Milenkov buraz wrote: ↑08/10/2022 14:24
To ti samo govori koliko je narod glup. Umjesto da na prvom mjestu za omrženost bude Scepina imperija koju je stekao khm...znamo svi kako i uz čiji amanet, ono jok, taj glupi narod je spreman to halaliti ali slika sa Čovićem je eto bila presudna. Smiješno svega mi ili ja ne kontam prioritete? Pa eno postavio sam na stranici ispred govor Adila iz SDA o HDZ-u kao bratskoj stranci pa se pitam kako to da to taj isti narod nije kaznio?

Ta SDA teorija da svi drugi izdajnici je na klimavim nogama isto kao i kada Drodik za opoziciju u RS tvrdi da je probosanska.
Ne radi se ovdje o SDA, znamo da su licemjeri, znamo za Mostarski sporazum itd.
Pricamo o opoziciji, prije svega novim strankama tj NiP-u. Neum ga je vec dosta kostao, ne snalazi se u ovoj prici i tu mora naci svoj kurs. Ono da nije za smanjivanje ovlasti DN je bila katastrofalna izjava. Istina rekao je da fokus treba biti osnazivanje ovlasti Vijeca naroda ili kako se zove u RS-u ali opet, diletantski je prihvatiti da je OK da HDZ kladionice proglasava nacionalnim interesom.
Ne moze dozvoliti da bude drugi Scepo. Za SDP se ne brinem, cini mi se da se oni ne mogu okliznuti na HDZ.
A izvinut ces, narod nije glup, normalno je da je opasnija Scepina naklonost trecem nego to sto je pokrao i ima imperiju. To je kao kad bi Ukrajincima rekao da im je prece da se rjesavaju tajkuna nego sto se ganjaju sa Rusima.
Sto se "prijatelja" tice kad na nas budu gledali i agirali kao npr. za Kipar (za njih Sjeverni Kipar ne postoji), Hrvatsku (sve pripreme i naoruzavanje za Oluju), Makedoniju (zaustavili rat za mjesec samo da Albanci ne bi napravili svoju verziju RS-a), Ukrajinu (valjda ne trebam objasnjavati sta sve rade).
I da, nikom od ovih nije trebao lobi (ukoliko se teroristicki napadi Grka na Britanace i njihove snage na Kipru 50-tih ne mogu nazvati lobiranjem)....kakvo qurcevo opravdanje, nismo lobirali.