Ukrajina
-
Crvene_brigade
#127026 Re: Ukrajina
Evo i ovaj neugledni domaći izdajnik najavljuje "povlačenje"...
- karanana
#127027 Re: Ukrajina
ako je tacno ovo, sta mislite da je dovelo do ovog relativno iznenadjujuceg poteza (ako je tacno da ce se desiti ponavljam)?
nekako ne mislim da je vojna situacija tako uzasna za ruse. izgubili su nesto na sjeveru desne obale dnjipra ali opet nije bas da su ukri prodrli toliko strateski duboko. ili jesu a ne znamo? cak i logisticki izgleda da su rusi rekonstruisali neke unistene prelaze sto pontonski - antonovski, sto gradjevinski u kahovci.
nekako ne mislim da je vojna situacija tako uzasna za ruse. izgubili su nesto na sjeveru desne obale dnjipra ali opet nije bas da su ukri prodrli toliko strateski duboko. ili jesu a ne znamo? cak i logisticki izgleda da su rusi rekonstruisali neke unistene prelaze sto pontonski - antonovski, sto gradjevinski u kahovci.
-
CrveniKuk
#127028 Re: Ukrajina
O kakvoj dobroj volji govorimo,zar nije ovo sada Rusija!!
-
sumirprimus
#127029 Re: Ukrajina
Oni u ovom prijete potapanjem brane u kahovci..
-
zigzag
#127030 Re: Ukrajina
Nema logike da prepuste vodni kanal za Krim
-
Moenx
#127031 Re: Ukrajina
Valjda je nekakva brana u pitanju
Mislim ja se ne razumijem
A ima na ukraine live war map ts vijest
Nadam se nekako dobru
Mislim ja se ne razumijem
A ima na ukraine live war map ts vijest
Nadam se nekako dobru
-
sumirprimus
#127032 Re: Ukrajina
Smanjilii dzep i onda dalekometno ih tope. Tu imas ljudi koji su od proljeca na liniji u ru redovima. Zamisli stanja, a rokaju svakodnevmo a sve ti pristize na kapaljku.karanana wrote: ↑18/10/2022 20:05 ako je tacno ovo, sta mislite da je dovelo do ovog relativno iznenadjujuceg poteza (ako je tacno da ce se desiti ponavljam)?
-
sumirprimus
#127033 Re: Ukrajina
Ako bubnu branu po onim slikama potopice vise lijevu stranu na koji se povlace nego desnu? 
- agent_zero
#127034 Re: Ukrajina
S ovom rečenicom je sve rekao da i ja njemu kažem da odhebe u troskoku.Čitalac wrote: ↑18/10/2022 18:57 Obama odaje priznanje Ukrajini, zalaže se za nastavak podrške, ali i dodaje da će Washington u nekom trenutku morati da povuče liniju i to iskreno saopšti Kijevu.
Ono što su Ukrajinci postigli je izuzetno. Ne radi se samo o hrabrosti vojnika već o mobilizaciji čitave nacije koja podnosi ogromne žrtve. Nije na nama da im kažemo kada je dosta i koliko daleko bi trebalo da idu ili kakve ustupke bi trebalo da naprave. Na nama, kao njihovim saveznicima, jeste da ih podržimo i finansijama i opremom i informacijama. Ipak, moramo biti otvoreni i iskreni i jasno im reći šta možemo, a šta ne možemo da učinimo i da za SAD i NATO postoje linije koje se odnose na rizik da rat preraste u naš otvoreni sukob sa Rusijom. Nije na meni da odredim kada tu liniju treba povući, ali o tome treba razmišljati kada odlučujemo koje oružje šaljemo...Najviše me brine to što je komunikacija između Washingtona i Moskve trenutno na najnižem nivou, nižem i od onog u najgorim momentima Hladnog rata. To nije krivica naše administracije, sada imamo posla sa ruskim režimom koji je i centralizovaniji i izolovaniji od onog sovjetskog.SpoilerShow
-
sumirprimus
#127035 Re: Ukrajina
We are not at war with Russian regime, but with Russian people – Head of Ukrainian Intelligence
TUESDAY 18 OCTOBER
The Chief Intelligence Directorate of the Ministry of Defence of Ukraine has said that the vast majority of Russians support the war in Ukraine.
Quote: "Unfortunately, 82% [of Russians – ed.] support hostilities in Ukraine. Unfortunately, we have to face the truth: we are not at war with the Russian regime, as many believe, but, unfortunately, with the Russian people. 82% is an overwhelming majority."
TUESDAY 18 OCTOBER
The Chief Intelligence Directorate of the Ministry of Defence of Ukraine has said that the vast majority of Russians support the war in Ukraine.
Quote: "Unfortunately, 82% [of Russians – ed.] support hostilities in Ukraine. Unfortunately, we have to face the truth: we are not at war with the Russian regime, as many believe, but, unfortunately, with the Russian people. 82% is an overwhelming majority."
- Čitalac
#127036 Re: Ukrajina
Prvo oglašavanje Surovikina, kaže da ukrajinska strana "planira da uništi branu".
Kiev is preparing to use prohibited methods of combat operations in the Kherson area, said in an interview with the TV channel "Russia 24" the commander of the Joint Group of Forces in the area of the special operation, Army General Sergei Surovikin.
According to him, there is evidence of the possibility of the Kiev regime using prohibited methods of war in the city area and about Kiev's preparation of a massive missile strike on the dam of the Kakhovka hydroelectric power station. Besides, they are also considering the possibility of a massive missile and artillery strike on Kherson without indiscriminate targets.
-
sumirprimus
#127037 Re: Ukrajina
To je to, rusi planiraju branu roknutČitalac wrote: ↑18/10/2022 20:14 Prvo oglašavanje Surovikina, kaže da ukrajinska strana "planira da uništi branu".
Kiev is preparing to use prohibited methods of combat operations in the Kherson area, said in an interview with the TV channel "Russia 24" the commander of the Joint Group of Forces in the area of the special operation, Army General Sergei Surovikin.
According to him, there is evidence of the possibility of the Kiev regime using prohibited methods of war in the city area and about Kiev's preparation of a massive missile strike on the dam of the Kakhovka hydroelectric power station. Besides, they are also considering the possibility of a massive missile and artillery strike on Kherson without indiscriminate targets.
Tako je i meni zvucalo odmah
-
sumirprimus
#127038 Re: Ukrajina
Ili ce im to biti samo izgovor za ono sto slijedi
- Čitalac
#127039 Re: Ukrajina
Ovo zvuči kao najava povlačenja..."sačuvati živote civila i vojnika...teške odluke..."
Speaking about the regional center itself, the city of Kherson, Surovikin stressed that the plans and actions of the Russian army will depend on the evolving military-tactical situation.
"I repeat, it is already very difficult today. In any case, as I have already said, we will proceed from the need to preserve the lives of civilians and our servicemen as much as possible. We will act consciously, in a timely manner, not excluding the adoption of difficult decisions," the general said.
-
sumirprimus
#127040 Re: Ukrajina
Evo ga holesterol armagedon
Ko vepar jebte jedva prica
Last edited by sumirprimus on 18/10/2022 20:22, edited 1 time in total.
-
Honda Rajvosa
#127041 Re: Ukrajina
da ukrajinci nisu prisli blizu khavci? nigdje nemamo informacije, ovakve odluke se ne bi donosile "onako".
-
sumirprimus
#127042 Re: Ukrajina
Juce su se snimali sa lubenicama znaci negdje im ide , a ovi orci prave alibi il za povlacenje ili za nesto gore, vrijeme ce pokazatiHonda Rajvosa wrote: ↑18/10/2022 20:21da ukrajinci nisu prisli blizu khavci? nigdje nemamo informacije, ovakve odluke se ne bi donosile "onako".
-
CrveniKuk
#127043 Re: Ukrajina
Sve vise i vise potvrda…đeće te braćo Rusi iz svoje zemlje,đe!?
-
emirolini
#127044 Re: Ukrajina
Mozda Rusisticko fasisticki cetnici potpomognuti sa Iranskim teroristima hoce da roknu branu kako bi bar sacuvali Krim za neko vrijeme, dok im teroristi ne dostave jos teroristickog oruzja?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#127045 Re: Ukrajina
Ljudi moji pa svakom imalo u glavi je jasno, Khersonski mostobran je neodrziv bez zauzimanja Krivog riga i Mikolajeva.To je koda su saveznici na dan-D drzali plazu Normandije i Caen a njemci ih udaraju iz Carentan, Saint-Lô, and Bayeux.Pa pobacali bi ih u more vec prvu sedmicu.
Rusi ako nemaju snagu uzet ova dva pravca, povuci se na drugu stranu Djepra i moli boga da Ukri nemaju desantne jedinice i ne udare iz Zaporozja.
Rusi ako nemaju snagu uzet ova dva pravca, povuci se na drugu stranu Djepra i moli boga da Ukri nemaju desantne jedinice i ne udare iz Zaporozja.
-
sumirprimus
#127047 Re: Ukrajina
Dosas sam uvijek govorio mi i logika.pici wrote: ↑18/10/2022 20:31 Ljudi moji pa svakom imalo u glavi je jasno, Khersonski mostobran je neodrziv bez zauzimanja Krivog riga i Mikolajeva.To je koda su saveznici na dan-D drzali plazu Normandije i Caen a njemci ih udaraju iz Carentan, Saint-Lô, and Bayeux.Pa pobacali bi ih u more vec prvu sedmicu.
Al sad su me ruje razuvjerile, s rujama sve je moguce
-
Excel2
#127048 Re: Ukrajina
Odjebi Obama. Kakve crvene linije kad se bori protiv fasizma u novom obliku!Čitalac wrote: ↑18/10/2022 18:57 Obama odaje priznanje Ukrajini, zalaže se za nastavak podrške, ali i dodaje da će Washington u nekom trenutku morati da povuče liniju i to iskreno saopšti Kijevu.
Ono što su Ukrajinci postigli je izuzetno. Ne radi se samo o hrabrosti vojnika već o mobilizaciji čitave nacije koja podnosi ogromne žrtve. Nije na nama da im kažemo kada je dosta i koliko daleko bi trebalo da idu ili kakve ustupke bi trebalo da naprave. Na nama, kao njihovim saveznicima, jeste da ih podržimo i finansijama i opremom i informacijama. Ipak, moramo biti otvoreni i iskreni i jasno im reći šta možemo, a šta ne možemo da učinimo i da za SAD i NATO postoje linije koje se odnose na rizik da rat preraste u naš otvoreni sukob sa Rusijom. Nije na meni da odredim kada tu liniju treba povući, ali o tome treba razmišljati kada odlučujemo koje oružje šaljemo...Najviše me brine to što je komunikacija između Washingtona i Moskve trenutno na najnižem nivou, nižem i od onog u najgorim momentima Hladnog rata. To nije krivica naše administracije, sada imamo posla sa ruskim režimom koji je i centralizovaniji i izolovaniji od onog sovjetskog.
- pici
#127049 Re: Ukrajina
Meni zaista nije jasna ta ruska logika, zapravo kad se vratimo u proslost i jeste, salji zeljezo i meso pa ako prodje, prodje ako ne, mobilisi i salji jopet.Nevjerovatna zaludjenost, glupost i krvozednost.Nisu oni ni u feudalnom dobu, negdje oko plemenskih zajednica.sumirprimus wrote: ↑18/10/2022 20:34Dosas sam uvijek govorio mi i logika.pici wrote: ↑18/10/2022 20:31 Ljudi moji pa svakom imalo u glavi je jasno, Khersonski mostobran je neodrziv bez zauzimanja Krivog riga i Mikolajeva.To je koda su saveznici na dan-D drzali plazu Normandije i Caen a njemci ih udaraju iz Carentan, Saint-Lô, and Bayeux.Pa pobacali bi ih u more vec prvu sedmicu.
Al sad su me ruje razuvjerile, s rujama sve je moguce![]()
- pici
#127050 Re: Ukrajina
Obama nije svjestan istorijskog momenta, nisu ovo talibani i kozojebi pa da se igras sunjima, ovdje je u pitanju rat zapadne i istocne civilizacije.