Fuad ce sigurno sa njima, ali NES tesko.
Ko sve uopste ulazi u parlament? Ima li tu kakav izborni prag?
Fuad ce sigurno sa njima, ali NES tesko.
Solidan pokušaj uleta, ali nisi moj tip.
tako su dobre vlade ostalih kantona da kopiraju sve sto uradi sarajevska i isaret je budali dovoljan po tom pitanjuA_A_AKCIJA wrote: ↑10/10/2022 00:15Oooj, majko
Nemam živaca da te toliko prosvjetljujem, iz tolike rupe da te vadim.
Imaš temu o vladi KS.
Pored njih SDA izgleda kao roj muha na govnetu.
Na temi o vladi KS čitav spisak mjera i šta je sve urađeno za posljednji godinu i 8 mjeseci i lik dođe ovdje i kaže kako su neki kopirali jednu ili dvije mjere vlade KS pa su i oni nešto radilitramvajtrojka wrote: ↑10/10/2022 00:19tako su dobre vlade ostalih kantona da kopiraju sve sto uradi sarajevska i isaret je budali dovoljan po tom pitanjuA_A_AKCIJA wrote: ↑10/10/2022 00:15
Oooj, majko
Nemam živaca da te toliko prosvjetljujem, iz tolike rupe da te vadim.
Imaš temu o vladi KS.
Pored njih SDA izgleda kao roj muha na govnetu.![]()
il izgleda nije
![]()
![]()
Šta predlažeš? Da se ubuduće nikako ne izlazi na izbore za FBiH nivo?Bloo wrote: ↑10/10/2022 00:11Bilo kakav dogovor sa HDZ-om je početak kraja Trojke.mirza_15 wrote: ↑09/10/2022 23:25 Ja ne znam koliko moraš biti glup da ne shvatiš da se HDZ ne može zaobići. Zašto onda uopšte izlaziti na izbore ako nećeš u vlast? A ako nećeš s HDZ-om nećeš u vlast. Treba ukinuti izbore skroz i neka vladaju SDA-HDZ-SNSD. Drugi ne smiju s HDZ-om, a HDZ se ne može izbjeći. Čemu onda izbori?Voljela bih da sam u krivu, ali ponekad treba pogledati izvan vlastite agende (i eventualne zasljepljenosti kultom i ideologijom, ta niste SDA) i pokušati objektivno sagledati situaciju.
A to je dakle, plan?Lakat Jebić wrote: ↑10/10/2022 00:14pa ovako kako si upravo ti napisao u postu na prethodnoj stanici.A_A_AKCIJA wrote: ↑10/10/2022 00:06 @Prpa.ba
Tebi je neko osim profila hakovao mozak?
Šta će Dino isporučiti bez Doma naroda u kojem ne može imati dvotrećinsku većinu bez SDA?
Šta i kako?
odnosno, što bi ti rekao: da skratimo. Ako SDA ili DF krenu u neku eskalaciju situacije kao pokušaj odgovora na ovaj aparthejdni zakon, tu je NIP da to sabotira uz priču da spriječava ostanak Fadila na vlasti i kadirizaciju bosnjaka.A_A_AKCIJA wrote: ↑09/10/2022 23:35
Znaju itekako.
Ali znaju da je zero sum game.
Zato im odgovara blokada HDZ-a. Osladilo im se da Fadil radi šta hoće, a da im vlast ne dolazi u pitanje.
Vide kako im je lako prošlo do sada. Bili izbori 2018. A ko da i nisu.
Zato bi sada potpisali da ostane ovako. Jebo državu, izbore, demokratiju. Daj da eskaliramo toliko da je normalno da se ne implementiraju izbori. Kofol ćemo zakuhati sa HDZ-OM, onemogućiti da se formira vlast, što znači da mi ostajemo s njima na vlasti dok se boje ne rastope.![]()
Fadil forever.
E nećete, Kadirovci.
to je doslovno ono što ja i prpa govorimo.
Konaković je izjavio da računaju na koaliciju 5 stranaka za vlast - NIP, NS, SDP, NES, BHI-KF.
OK, ruši sve teze o izdaji, ali ruši i sve mitove da NiP onda može napraviti nešto.A_A_AKCIJA wrote: ↑10/10/2022 00:26 A to je dakle, plan?
Eskaliramo da ostanemo na vlasti? Glumimo svađu sa HDZ-om, a ovamo trak pare za bolnicu Mostar, trak nadzorni za Sebiju.
Kao što rekoh, osladilo im se.
Kako misle eskalirati? Može li malo pojašnjenje?
Miletovim metodama?
Rušenjem institucija države?
Bisera bi konačno mogla na zapad malo?
Turska će u PIC-u blokirati odluke?
Vidiš, NiP da uđe u vlast, ne može mijenjati Ustav i Ustave. Fali ruku. Možemo raditi samo dosadne stvari.
Što u startu ruši sve teze o izdaji. Znate to dobro. To je najveća rupa ove hajke.
smijurija ziva , tek ovo pokaze u kakvom zivom blatu zivimo na stranici najčitanijeg portala u drzavi ovakav tekst stojimirza_15 wrote: ↑10/10/2022 00:24Na temi o vladi KS čitav spisak mjera i šta je sve urađeno za posljednji godinu i 8 mjeseci i lik dođe ovdje i kaže kako su neki kopirali jednu ili dvije mjere vlade KS pa su i oni nešto radilitramvajtrojka wrote: ↑10/10/2022 00:19
tako su dobre vlade ostalih kantona da kopiraju sve sto uradi sarajevska i isaret je budali dovoljan po tom pitanju![]()
il izgleda nije
![]()
![]()
![]()
Zašto godinama davati izjave o HDZ-u, napadati SDA kada ude u kolo sa HDZ i SNSD..i onda sam uraditi tako nešto jer misli da će NiP kao moći uslovljavati HDZ i SNSD?
ja ne znam šta je plan. ne sjedim tamo gdje se prave planovi. ako se prave.A_A_AKCIJA wrote: ↑10/10/2022 00:26A to je dakle, plan?Lakat Jebić wrote: ↑10/10/2022 00:14
pa ovako kako si upravo ti napisao u postu na prethodnoj stanici.
odnosno, što bi ti rekao: da skratimo. Ako SDA ili DF krenu u neku eskalaciju situacije kao pokušaj odgovora na ovaj aparthejdni zakon, tu je NIP da to sabotira uz priču da spriječava ostanak Fadila na vlasti i kadirizaciju bosnjaka.
to je doslovno ono što ja i prpa govorimo.
Eskaliramo da ostanemo na vlasti? Glumimo svađu sa HDZ-om, a ovamo trak pare za bolnicu Mostar, trak nadzorni za Sebiju.
Miletovim metodama?
Vidiš, NiP da uđe u vlast, ne može mijenjati Ustav i Ustave. Fali ruku. Možemo raditi samo dosadne stvari.
Što u startu ruši sve teze o izdaji. Znate to dobro. To je najveća rupa ove hajke.
+ računaju na NES i BHF-KF xDBloo wrote: ↑10/10/2022 00:32Zašto godinama davati izjave o HDZ-u, napadati SDA kada ude u kolo sa HDZ i SNSD..i onda sam uraditi tako nešto jer misli da će NiP kao moći uslovljavati HDZ i SNSD?
Da se ne bi prepirali, mozes li mi objasniti kako ti kao NiPov glasac zamisljas onda tu buducnost? Kako mislis da opstane Trojka? Kako mislis zadrzati glasace (i NIP-a i NS-a i SDP-a) koji su protiv bilo kakvog dogovora sa HDZom? Objasniti im makijavelisticke benefite?
al ti shvacas da ima i druga strana medalje jos četiri godine ove vlasti znaci 12 godina fadilovog mandata , nece biti prilike 2026 ni za trojku ni za koga jer nece biti izbora , sto bi ljudi isli na izbore kad vladaju u tehničkom mandatu 12 godina , mostarski scenario all over againPandakonda wrote: ↑10/10/2022 00:29 Razumijem Dininu zelju za promjenom i njegovom licnom zeljom da bude premijer fbih ali se te neke odluke moraju donijeti hladne glave. Ako ta avantura trojke propadne onda se bojim SDA vraca na velika vrata iduce izbore i uzimaju lopatom, a onda nam nema hajra iducih 10 godina kao kad je SDP famozno drohnuo. Previse je tu faktora u igri od predsjednistva pa sve do federalnog nivoa i da sam na mjestu trojke ja bi se jos drzao po strani bez otvaranja svojih "karti". Neka prvo teret bude na SDA i DF da pokusaju napraviti vlast i kao zadnja mjera neka trojka uleti. SDA ima nevjerovatnu masineriju i bit ce spinova sa svih strana.
To nisu toliko jednostavni nivoi kao kantonalni da se lagano moze uzeti vlast i stabilno drzati tokom citavog mandata. SDA ima ogromne kapacitete sirom federacije i tu ce biti ogromne blokade. Pogotovo kad se zna da kantoni imaju veliku autonomiju a SDA u najboljem slucaju nece biti u vlasti samo u USK i KS. Sjetite se samo SDP-a koliko je mandata uzeo u ono vrijeme pa je na kraju sve propalo. I ovo je samo za federalni nivo, da ne govorim za drzavni gdje je jos gora situacija.
Bilo kako bilo teski dani su pred trojkom i ostalim strankama koje su se okupile uz Becirevica. Trebat ce mnogo mozganja i iskustva da uspjesno izvedu skidanje SDA na vlasti a da se ona ne vrati jos jaca
ako zaskripi uvijek ulijece jeftin otirac kao sto su poklonili elektroprivredu SDA, il kao sto im je predsjednik bio aktivan parlamentarac sa nula zastupnickih pitanja ha ja mora i to neko bitigiannibelif wrote: ↑10/10/2022 00:36 "DF će ovo, DF će ono" na nivoima parlamenata i skupština. Neće DF ništa. Neće jer ne znaju ništa osim olizati papir u kojem su bili ćevapi za SDA.
Napredujemo.Ozimician wrote: ↑10/10/2022 00:31OK, ruši sve teze o izdaji, ali ruši i sve mitove da NiP onda može napraviti nešto.A_A_AKCIJA wrote: ↑10/10/2022 00:26 A to je dakle, plan?
Miletovim metodama?
SDA i DF će jako dobro znati eskalirati situaciju, posebno ako Denis Bećirović da AMIN za Vijeće ministara bez SDA i DF-a. Živi bili pa vidjeli, a potcjenjujete i činjenicu da je, među proBiH stankama, SDA 1. po broju glasova, DF 3., dakle - nije malo broj glasača.
U kakvom ti paralelnom univerzumu živiš pa to nije realnoA_A_AKCIJA wrote: ↑10/10/2022 00:40 Napredujemo.
Znači, priznaješ da Dino, sve i da hoće, ne može izdati, jer nema čime. Dakle, izdaja je priča za glupane.
Ok.
Isto tako priznaješ da Trojka ne može ništa uraditi, jer će ih blokirati SDA i DF. E to sam čekao da čujem
Samo je budžet bitan i to žulja SDA. Zato će blokirati sve što mogu, da bi vlast Trojke propala, makar to bilo i dobro za državu.
Nisam iznenađen, jer to upravo i rade u Kantonu Sarajevo.
Nije to baš tako. Barem nije iz perspektive NiP-a. Ja se ne sjećam da je iz NiP-a bilo napada što su u vlasti sa HDZ-om mada se ona, prije nametanja IZ-a i odgovarajućim listama mogla izbjeći. Bilo je napada na način koaliranja i o tome da za SDA to nije samo nužda nego istinski partner. Bilo je priče da su previše toga dali, a za uzvrat dobili privatne stvari i pozicije.Bloo wrote: ↑10/10/2022 00:32Zašto godinama davati izjave o HDZ-u, napadati SDA kada ude u kolo sa HDZ i SNSD..i onda sam uraditi tako nešto jer misli da će NiP kao moći uslovljavati HDZ i SNSD?
Da se ne bi prepirali, mozes li mi objasniti kako ti kao NiPov glasac zamisljas onda tu buducnost? Kako mislis da opstane Trojka? Kako mislis zadrzati glasace (i NIP-a i NS-a i SDP-a) koji su protiv bilo kakvog dogovora sa HDZom? Objasniti im makijavelisticke benefite?
Možeš sam izguglati.mirza_15 wrote: ↑10/10/2022 00:47Nije to baš tako. Barem nije iz perspektive NiP-a. Ja se ne sjećam da je iz NiP-a bilo napada što su u vlasti sa HDZ-om mada se ona, prije nametanja IZ-a i odgovarajućim listama mogla izbjeći. Bilo je napada na način koaliranja i o tome da za SDA to nije samo nužda nego istinski partner. Bilo je priče da su previše toga dali, a za uzvrat dobili privatne stvari i pozicije.Bloo wrote: ↑10/10/2022 00:32
Zašto godinama davati izjave o HDZ-u, napadati SDA kada ude u kolo sa HDZ i SNSD..i onda sam uraditi tako nešto jer misli da će NiP kao moći uslovljavati HDZ i SNSD?
Ali ti meni opet ne odgovori na pitanje. Domet Trojke, a i stranaka iz Trojke ostaje KS, a na nivou FBiH ne treba ni da izlaze na izbore jer se HDZ ne može izbjeći? To je zaključak? Trojka treba da postane i ostane lokalna priča jer ne žele sa HDZ-om koji se na nivou FBiH ne može izbjeći?
Spit_fire wrote: ↑10/10/2022 00:43 Rezon trojke je da ne kazem NiPa postao isti kao u SDA, sve okreni u svoju korist![]()
1.Ko god sta kaze lose o nama je bot suprotne strane
2.Ono sto oni rade je lose, a kad mi radimo onda je ok![]()
Nebitno sad Dino i HDZ, al kako je narativ deceniju "SDA IDE SA HDZ izdajnici"....a sad je "Ma kume moras sa HDZ kako da ih izbacis"
Znaci baco si ublehu