baš sam neki dan kupovao tapete u obiju i pjehe preko lužana...ma one vile nisu normalne bolje od pejtona
zalosna ti majka sramota me proći morat ću sunčane naočalex4 da samo asfalt vidim
lijepi kotorac i vojkovići
Moderator: anex
baš sam neki dan kupovao tapete u obiju i pjehe preko lužana...ma one vile nisu normalne bolje od pejtona
Koja tačno lokacija?
Nebitno kada je spremio novac, sada trenutno nije vrijeme za kupovinu stana osim ako ne izleti dobra ponuda. U mom okruzenju u proteklih par mjeseci se prodala dva stana, a nisu ni bili na oglasima. Jedan bi ja kupio da sam imao poslozene neke stvari. Jedan na visnjiku sa garazom 2500KM po kvadratu, drugi c. Vila 1900KM. Nekretnine i auta koja dodju na olx vec imaju vecinom nekog preprodavaca i cijene su mnogo vece.
Ja sam kupio u momentu stan pocetkom godine da sa trenutnih ulozenih 50 milja, sada mogu uzeti hladno 50 milja profita. Tako se zalomilo. Ali, tih stanova tu u naselju nema vise.EasyMan wrote: ↑14/10/2022 12:41 Na forumu sve strucnjaci i svi sve znaju…
Koliko ste stanova kupili svojim parama, koliko ste prodali, koliko ste zaradili tako pametni???
Opet pitam, koja budala moze nekoga nagovarati da sada u ovom trenu pozuri da kupi stan? Cijene maksimalno skocile, znaci tesko da ikako moze cijena gore.
Nekretnine se kupuju kada izleti nesto dobro, a ne kada ti dobijes pare u ruke.
Nisam ni ja podstanar niti imam kredit. Imam svoj stan i finu cifru ustedjevine za svoje godine. Drugi stan planiram kupiti veci, a ovaj bi rentao, zato mi se i ne zuri. Kome se zuri jbg nek kupuje sta moze.Haris.ba wrote: ↑14/10/2022 12:58Ja sam kupio u momentu stan pocetkom godine da sa trenutnih ulozenih 50 milja, sada mogu uzeti hladno 50 milja profita. Tako se zalomilo. Ali, tih stanova tu u naselju nema vise.EasyMan wrote: ↑14/10/2022 12:41 Na forumu sve strucnjaci i svi sve znaju…
Koliko ste stanova kupili svojim parama, koliko ste prodali, koliko ste zaradili tako pametni???
Opet pitam, koja budala moze nekoga nagovarati da sada u ovom trenu pozuri da kupi stan? Cijene maksimalno skocile, znaci tesko da ikako moze cijena gore.
Ali, ti moras imati te pare na racunu da brzo reagujes, i potrosio sam jedno 15% vise od planiranog.
Nisam u podstanarima, nemam marke kredita.
Sit gladnom ne vjeruje.
Ko je u podstanarima treba da kupi nesta, pa barem to bilo teski kompromis. Bolje iz svoga nesta kalkulisati. Stanarina ide gore. To je neminovno.
bolje i sad kupiti ako imas pare nego iduce. Bice bar 5 % veca cijenaEasyMan wrote: ↑14/10/2022 12:41 Na forumu sve strucnjaci i svi sve znaju…
Vazda si ofanzivan, a nije nikome cilj da tebe diskredituje, nego da pomognemo jedni drugima u razmišljanju.EasyMan wrote: ↑14/10/2022 12:41 Na forumu sve strucnjaci i svi sve znaju…
Bilo kakav stan kupuje neko ko ima vise nekretnina i kupuje ga samo za izdavanje. Neko ko rjesava stambeno pitanje i zivjece u tom stanu, ne treba da se zalijece. Mora se obratiti paznja i na komsiluk i na jos stotinu stvari…Didier wrote: ↑14/10/2022 13:19Vazda si ofanzivan, a nije nikome cilj da tebe diskredituje, nego da pomognemo jedni drugima u razmišljanju.EasyMan wrote: ↑14/10/2022 12:41 Na forumu sve strucnjaci i svi sve znaju…
Sjedi i računaj kako je bilo kupiti stan prije deset godina, a kako je sad.
Meni moji podstanari dali 50.000 KM u tri godine, a imaju jaranske kirije od po 400 i 450 KM za stanove koji vrijede 600 i više mjesečno.
Kad bih imao vremena i/ili nekoga da se time bavi, izdavanjem na dan bih uzeo i više.
Kad sam kupio te stanove, u rasponu od prije pet godina do prije tri godine, cijene su bile upola niže. Mogu na njima imati profit od oko 300.000 KM za sva tri.
Ti kupi danas bilo kakav stan i izdaj ga, pa izračunaj koliko možeš zaraditi. Cijene neće pasti. Daj Bože da nisam u pravu, pa da kupim još koji.
Sto bi rekao jedan stari prdonja s foruma punica=slatka majka
Ne mislim da cu naci, siguran sam da cu naci. Svako malo bude toga, samo se treba druziti, a ne visiti po olx-u i forumuBlack swan wrote: ↑14/10/2022 13:31On misli da ce naci neki stan koji jos nije na oglasima
Nekad u buducnosti
Ima logike
Ne treba ukinuti jednu subvenciju jer ne radi sve.Beli belcan wrote: ↑14/10/2022 14:38 Kakvo je vaše mišljenje po pitanju subvencioniranja stanova za mlade ? Nažalost primjetio sam da davanjem subvencija, ona praktično završi u rukama onih koji grade stanove, jer evo već drugu godinu subvencijom značajno povećavaju potražnju i prodavci u startu dižu prodajne cijene. Ne znam zaista koliko je kanton procjenio da je to konkretna pomoć mladima.
Važno je napomenuti da su subvencije mjera isključivo za kreditno sposobne ljude, za ljude koji su ionako imali u planu kupiti nekretninu, a ova mjera im je samo ubrzala odluku. Pohvalno je da je država prepoznala to da se treba uplesti, međutim, za mlade koji nisu kreditno sposobni ova mjera možda i nije najbolja i mogli bismo reći da im rast cijena otežava potencijalnu kupnju jednog dana te da ova mjera za mlade neće spriječiti daljnje iseljavanje jer u većini slučajeva ne iseljavaju oni koji si sve ovo mogu priuštiti i bez pomoći države. Smatram da bi država umjesto spomenutih subvencija, mogla poći za primjerom Singapura, kao jedne od najrazvijenijih ekonomija svijeta. Singapur se u prošlom stoljeću obračunao s niskom razinom posjedovanja nekretnina tako da su krenuli graditi stanove koje su prodavali po nižim cijenama posebno za mlade, i to one s manjom kreditnom sposobnošću te su na taj način riješili problem nezbrinutosti.