Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#21876 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Str0nz »

Login77777 wrote: 08/10/2022 15:25 @Str0nz
Da tebe nije vise strah da SDA bude bez vlast nego taj IZ? Jer nisam primjetio da si nesto bio glasan kad je Bakir potpisao IZ „legitimno predstavljanje“ na SVIM nivoima. A i na izdaju „revizije tuzbe“ nisi bio bas nesto glasan. :bih:
Misli ti sta hoces, nije problem. Nisam dovoljno upoznat sa izdajom "revizije tuzbe za genocid". Znam da se desila ali ne dovoljno detalja.

Nije to tema, rekao sam sta je potrebno ne SDA da vlada nego pro-BiH blok ujedinjen protiv aparthejda i buduci napada koji sasvim sigurno cekaju.

Sto se tice potpisivanje u Mostaru, nekoliko sam puta pisao o tome to ti je suplja.

Samo je problem da ljudi govore kao da je on to dobrovoljno otisao i potpisao kapitulaciju a niko da ne napise da su godinu dana sa svih strana "prijatelji" pravili silan pritisak na njega da se rijesi to u koristi HDZa.

Kada je skontao da vec rade na planu da ga smijene, izbace stranku koja je njemu najvaznija i da su novi projekat "trojka" a on da treba izdati a da ce istovremeno trojka relaxirati u Sarajevu i optuzivati za izdaju, cak je poslan Drino da kao predstavi da ima podrska u Bosnjackom korupusu za izdaju.

Ali projekat nije najuspjesnji, pa su silom prijatelji zacementirali i podebljali aparthejd.

Sve to trenutno zaboraviti i udruziti se protiv ovoga skuhanog od "prijatelja" i neprijatelja.
Last edited by Str0nz on 08/10/2022 15:37, edited 1 time in total.
Styling

#21877 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Str0nz wrote: 08/10/2022 15:34
Login77777 wrote: 08/10/2022 15:25 @Str0nz
Da tebe nije vise strah da SDA bude bez vlast nego taj IZ? Jer nisam primjetio da si nesto bio glasan kad je Bakir potpisao IZ „legitimno predstavljanje“ na SVIM nivoima. A i na izdaju „revizije tuzbe“ nisi bio bas nesto glasan. :bih:
Misli ti sta hoces, nije problem. Nisam dovoljno upoznat sa izdajom "revizije tuzbe za genocid". Znam da se desila ali ne dovoljno detalja.

Nije to tema, rekao sam sta je potrebno ne SDA da vlada nego pro-BiH blok ujedinjen protiv aparthejda i buduci napada koji sasvim sigurno cekaju.

Sto se tice potpisivanje u Mostaru, nekoliko sam puta pisao o tome to ti je suplja.

Samo je problem da ljudi govore kao da je on to dobrovoljno otisao i potpisao kapitulaciju a niko da ne napise da su godinu dana sa svih strana "prijatelji" pravili silan pritisak sa slike iznad na njega da rijesi to u koristi HDZa.

Kada je skontao da vec rade na planu da ga smijene, izbace stranku koja je njemu najvaznija i da su novi projekat "trojka" a on da treba izdati a da ce istovremeno trojka relaxirati u Sarajevu i optuzivati za izdaju, cak je poslan Drino da kao predstavi da ima podrska u Bosnjackom korupusu za izdaju.

Ali projekat nije najuspjesnji. Sve to trenutno zaboraviti i udruziti se protiv ovoga skuhanog od "prijatelja" i neprijatelja.
Nemoj više, bogati :lol: :lol:
Str0nz

#21878 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Str0nz »

@Styling Kakve si ti sve gluposti valjala ovdje to je nestvarno.

Nikada u zivotu nisam vidio nekoga ko glumi ozbiljnu osobu a uzivila se u botovsku ulogu 100% kao ti.
mirza_15

#21879 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Grean wrote: 08/10/2022 14:41
Milenkov buraz wrote: 08/10/2022 14:24
To ti samo govori koliko je narod glup. Umjesto da na prvom mjestu za omrženost bude Scepina imperija koju je stekao khm...znamo svi kako i uz čiji amanet, ono jok, taj glupi narod je spreman to halaliti ali slika sa Čovićem je eto bila presudna. Smiješno svega mi ili ja ne kontam prioritete? Pa eno postavio sam na stranici ispred govor Adila iz SDA o HDZ-u kao bratskoj stranci pa se pitam kako to da to taj isti narod nije kaznio? :? :shock: Ta SDA teorija da svi drugi izdajnici je na klimavim nogama isto kao i kada Drodik za opoziciju u RS tvrdi da je probosanska.
Ne radi se ovdje o SDA, znamo da su licemjeri, znamo za Mostarski sporazum itd.

Pricamo o opoziciji, prije svega novim strankama tj NiP-u. Neum ga je vec dosta kostao, ne snalazi se u ovoj prici i tu mora naci svoj kurs. Ono da nije za smanjivanje ovlasti DN je bila katastrofalna izjava. Istina rekao je da fokus treba biti osnazivanje ovlasti Vijeca naroda ili kako se zove u RS-u ali opet, diletantski je prihvatiti da je OK da HDZ kladionice proglasava nacionalnim interesom.

Ne moze dozvoliti da bude drugi Scepo. Za SDP se ne brinem, cini mi se da se oni ne mogu okliznuti na HDZ.

A izvinut ces, narod nije glup, normalno je da je opasnija Scepina naklonost trecem nego to sto je pokrao i ima imperiju. To je kao kad bi Ukrajincima rekao da im je prece da se rjesavaju tajkuna nego sto se ganjaju sa Rusima.

Sto se "prijatelja" tice kad na nas budu gledali i agirali kao npr. za Kipar (za njih Sjeverni Kipar ne postoji), Hrvatsku (sve pripreme i naoruzavanje za Oluju), Makedoniju (zaustavili rat za mjesec samo da Albanci ne bi napravili svoju verziju RS-a), Ukrajinu (valjda ne trebam objasnjavati sta sve rade).

I da, nikom od ovih nije trebao lobi (ukoliko se teroristicki napadi Grka na Britanace i njihove snage na Kipru 50-tih ne mogu nazvati lobiranjem)....kakvo qurcevo opravdanje, nismo lobirali.
Nije rekao da je protiv smanjivanja ovlasti DN. Rekao je upravo suprotno. Rekao je da je protiv njegovog svođenja na VN koje nema nikakve ovlasti jer onda nemaš aduta za jačanje VN i bolji položaj Hrvata i Bošnjaka u RS-u. Dino je za smanjenje ovlasti DN (govorio je o knjizi VNI). Dakle, smanjenje ovlasti DN i povećanje ovlasti VN tako da se njihove ovlasti izjednače.
Osim_13

#21880 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Osim_13 »

Str0nz wrote: 08/10/2022 15:24 I onako je sve blokirano zadnji 4 godine i nije kraj svijeta.
:-)
Str0nz

#21881 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Str0nz »

Dritanom i HDZom do poBede :!:
geoxx

#21882 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by geoxx »

Str0nz wrote: 08/10/2022 15:09
SDP sto prije da sebi dodju MZ "prijatelji":
:shock:
Styling

#21883 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Str0nz wrote: 08/10/2022 15:39 @Styling Kakve si ti sve gluposti valjala ovdje to je nestvarno.

Nikada u zivotu nisam vidio nekoga ko glumi ozbiljnu osobu a uzivila se u botovsku ulogu 100% kao ti.
Prošetaj. Lupaš k’o Maksim po diviziji. Ni o čemu nemaš informacije ali bi da diskutuješ. Ako mi je ćejf biću bot, moja stvar.
Str0nz

#21884 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Str0nz »

Priznanje je prvi korak.
Idemedosumom

#21885 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Idemedosumom »

Pa stvarno je nevjerovatno koliko vas ima, kojima je Dino trn u oku. Ne opravdate vi ni SDA, ali...
:D :-D
Hakiz

#21886 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Idemedosumom wrote: 08/10/2022 15:59 Pa stvarno je nevjerovatno koliko vas ima, kojima je Dino trn u oku. Ne opravdate vi ni SDA, ali...
Ti misliš da samo SDA-ovci ne vole Dinu?
ultima_palabra

#21887 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ultima_palabra »

Str0nz wrote: 08/10/2022 15:24 Niko ne treba u vlast sa HDZom! I onako je sve blokirano zadnji 4 godine i nije kraj svijeta.

Za blokade su nagradzeni, da se vidi da li to vazi za sve strane ili samo za ne-hereticare.

Treba zajednicki front protiv "prijatelja" koji vise od godinu rade na rabijanju i podjeli pro-bih da privole dovoljan broj potreban za raspad drzave.
Ma ja, neka ostanu Fadil i Jelka jos 4 godine tehnickog mandata. Pola radnog vremena na sudu, pola u vladi.
A_A_AKCIJA

#21888 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Str0nz wrote: 08/10/2022 15:45 Dritanom i HDZom do poBede :!:
Možete se postaviti na glavu, ali SDA ne može, nema šanse, predvoditi patriotski blok. Pogotovo zato jer u očaju hoćete da se priklonite Rusima, samo da zaštitite poziciju. Bošnjački Kadirovci.

Kokošari koje neprijatelj kupi za šaku dolara. I to našim parama. Blok 7, Hranjen, Vranduk, vakcine, respiratori... Stotine miliona pokrali i hoće da vode neki blok. Taj blok bi bio betonski blok na nogama svima nama.

Dokazani izdajnici: izdali reviziju presude protiv Srbije. Crno na bijelo postoje dokazi. Povukli ambasadoricu u Sarajevo, znajući da je jedina koja može predati reviziju.

Potpisali legitimno predstavljanje u Mostaru za cijelu državu. Isto, crno na bijelo. Nema izmišljanja, postoje dokazi.

Kreteni koji su u stanju da nas isporuče Rusima, samo da bi mogli nesmetano da kradu i dalje. Bošnjački Kadirovci.

I takvi da vode patriotski blok?

Postoje dvije opcije:

Dokazani lopovi i izdajnici i

Trojka plus, koju ovi lopovi i izdajnici optužuju da će biti izdajnici ako uzmu vlast.

Nema treće. Izbor je samo ovo dvoje.

Bezveze se brukate. Ližite rane i počistite svoje redove. Ovakvi ste za smetljišta. Ne za vodstva države. Ne može vam čovjek povjeriti mrtvu kokoš, ukrali bi je, a kamoli državu.
Styling

#21889 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Hakiz wrote: 08/10/2022 16:10
Idemedosumom wrote: 08/10/2022 15:59 Pa stvarno je nevjerovatno koliko vas ima, kojima je Dino trn u oku. Ne opravdate vi ni SDA, ali...
Sve što mogu je da ga mrze. A svaki bi se sutra sa njim mijenjao za mjesto. Kompeksi su čudo. :skoljka:
Hakiz

#21890 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Styling wrote: 08/10/2022 17:57
Hakiz wrote: 08/10/2022 16:10

Sve što mogu je da ga mrze. A svaki bi se sutra sa njim mijenjao za mjesto. Kompeksi su čudo. :skoljka:
Ma, Dino je kao HDZ. Nezaobilazan element, koliko god ga ne volio.

Pa, kako drugi uđoše u koaliciju sa njim, tako će svi zajedno sa HDZ-om.

Nezaobilazni elementi, šta možemo.

Ah.
Lakat Jebić

#21891 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Lakat Jebić »

Prpa.ba wrote: 08/10/2022 13:15 Hoce li se makar jarani sa federalnim i drzavnim iskustvom oglasiti o nametnutim izmjenama Ustava FBiH i izbornog zakona, ili je vrhunac mutljavina kako sa 11 stranaka umiliti se HDZ-u samo da SDA ne bi formirala vlast? :lol: Ima li Becirovica ili slavi?

Svakim danom sutnje i price iskljucivo o izbacivanju SDA iz vlasti, sve vise su u pravu oni sto prozivaju ovu skalameriju Dritanima.

:run:
neće oni, ali hoće dino

Dakle, pravite državnu većinu s HDZ-om? Je li i SNSD nezaobilazan?

- Ne vidim opciju da se može zaobići Dodik. HDZ i SNSD su u čvrstom savezu. Potpuno je jasno da se taj savez neće raskidati. Ali treba reći da su Izetbegović i Komšić najodgovorniji za to što su Dodik i Čović ovoliko snažni. Važno je da za sto s njima ne sjednu isti pregovarači. Imat će posla s ljudima koji drže datu riječ, koji ne lažu i koji nikada neće biti odgovorni zato što nešto stoji u državi. Kada Bakir potpiše s Čovićem "mostarski sporazum" i javno se obaveže da će ga provesti, a onda to ne učini, naravno da će se Čović osjetiti prevarenim i da će to odvesti u radikalizaciju. Mi nećemo kreirati konflikte i pokušat ćemo relaksirati odnose među narodima u BiH.

https://avaz.ba/vijesti/bih/777764/kona ... a-i-zeljka
Point.

#21892 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Login77777 wrote: 08/10/2022 14:57
Point. wrote: 08/10/2022 00:47

Šta se sad izvlačiš i zoveš u pomoć newbee sarajliju. Koliko je godina zajedno vrh NiP proveo u toliko omraženoj SDA. Sabiraj sam momak, ne zovi druge u pomoć i ne izigravaj kulera.
Cemu da se izvlacim? Pa nisam ja simpatizer stranke koja godinama viri Bakiru iz guzice. Poznata kao DF ili ti SDA B. :bih:
Tvoj glas DFu je glas za SDA. Ali moze ti se, ne zivis u BiH i briga te za posljedice.
Sto ne biras sebi desnicare u Svedskoj?
Ko je rekao da sam dao glas DF? A NiP nisu desničari, kao i originalna stranka koja ih je napravila? :?
Nikola Testa

#21893 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nikola Testa »

Lakat Jebić wrote: 08/10/2022 18:16
Prpa.ba wrote: 08/10/2022 13:15 Hoce li se makar jarani sa federalnim i drzavnim iskustvom oglasiti o nametnutim izmjenama Ustava FBiH i izbornog zakona, ili je vrhunac mutljavina kako sa 11 stranaka umiliti se HDZ-u samo da SDA ne bi formirala vlast? :lol: Ima li Becirovica ili slavi?

Svakim danom sutnje i price iskljucivo o izbacivanju SDA iz vlasti, sve vise su u pravu oni sto prozivaju ovu skalameriju Dritanima.

neće oni, ali hoće dino

- Ne vidim opciju da se može zaobići Dodik. HDZ i SNSD su u čvrstom savezu. Potpuno je jasno da se taj savez neće raskidati. Ali treba reći da su Izetbegović i Komšić najodgovorniji za to što su Dodik i Čović ovoliko snažni. Važno je da za sto s njima ne sjednu isti pregovarači. Imat će posla s ljudima koji drže datu riječ, koji ne lažu i koji nikada neće biti odgovorni zato što nešto stoji u državi. Kada Bakir potpiše s Čovićem "mostarski sporazum" i javno se obaveže da će ga provesti, a onda to ne učini, naravno da će se Čović osjetiti prevarenim i da će to odvesti u radikalizaciju. Mi nećemo kreirati konflikte i pokušat ćemo relaksirati odnose među narodima u BiH.

A sto se lik nalaga, haos. Kako kaž hrvatski analitičar nakon propasti martovskih pregovora "Konakovic je bio pridobijen iako je davao dvojake izjave"
Ezel Bayraktar

#21894 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ezel Bayraktar »

Koliko vidim ekipa dušebriznika je nagrunula i zabrinula se za NiP i SDP, ponajprije. Ne pratim je li to slučaj i s NS. Kod SDPa su zabrinuti da neki ne izdaju i odu s rumenim, a ovdje se potencira prezvakana tematika iz Neuma. Time se startne pozicije članova trojke pokušavaju oslabiti i pokušava se unijeti razdor među tri partije ne bi li se izrodili kakvi preletači.
Nikola Testa

#21895 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nikola Testa »

Kaze Schmidtove odluke su mu zabrinjavajuće, nisu zabrinjavajuće vec su katastrofalne, mada ni drugi nisu ništa jače rekli, mlako i bezidejno uglavnom.
Hakiz

#21896 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

neće oni, ali hoće dino

I šta sad da radimo? Izetbegović i Komšić su učinili HDZ i SNSD tako jakima, pa i mi nemamo izbor, ne možemo drugačije, moramo sa njima.

Ako to nije pravdanje za ulazak u koaliciju sa HDZ i SNSD, za postajanje SDA umjesto SDA, ništa nije.
palermo

#21897 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Hakiz wrote: 08/10/2022 18:37
neće oni, ali hoće dino

I šta sad da radimo? Izetbegović i Komšić su učinili HDZ i SNSD tako jakima, pa i mi nemamo izbor, ne možemo drugačije, moramo sa njima.

Ako to nije pravdanje za ulazak u koaliciju sa HDZ i SNSD, za postajanje SDA umjesto SDA, ništa nije.
Kako sta da radimo ???? Pa da.relaksiramo odnose
Prpa.ba

#21898 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Zali Boze glasa na federalnom i drzavnom nivou, doslovno sam glasao za izdaju nacionalnog interesa. :(

@palermo, posipam se pepelom, ipak Dritani.
mirza_15

#21899 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Prpa.ba wrote: 08/10/2022 19:03 Zali Boze glasa na federalnom i drzavnom nivou, doslovno sam glasao za izdaju nacionalnog interesa. :(

@palermo, posipam se pepelom, ipak Dritani.
Znači samo SDA odsad ili neko ko će s njima da nas zaštiti?

Fakat te ne kontam. Meni djeluje da mijenjaš mišljenje jer na kantonu nije 9 nego 7 ruku. Tako meni izgleda sa strane. Je li moguće da padaš na priču svi izdajnici samo SDA patriote? Treba ih brate pustiti da rade šta hoće SDA-HDZ-SNSD i to samo gledati.... Ali iz Njemačke.
Prpa.ba

#21900 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Gradjani nisu dali mandat Trojci nigdje van KS, a i tu je klimavo.

Brzina i panika kojom Dino pokusava da se ipak uglavi u vlast sa HDZ-om i SNSD-om pokazuje da je u pitanju ipak dobro osmisljeni poduhvat koji samo ima cilj da zapadne ambasade obezglave nekooperativnu ekipu SDA-DF i nastave sa razgradnjom drzave u ime "pretpristupnog predsoblja za pristupne pregovore za zamjensku formu pristupa EU". Ne zaustavlja se losem rezultatu unatoc, sad napadaju jos intenzivnije.

To je Dritanstina.
Post Reply