Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
channel10

#22251 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by channel10 »

Ozimician wrote: 10/10/2022 00:13
Leverage wrote: 10/10/2022 00:12
"Hajmo biti objektivni"

Ne bude objektivan :lol:
Gdje sam pogriješio, to je izjavio Elmedin Dino Konaković, da računa i na te 2 stranke.
Fuad ce sigurno sa njima, ali NES tesko.

Ko sve uopste ulazi u parlament? Ima li tu kakav izborni prag?
Bloo
Globalna šefica

#22252 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

Leverage wrote: 10/10/2022 00:13
Bloo wrote: 10/10/2022 00:11

Bilo kakav dogovor sa HDZ-om je početak kraja Trojke. :) Voljela bih da sam u krivu, ali ponekad treba pogledati izvan vlastite agende (i eventualne zasljepljenosti kultom i ideologijom, ta niste SDA) i pokušati objektivno sagledati situaciju.
Evo jedan post u skladu s uređivačkom politikom portala klix.ba :D
Svaki put kad vidim da me ti quotaš, poželim se izrezati. :D
Radije biih da me neki SDAovac (bunŽe vrati seeeeeee sve ti je oprosteno) quota nego ti. :D
Leverage

#22253 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

Bloo wrote: 10/10/2022 00:16
Leverage wrote: 10/10/2022 00:13
Evo jedan post u skladu s uređivačkom politikom portala klix.ba :D
Svaki put kad vidim da me ti quotaš, poželim se izrezati. :D
Radije biih da me neki SDAovac (bunŽe vrati seeeeeee sve ti je oprosteno) quota nego ti. :D
Solidan pokušaj uleta, ali nisi moj tip.
tramvajtrojka

#22254 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

A_A_AKCIJA wrote: 10/10/2022 00:15
Ozimician wrote: 10/10/2022 00:12

Čekam argumente da nije tako. I Fadil se hvali istim rezultatima, ko malo prati svjetsku ekonomiju - zna zbog čega je tako. Samo vi očito nemate oči. Al hajd.
Oooj, majko

Nemam živaca da te toliko prosvjetljujem, iz tolike rupe da te vadim.

Imaš temu o vladi KS.

Pored njih SDA izgleda kao roj muha na govnetu.
tako su dobre vlade ostalih kantona da kopiraju sve sto uradi sarajevska i isaret je budali dovoljan po tom pitanju :lol: :lol: il izgleda nije :zoka: :zoka:
mirza_15

#22255 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

tramvajtrojka wrote: 10/10/2022 00:19
A_A_AKCIJA wrote: 10/10/2022 00:15

Oooj, majko

Nemam živaca da te toliko prosvjetljujem, iz tolike rupe da te vadim.

Imaš temu o vladi KS.

Pored njih SDA izgleda kao roj muha na govnetu.
tako su dobre vlade ostalih kantona da kopiraju sve sto uradi sarajevska i isaret je budali dovoljan po tom pitanju :lol: :lol: il izgleda nije :zoka: :zoka:
Na temi o vladi KS čitav spisak mjera i šta je sve urađeno za posljednji godinu i 8 mjeseci i lik dođe ovdje i kaže kako su neki kopirali jednu ili dvije mjere vlade KS pa su i oni nešto radili :lol:
mirza_15

#22256 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

mirza_15 wrote: 09/10/2022 23:25 Ja ne znam koliko moraš biti glup da ne shvatiš da se HDZ ne može zaobići. Zašto onda uopšte izlaziti na izbore ako nećeš u vlast? A ako nećeš s HDZ-om nećeš u vlast. Treba ukinuti izbore skroz i neka vladaju SDA-HDZ-SNSD. Drugi ne smiju s HDZ-om, a HDZ se ne može izbjeći. Čemu onda izbori?
Bilo kakav dogovor sa HDZ-om je početak kraja Trojke. :) Voljela bih da sam u krivu, ali ponekad treba pogledati izvan vlastite agende (i eventualne zasljepljenosti kultom i ideologijom, ta niste SDA) i pokušati objektivno sagledati situaciju.
Šta predlažeš? Da se ubuduće nikako ne izlazi na izbore za FBiH nivo?
A_A_AKCIJA

#22257 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Lakat Jebić wrote: 10/10/2022 00:14
A_A_AKCIJA wrote: 10/10/2022 00:06 @Prpa.ba

Tebi je neko osim profila hakovao mozak?

Šta će Dino isporučiti bez Doma naroda u kojem ne može imati dvotrećinsku većinu bez SDA?

Šta i kako?
pa ovako kako si upravo ti napisao u postu na prethodnoj stanici.
A_A_AKCIJA wrote: 09/10/2022 23:35

Znaju itekako.

Ali znaju da je zero sum game.

Zato im odgovara blokada HDZ-a. Osladilo im se da Fadil radi šta hoće, a da im vlast ne dolazi u pitanje.

Vide kako im je lako prošlo do sada. Bili izbori 2018. A ko da i nisu.

Zato bi sada potpisali da ostane ovako. Jebo državu, izbore, demokratiju. Daj da eskaliramo toliko da je normalno da se ne implementiraju izbori. Kofol ćemo zakuhati sa HDZ-OM, onemogućiti da se formira vlast, što znači da mi ostajemo s njima na vlasti dok se boje ne rastope. :D

Fadil forever.

E nećete, Kadirovci.
odnosno, što bi ti rekao: da skratimo. Ako SDA ili DF krenu u neku eskalaciju situacije kao pokušaj odgovora na ovaj aparthejdni zakon, tu je NIP da to sabotira uz priču da spriječava ostanak Fadila na vlasti i kadirizaciju bosnjaka.
to je doslovno ono što ja i prpa govorimo.
A to je dakle, plan?

Eskaliramo da ostanemo na vlasti? Glumimo svađu sa HDZ-om, a ovamo trak pare za bolnicu Mostar, trak nadzorni za Sebiju.

Kao što rekoh, osladilo im se.

Kako misle eskalirati? Može li malo pojašnjenje?
Miletovim metodama?
Rušenjem institucija države?
Bisera bi konačno mogla na zapad malo?
Turska će u PIC-u blokirati odluke?

Vidiš, NiP da uđe u vlast, ne može mijenjati Ustav i Ustave. Fali ruku. Možemo raditi samo dosadne stvari.

Što u startu ruši sve teze o izdaji. Znate to dobro. To je najveća rupa ove hajke.
Ozimician

#22258 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

channel10 wrote: 10/10/2022 00:16
Ozimician wrote: 10/10/2022 00:13

Gdje sam pogriješio, to je izjavio Elmedin Dino Konaković, da računa i na te 2 stranke.
Fuad ce sigurno sa njima, ali NES tesko.

Ko sve uopste ulazi u parlament? Ima li tu kakav izborni prag?
Konaković je izjavio da računaju na koaliciju 5 stranaka za vlast - NIP, NS, SDP, NES, BHI-KF.

Po meni - teško stabilna koalicija, NES (A-SDA) i KF - u Zenici na ratnoj nozi - 2 protivničke mafijaške struje pored kojih SDA izgleda kao kamilica.

Eh sad što svi gledaju vlast samo iz sarajevske perspektive - pa im je svejedno što NS ulazi u TK u vlast sa PDA - ne vrijedi dalje objašnjavati.
Pandakonda

#22259 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Pandakonda »

Razumijem Dininu zelju za promjenom i njegovom licnom zeljom da bude premijer fbih ali se te neke odluke moraju donijeti hladne glave. Ako ta avantura trojke propadne onda se bojim SDA vraca na velika vrata iduce izbore i uzimaju lopatom, a onda nam nema hajra iducih 10 godina kao kad je SDP famozno drohnuo. Previse je tu faktora u igri od predsjednistva pa sve do federalnog nivoa i da sam na mjestu trojke ja bi se jos drzao po strani bez otvaranja svojih "karti". Neka prvo teret bude na SDA i DF da pokusaju napraviti vlast i kao zadnja mjera neka trojka uleti. SDA ima nevjerovatnu masineriju i bit ce spinova sa svih strana.

To nisu toliko jednostavni nivoi kao kantonalni da se lagano moze uzeti vlast i stabilno drzati tokom citavog mandata. SDA ima ogromne kapacitete sirom federacije i tu ce biti ogromne blokade. Pogotovo kad se zna da kantoni imaju veliku autonomiju a SDA u najboljem slucaju nece biti u vlasti samo u USK i KS. Sjetite se samo SDP-a koliko je mandata uzeo u ono vrijeme pa je na kraju sve propalo. I ovo je samo za federalni nivo, da ne govorim za drzavni gdje je jos gora situacija.

Bilo kako bilo teski dani su pred trojkom i ostalim strankama koje su se okupile uz Becirevica. Trebat ce mnogo mozganja i iskustva da uspjesno izvedu skidanje SDA na vlasti a da se ona ne vrati jos jaca
Ozimician

#22260 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

A_A_AKCIJA wrote: 10/10/2022 00:26 A to je dakle, plan?

Eskaliramo da ostanemo na vlasti? Glumimo svađu sa HDZ-om, a ovamo trak pare za bolnicu Mostar, trak nadzorni za Sebiju.

Miletovim metodama?

Vidiš, NiP da uđe u vlast, ne može mijenjati Ustav i Ustave. Fali ruku. Možemo raditi samo dosadne stvari.

Što u startu ruši sve teze o izdaji. Znate to dobro. To je najveća rupa ove hajke.
OK, ruši sve teze o izdaji, ali ruši i sve mitove da NiP onda može napraviti nešto.
SDA i DF će jako dobro znati eskalirati situaciju, posebno ako Denis Bećirović da AMIN za Vijeće ministara bez SDA i DF-a. Živi bili pa vidjeli, a potcjenjujete i činjenicu da je, među proBiH stankama, SDA 1. po broju glasova, DF 3., dakle - nije malo broj glasača.
tramvajtrojka

#22261 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

mirza_15 wrote: 10/10/2022 00:24
tramvajtrojka wrote: 10/10/2022 00:19

Na temi o vladi KS čitav spisak mjera i šta je sve urađeno za posljednji godinu i 8 mjeseci i lik dođe ovdje i kaže kako su neki kopirali jednu ili dvije mjere vlade KS pa su i oni nešto radili :lol:
smijurija ziva , tek ovo pokaze u kakvom zivom blatu zivimo na stranici najčitanijeg portala u drzavi ovakav tekst stoji :mrgreen: , kao uvrijeđene mlade :-) :-) , a nisu ljudi bili uvrijeđeni kad nam se udaralo na inteligenciju zadnjih osam godina sa ovima , jah tu su bili velelijepi mostovi u pocitelju koji se grade kao da su Sagrada familia :lol: :lol: , a o premijeru koji je vise u sudnici nego na poslu :oops: tu i ne treba spominjati

gospoda bi da se to stanje blagostanja odrzi izgleda jer patriote nas bas top vode zadnjih osam godina, nema sta napredovali smo u pm zadnjih osam godina :run:
Bloo
Globalna šefica

#22262 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

mirza_15 wrote: 10/10/2022 00:25

Zašto godinama davati izjave o HDZ-u, napadati SDA kada ude u kolo sa HDZ i SNSD..i onda sam uraditi tako nešto jer misli da će NiP kao moći uslovljavati HDZ i SNSD?

Da se ne bi prepirali, mozes li mi objasniti kako ti kao NiPov glasac zamisljas onda tu buducnost? Kako mislis da opstane Trojka? Kako mislis zadrzati glasace (i NIP-a i NS-a i SDP-a) koji su protiv bilo kakvog dogovora sa HDZom? Objasniti im makijavelisticke benefite?
Lakat Jebić

#22263 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Lakat Jebić »

A_A_AKCIJA wrote: 10/10/2022 00:26
Lakat Jebić wrote: 10/10/2022 00:14

pa ovako kako si upravo ti napisao u postu na prethodnoj stanici.

odnosno, što bi ti rekao: da skratimo. Ako SDA ili DF krenu u neku eskalaciju situacije kao pokušaj odgovora na ovaj aparthejdni zakon, tu je NIP da to sabotira uz priču da spriječava ostanak Fadila na vlasti i kadirizaciju bosnjaka.
to je doslovno ono što ja i prpa govorimo.
A to je dakle, plan?

Miletovim metodama?

ja ne znam šta je plan. ne sjedim tamo gdje se prave planovi. ako se prave.
probaj nekad izaći iz tog binarnog sistema, ako ti neko kaže nešto što ti se ne svidja, ne znači da ti je arhineprijatelj ili SDA-ovac. il da mu je hakovan profil. il mozak. mene ne znaš, ja sam možda i SDA bot, al prpa nije. možda on vidi neki ugao koji ti u toj zaslijepljenosti zero-sum-gameom i binarnim pogledom na politiku ne vidiš.

uglavnom, bila je solidna diskusija ima se šta za pročitat.
zasad se nema šta novo reći, vidjet ćemo šta će bit kad CIK rastabiri popunjavanje DN.
Ozimician

#22264 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

Bloo wrote: 10/10/2022 00:32

Zašto godinama davati izjave o HDZ-u, napadati SDA kada ude u kolo sa HDZ i SNSD..i onda sam uraditi tako nešto jer misli da će NiP kao moći uslovljavati HDZ i SNSD?

Da se ne bi prepirali, mozes li mi objasniti kako ti kao NiPov glasac zamisljas onda tu buducnost? Kako mislis da opstane Trojka? Kako mislis zadrzati glasace (i NIP-a i NS-a i SDP-a) koji su protiv bilo kakvog dogovora sa HDZom? Objasniti im makijavelisticke benefite?
+ računaju na NES i BHF-KF xD

najgore ovdje te prozivaju odmah SDA botom ako stvari postaviš u realnu perspektivu iako otvoreno kažeš da sve po spisku i Fadilu i Bakiru i Asimu i ostalim xD

Eh ta vaša kratkovidnost će vas skupo koštati, a sa tim izletima o formiranju vlasti, možete čak ostati i bez KS.
tramvajtrojka

#22265 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Pandakonda wrote: 10/10/2022 00:29 Razumijem Dininu zelju za promjenom i njegovom licnom zeljom da bude premijer fbih ali se te neke odluke moraju donijeti hladne glave. Ako ta avantura trojke propadne onda se bojim SDA vraca na velika vrata iduce izbore i uzimaju lopatom, a onda nam nema hajra iducih 10 godina kao kad je SDP famozno drohnuo. Previse je tu faktora u igri od predsjednistva pa sve do federalnog nivoa i da sam na mjestu trojke ja bi se jos drzao po strani bez otvaranja svojih "karti". Neka prvo teret bude na SDA i DF da pokusaju napraviti vlast i kao zadnja mjera neka trojka uleti. SDA ima nevjerovatnu masineriju i bit ce spinova sa svih strana.

To nisu toliko jednostavni nivoi kao kantonalni da se lagano moze uzeti vlast i stabilno drzati tokom citavog mandata. SDA ima ogromne kapacitete sirom federacije i tu ce biti ogromne blokade. Pogotovo kad se zna da kantoni imaju veliku autonomiju a SDA u najboljem slucaju nece biti u vlasti samo u USK i KS. Sjetite se samo SDP-a koliko je mandata uzeo u ono vrijeme pa je na kraju sve propalo. I ovo je samo za federalni nivo, da ne govorim za drzavni gdje je jos gora situacija.

Bilo kako bilo teski dani su pred trojkom i ostalim strankama koje su se okupile uz Becirevica. Trebat ce mnogo mozganja i iskustva da uspjesno izvedu skidanje SDA na vlasti a da se ona ne vrati jos jaca
al ti shvacas da ima i druga strana medalje jos četiri godine ove vlasti znaci 12 godina fadilovog mandata , nece biti prilike 2026 ni za trojku ni za koga jer nece biti izbora , sto bi ljudi isli na izbore kad vladaju u tehničkom mandatu 12 godina , mostarski scenario all over again :run:

bukvalno ako ovi ostanu do 2026 je halali huso materi , jer tad ce trojka imati jos manju podršku nego što ima sad , to je i svakom iole razumnom jasno
giannibelif

#22266 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by giannibelif »

"DF će ovo, DF će ono" na nivoima parlamenata i skupština. Neće DF ništa. Neće jer ne znaju ništa osim olizati papir u kojem su bili ćevapi za SDA.
tramvajtrojka

#22267 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

giannibelif wrote: 10/10/2022 00:36 "DF će ovo, DF će ono" na nivoima parlamenata i skupština. Neće DF ništa. Neće jer ne znaju ništa osim olizati papir u kojem su bili ćevapi za SDA.
ako zaskripi uvijek ulijece jeftin otirac kao sto su poklonili elektroprivredu SDA, il kao sto im je predsjednik bio aktivan parlamentarac sa nula zastupnickih pitanja ha ja mora i to neko biti :oops: :oops: :mrgreen:
A_A_AKCIJA

#22268 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Ozimician wrote: 10/10/2022 00:31
A_A_AKCIJA wrote: 10/10/2022 00:26 A to je dakle, plan?

Miletovim metodama?

OK, ruši sve teze o izdaji, ali ruši i sve mitove da NiP onda može napraviti nešto.
SDA i DF će jako dobro znati eskalirati situaciju, posebno ako Denis Bećirović da AMIN za Vijeće ministara bez SDA i DF-a. Živi bili pa vidjeli, a potcjenjujete i činjenicu da je, među proBiH stankama, SDA 1. po broju glasova, DF 3., dakle - nije malo broj glasača.
Napredujemo.

Znači, priznaješ da Dino, sve i da hoće, ne može izdati, jer nema čime. Dakle, izdaja je priča za glupane.

Ok.

Isto tako priznaješ da Trojka ne može ništa uraditi, jer će ih blokirati SDA i DF. E to sam čekao da čujem

Samo je budžet bitan i to žulja SDA. Zato će blokirati sve što mogu, da bi vlast Trojke propala, makar to bilo i dobro za državu.

Nisam iznenađen, jer to upravo i rade u Kantonu Sarajevo.
Spit_fire

#22269 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

Rezon trojke je da ne kazem NiPa postao isti kao u SDA, sve okreni u svoju korist :D

1.Ko god sta kaze lose o nama je bot suprotne strane
2.Ono sto oni rade je lose, a kad mi radimo onda je ok :D

Nebitno sad Dino i HDZ, al kako je narativ deceniju "SDA IDE SA HDZ izdajnici"....a sad je "Ma kume moras sa HDZ kako da ih izbacis" :D

Znaci baco si ublehu
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#22270 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sime_cipol »

Sta god i ko god bude sa HDZ zajebat ce nas :D
Ozimician

#22271 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

A_A_AKCIJA wrote: 10/10/2022 00:40 Napredujemo.

Znači, priznaješ da Dino, sve i da hoće, ne može izdati, jer nema čime. Dakle, izdaja je priča za glupane.

Ok.

Isto tako priznaješ da Trojka ne može ništa uraditi, jer će ih blokirati SDA i DF. E to sam čekao da čujem

Samo je budžet bitan i to žulja SDA. Zato će blokirati sve što mogu, da bi vlast Trojke propala, makar to bilo i dobro za državu.

Nisam iznenađen, jer to upravo i rade u Kantonu Sarajevo.
U kakvom ti paralelnom univerzumu živiš pa to nije realno :-)

Ja ti govorim da takva vlast sama od sebe nije realna, dakle za vlast se Dino najmanje pita - pitaju se svi ostali više od njega - ma kako to vama bilo teško shvatiti.

Dino je sam istrčao pred rudu i najavio formiranje vlasti (kao koalicija 5 stranaka) na višim nivoima.

E sad, ako je on iole pismen (kao što očito nije) - ne bi dao takvu izjavu ako stvarno ne može da formira vlast bez blokada drugih stranaka. A po ovom tvom upisu i po ostalim - složili smo se da ne može.

Po tome možemo samo da skontamo da je Dino politički brzopleti diletant i da je sreća što nema poziciju da bude vlast - jer bi nas takva vlast jako puno koštala.

EDIT: A budžet je bitan svakoj stranci, zbog toga se i ide u vlast, pa bila SDA, NiP, NS, DF...itd. nećemo se praviti djeca pa da kažemo da to nije jedan od glavnih ciljeva SVIH stranaka koje streme da budu dio vlasti... xD
Last edited by Ozimician on 10/10/2022 00:48, edited 1 time in total.
mirza_15

#22272 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Nije to baš tako. Barem nije iz perspektive NiP-a. Ja se ne sjećam da je iz NiP-a bilo napada što su u vlasti sa HDZ-om mada se ona, prije nametanja IZ-a i odgovarajućim listama mogla izbjeći. Bilo je napada na način koaliranja i o tome da za SDA to nije samo nužda nego istinski partner. Bilo je priče da su previše toga dali, a za uzvrat dobili privatne stvari i pozicije.

Ali ti meni opet ne odgovori na pitanje. Domet Trojke, a i stranaka iz Trojke ostaje KS, a na nivou FBiH ne treba ni da izlaze na izbore jer se HDZ ne može izbjeći? To je zaključak? Trojka treba da postane i ostane lokalna priča jer ne žele sa HDZ-om koji se na nivou FBiH ne može izbjeći?
Pandakonda

#22273 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Pandakonda »

DF mrzim ali narod im je dao glas. DF će imati sasvim ok kapacitet koji su dobili na kampanji protiv IZ i hrvatske i to im je maltene jail free kartica da i u narednom periodu "brane" drzavu od mrskog zagreba sa SDA. Narod ih jednostavno nije kaznio dovoljno dobro nakon svih koalicija sa SDA i nece imati razloga da odustanu od tog puta.

Konakovic je nesto malo promrljao kako nema nista nuzno protiv toga da se DF prikljuci u tu pricu ali on vjeruje da im je SDA privlacnija. Odnosi su previse zaostreni da bi tu sta uspjelo. Pogotovo jer bi DF onda nesto trazio i na kantonalnom nivou sto bi poremetilo odnose unutar trojke.
Bloo
Globalna šefica

#22274 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

mirza_15 wrote: 10/10/2022 00:47

Nije to baš tako. Barem nije iz perspektive NiP-a. Ja se ne sjećam da je iz NiP-a bilo napada što su u vlasti sa HDZ-om mada se ona, prije nametanja IZ-a i odgovarajućim listama mogla izbjeći. Bilo je napada na način koaliranja i o tome da za SDA to nije samo nužda nego istinski partner. Bilo je priče da su previše toga dali, a za uzvrat dobili privatne stvari i pozicije.

Ali ti meni opet ne odgovori na pitanje. Domet Trojke, a i stranaka iz Trojke ostaje KS, a na nivou FBiH ne treba ni da izlaze na izbore jer se HDZ ne može izbjeći? To je zaključak? Trojka treba da postane i ostane lokalna priča jer ne žele sa HDZ-om koji se na nivou FBiH ne može izbjeći?
Možeš sam izguglati.

Kako da ti odgovorim? Nisam politički strateg. Nisi ni ti meni odgovorio na više mojih pitanja. Kako zamisljaš taj dogovor? Budućnost Trojke nakon toga? Objašnjenje glasačima?
tramvajtrojka

#22275 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Spit_fire wrote: 10/10/2022 00:43 Rezon trojke je da ne kazem NiPa postao isti kao u SDA, sve okreni u svoju korist :D

1.Ko god sta kaze lose o nama je bot suprotne strane
2.Ono sto oni rade je lose, a kad mi radimo onda je ok :D

Nebitno sad Dino i HDZ, al kako je narativ deceniju "SDA IDE SA HDZ izdajnici"....a sad je "Ma kume moras sa HDZ kako da ih izbacis" :D

Znaci baco si ublehu

pa jbg birali smo hrvatima 15ak godina predsjednika i onda nam ga je smit zabio s ledja u bubrege, tko nam je kriv :run: , al najgore je sto smo tim biranjem unistili hrvatsku opoziciju, hdz homogeniziranjem putem HNS-a je unistio sve opoziocione stranke , i napravili sebi goru sitiaciju milion puta , zaklali kravu zbog kile mesa klasicno nase :run: :run: , i sad je HDZ neizbjezan u formiranju vlasti :skoljka: , jedino da osnujemo stranku hrvata i da tu pokusavamo na misice da izaberemo hrvate koji nisu HDZ :lol:
Post Reply