spavaće sobe u 48,5 m2. Drugi stan mi ima isti broj soba i puno, puno više kvadrata.
Međutim, uz par kompromisa nisam uočio da ovome od 48,5 nešto posebno fali. Lijepa i iskoristiva lođa gdje se komotno može sjediti i uživati, a ako zapne i ostaviti neke stvari. Kupatilo je malo, ali stalo je sve i ne vidim poentu puno većeg kupatila. U obje sobe može komotno stati bračni krevet i ormar, a da sa svake strane kreveta imaš prolaz. Hodnik povelik, komotno staju vješalice, cipelari i manji ormar plus veliki i širok prolaz prema prostorijama. Jedino bi dnevni mogao biti veći, jer sa kuhinjom i trpezarijom ima 20 m2.
Ugrubo. 20 m2 plus dvije sobe po 8 m2, kupatilo 3,5 m2, lođa 3,5 m2 hodnik 5,5
Ovaj veći ima možda i neke prostorije predimenzionisane.
Međutim, uz par kompromisa nisam uočio da ovome od 48,5 nešto posebno fali. Lijepa i iskoristiva lođa gdje se komotno može sjediti i uživati, a ako zapne i ostaviti neke stvari. Kupatilo je malo, ali stalo je sve i ne vidim poentu puno većeg kupatila. U obje sobe može komotno stati bračni krevet i ormar, a da sa svake strane kreveta imaš prolaz. Hodnik povelik, komotno staju vješalice, cipelari i manji ormar plus veliki i širok prolaz prema prostorijama. Jedino bi dnevni mogao biti veći, jer sa kuhinjom i trpezarijom ima 20 m2.
- _Reds_
#11491 Re: Cijene stanova All about
Nisu to sobe, to su skoro pa kabine.citroen xm wrote: ↑09/11/2022 11:58 Nije samo ključna kvadratura već kakvih su proporcija prostorije. Imam takav stan, dvije spavaće sobe u 48,5 m2. Drugi stan mi ima isti broj soba i puno, puno više kvadrata.
-
snijeg_led
#11492 Re: Cijene stanova All about
U sobu od 8m2 ne moze stati bracni krevet i ormar sve sto su nabrojao
stavljate lose informacije za nekoga ko mozda trazi neki ozbiljan savjet
stavljate lose informacije za nekoga ko mozda trazi neki ozbiljan savjet
-
citroen xm
#11493 Re: Cijene stanova All about
Rekao sam okvirno 8, možda je 8,5 mrsko mi tražiti tlocrt.
Uglavnom ja ga kupio, ja ga opremao, a ti samo komentari sao na forumu. Znam da je širina 2,4 a dužina oko 3,5. Bračni krevet sam kupio 160 sa 2 metra. Okvirno sa strana ostaje po 40 cm za prolaz, ormar je dole dubine 60 cm i ostaje solidan prolaz.
Možeš ti te prostorije nazvati kako hoćeš, ali su sasvim upotrebljive za život. Da sada kupujem opet stan, opet bih birao isti stan prije nego stan sa tom kvadraturom i jednom spavaćom sobom.
Uglavnom ja ga kupio, ja ga opremao, a ti samo komentari sao na forumu. Znam da je širina 2,4 a dužina oko 3,5. Bračni krevet sam kupio 160 sa 2 metra. Okvirno sa strana ostaje po 40 cm za prolaz, ormar je dole dubine 60 cm i ostaje solidan prolaz.
Možeš ti te prostorije nazvati kako hoćeš, ali su sasvim upotrebljive za život. Da sada kupujem opet stan, opet bih birao isti stan prije nego stan sa tom kvadraturom i jednom spavaćom sobom.
-
Sid the sloth
#11494 Re: Cijene stanova All about
Iz iskustva, ovo je sasvim dovoljno za spavacu sobu. Veca soba ce samo imati sire prolaze, a u ovu bez problema stane i ormar i ormarici i krevet.citroen xm wrote: ↑09/11/2022 12:13 Rekao sam okvirno 8, možda je 8,5 mrsko mi tražiti tlocrt.
-
crveni_makovi
#11495 Re: Cijene stanova All about
Moj izbor je da mi najveca prostorija u stanu koja je ranijim vlasnicima bila odvojeni dnevni boravak bude spavaca soba sa dovoljno prostora za veliki udobni krevet, prelijepim portalima i izlazom na veliki balkon. To mi je neki minimum hedonizma koji mi je potreban u zivotu kad se odvija u stanu u zgradi. Ostavljam mogucnost da cu vremenom skontati da je to greska ali sad mi je to ono sto zelim.
-
ReymondReddington
#11496 Re: Cijene stanova All about
-
Test1234
-
citroen xm
#11498 Re: Cijene stanova All about
Treba sebi napraviti užitak koliko se može, ako je to tebi uživanje što da ne. Meni opet soba služi isključivo za spavanje. To neko jutarnje ćeifanje u velikoj sobi sa balkonom gubim jer ustajem da idem na posao, a vikendom ako je fino vrijeme volim negdje otići tako da opet ne spavam previše. Od sobe tražim udoban dušek, solidan ormar i prostor sa 3 strane kreveta da ne moram preskakati nekoga.crveni_makovi wrote: ↑09/11/2022 14:12 Moj izbor je da mi najveca prostorija u stanu koja je ranijim vlasnicima bila odvojeni dnevni boravak bude spavaca soba sa dovoljno prostora za veliki udobni krevet, prelijepim portalima i izlazom na veliki balkon. To mi je neki minimum hedonizma koji mi je potreban u zivotu kad se odvija u stanu u zgradi. Ostavljam mogucnost da cu vremenom skontati da je to greska ali sad mi je to ono sto zelim.
Sid the sloth wrote: ↑09/11/2022 14:01
Iz iskustva, ovo je sasvim dovoljno za spavacu sobu. Veca soba ce samo imati sire prolaze, a u ovu bez problema stane i ormar i ormarici i krevet.
Ma nemam razloga da lažem, niti ja mogu nekoga zeznuti. Valjda svi kupuju stan po svom i po viđenom, a ne preko komentara na forumu. Da sam ikoga zajebo, zajebo bi prvo sebe.
-
Concord
#11499 Re: Cijene stanova All about
Trosoban stan od 48,5 kvadrata, mozda valja ako si patuljak
Sta nam uradi novokomponovana gradnja, poceli smo to prihvatati i opravdavati kao normalno.
Sta nam uradi novokomponovana gradnja, poceli smo to prihvatati i opravdavati kao normalno.
- Didier
#11500 Re: Cijene stanova All about
Pa nažalost, cijena se formira po kvadratu, ako se radi o novogradnji, i onda se mnogo više isplati kupiti manji, a funkcionalniji stan.
Kada kupuješ polovan stan, onda možeš možda i ubosti nešto veće, ali prostorije u kojima samo spavaš nema potrebe da budu ogromne. Ja imam spavaću gdje krevet zauzima samo trećinu sobe, iako je 2,00 x 1,80. Nije mi mogao latofleks proći ni kroz prozore, morao skidati cijelo okno da prođe, a u pola sobe stoji mini teretana. To je lijepo, ali nije baš da vrijedi dati 50.000 više zbog toga.