Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Leverage

#22226 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

Džaba krečite, opet će vam ostat utrnuta ruka :D
Ozimician

#22227 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

A_A_AKCIJA wrote: 09/10/2022 23:56
Ozimician wrote: 09/10/2022 23:50 Meni nije jasno kako neko ko se deklarativno zalaže protiv SDA - glasa za NiP - kad je 90% članstva NiP otpad od SDA koji su bili u stranci za vrijeme najveće SDA pljačke. Očito kad se preko SDA nije moglo dalje pljačkati, krenuli su solo-putem i neki ovdje čak smatraju da je to neka pozitivna promjena :run:

P.S Ja sam i protiv SDA i protiv NiP (B-SDA) - čisto da se zna.
... a ako nisam ni za jedne ni druge, ništa se neće promijeniti, pa će ostati SDA :D

A raja je glupa i niko neće skontati.
Pa iskreno meni je apsolutno svejedno SDA ili NiP (B-SDA) - čak sa SDA znamo na čemu smo, sa NiP-om još ne znamo. Pokušajte staviti stvari i u takvu perspektivu.
Leverage

#22228 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

Ozimician wrote: 10/10/2022 00:01
A_A_AKCIJA wrote: 09/10/2022 23:56

... a ako nisam ni za jedne ni druge, ništa se neće promijeniti, pa će ostati SDA :D

A raja je glupa i niko neće skontati.
Pa iskreno meni je apsolutno svejedno SDA ili NiP (B-SDA) - čak sa SDA znamo na čemu smo, sa NiP-om još ne znamo. Pokušajte staviti stvari i u takvu perspektivu.
Po meni je svejedno ali ipak nije svejedno jer sa SDA već znamo šta imamo, a ko zna šta nam sprema Gavrilo :D
mirza_15

#22229 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Ozimician wrote: 09/10/2022 23:50 Meni nije jasno kako neko ko se deklarativno zalaže protiv SDA - glasa za NiP - kad je 90% članstva NiP otpad od SDA koji su bili u stranci za vrijeme najveće SDA pljačke. Očito kad se preko SDA nije moglo dalje pljačkati, krenuli su solo-putem i neki ovdje čak smatraju da je to neka pozitivna promjena :run:

I to smo vidjeli na primjeru KS gdje se ne pljačka nego ima para za svašta nešto. Pojačana kontrola javnih nabavki koju je SDA preko Šefika pokušala da obori, set antikoruptivnih zakona, ured za borbu protiv korupcije, javni registri... I ti dođeš bez ikakvog dokaza kao padobranac i izvališ kolosalnu glupost. Da ne kažem da si sa ovim glupostima direktno na fonu SDA ma šta ti deklarativno napisao. NiP je donio nadu barem u KS i srušio SDA. Napadom na NiP radiš direktno za SDA i njen povratak na budžet od milijardu KM. Da li to radiš namjerno ili samo ne vidiš dalje od svog nosa nebitno je.
Ozimician

#22230 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

Leverage wrote: 10/10/2022 00:02
Ozimician wrote: 10/10/2022 00:01

Po meni je svejedno ali ipak nije svejedno jer sa SDA već znamo šta imamo, a ko zna šta nam sprema Gavrilo :D
Da, dotakli smo baš loše političko dno - jer fkt trenutno nam je cilj da situacija ostane takva kakva jeste, jer znamo da bolje biti ne može, a gore može biti itekako.... :skoljka:
A_A_AKCIJA

#22231 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Ozimician wrote: 09/10/2022 23:59
channel10 wrote: 09/10/2022 23:56 Pa kako ga zavrsiti, a pljuje po njemu?

Kako ga zavrsiti, a HDZ vec rekao da ne zeli sa DF-om?

Kako ga zavrsiti, a ovamo DF sa SDA, SBIH i jos kojom strankom ima vecinu. A SDP jos uvijek suti..

Kako?
Mislim iskreno da Dino "trči pred rudu" i da će na kraju izvisiti, tako je i za vrijeme pregovora o IZ amaterski istrčao sa izjavama - i to ga je koštalo masu glasova. Tako i sad trči sa izjavama o formiranju vlasti, siječe ražanj - a zec u šumi.

SDP mora mudro izabrati koaliciju ovaj put i ono što većina ljudi izgleda ne konta - u SDP članstvu, koliko je ljudi protiv koalicije sa SDA, toliko je i protiv koalicije sa NIP-om. U očima ljevičara SDA i NIP su isto, što u suštini i jesu. Tako da čak ni SDP ne bih uzeo kao 100% koalicionog partnera NiP, a ako SDP ispadne, osta Dino kratkih rukava i u KS, a da ne govorim o većim nivoima vlasti.
Ta stara nada da će se SDP ko nekada baciti pod voz da spasi SDA...
channel10

#22232 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by channel10 »

channel10 wrote: 09/10/2022 23:56 Pa kako ga zavrsiti, a pljuje po njemu?

Kako ga zavrsiti, a HDZ vec rekao da ne zeli sa DF-om?

Kako ga zavrsiti, a ovamo DF sa SDA, SBIH i jos kojom strankom ima vecinu. A SDP jos uvijek suti..

Kako?
Mislim iskreno da Dino "trči pred rudu" i da će na kraju izvisiti, tako je i za vrijeme pregovora o IZ amaterski istrčao sa izjavama - i to ga je koštalo masu glasova. Tako i sad trči sa izjavama o formiranju vlasti, siječe ražanj - a zec u šumi.

SDP mora mudro izabrati koaliciju ovaj put i ono što većina ljudi izgleda ne konta - u SDP članstvu, koliko je ljudi protiv koalicije sa SDA, toliko je i protiv koalicije sa NIP-om. U očima ljevičara SDA i NIP su isto, što u suštini i jesu. Tako da čak ni SDP ne bih uzeo kao 100% koalicionog partnera NiP, a ako SDP ispadne, osta Dino kratkih rukava i u KS, a da ne govorim o većim nivoima vlasti.
Vidis da mu nisu sve na broju i sad se mi trebamo zapitati gdje on nakupi i ovo glasova sto je dobio. Vjerovatno od onih sto mrze Sebiju, Bakira i ekipu i to postujem, ali mogli su se mnogo kvalitetnije dati glasovi nego ovim dvjema strankama.
palermo

#22233 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

giannibelif wrote: 09/10/2022 23:42 Napravili su velikog neprijatelja u Šmitu. On sad radi sve što može da izgura SDA iz svih kombinacija.
Odlicno receno. I Smit je na pravoj strani :thumbup:
A_A_AKCIJA

#22234 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

@Prpa.ba

Tebi je neko osim profila hakovao mozak?

Šta će Dino isporučiti bez Doma naroda u kojem ne može imati dvotrećinsku većinu bez SDA?

Šta i kako?
Ozimician

#22235 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

mirza_15 wrote: 10/10/2022 00:03

I to smo vidjeli na primjeru KS gdje se ne pljačka nego ima para za svašta nešto. Pojačana kontrola javnih nabavki koju je SDA preko Šefika pokušala da obori, set antikoruptivnih zakona, ured za borbu protiv korupcije, javni registri... I ti dođeš bez ikakvog dokaza kao padobranac i izvališ kolosalnu glupost. Da ne kažem da si sa ovim glupostima direktno na fonu SDA ma šta ti deklarativno napisao. NiP je donio nadu barem u KS i srušio SDA. Napadom na NiP radiš direktno za SDA i njen povratak na budžet od milijardu KM. Da li to radiš namjerno ili samo ne vidiš dalje od svog nosa nebitno je.
Pa iskreno to ubjeđenje da je Vlada KS uradila nešto aman veliko promjenom vlasti - je produkt medijske propagande jer su i drugi kantoni uradili isto (ne svi, ali dobar dio). Jel to znači da je i tamo smanjena korupcija ?

Para ima za svašta nešto iz 3 razloga:

1. Inflacija je - sve je poskupilo, kako je sve poskupilo - više se i poreza ubere i eto odakle više para nego inače!
2. Izborna je godina i u predizbornoj godini ima i ptičijeg mlijeka.
3. KS se za infrastrukturne projekte zadužio (ne zamjerim, ali gradnja nije iz "smanjenja korupcije" nego iz kreditnih sredstava)
Leverage

#22236 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

A_A_AKCIJA wrote: 10/10/2022 00:04

Želja je tu, fale još samo iskusni bacači pod voz za spas SDA, Lagumdžija, Komšić, Bijedić i još neki :D
last mohicans

#22237 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by last mohicans »

Sta bi s Bijedicevaca,uzeše li kake mandate?
Ozimician

#22238 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

Iskreno mislim da će najvrući krompir biti bačen Denisu Bećiroviću jer predsjedništvo treba da potvrdi Mandatara za Vijeće Minstara BiH.

Dakle ako ŽK bude protiv, a Denis i Željka budu ZA - Denis će biti žrtva strašne kampanje od strane SDA i DF i sigurno neće dobiti idući mandat.
Ako bude glasao protiv - Doći će do raskola u samom SDP-u i trojci.

Ni kriv ni dužan će doći u jako nezahvalnu poziciju.
A_A_AKCIJA

#22239 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Ozimician wrote: 10/10/2022 00:06
mirza_15 wrote: 10/10/2022 00:03

Pa iskreno to ubjeđenje da je Vlada KS uradila nešto aman veliko promjenom vlasti - je produkt medijske propagande jer su i drugi kantoni uradili isto (ne svi, ali dobar dio). Jel to znači da je i tamo smanjena korupcija ?

Para ima za svašta nešto iz 3 razloga:

1. Inflacija je - sve je poskupilo, kako je sve poskupilo - više se i poreza ubere i eto odakle više para nego inače!
2. Izborna je godina i u predizbornoj godini ima i ptičijeg mlijeka.
3. KS se za infrastrukturne projekte zadužio (ne zamjerim, ali gradnja nije iz "smanjenja korupcije" nego iz kreditnih sredstava)
Jarane, kakve ti gluposti valjaš :mrgreen:

Sam si tražio kada te sada razapnu :mrgreen:
Ozimician

#22240 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

Leverage wrote: 10/10/2022 00:07
A_A_AKCIJA wrote: 10/10/2022 00:04

Želja je tu, fale još samo iskusni bacači pod voz za spas SDA, Lagumdžija, Komšić, Bijedić i još neki :D
Hajmo biti objektivni - priča se o spašavanju SDA - a NiP u kalkulaciju za sastav Vlade FBiH ubacio i NES (A-SDA) i Fuada Kasumovića (šklj - SDA) xD
Bloo
Globalna šefica

#22241 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

mirza_15 wrote: 09/10/2022 23:25 Ja ne znam koliko moraš biti glup da ne shvatiš da se HDZ ne može zaobići. Zašto onda uopšte izlaziti na izbore ako nećeš u vlast? A ako nećeš s HDZ-om nećeš u vlast. Treba ukinuti izbore skroz i neka vladaju SDA-HDZ-SNSD. Drugi ne smiju s HDZ-om, a HDZ se ne može izbjeći. Čemu onda izbori?
Bilo kakav dogovor sa HDZ-om je početak kraja Trojke. :) Voljela bih da sam u krivu, ali ponekad treba pogledati izvan vlastite agende (i eventualne zasljepljenosti kultom i ideologijom, ta niste SDA) i pokušati objektivno sagledati situaciju.
Leverage

#22242 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

last mohicans wrote: 10/10/2022 00:09 Sta bi s Bijedicevaca,uzeše li kake mandate?
Kako se čini po rezultatima, jedno cijenjeno mjesto u skupštini TK.
channel10

#22243 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by channel10 »

Zato ce se prikloniti ovim drugim i vuk sit i ovce na broju.
Ozimician

#22244 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

A_A_AKCIJA wrote: 10/10/2022 00:10

Čekam argumente da nije tako. I Fadil se hvali istim rezultatima, ko malo prati svjetsku ekonomiju - zna zbog čega je tako. Samo vi očito nemate oči. Al hajd.

Ja za razliku od većine ekipe na forumu nisam ničiji "navijač" ili kako se popularno kaže - bot. Sve stranke kritikujem podjednako, i Fadila i Asima i Dinu i Fahru itd.
Last edited by Ozimician on 10/10/2022 00:13, edited 1 time in total.
Leverage

#22245 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

Ozimician wrote: 10/10/2022 00:11
Leverage wrote: 10/10/2022 00:07
Hajmo biti objektivni - priča se o spašavanju SDA - a NiP u kalkulaciju za sastav Vlade FBiH ubacio i NES (A-SDA) i Fuada Kasumovića (šklj - SDA) xD
"Hajmo biti objektivni"

Ne bude objektivan :lol:
Leverage

#22246 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

Bloo wrote: 10/10/2022 00:11
mirza_15 wrote: 09/10/2022 23:25 Ja ne znam koliko moraš biti glup da ne shvatiš da se HDZ ne može zaobići. Zašto onda uopšte izlaziti na izbore ako nećeš u vlast? A ako nećeš s HDZ-om nećeš u vlast. Treba ukinuti izbore skroz i neka vladaju SDA-HDZ-SNSD. Drugi ne smiju s HDZ-om, a HDZ se ne može izbjeći. Čemu onda izbori?
Bilo kakav dogovor sa HDZ-om je početak kraja Trojke. :) Voljela bih da sam u krivu, ali ponekad treba pogledati izvan vlastite agende (i eventualne zasljepljenosti kultom i ideologijom, ta niste SDA) i pokušati objektivno sagledati situaciju.
Evo jedan post u skladu s uređivačkom politikom portala klix.ba :D
Ozimician

#22247 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

Leverage wrote: 10/10/2022 00:12
Ozimician wrote: 10/10/2022 00:11

"Hajmo biti objektivni"

Gdje sam pogriješio, to je izjavio Elmedin Dino Konaković, da računa i na te 2 stranke.
Lakat Jebić

#22248 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Lakat Jebić »

A_A_AKCIJA wrote: 10/10/2022 00:06 @Prpa.ba

Tebi je neko osim profila hakovao mozak?

Šta će Dino isporučiti bez Doma naroda u kojem ne može imati dvotrećinsku većinu bez SDA?

Šta i kako?
pa ovako kako si upravo ti napisao u postu na prethodnoj stanici.
A_A_AKCIJA wrote: 09/10/2022 23:35
Znaju itekako.

Ali znaju da je zero sum game.

Zato im odgovara blokada HDZ-a. Osladilo im se da Fadil radi šta hoće, a da im vlast ne dolazi u pitanje.

Vide kako im je lako prošlo do sada. Bili izbori 2018. A ko da i nisu.

Zato bi sada potpisali da ostane ovako. Jebo državu, izbore, demokratiju. Daj da eskaliramo toliko da je normalno da se ne implementiraju izbori. Kofol ćemo zakuhati sa HDZ-OM, onemogućiti da se formira vlast, što znači da mi ostajemo s njima na vlasti dok se boje ne rastope. :D

Fadil forever.

E nećete, Kadirovci.
odnosno, što bi ti rekao: da skratimo. Ako SDA ili DF krenu u neku eskalaciju situacije kao pokušaj odgovora na ovaj aparthejdni zakon, tu je NIP da to sabotira uz priču da spriječava ostanak Fadila na vlasti i kadirizaciju bosnjaka.
to je doslovno ono što ja i prpa govorimo.
Leverage

#22249 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

Ozimician wrote: 10/10/2022 00:13
Leverage wrote: 10/10/2022 00:12
"Hajmo biti objektivni"

Gdje sam pogriješio, to je izjavio Elmedin Dino Konaković, da računa i na te 2 stranke.
Mislio sam na ove opaske autora u zagradi. Zašto ne birati originalnu SDA, a ne neke šklj SDA, zar ne? :D
A_A_AKCIJA

#22250 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Ozimician wrote: 10/10/2022 00:12
A_A_AKCIJA wrote: 10/10/2022 00:10

Čekam argumente da nije tako. I Fadil se hvali istim rezultatima, ko malo prati svjetsku ekonomiju - zna zbog čega je tako. Samo vi očito nemate oči. Al hajd.
Oooj, majko

Nemam živaca da te toliko prosvjetljujem, iz tolike rupe da te vadim.

Imaš temu o vladi KS.

Pored njih SDA izgleda kao roj muha na govnetu.
Post Reply