SDA-All about
- drug_profi
#78026 Re: SDA-All about
I ja sam sa Bjelava, a imao familije i boravio često na Vratniku u Saburinoj.
merhaba, poselami, alahimanet... to su pozdravi u mahalama bili i među poznanicim i rodbinom.
Sasvim normalno su se ljudi međusobno pozdravljali sa dobar dan u svim drugim relacijama koje nisu prijateljske ili familijane.
I to je pravilo lijepog ponasanja.
Kao sto cu ja reci Dobar dan kad uđem na roditeljski npr., a reći ću onda npr. "vozdra, ša'ima" prijatelju kojeg sam tu ugledao.
I onda bi recimo danas red bio reći Dobar dan, pa ako vidis nekog sa kim si baš dobar, njemu lično Selam alejk.
Ili Dobar dan i Selam alejk cim udjes, također nije pogresno, jer si sve pozdravio na ispravan nacin.
Ali uđe i kaze "kako ste"... šta te boli q. nisi mi ti ljekar...
merhaba, poselami, alahimanet... to su pozdravi u mahalama bili i među poznanicim i rodbinom.
Sasvim normalno su se ljudi međusobno pozdravljali sa dobar dan u svim drugim relacijama koje nisu prijateljske ili familijane.
I to je pravilo lijepog ponasanja.
Kao sto cu ja reci Dobar dan kad uđem na roditeljski npr., a reći ću onda npr. "vozdra, ša'ima" prijatelju kojeg sam tu ugledao.
I onda bi recimo danas red bio reći Dobar dan, pa ako vidis nekog sa kim si baš dobar, njemu lično Selam alejk.
Ili Dobar dan i Selam alejk cim udjes, također nije pogresno, jer si sve pozdravio na ispravan nacin.
Ali uđe i kaze "kako ste"... šta te boli q. nisi mi ti ljekar...
- Login77777
#78027 Re: SDA-All about
Kada pocnu SDAovci o selamu na forumu a vjerovatno u istom momentu negdje neki clan, simpatizer itd podmitio policiju, preko reda sredio nesto, tenderiso nesto itd.

- muha_sa
#78028 Re: SDA-All about
Moja majka (nana) sa kojom sam odrasto nikad musaf iz ruku ispuštala nije -- a živjela okruglo 100 godina---u avliji sa komšijama merhabala a u istoj avliji su živjele i komšije koji nisu muslimani - njima dobar dan nazivala.zateznistub wrote: ↑16/09/2022 09:11Kao neko ko je rođen na vratniku, nikad za nikad se nije selam spominjao. Merhaba da.
Pa sam ko dijete pitao mater šta va znaci to mebaba?
Nije bilo ko danas--kako steeeeeeeeeee
- zateznistub
#78029 Re: SDA-All about
Pošto, kako starim, postajem ave vise ters i kad me neko pozdravi sa kako ste, odgovorim jesi to doktor?muha_sa wrote: ↑16/09/2022 09:17Moja majka (nana) sa kojom sam odrasto nikad musaf iz ruku ispuštala nije -- a živjela okruglo 100 godina---u avliji sa komšijama merhabala a u istoj avliji su živjele i komšije koji nisu muslimani - njima dobar dan nazivala.zateznistub wrote: ↑16/09/2022 09:11
Kao neko ko je rođen na vratniku, nikad za nikad se nije selam spominjao. Merhaba da.
Pa sam ko dijete pitao mater šta va znaci to mebaba?
Nije bilo ko danas--kako steeeeeeeeeee![]()
Odrastao sam sa nanom (znas sve) koja je na stolici klanala jer nije vise mogla na sedzdu, i nikad je nisam cuo da selama. Merhaba i kod nas u mahali hladno dobar dan.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#78030 Re: SDA-All about
To je zato sto su M92 poceli Selamati a onda izbacivati Dobar dan i zdravo, pa se covjek prilagodio na kako ste, sadasnji sdO mumini ne zele prevaliti preko jezika Dobar dan ili zdravo vec kako ste.Ja kad prodjem mahalom uglavnom govorim kako ste, jer vise necu da dozivljavam da nekoga pozdravim sa Dobar dan a on da me gleda koda sam mu citavu femiliju zaklo.Sve su obrnuli i prilagodili sebi i svom frankestajn sistemu posrnuca.Bijednici i jadovi.FUJ gade mi se.
- zateznistub
#78031 Re: SDA-All about
Posebno mi se drob okrene kad u konverzaciji sa sda mladeži cujem gospodara mi... Odmah bi mu grkljan iščupopici wrote: ↑16/09/2022 09:24 To je zato sto su M92 poceli Selamati a onda izbacivati Dobar dan i zdravo, pa se covjek prilagodio na kako ste, sadasnji sdO mumini ne zele prevaliti preko jezika Dobar dan ili zdravo vec kako ste.Ja kad prodjem mahalom uglavnom govorim kako ste, jer vise necu da dozivljavam da nekoga pozdravim sa Dobar dan a on da me gleda koda sam mu citavu femiliju zaklo.Sve su obrnuli i prilagodili sebi i svom frankestajn sistemu posrnuca.Bijednici i jadovi.FUJ gade mi se.
-
Seyfo
#78032 Re: SDA-All about
Jednom sam čuo mudru misao, ako nekog prvi put vidiš u životu, ne znate se, ni vjera ni stranka i običaji nisu poznati još jer se ne znate, a nazove ti selam alejk - odma se okreni za 180 stepeni i bježi koliko te noge nose. Ne osvrći se dok ne nabereš bar kilometar.
- muha_sa
#78033 Re: SDA-All about
pici wrote: ↑16/09/2022 09:24 To je zato sto su M92 poceli Selamati a onda izbacivati Dobar dan i zdravo, pa se covjek prilagodio na kako ste, sadasnji sdO mumini ne zele prevaliti preko jezika Dobar dan ili zdravo vec kako ste.Ja kad prodjem mahalom uglavnom govorim kako ste, jer vise necu da dozivljavam da nekoga pozdravim sa Dobar dan a on da me gleda koda sam mu citavu femiliju zaklo.Sve su obrnuli i prilagodili sebi i svom frankestajn sistemu posrnuca.Bijednici i jadovi.FUJ gade mi se.
To nje dobžeeee
Pardon--upravo se sjetih da ti avatar jebem
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#78034 Re: SDA-All about
muha_sa wrote: ↑16/09/2022 09:33pici wrote: ↑16/09/2022 09:24 To je zato sto su M92 poceli Selamati a onda izbacivati Dobar dan i zdravo, pa se covjek prilagodio na kako ste, sadasnji sdO mumini ne zele prevaliti preko jezika Dobar dan ili zdravo vec kako ste.Ja kad prodjem mahalom uglavnom govorim kako ste, jer vise necu da dozivljavam da nekoga pozdravim sa Dobar dan a on da me gleda koda sam mu citavu femiliju zaklo.Sve su obrnuli i prilagodili sebi i svom frankestajn sistemu posrnuca.Bijednici i jadovi.FUJ gade mi se.![]()
![]()
To nje dobžeeeene smiješ prihvatit nešto što nam je do juce bilo strano
Pardon--upravo se sjetih da ti avatar jebem![]()
![]()
![]()
-
ProgramskiJezik
#78035 Re: SDA-All about
- jazzer
#78036 Re: SDA-All about
Je l' mislis da jedan Devic, Delalic, B. Tokic mogu u realnom sektoru zaraditi te pare?
-
bjjarmbar
#78037 Re: SDA-All about
Nije recenica katastrofa vec tvoj komentar. Ali hvala Bogu da imas preko 50+ i da ce takvih ljudi biti sve manje u ovoj drzavi.drug_profi wrote: ↑16/09/2022 00:44A ova dodpisana rečenica je katastrofa, ali katastrofa....!!!!
Što je najgore niti si svjestan toga, niti si jedini...
I zato nikad drzavu necete znati napraviti jer nemate ni osjecaj za naciju, vec samo religiju da vas definise...
Tebi je drazi blizi Sirijac, Egipcanin, Turcin, nego bilo ko rođen ovdje a da nije tvoje vjere.
Građanska kažete, građani biraju?
Ti sa takvim komentarima si tipicni primjer islamofoba. Uopste niko ne dovodi pitanje koji je pozdrav sluzbeni u institucijama vec je problem sto bi takvi ko ti rado htjeli da se vrate u nekadasnji sistem represije. Ali
- drug_profi
#78038 Re: SDA-All about
Evo malo smajlija, to je za vaš nivo...bjjarmbar wrote: ↑16/09/2022 10:16Nije recenica katastrofa vec tvoj komentar. Ali hvala Bogu da imas preko 50+ i da ce takvih ljudi biti sve manje u ovoj drzavi.drug_profi wrote: ↑16/09/2022 00:44
A ova dodpisana rečenica je katastrofa, ali katastrofa....!!!!
Što je najgore niti si svjestan toga, niti si jedini...
I zato nikad drzavu necete znati napraviti jer nemate ni osjecaj za naciju, vec samo religiju da vas definise...
Tebi je drazi blizi Sirijac, Egipcanin, Turcin, nego bilo ko rođen ovdje a da nije tvoje vjere.
Građanska kažete, građani biraju?
Ti sa takvim komentarima si tipicni primjer islamofoba. Uopste niko ne dovodi pitanje koji je pozdrav sluzbeni u institucijama vec je problem sto bi takvi ko ti rado htjeli da se vrate u nekadasnji sistem represije. Ali![]()
- black
#78039 Re: SDA-All about
Haverić: Milion ljudi za po milion marakaPrije nego što se na mjestu sadašnjeg aerodroma napravi jezero, kako Vizija predviđa, treba izgraditi novi aerodrom u Visokom. A da bi se ovaj pak izgradio, država treba da otkupi zemljište od privatnih lica. I zato je birano društvo, ima tome godinâ, pokupovalo dotično zemljište budzašto, i sada čeka da ga preproda državi po desetostrukoj cijeni. Ako Stranka demokratske akcije i Demokratska fronta budu u prilici da o tome odlučuju, ta »eksproprijacija« će biti prva faza u ostvarenju vizije urbanog razvoja Sarajeva do 2035. I tek kada ta faza bude završena a vlasnici pravedno obeštećeni, od projekta će se ispotiha odustati.
Svakom građaninu po milion maraka? Nije realno. Ali desetak miliona za desetak odabranih građana – to je već realnije…
https://nomad.ba/haveric-milion-ljudi-z ... zeNwDlIoXc
-
Hakiz
#78040 Re: SDA-All about
Hahahah da ih nismo takve htjeli, ne bi oni takvi bili. Svako se ponaša onako kako mu se dozvoli, oni su sve to uradili zato što su znali da ih takve želimo.izvrsni direktor wrote: ↑16/09/2022 07:18Hahah pa ko stvori takvo drustvo ako ne oni koji unistise obrazovanje, unistise javne medije, legalizovase nelegalno, privukose koride, volove u dzamijska dvorista, politicke skupove sa hodzama itd.
Pogledaj kako prelazimo ulice, kako ukazimo u tramvaj i izlazimo iz njega, kako kada stojimo u redu to i ne izgleda kao red, kako tražimo načine da "neformalno" sredimo stvari, kako ne plaćamo dozvole za gradnju, ostakljivanje balkona, kako parkiramo itd . Te "sitnice" pokazuju da mi nismo narod koji želi red i organizaciju, poštovanje pravila. Zato nam ni političari ne mogu biti "uređeniji", dolaze iz istog mentaliteta koji parkira na tramvajsku prugu "samo da skokne na bankomat" umjesto da ode 300 metara dalje i plati parking.
Budi promjena koju želiš, čini mi se da tako ide izreka.
-
Seyfo
#78041 Re: SDA-All about
Promjene nema bez sistema koji im ajake sankcije. Takosu i anstali Nijemci i svi drugi koji poštuju pravila, iz straha da ih ne opale po džepu. Au susštini je to sve ista stoka, isti ljudi, sa različitim okriuženjem tj sistemom.
- Dozer
#78042 Re: SDA-All about
Svaka cast. Sve realno.hatemondays wrote: ↑16/09/2022 01:32Mislim da dijasporu savrseno boli racku za bilo koju sadasnju politicku stranku u BiH. Ne govorim o ovima koji su iselili u zadnjih 5 godina. Oni vjerovatno imaju drugacije vidjenje o Bosni nego neko ko je 20 i kusur godina vani. Stalno se spocitava dijaspori da eto glasa za SDA, naravno da glasaju oni koji ma je familija debelo uvaljena u poslove na drzavnoj sisi, svoja se ruka ne jede.Ljudi sa kojima se druzim ovdje uglavno prate situaciju u drzavi i svi se normalno brinemo, svi smo bili u ratu i prezivjeli ga, red je da se brinemo. Nazalost sva briga se tu zavrsava i ne vidimo ikoga da ce ovu drzavu povesti u nekom spektakularno boljem smjeru, velike neade su bile polozene u Lagumdziju i Harisa i znamo kako se to zavrsilo. Ustvari SDA se vratila u zivot nakon propasti ove 2 ublehe. Ko nam garantuje da ce ovi tzv. novi a nisu novi donijeti neki boljitak nasim familijama i bogami i nama ako se odlucimo vratiti. Necu ulaziti u detalje kako i sta dijaspora radi da se pomogne drzava, uvijek se moze vise i bolje i mislim da mozemo puno bolje.Bio sam u Sa u julu kad je prokljucalo oko ovog Svabe i nametanja novih zakona, zivim 200 metara u Ljubljanskoj iznad bivse zgrade Unioninvesta sadasnjeg OHR. Kolika se frka digla ocekujes barem 50 milja ispred zgrade ono generalno pricajuci Koke bi vise raje skupio. Dva sata prije skupa nadjem se na kafi u Vilsu sa grupom starih poznanika, svi uredno rade na finim su parama i ja onako cackam okolo da vidim hoce li se pridruziti protestima. Na kraju radi se o buducnosti njihove djece, moja djeca su sigurna jebe im se. Ekipa nista ne komentarise, moja zena (strasan patriota a Hrvatica) pokusava da probudi razgovor na tu temu, isto ko da pitamo za krizu u Zimbabveu a ne tu pred njihovim nosom. Pazi to je tolika letagrija da se ni misljenje ne iznosi. Ja na kraju vidim nista od toga i kazem ja se nevracao pod stare dane da ganjam ove djilkose za vase guzove. Govorimo o protestu a ne uzimanju puske u ruke, jok to ono ceka neko ce pasti sa neba i fixace to. E pa nece to se desilo 92 i nece vise nikad, onakav elan , zelja za slobodom to ce se tesko ikad ponoviti. Cini mi se da smo sutke pali a volio bi da grijesim. Ja nisam nikad glasao na izborima u BiH od odlaska niti se kajem, bio sam tu kad je trebalo.Dozer wrote: ↑15/09/2022 23:47
Opet spinujes...
U cemu je trik? Ima neka poenta?
Sto se mene licno tice, dijaspora ne bi trebala moci glasati tamo gdje ne zivi. Ali, imaju to pravo, i odlucuju o sudbini ljudima u sistemu u kojem ne zive, pa onda ih bar treba uputiti kako da zemlju iz koje poticu bar pokusaju uciniti boljom.
Razumski, a ne po etno-vjerskoj inerciji.
Ta etno-vjerska inercija i jeste BiH dovela danas gdje jeste - na kraj svijeta. I svake godine povecava i jaca dijasporu ljudstvom.
Pri svemu tome, ta ENV dijaapora ne konta da za 20-30 godina, kada budu imali dijasporske penzije i pozele da se vrate kuci, nece imati gdje da se vrate jee ce ovdje, s onima za koje glasaju, biti pustos.
Tako i ti. Vjerovatno glasas za SDA po ENV inerciji, ali time samo skodis ljudima ovdje.
Uglavnom jos krv prokljucala kad slusam ovog Milanovica i Dodika kako nas bezdusno napadaju a kljuca isto kad vidim ko nas vodi i ko ce nas potencionalno voditi. Cini mi se da nam je vrijeme da nas kakva zena povede u bolje sutra, eno ona Benjamina, Sabina i Martina imaju fin materijal moze se to treba samo dobre volje.Od ovih kuratih ja ne vidim ijednog da ima karizmu i ciste namjere za obicnog covjeka, vecina su obicni populisti bez ikakvog plana i programa osim pljuvanja po protivniku. Dijaspora je tu i pomoci cemo koliko mozemo ali to mora biti dvosmjerna ulica, trpati nas u isti kos sa SDA i sa ovim korumpiranim banditima i govoriti da ih mi dovodimo na vlast izaziva samo stanje bolikurca kod dijsapore. Ja sam svoje zavrsio sa SDA onu noc 90-te u Opstini Novo Sarajevo kad sam vidio ko kolo vodi. Imao sam clansku SDA i poderao je istu noc, mislim da sam pisao na tu temu u Grbavica, Kovacici. Moj moralni nazor nije mogao dozvoliti da se dovodim u isti nivo sa tim ljudima. I nisu promjenili promjenili na bolje samo su postali gori i jos nezajazljiviji.
Izadjite na izbore , to je najvaznije i izaberite sebi najbolje, kod nas je glasanje obavezno i kad se zajebemo imamo 3 godine da otjeramo parmake ako smo se zajebali. I mjenjajte ih cesto nek vide da nisu bogom dani.
ja kada kazem "dijaspora", pri tome ne mislim na kompletnu dijaposru. Znam da bar 80% dijaspore uopste ne galsa. boli ih/vas racku, i to je savim ok. I sam bih bio identican. Kad sam vec otisao, onda me i zaboli sta se tamo desava. I to je, po meni, i sasvim ispravno.
Ja pricam oonima koji su otisli, a i dalje glasaju ovdje po nekakvoj etno-vjerskoj matrici, i po pravilu biraju SDA. Ili HDZ, ili SDS/SNSD, sto je u susitni identican mentalni sklop. I, pri tome, uopste ne razumiju da na taj nacin u stvari i dalje unistavaju ovu zemlju.
O mentalnom sklopu ljudi ovdje suvisno je bilo sta reci. Ovdje nema vise od 10% svjesnih i savjesnih, koji vide i kontaju sve sta se desava. Ostalo je u totalnoj letargiji, bez ikakvih mentalnih kapaciteta da uopste skontaju u sta sve ovo ide, a ostatak od 90% se odnosi na 30% uhljeba koji gledaju samo svoje guzove, i 70% polupismenim i nepismenih koji ujutro popiju 500 mg Bolimekurac tabletu, i to je to.
Dovoljno je samo pogledati neke predizborne skupove SDA ispred kojekakvih dzamija, i da sve bude jasno.
- Dozer
#78043 Re: SDA-All about
Selam je postao problem onog momenta kada se pojavio. Pokusali su ga (SDA naravno) utrpati i kao zvanicni pozdrav u ustanovama i institucijema, ali nije im proslo.desni wrote: ↑16/09/2022 01:58Odjednom je i selam postao problem![]()
Izgleda veći nego u vrijeme jednopartijskog komunističkog sistemaIli tad nije bilo graDžana i graDžanskih pozdrava.
Kaže selamajte se po kuČama![]()
![]()
Kada pođeš moj jarane, gore prema Trebeviću poselami Salku Kića![]()
Selam sam ti poslao po majci![]()
Sta uopste znaci "selam"? Jesmo li u Saudiji, Turskoj, ili u BiH?
Zasto se ne pozdravljamo sa npr: "Hail"? Ili "Hi"?
Pustite se ba te suplje price. Imamo svoj jezik, znaju se rijeci svakog pozdrava na njemu, a te strane rijeci batalite. I ne, nije ovo nikakva islamofobija, nego cinjenicno stanje.
Vjera je privatna stvar, zar ne? Shodno tome, u svojoj kuci radite sta hocete i pricajte koji god jezik hocete, pa i okupatorski, ali u javnom prostoru bi se trebala znati neka osnovna pravila, pogotovo kad ne znas ko ti je s druge strane.
Dobro juto, dobar dan, dobro vece, dovidjenja.
Kad mi kaze "kako ste", ja uvijek odgovorim "dobro, doktore".
-
ProgramskiJezik
#78044 Re: SDA-All about
- desni
#78045 Re: SDA-All about
Selam se nije pojavio sa osnivanjem SDA.Dozer wrote: ↑16/09/2022 12:47
Selam je postao problem onog momenta kada se pojavio. Pokusali su ga (SDA naravno) utrpati i kao zvanicni pozdrav u ustanovama i institucijema, ali nije im proslo.
Sta uopste znaci "selam"? Jesmo li u Saudiji, Turskoj, ili u BiH?
Zasto se ne pozdravljamo sa npr: "Hail"? Ili "Hi"?
Pustite se ba te suplje price. Imamo svoj jezik, znaju se rijeci svakog pozdrava na njemu, a te strane rijeci batalite. I ne, nije ovo nikakva islamofobija, nego cinjenicno stanje.
Vjera je privatna stvar, zar ne? Shodno tome, u svojoj kuci radite sta hocete i pricajte koji god jezik hocete, pa i okupatorski, ali u javnom prostoru bi se trebala znati neka osnovna pravila, pogotovo kad ne znas ko ti je s druge strane.
Dobro juto, dobar dan, dobro vece, dovidjenja.
Kad mi kaze "kako ste", ja uvijek odgovorim "dobro, doktore".
U javnim ustanovama službeni pozdrav bi trebao biti i koliko znam jeste dobar dan, jutro, veče...
Ako službenika Muhameda u javnoj ustanovi njegov poznanik pozdravi sa selam alejk, da li bi Muhameda trebalo kazniti ako otpozdravi selamom?
Dolaze li nakon selama na red marame na glavama?
Niko nikome ne bi trebao, a ni smio govoriti šta će bataliti. Ja sam pristalica slobode, a ne nametanja ili zabrane
Okupatorski jezik, vjera okupatora
Ako i utjerate muslimane u red, kako ćete natjerati hercegovačke katolike da uklone križeve iz javnih ustanova? Ili križevi tamo nisu problem? Krsne slave gradova, bolnica, policije u manjem entitetu.
Jedna smo država ili?
Gledaj Bavarske
https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... ustanovama
‘Kršenje Ustava’
Za opozicione Zelene uredba o obvezi isticanja križeva u javnim ustanovama je “jasno kršenje Ustava” i njegovih propisa o razdvajanju države i crkve.
Prema uredbi Bavarske vlade od 24. aprila, od danas u svim ulaznim prostorima javnih ustanova, s izuzećem univerziteta, pozorišta i muzeja, mora biti istaknut križ kao “izraz historijskog i kulturnog identiteta Bavarske”.
Odnosi se na državne ustanove, dakle one ustanove koje su u direktnoj nadležnosti centralnih bavarskih vlasti dok je gradovima i općinama prepušteno da sami odluče o isticanju križeva
Ministarstvo unutrašnjih poslova Bavarske objavilo je da nisu predviđene kontrole provodi li se ili ne provodi ova uredba o križevima koja je izazvala kontroverze i unutar Katoličke crkve u Njemačkoj.
Minhenski kardinal Reinhardt Marx kritizirao je takvu uredbu smatrajući da će ona samo unijeti razdor.
“Osim toga, ko križ vidi samo kao kulturni i historijski izraz identiteta taj nije shvatio njegovo značenje“, rekao je Marx u razgovoru za dnevnik Sueddeutsche Zeitung
- alijagoro
#78046 Re: SDA-All about
A kad ti neko kaze dobar dan,jel mu se zaholcas da kazes jes kurac?muha_sa wrote: ↑16/09/2022 09:13Mene pozdravi sa kako ste--taman se zaholcam da mu kažem kako me ruka od ramena do lakta boli a on produži, nece me hudog ni saslušat da mu se izjadam--kuku menidrug_profi wrote: ↑16/09/2022 08:21
"kako ste" nije pozdrav, to nije nista.
Moze doci nakon Zdravo ili nakon Dobar dan.
Ako vas nesto buni, ima bon-ton, a ima i propis o sluzbenim pozdravima u FBiH.![]()
- Dozer
#78047 Re: SDA-All about
Sve nabrojano je problem. I sve nabrojano treba da je privatna stvar.desni wrote: .........
Krace od ovoga ne mogu.
-
bjjarmbar
#78048 Re: SDA-All about
ProgramskiJezik wrote: ↑16/09/2022 13:53Mislim da niko osim programera u BIH ne moze imat platu iznad 1500 a da je obicni radnik, mozda ima izuzetaka u Sarajevu.
Doktori prijavljuju preko 200k KM godisnje…
U Sarajevu se bolje zapitati ko prima ispod 1500 KM. Chipas je nudio toliko za konobara.
@desni
Dzaba se trudis komunjarama objasnit sta znaci sloboda.
- drugtito2011
#78049 Re: SDA-All about
Ti hoćeš reći da nam je SDA obezbijedila slobodu?bjjarmbar wrote: ↑16/09/2022 17:35ProgramskiJezik wrote: ↑16/09/2022 13:53
Mislim da niko osim programera u BIH ne moze imat platu iznad 1500 a da je obicni radnik, mozda ima izuzetaka u Sarajevu.![]()
Doktori prijavljuju preko 200k KM godisnje…
@desni
![]()
Dzaba se trudis komunjarama objasnit sta znaci sloboda.
-
bjjarmbar
#78050 Re: SDA-All about
Ni u jednom postu nisam napisao nesto pozitivno za SDA. Radi se o tome da se dovodi u pitanje kako ce ko koga pozdravljati. Njemacka je vise krscanska drzava nego sto je Bosna muslimanska pa jel to ni Njemci ne znaju sta je drzava ? Zato Njemci nemaju uspjesnu drzavu sto bi neko od ovih komunista rekao