Ukrajina
- telllindemann
#127051 Re: Ukrajina
Ja ne bih da kvarim slavlje ali...
Nista od slavlja..
Rusi prevoze civile na drugu stranu rijeke da bi ih zastitili od nacista. Sad skidaju rukavice, i hebaće im majku za sva vremena... Ukri danima ne mogu metra d auzmu uz ogromne strašne gubitke...
Dakle, nikakvo povlačenje, skidaju sad rukavice i to je to.. dosta je bilo povlačenja i spašavanja zivota civila....
S
Nista od slavlja..
Rusi prevoze civile na drugu stranu rijeke da bi ih zastitili od nacista. Sad skidaju rukavice, i hebaće im majku za sva vremena... Ukri danima ne mogu metra d auzmu uz ogromne strašne gubitke...
Dakle, nikakvo povlačenje, skidaju sad rukavice i to je to.. dosta je bilo povlačenja i spašavanja zivota civila....
S
- Gandalf
-
emirolini
#127053 Re: Ukrajina
Evo pajdo
LUTVIJA SALIJEVA STRAVE ZA ODRASLE BROJEVI TELEFONA 0038761 925 466
-
Excel2
#127054 Re: Ukrajina
telllindemann wrote: ↑18/10/2022 20:44 Ja ne bih da kvarim slavlje ali...
Nista od slavlja..
S
- muha_sa
#127055 Re: Ukrajina
- agent_zero
#127057 Re: Ukrajina
A kako se uvijek ljudi upecaju, to je za anala 
-
Excel2
#127058 Re: Ukrajina
Lozis nas?
-
emirolini
#127059 Re: Ukrajina
Haha jeb se…
Ja mislio to je samo Ikeru dozvoljeno
- SanskiBiser
#127060 Re: Ukrajina
Nista od slavlja..
S
-
sumirprimus
#127061 Re: Ukrajina
I zeljezo i meso bez kontrole neprijateljske artijerije je zaludno na onim ravnicama. Ko da namjerno neke salju naprijed da ih se rijese.pici wrote: ↑18/10/2022 20:39Meni zaista nije jasna ta ruska logika, zapravo kad se vratimo u proslost i jeste, salji zeljezo i meso pa ako prodje, prodje ako ne, mobilisi i salji jopet.Nevjerovatna zaludjenost, glupost i krvozednost.Nisu oni ni u feudalnom dobu, negdje oko plemenskih zajednica.sumirprimus wrote: ↑18/10/2022 20:34
Dosas sam uvijek govorio mi i logika.
Al sad su me ruje razuvjerile, s rujama sve je moguce![]()
- telllindemann
#127062 Re: Ukrajina
Kad zelis da saznas informacije, odes samo na velikoruski sajt za poluretardiranu rusofilččad i kad vidiš da spašavaju civile i prave kotliće znaš da odoše u tri pm
Normalno da je sarkazam, neki dan im ovaj svinjogojac bio novi aleksandar veliki, a sad kad je najavio povlačenje traže 345 razloga zasto. Ipak, oni najviše ostrašćeni kazu da je to da se sprema prvi pravi veliiki fajt, gdje ce rusi da skinu rukavice i da pokazu zube jer do sada su bili na godisnjem na Krimu i uzivali u suncu...
Normalno da je sarkazam, neki dan im ovaj svinjogojac bio novi aleksandar veliki, a sad kad je najavio povlačenje traže 345 razloga zasto. Ipak, oni najviše ostrašćeni kazu da je to da se sprema prvi pravi veliiki fajt, gdje ce rusi da skinu rukavice i da pokazu zube jer do sada su bili na godisnjem na Krimu i uzivali u suncu...
-
Elvir78
#127063 Re: Ukrajina
Kada si tako optmistican za svoju bracu, da bogda te Putin branio.telllindemann wrote: ↑18/10/2022 20:44 Ja ne bih da kvarim slavlje ali...
Nista od slavlja..
S
Zivjela Ukrajina i Ukrajinski junaci
- drug_profi
#127064 Re: Ukrajina
Morate shvatiti da se u principu Zapadu jebe za nas.Njih zanima ovaj prostor jer je strateski. Tu ne smiju biti ni rusi, ni talibani, ni nacisti, nista od toga. Samo NATO.
E sad mi imamo opciju da se uljudimo i uđemo u nato, ili će nekom drugom dati ovu zemlju u vlasnistvo, ko ce uljudjen uci u NATO.
Ne zanosite se da vi to mozete promijeniti.
- muha_sa
#127065 Re: Ukrajina
Nista od slavlja..
S
Last edited by muha_sa on 18/10/2022 20:59, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
- drug_profi
#127067 Re: Ukrajina
Imali su svi oni srece pa nije ova bombica upala direkt u ona kolica puna protivtenkovskih nagaznih mina.
Ja mislim da bi od eksplozije i dron stradao.
Last edited by drug_profi on 18/10/2022 20:57, edited 1 time in total.
-
lajkujMe
#127068 Re: Ukrajina
Honda Rajvosa wrote: ↑18/10/2022 19:50 I Noel I truxa pisu u postovima o "dobroj volji" rusa... tako da se moze desiti da ovih dana dobijemo neke lijepe vijesti. Nesto nam se Lajkuj ME usutio. Slabo informacija generalno ima.
I da dodje do povlacenja rusi nista nisu uradili. samo su ukrajince ostavili odmorne za novu akciju. predpostavljam kahovka, zaporozje. taj dio dole je totalno neodrziv posebno u trenutnoj konstalaciji snaga i dotura zaliha sa krima...
Moje info uveliko zavise od toga sta Ruska i Ukrajinska strana objavi.
Tu i tamo koje parce informacija i onda procesljas OSINT zajednicu za dodatni info.
Plus NLwartracker koji ima insider info s terena.
To znaci da sate provodim citajuci i gledajuci i onda ovdje predstavim
Problem je tu ako Rusi i Ukrajinci sute onda se mozes jebat prosto da kazem.
A obe strane sute ko grobovi.
Ne znam nista vise od vas trenutno
Jbg sorry nisam svemoguc
Objasnio je vec kolega malo prije mene. A i ja sam objasnio prije par sedmica.karanana wrote: ↑18/10/2022 20:05 ako je tacno ovo, sta mislite da je dovelo do ovog relativno iznenadjujuceg poteza (ako je tacno da ce se desiti ponavljam)?
nekako ne mislim da je vojna situacija tako uzasna za ruse. izgubili su nesto na sjeveru desne obale dnjipra ali opet nije bas da su ukri prodrli toliko strateski duboko. ili jesu a ne znamo? cak i logisticki izgleda da su rusi rekonstruisali neke unistene prelaze sto pontonski - antonovski, sto gradjevinski u kahovci.
Kljuc odbrane Khersona je jebeni Inhulets rijeka. U Ukrajini najbitnija linija odbrane je prirodna prepreka.
E pa kljuc odbrane Rusa u Kherson oblasti je bila linija Snihurivka-Davidov Brod-Velika Oleksandrivka-Arkanhelske-Visokopilia.
Sem Snihurivke Ukrajinci su zauzeli sve to i slomili RU odbranu.
Ovi tkz novi polozaji su neodbranjivi protiv odlucnog protivnika a to i Rusi znaju.
A sad ima smisla zasto je AFU stao. Ne zbog gubitaka zapravo veoma jeftino su oslobodili Inhulets liniju izgubili samo jedan bataljon oklopa.
Ima smisla zato sto su se Ukrajinci izgleda dogovorili s lokalnom komandom da im se omoguci zeleni Koridor i mirna predaja Khersona do Dnjepra.
Zato i medijska blokada ne zbog laznih gubitaka koje su Rybar i ekipa sirili. Ofanziva na Mylove je izmisljena a lokalni general je vjerovatno odlucio da postedi svoju vojsku od sigurne smrti.
Nema logike cuvati teritoriju s kojon nisi uvezan cestovno.
I sad se nerviram jer se ovo moglo predvidjeti.
1) ima mjesec dana da se suska da se Ukrajinci i Rusi dole medjusobno dogovaraju za razmjene, predaje i drugo.
2) jucer je iznenada osvanuo onaj barzni prelaz kod Antonova AFU ga jos uvijek nije srokao (a moze bez problema).
3) Ofanziva je stala bez ijednog validnog razloga iskreno Rusi su bili slomljeni i dalje su slomljeni. AFU da je zaista htio mogli su.
A ja vamo teoretisem da je zato sto cekaju Zaporozije ili bolje vrijeme
Jesam budala haha
Last edited by lajkujMe on 18/10/2022 20:57, edited 1 time in total.
-
zigzag
#127069 Re: Ukrajina
Oni još čekaju da rusi udare sa boka kod Balaklije.telllindemann wrote: ↑18/10/2022 20:53 Kad zelis da saznas informacije, odes samo na velikoruski sajt za poluretardiranu rusofilččad i kad vidiš da spašavaju civile i prave kotliće znaš da odoše u tri pm![]()
Da li to neka jna oficirska logika " sve je to dobro, vrhovni štab ima plan"
-
Honda Rajvosa
#127070 Re: Ukrajina
na krimu ce biti jos malo i gotovo, bit ce zavrsen godisnjitelllindemann wrote: ↑18/10/2022 20:53 Kad zelis da saznas informacije, odes samo na velikoruski sajt za poluretardiranu rusofilččad i kad vidiš da spašavaju civile i prave kotliće znaš da odoše u tri pm![]()
a odmah sam poceo traziti tvoje postove, i sekunda je falila da ti usput kazem nesto na temu zabirnutih uplasenih i sl... drugi put si nas navukao pravo ... brao
-
Elvir78
- SanskiBiser
#127072 Re: Ukrajina
ja stavljao ima mozda 5 dana ako ne i vise letke koje su bacali Ukrajinci po Cernobajevki vjerovatno lansirali artiljerijom (gradskom naselju iza aerodroma istog imena) u kojem pozivaju gradjane da se prebace na drugu stranu rijeke na period od dvije sedmice zbog planiranih vojnih operacija oslobadjanja hersonske oblasti, dodalo im da ponesu licne dokumente, hranu vodu, lijekove koji im trebaju, toplu odjecul...telllindemann wrote: ↑18/10/2022 20:53 Kad zelis da saznas informacije, odes samo na velikoruski sajt za poluretardiranu rusofilččad i kad vidiš da spašavaju civile i prave kotliće znaš da odoše u tri pm![]()
- drug_profi
-
Elvir78
#127074 Re: Ukrajina
lajkujMe wrote: ↑18/10/2022 20:57Honda Rajvosa wrote: ↑18/10/2022 19:50 I Noel I truxa pisu u postovima o "dobroj volji" rusa... tako da se moze desiti da ovih dana dobijemo neke lijepe vijesti. Nesto nam se Lajkuj ME usutio. Slabo informacija generalno ima.
I da dodje do povlacenja rusi nista nisu uradili. samo su ukrajince ostavili odmorne za novu akciju. predpostavljam kahovka, zaporozje. taj dio dole je totalno neodrziv posebno u trenutnoj konstalaciji snaga i dotura zaliha sa krima...
Moje info uveliko zavise od toga sta Ruska i Ukrajinska strana objavi.
Tu i tamo koje parce informacija i onda procesljas OSINT zajednicu za dodatni info.
Plus NLwartracker koji ima insider info s terena.
To znaci da sate provodim citajuci i gledajuci i onda ovdje predstavim![]()
Problem je tu ako Rusi i Ukrajinci sute onda se mozes jebat prosto da kazem.
A obe strane sute ko grobovi.
Ne znam nista vise od vas trenutno![]()
Jbg sorry nisam svemoguc
Objasnio je vec kolega malo prije mene. A i ja sam objasnio prije par sedmica.karanana wrote: ↑18/10/2022 20:05 ako je tacno ovo, sta mislite da je dovelo do ovog relativno iznenadjujuceg poteza (ako je tacno da ce se desiti ponavljam)?
nekako ne mislim da je vojna situacija tako uzasna za ruse. izgubili su nesto na sjeveru desne obale dnjipra ali opet nije bas da su ukri prodrli toliko strateski duboko. ili jesu a ne znamo? cak i logisticki izgleda da su rusi rekonstruisali neke unistene prelaze sto pontonski - antonovski, sto gradjevinski u kahovci.
Kljuc odbrane Khersona je jebeni Inhulets rijeka. U Ukrajini najbitnija linija odbrane je prirodna prepreka.
E pa kljuc odbrane Rusa u Kherson oblasti je bila linija Snihurivka-Davidov Brod-Velika Oleksandrivka-Arkanhelske-Visokopilia.
Sem Snihurivke Ukrajinci su zauzeli sve to i slomili RU odbranu.
Ovi tkz novi polozaji su neodbranjivi protiv odlucnog protivnika a to i Rusi znaju.
A sad ima smisla zasto je AFU stao. Ne zbog gubitaka zapravo veoma jeftino su oslobodili Inhulets liniju izgubili samo jedan bataljon oklopa.
Ima smisla zato sto su se Ukrajinci izgleda dogovorili s lokalnom komandom da im se omoguci zeleni Koridor i mirna predaja Khersona do Dnjepra.
Zato i medijska blokada ne zbog laznih gubitaka koje su Rybar i ekipa sirili. Ofanziva na Mylove je izmisljena a lokalni general je vjerovatno odlucio da postedi svoju vojsku od sigurne smrti.
Nema logike cuvati teritoriju s kojon nisi uvezan cestovno.
I sad se nerviram jer se ovo moglo predvidjeti.
1) ima mjesec dana da se suska da se Ukrajinci i Rusi dole medjusobno dogovaraju za razmjene, predaje i drugo.
2) jucer je iznenada osvanuo onaj barzni prelaz kod Antonova AFU ga jos uvijek nije srokao (a moze bez problema).
3) Ofanziva je stala bez ijednog validnog razloga iskreno Rusi su bili slomljeni i dalje su slomljeni. AFU da je zaista htio mogli su.
A ja vamo teoretisem da je zato sto cekaju Zaporozije ili bolje vrijeme![]()
Jesam budala haha
-
Honda Rajvosa
#127075 Re: Ukrajina
Bila je prica i o letcima, a prije izvjesnog vremena i prica o dogovoru za povlacenje, Lajkuj me cini mi se je napisao da ukrajinci ce im dozvoliti povlacenje samo pjehe, da tehniku mogu ostaviti.
ako dodje do ovoga sto mi baljezgamo, i fakat se povuku iz khersona, dolazimo opet do onog sto je davno receno; ukrajinci pametno ratuju, nešalju uzalud ljude da ginu, vec rusima naprave pakao od zivota, pa se oni povlace. Sanski biser je fino apsolvirao tu temu. ovo ce osloboditi ogroman broj vojnika za ukrajince, sa kojima ce moci da udare i od kahovke i zaporozje - berdjanska - melitopolj. kherson ce biti jedini veliki grad koji je pao bez borbe, ali i vracen poprilicno pametno.
vidjet cemo sta ce se desavati do vikenda. SA boljim vremenskim uslovima, pa i sa smrznutom zemljom, ce poceti opet ukrajinska ofanziva na nekim mjestima.
ako dodje do ovoga sto mi baljezgamo, i fakat se povuku iz khersona, dolazimo opet do onog sto je davno receno; ukrajinci pametno ratuju, nešalju uzalud ljude da ginu, vec rusima naprave pakao od zivota, pa se oni povlace. Sanski biser je fino apsolvirao tu temu. ovo ce osloboditi ogroman broj vojnika za ukrajince, sa kojima ce moci da udare i od kahovke i zaporozje - berdjanska - melitopolj. kherson ce biti jedini veliki grad koji je pao bez borbe, ali i vracen poprilicno pametno.
vidjet cemo sta ce se desavati do vikenda. SA boljim vremenskim uslovima, pa i sa smrznutom zemljom, ce poceti opet ukrajinska ofanziva na nekim mjestima.