AlkoholicarRuska priča o vojniku u "drugoj vojsci svijeta".
Mobiliziran iz regije Lipetsk, regrutovan je 20. septembra. Proveo je samo dva dana na poligonu u Belgorodskoj oblasti, a zatim je poslat u oblast Kupjanska da čuva vojna skladišta.
Prilikom povlačenja ruske vojske bio je napušten jer je bio u pijanom stanju.
Kada se otrijeznio shvatio je da su njegovi ljudi otišli, a on napušten, pa se sakrio po napuštenim farmama i štalama. Pojeo je šta je mogao...
Jučer je bio toliko gladan da je morao izaći i lutati cestom sa pištoljem u ruci.
Zarobili su ga vojnici 66. brigade AFU.
Nakon zarobljavanja naši vojnici su mu dali telefon kako bi mogao da pozove sestru u Rusiju.
Na snimku se može čuti reakcija njegove sestre.
Sada ide u fond za razmjenu
Ukrajina
- SanskiBiser
#127001 Re: Ukrajina
-
Honda Rajvosa
#127002 Re: Ukrajina
nove ofanzive pored postojece na hersonskom ratistu? da ne bude slijedeca meta zaporozje? koji bi to kolaps bio auuu,.SanskiBiser wrote: ↑18/10/2022 17:26
48-72 narednih sati ocekuje se neki pokusaj ukrajinske ofanzive po profesoru Clarku, mozda uspije mozda ne uspije, moracemo sacekati par dana da saznamo nesto vise.
Inace
Rece isto za iranske dronove ko i Galic, ali " 'ta će Galić kloc mi mu kroz noge gurali", ha ja.![]()
ono sto je zanimljivo da za proslu operaciju nije bio ovoliki blackout. da nisu ukrajinci lose prosli? ili jednostavno je blackout zbog dodatne ofanzive?
Last edited by Honda Rajvosa on 18/10/2022 17:40, edited 1 time in total.
- SanskiBiser
#127003 Re: Ukrajina
on misli na neku novu operaciju sa specificnim operativnim ciljevima, po njemu on predvidja da ce vjerovatno biti pokret na branu Novu Kahovku i Mylove...Honda Rajvosa wrote: ↑18/10/2022 17:35nove ofanzive pored postojece na hersonskom ratistu? da ne bude slijedeca meta zaporozje? koji bi to kolaps bio auuu,.SanskiBiser wrote: ↑18/10/2022 17:26
48-72 narednih sati ocekuje se neki pokusaj ukrajinske ofanzive po profesoru Clarku, mozda uspije mozda ne uspije, moracemo sacekati par dana da saznamo nesto vise.
Inace
Rece isto za iranske dronove ko i Galic, ali " 'ta će Galić kloc mi mu kroz noge gurali", ha ja.![]()
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#127004 Re: Ukrajina
dok Mordor remontuje T-62ojke proizvodnja HIMARSA se povećava
dok Orke serendaju geyevi pošteno zabijaju
-
Bossona
#127005 Re: Ukrajina
SanskiBiser wrote: ↑18/10/2022 17:34AlkoholicarRuska priča o vojniku u "drugoj vojsci svijeta".
Mobiliziran iz regije Lipetsk, regrutovan je 20. septembra. Proveo je samo dva dana na poligonu u Belgorodskoj oblasti, a zatim je poslat u oblast Kupjanska da čuva vojna skladišta.
Prilikom povlačenja ruske vojske bio je napušten jer je bio u pijanom stanju.
Kada se otrijeznio shvatio je da su njegovi ljudi otišli, a on napušten, pa se sakrio po napuštenim farmama i štalama. Pojeo je šta je mogao...
Jučer je bio toliko gladan da je morao izaći i lutati cestom sa pištoljem u ruci.
Zarobili su ga vojnici 66. brigade AFU.
Nakon zarobljavanja naši vojnici su mu dali telefon kako bi mogao da pozove sestru u Rusiju.
Na snimku se može čuti reakcija njegove sestre.
Sada ide u fond za razmjenu
![]()
Ruska vodka je čudnovat energenat sa posljedicama po glavu i život
-
saimidin
#127006 Re: Ukrajina
JoseMujica wrote: ↑18/10/2022 11:11pogrešan ti je pristup....nisu problem predrasude već naš mentalni sklop koji proizvodi iste....identificiraš se sa Iranom a hoćeš guzovače u Evropu i onda se ibretiš što te niko neće...ne ide to tako...trebaju se u našim glavama neke stvari prvo posložiti.Grean wrote: ↑18/10/2022 09:36
Mislim da smo mi sve krivi, i sto su nas napali, sto su nam pobili narod, sto ta Evropa nije qurcem mrdnula za svo to vrijeme. Uz to napravili nam srpsku drzavu u drzavi dok 40 godina za njih npr. Sjeverni Kipar ne postoji, ne smije avion sletiti ili brod uploviti. Sve smo mi krivi.
Hajde da im se uslihtamo do iznemoglosti i pravimo se da ce se nesto promijeniti, da razlog za sve ovo nisu njihove predrasude.
najlakše je češat jaja i kriviti drugoga...to i prekodrinci i dan danas rade...još je njima Amerika kriva za rat
Ali to ne znaci da ce nas prihvatiti, pa opet svaka druga opcija je losija
-
furlan
-
Zumbul2
#127008 Re: Ukrapozdrav jina
Pozdrav forumu. Zaboravih se ulogovati kad vidjeh pta pišu četnici koji su mi na listi gnavarora, mamu im jebem odmah na startu, kažu sedmica šehida u Kijevu.
- Čitalac
#127009 Re: Ukrajina
Berlin najavljuje "veliki paket" vojne pomoći Ukrajini do kraja godine.
German Defense Minister Christine Lambrecht announced that by the end of 2022 Ukraine will receive a large amount of previously promised military equipment. Lambrecht said this during the Berlin Foreign Policy Forum.
"This year, armored evacuation vehicles, Dingo armored vehicles, bridge-laying tanks, additional Panzerhaubitze 2000 howitzers, additional multiple launch rocket systems, and anti-drone systems will be transferred. We will support the issue of demining. In a word, it's a huge package that's on the way," she said.
Lambrecht added that, according to her, Ukraine most of all needs air defense and artillery. She assured that Berlin does not have "red lines" in the issue of arms supplies to Ukraine, but would be ready to provide only such weapons, which are agreed upon in the circle of allies.
"It is important that we are always together with partners and allies. Germany should not act alone. For me, this is the same red line," said the head of the German Ministry of Defense. Commenting on the refusal to transfer tanks to Ukraine, Lambrecht said that so far no one, including the United States, has provided Western-style tanks, and she considers the provision of Soviet tanks that do not require additional training from the Ukrainian military to be more effective.
-
Zumbul2
#127010 Re: Ukrajina
I meni je muka zbog iranskih dronova, ali mi nismo 40 god pod anglocionističkim sankcijama kao oni pa ih ne mozemo razumjeti. Oni su vidjeli priliku da se dograbe neke tehnologije, VLS, ili podmorničke ili satelita. Godinama unazad niko im nije šarafa smio prodati pa i rusi su ih levatili pod pritiskom zapada a i kinezi.Grean wrote: ↑18/10/2022 09:39Jesi bio u ratu? Jesi nosio pusku ili iranski RPG kad ti zuji srpski tenk 50 metara ispred dok u Engleskoj lordovi govore da ne sanjas snove a ovi iz Evrope ti salju Ikar konzerve?
Ako nisi neces nikad ni kontati.
I sve to nema veze sa Ukrajinom. Trenutno se po ovom pitanju razilazimo sa tim istima koji su nam pomagali ali njihov stav u Ukrajini ne moze pobrisati sto su nam pruzili ruku kad je bilo najbitnije, kad je glava bila u pitanju.
Nama su valjali a siguran sam i opet bi da zapne. Simpatišen ih zbog Hezbolaha jer su nalupali Izrael, a nisu čak bi vojska nego vojno krilo političke partije. Ko god je protiv Irana u srazu protiv Izraela za mene je nečovjek. Normalni i obrazovani ljudi neće posmatrati samo Iran kroz prizmu Ukrajine, dajte malo šrine, ponesu i mene emocije pa im jebem sve na kamaru u jednom momentu... Prijateljska su nam nacija. Gž se odbranilo njihovim naoružanjem... Nemijte da me ootužujete da sam iranofil jer ću vam reći da popušite kurac i zaradiću ban. Zadnji je bio kratak, sam jedan sat, Lp svim normalnim forumašima
- SanskiBiser
#127011 Re: Ukrajina
NATO plans to hand over to Ukraine in the coming days hundreds of active interference stations to combat drones, NATO Secretary General Jens Stoltenberg said.
U narednim danima, NATO planira isporuku stotina stanica za aktivno ometanje da bi se borili protiv dronova, rekao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.
-
Mrvice_ba
#127012 Re: Ukrajina
Flak iz ww2 skida sehide, samo dok se dovuku do kijeva, ko i na odesi.
-
CrveniKuk
#127013 Re: Ukrajina
Pripadnici 92.mehanizovane brigade. Na jednoj od fotografija se vidi i zapljenjeni tenk T90,koji se koristi sada od strane 92.mehanizovane brigade.
-
CrveniKuk
#127014 Re: Ukrajina
Malo Rusa. Razbacani,negdje na nekoj Ukrajinskoj livadi.
Spoiler
Show
-
CrveniKuk
#127015 Re: Ukrajina
Dva snimka i dva zarobljena Rusa.
-
CrveniKuk
#127016 Re: Ukrajina
Poderani,ali bukvalno BMP-2 od strane Stugne.
- Čitalac
#127017 Re: Ukrajina
Obama odaje priznanje Ukrajini, zalaže se za nastavak podrške, ali i dodaje da će Washington u nekom trenutku morati da povuče liniju i to iskreno saopšti Kijevu.
Ono što su Ukrajinci postigli je izuzetno. Ne radi se samo o hrabrosti vojnika već o mobilizaciji čitave nacije koja podnosi ogromne žrtve. Nije na nama da im kažemo kada je dosta i koliko daleko bi trebalo da idu ili kakve ustupke bi trebalo da naprave. Na nama, kao njihovim saveznicima, jeste da ih podržimo i finansijama i opremom i informacijama. Ipak, moramo biti otvoreni i iskreni i jasno im reći šta možemo, a šta ne možemo da učinimo i da za SAD i NATO postoje linije koje se odnose na rizik da rat preraste u naš otvoreni sukob sa Rusijom. Nije na meni da odredim kada tu liniju treba povući, ali o tome treba razmišljati kada odlučujemo koje oružje šaljemo...Najviše me brine to što je komunikacija između Washingtona i Moskve trenutno na najnižem nivou, nižem i od onog u najgorim momentima Hladnog rata. To nije krivica naše administracije, sada imamo posla sa ruskim režimom koji je i centralizovaniji i izolovaniji od onog sovjetskog.
-
Zumbul2
#127018 Re: Ukrajina
Neki kombat dronovi dolaze kaže Stoltenberg
- Bloo
- Globalna šefica
#127020 Re: Ukrajina
Zumbul2
Blixen
7 dana
off topic
Blixen
7 dana
off topic
- Distortion
#127022 Re: Ukrajina
SanskiBiser wrote: ↑18/10/2022 18:32NATO plans to hand over to Ukraine in the coming days hundreds of active interference stations to combat drones, NATO Secretary General Jens Stoltenberg said.
U narednim danima, NATO planira isporuku stotina stanica za aktivno ometanje da bi se borili protiv dronova, rekao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.
-
Honda Rajvosa
#127023 Re: Ukrajina
po komentarima u ovom postu na twiteru ljudi nagadjaju da ce doci do povlacenja rusa iz khersona. Cak pojedini pisu i o nekom sigurnom koridoru... uglavnom mozda nesto vise zna @lajkujMe
evo malo vise:
https://twitter.com/NOELreports
Procitajte twitove. bitka za kherson zapocinje.. uglavnom kazu da su prebacili administraciju i gluposti rusi na lijevu stranu rijeke. mozda smo blize onome da ce se sada 3 ostrica aktivirati od zaporozja, tako da se ocisti sve
- SanskiBiser
#127024 Re: Ukrajina
spominjali smo neki dan svi ovi poznati ruski propagandisti prije objave bilo kakvih vijesti i izvjestaja moraju za te izvjestaje dobiti odobrenje Roscomnadzora, prije su imali smjernice koje nisu postovali i uzimali su sebi previse slobode narocito da kritikuju VRF jedino je AnnaNews radila u skladu sa uputama, tako da sve sto Rybar, Wargonzo, Girkin i slicni sad objave je "filtrirano" i da kazemo "sterilno". Tako da mozda mozemo izmedju redova nesto nagadjati ali generalno imamo "blackout" sa obe strane i sa kasnjenjem od par dana i duze cemo dobijati vijesti sa terena.Honda Rajvosa wrote: ↑18/10/2022 19:37po komentarima u ovom postu na twiteru ljudi nagadjaju da ce doci do povlacenja rusa iz khersona. Cak pojedini pisu i o nekom sigurnom koridoru... uglavnom mozda nesto vise zna @lajkujMe
evo malo vise:
https://twitter.com/NOELreports
Procitajte twitove. bitka za kherson zapocinje
-
Honda Rajvosa
#127025 Re: Ukrajina
I Noel I truxa pisu u postovima o "dobroj volji" rusa... tako da se moze desiti da ovih dana dobijemo neke lijepe vijesti. Nesto nam se Lajkuj ME usutio. Slabo informacija generalno ima.
I da dodje do povlacenja rusi nista nisu uradili. samo su ukrajince ostavili odmorne za novu akciju. predpostavljam kahovka, zaporozje. taj dio dole je totalno neodrziv posebno u trenutnoj konstalaciji snaga i dotura zaliha sa krima...
I da dodje do povlacenja rusi nista nisu uradili. samo su ukrajince ostavili odmorne za novu akciju. predpostavljam kahovka, zaporozje. taj dio dole je totalno neodrziv posebno u trenutnoj konstalaciji snaga i dotura zaliha sa krima...