SDA-All about
-
seksi_ideje
#77976 Re: SDA-All about
Jadna djeca. Kad te Seka tako pogleda osjecao bi se kao u bajci Ivica i Marica
- Hank Paldum
- Hank Paldum
#77978 Re: SDA-All about
Šta bi sa onim da treba dijaspori zabraniti da glasaju jer nije fer da neko ko živi u drugoj državi kroji sudbinu građanima u Bosni i Hercegovini?Dozer wrote: ↑14/09/2022 13:00 I upravo zbog svega toga na izbore treba izaci sto vise ljudi, i glasati protiv njihA.
Oni ce pokusati pokrasti izbore, ali ako im ne uspije kao sto nije u KS na lokalnim, rezultat ce biti kao i onda - odose niz vodu..
Zato - svako iole normalan i ko je protiv njihA treba animirati svoje porodice, familiju, prijatelje i raju, kako u BiH tako i u dijaspori, da OBAVEZNO glasaju.
Cak i ako samo prekrize listic i ucine ga nevazecim, time su glasali protiv SDA.
Ne smijemo niposto zaboravit i da se kompletna ENV halka aktivirala u panici, tj. i SDA i HDZ i SNSD, a sve u cilju spasavanja vojnika Bakira i SDA, jer svi znaju da od toga zavise i oni sami.
Radi toga sad niko ne reaguje na cinjenicu da na birackim spiskovima imamo cca. 3,5 miliona registtrovanih glasaca. A svi znamo da nas nema toliko sve zajedno, i BiH i dijaspora. I ovo je prvi ozbiljan znak da se priprema nevidjena kradja.
Ili sa onim da se prestane lobirati kod prijatelja, rodbine i komšija za koga glasati?
Služite sa SDA metodama tj. podržavate SDA metode i doprinosite tome da te metode ne izumru i kada na kraju SDA pobjedi tim istim metodama onda ide poslije kukanje kako nije fer.
- Login77777
#77979 Re: SDA-All about
@Hank Paldum jesi glasao?
- Hank Paldum
#77980 Re: SDA-All about
Građanska dužnost
Da sam u Bosni glasao bih u Tešnju, jer ne mogu više u Doboju zahvaljujući Penisu i zakonu o prebivalištu
-
putokaz1
#77981 Re: SDA-All about
Kako je moguce da IJ FBIH 3 Tuzla SDP Lukavac SD Srebrenik NIP Celic SBIH
SDA dobije najvise glasova i jedina 2 mandat za Parlament Federacije
Fenomen?
SDA dobije najvise glasova i jedina 2 mandat za Parlament Federacije
Fenomen?
-
pepermint
#77982 Re: SDA-All about
Danas kolega na poslu,dobar covjek,otac dvije krasne kcerke me pita da na kantonalnoj listi zaokruzim odredjeni broj,da pomognem djeci mu...stvarno ne mogu...reko..kolega da su ti zdrave i zive,ali nek mi se osushi ruka kojom bi ih zaokruzio..ne mogu smislit sda ni bilo sta u vezi sa istom.ne mogu..povraca mi se od istih....
-
putokaz1
#77983 Re: SDA-All about
Mene ce jedna djevojka castit kafom ako glasam za NESpepermint wrote: ↑15/09/2022 18:40 Danas kolega na poslu,dobar covjek,otac dvije krasne kcerke me pita da na kantonalnoj listi zaokruzim odredjeni broj,da pomognem djeci mu...stvarno ne mogu...reko..kolega da su ti zdrave i zive,ali nek mi se osushi ruka kojom bi ih zaokruzio..ne mogu smislit sda ni bilo sta u vezi sa istom.ne mogu..povraca mi se od istih....
- Billy The Pljuc
#77984 Re: SDA-All about
Pušite ga momci:
"Sve relevantne analize i nezavisne ankete koje su do sada objavljene prognoziraju nakon da će nakon 2. oktobra, odnosno Općih izbora, smjenu generacija u Bosni i Hercegovini. To se posebno odnosi na utrku za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkkog naroda između dr. Denisa Bećirovića (SDP), kandidata ujedinjene opozicije i aktuelnog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine i Bakira Izetbegovića, također delegate i predsjednika SDA.
To čini i Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane, koji redovno analizira događanja na Bliskom istoku, Balkanu i po svijetu. IFIMES je u opsežnoj analizi „Opći izbori u BiH 2022: Političke promjene potrebne, da li su moguće?” prognozirao smjenu generacija nakon izbora.
“Kandidatura Denisa Bećirovića (SDP), za člana Predsjedništva BiH uz podršku 11 političkih partija može predstavljati znak najave smjene generacija na političkoj sceni BiH i uvođenje novog pristupa politici, kojem je u fokusu građanin i država Bosna i Hercegovina. Bakir Izetbegović (SDA) je već dva mandata bio član Predsjedništva BiH i trenutno kandidira sa statusom penzionera. U istom statusu umirovljenika nalazi se i predsjednik HDZBiH Dragan Čović”, kaže se u analizi.
Kako se dalje navodi, agresija na Ukrajinu, djelovanje “Putinovaca” Dodika i Čovića u BiH, pojava velikodržavnih projekata, zveckanje oružja na Kosovu, ignorantska politika EU prema BiH i članstvu u EU i NATO, agresivno djelovanje Rusije preko svoje Ambasade u BiH, konačno opredjeljenje Turske u pogledu kandidata za izbore u BiH, najavljena teška svjetska ekonomska kriza, pokušaji predstavnika međunarodne zajednice da Bošnjake dovedu u neravnopravni položaj u odnosu na druga dva naroda u BiH, stalne najave jednog dijela članica EU o podjeli BiH, nejasan stav SAD o unutrašnjem uređenju BiH, će biti ključni razlozi ne samo u izboru bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, nego će ključno uticati i na konačne rezultate unutar i između probosanskih stranaka.
“Nacionalni i nacionalistički koncept u Bosni i Hercegovini u posljednjih više od 30 godina razorio je tu zemlju prvo sa ratom, a kasnije pogrešnim nacionalističko-kriminalnim politikama, koje su BiH kao zemlju sa ogromnim prirodnim i ljudskim potencijalom učinile najsiromašnijom zemljom u Evropi. Odluka je na građanima BiH, da li žele promjene ili će dati podršku razarajućim politikama i različitim klero-nacionalizmima sa kojima imaju decenijska negativna iskustva i koje u osnovi ništa dobro nisu donijele građanima BiH. Građani će imati priliku, da na predstojećim izborima sa olovkom u ruci daju svoj glas za političke promjene u BiH”, zaključuje se u analizi.
Inače, Bećirovića koji je u toku dosadašnjeg dijela izborne kampanje agilniji, te bliže narodu, a što se može vidjeti u brojnim gradovima koje posjećuje, mnogi analitičari vide kao pobjednika u utrci sa Izetbegovićem koji djeluje anahrono, sa poprilično retrogradnom retorikom.
I u nedavno održanoj velikoj anketi portala Klix.ba, vodećeg u BiH, ubjedljivu pobjedu odnio je Denis Bećirović. Na uzorku od oko 35.000 učesnika u anketi, Bećirović je imao osvojenih 42 posto, dok je njegov glavni oponent Bakir Izetbegović (SDA) imao osvojenih 24 posto glasova."
"Sve relevantne analize i nezavisne ankete koje su do sada objavljene prognoziraju nakon da će nakon 2. oktobra, odnosno Općih izbora, smjenu generacija u Bosni i Hercegovini. To se posebno odnosi na utrku za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkkog naroda između dr. Denisa Bećirovića (SDP), kandidata ujedinjene opozicije i aktuelnog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine i Bakira Izetbegovića, također delegate i predsjednika SDA.
To čini i Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane, koji redovno analizira događanja na Bliskom istoku, Balkanu i po svijetu. IFIMES je u opsežnoj analizi „Opći izbori u BiH 2022: Političke promjene potrebne, da li su moguće?” prognozirao smjenu generacija nakon izbora.
“Kandidatura Denisa Bećirovića (SDP), za člana Predsjedništva BiH uz podršku 11 političkih partija može predstavljati znak najave smjene generacija na političkoj sceni BiH i uvođenje novog pristupa politici, kojem je u fokusu građanin i država Bosna i Hercegovina. Bakir Izetbegović (SDA) je već dva mandata bio član Predsjedništva BiH i trenutno kandidira sa statusom penzionera. U istom statusu umirovljenika nalazi se i predsjednik HDZBiH Dragan Čović”, kaže se u analizi.
Kako se dalje navodi, agresija na Ukrajinu, djelovanje “Putinovaca” Dodika i Čovića u BiH, pojava velikodržavnih projekata, zveckanje oružja na Kosovu, ignorantska politika EU prema BiH i članstvu u EU i NATO, agresivno djelovanje Rusije preko svoje Ambasade u BiH, konačno opredjeljenje Turske u pogledu kandidata za izbore u BiH, najavljena teška svjetska ekonomska kriza, pokušaji predstavnika međunarodne zajednice da Bošnjake dovedu u neravnopravni položaj u odnosu na druga dva naroda u BiH, stalne najave jednog dijela članica EU o podjeli BiH, nejasan stav SAD o unutrašnjem uređenju BiH, će biti ključni razlozi ne samo u izboru bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, nego će ključno uticati i na konačne rezultate unutar i između probosanskih stranaka.
“Nacionalni i nacionalistički koncept u Bosni i Hercegovini u posljednjih više od 30 godina razorio je tu zemlju prvo sa ratom, a kasnije pogrešnim nacionalističko-kriminalnim politikama, koje su BiH kao zemlju sa ogromnim prirodnim i ljudskim potencijalom učinile najsiromašnijom zemljom u Evropi. Odluka je na građanima BiH, da li žele promjene ili će dati podršku razarajućim politikama i različitim klero-nacionalizmima sa kojima imaju decenijska negativna iskustva i koje u osnovi ništa dobro nisu donijele građanima BiH. Građani će imati priliku, da na predstojećim izborima sa olovkom u ruci daju svoj glas za političke promjene u BiH”, zaključuje se u analizi.
Inače, Bećirovića koji je u toku dosadašnjeg dijela izborne kampanje agilniji, te bliže narodu, a što se može vidjeti u brojnim gradovima koje posjećuje, mnogi analitičari vide kao pobjednika u utrci sa Izetbegovićem koji djeluje anahrono, sa poprilično retrogradnom retorikom.
I u nedavno održanoj velikoj anketi portala Klix.ba, vodećeg u BiH, ubjedljivu pobjedu odnio je Denis Bećirović. Na uzorku od oko 35.000 učesnika u anketi, Bećirović je imao osvojenih 42 posto, dok je njegov glavni oponent Bakir Izetbegović (SDA) imao osvojenih 24 posto glasova."
-
putokaz1
#77985 Re: SDA-All about
Da moguca promjena je
Fikus ide na drugu poziciju a Denis u Predsjednistvo.
Ali treba znati da ce SDA biti pojedinacno najjaca na nivou BH i FBIH.
Poenta je kako ce se stranke postaviti nakon rezultata i ko hoce ici s SDA i da li ima neko ko nece
Fikus ide na drugu poziciju a Denis u Predsjednistvo.
Ali treba znati da ce SDA biti pojedinacno najjaca na nivou BH i FBIH.
Poenta je kako ce se stranke postaviti nakon rezultata i ko hoce ici s SDA i da li ima neko ko nece
-
giannibelif
#77986 Re: SDA-All about
Jesi dosadan vala u lijepu p.m. više.
-
putokaz1
#77987 Re: SDA-All about
10 puta ponavljana Dosada u oktobru postaje istina
- Logovan
#77988 Re: SDA-All about
Rekoše da će nastaviti graditi prugu ako dođu na vlast.
Gradit ćete vi da ne kažem šta, a ne prugu. Mrš!
Gradit ćete vi da ne kažem šta, a ne prugu. Mrš!
- jazzer
#77989 Re: SDA-All about
Večeras na Dobrinji imaju skup. Ja prošao u trenutku intoniranja himne BiH (početak skupa), bilo je preko 30 simpatizera prisutno. Ne znam da li ih je kasnije bilo više.
A bila Alma Colo, bar sam je vidio tu, onda onaj neki što se vrti po parlamentima ne znam mu ime..
A bila Alma Colo, bar sam je vidio tu, onda onaj neki što se vrti po parlamentima ne znam mu ime..
- oldtajmer
#77990 Re: SDA-All about
prolazio i ja juce b-fazom ,postavili mali stand, vrte se oko njih djeca na velikom odmoru daju im upaljace,kackete i sl. nisam vala vidio niko stariji da je prisao
- drug_profi
#77991 Re: SDA-All about
Ima ih danas po standovima na frekventnim mjestima. Vido sam jednog celu sa bradicom kako pridje...
Ostali ih zaobilaze kao kugu.
Jedna jadna tuka, utegnuta u uske hlace, sve zadize majicu da joj se vide guzovi i setka okolo pokusavajuci nekog zaustaviti.
Reko' sam sebi, stvarno slika i prilika i stranke i naroda.
Ostali ih zaobilaze kao kugu.
Jedna jadna tuka, utegnuta u uske hlace, sve zadize majicu da joj se vide guzovi i setka okolo pokusavajuci nekog zaustaviti.
Reko' sam sebi, stvarno slika i prilika i stranke i naroda.
- drug_profi
#77992 Re: SDA-All about
I jos nešto samo da podsjetim ovu stranku što se bori za "građansku" državu:
građanski pozdrav je "Dobro jutro; Dobar dan; Dobro veče", a ne "Kako ste ili Selam alejk".
Pa objasnite to svojim borcima za "građansku".
građanski pozdrav je "Dobro jutro; Dobar dan; Dobro veče", a ne "Kako ste ili Selam alejk".
-
Hakiz
#77993 Re: SDA-All about
drug_profi wrote: ↑15/09/2022 22:33 I jos nešto samo da podsjetim ovu stranku što se bori za "građansku" državu:
- Login77777
#77994 Re: SDA-All about
@Hakize znas da si na foe listi @drug profi i opet ga citiras. 
-
Hakiz
#77995 Re: SDA-All about
Čuj? A sve zna šta napišem
- Dozer
#77996 Re: SDA-All about
Opet spinujes...Hank Paldum wrote: ↑15/09/2022 17:44Šta bi sa onim da treba dijaspori zabraniti da glasaju jer nije fer da neko ko živi u drugoj državi kroji sudbinu građanima u Bosni i Hercegovini?Dozer wrote: ↑14/09/2022 13:00 I upravo zbog svega toga na izbore treba izaci sto vise ljudi, i glasati protiv njihA.
Oni ce pokusati pokrasti izbore, ali ako im ne uspije kao sto nije u KS na lokalnim, rezultat ce biti kao i onda - odose niz vodu..
Zato - svako iole normalan i ko je protiv njihA treba animirati svoje porodice, familiju, prijatelje i raju, kako u BiH tako i u dijaspori, da OBAVEZNO glasaju.
Cak i ako samo prekrize listic i ucine ga nevazecim, time su glasali protiv SDA.
Ne smijemo niposto zaboravit i da se kompletna ENV halka aktivirala u panici, tj. i SDA i HDZ i SNSD, a sve u cilju spasavanja vojnika Bakira i SDA, jer svi znaju da od toga zavise i oni sami.
Radi toga sad niko ne reaguje na cinjenicu da na birackim spiskovima imamo cca. 3,5 miliona registtrovanih glasaca. A svi znamo da nas nema toliko sve zajedno, i BiH i dijaspora. I ovo je prvi ozbiljan znak da se priprema nevidjena kradja.
Ili sa onim da se prestane lobirati kod prijatelja, rodbine i komšija za koga glasati?
Služite sa SDA metodama tj. podržavate SDA metode i doprinosite tome da te metode ne izumru i kada na kraju SDA pobjedi tim istim metodama onda ide poslije kukanje kako nije fer.
U cemu je trik? Ima neka poenta?
Sto se mene licno tice, dijaspora ne bi trebala moci glasati tamo gdje ne zivi. Ali, imaju to pravo, i odlucuju o sudbini ljudima u sistemu u kojem ne zive, pa onda ih bar treba uputiti kako da zemlju iz koje poticu bar pokusaju uciniti boljom.
Razumski, a ne po etno-vjerskoj inerciji.
Ta etno-vjerska inercija i jeste BiH dovela danas gdje jeste - na kraj svijeta. I svake godine povecava i jaca dijasporu ljudstvom.
Pri svemu tome, ta ENV dijaapora ne konta da za 20-30 godina, kada budu imali dijasporske penzije i pozele da se vrate kuci, nece imati gdje da se vrate jee ce ovdje, s onima za koje glasaju, biti pustos.
Tako i ti. Vjerovatno glasas za SDA po ENV inerciji, ali time samo skodis ljudima ovdje.
- drug_profi
#77997 Re: SDA-All about
Srećom, na vrijeme sam ga prepoznao.
Nema još toliko života ispred mene da ga trošim na besmislice.
Nešto je pisao?
Neka je. Sigurno nešto pametno.
-
bjjarmbar
#77998 Re: SDA-All about
Zbog ovakvih postova covjeku dodje da glasa za SDA iako mu je to zadnja opcija bila za ove izbore.drug_profi wrote: ↑15/09/2022 22:33 I jos nešto samo da podsjetim ovu stranku što se bori za "građansku" državu:
Biti pripadnik bilo koje religije je ispred i etnickog i nacionalnog i bilo kojeg drugog opredjeljenja.
- drug_profi
#77999 Re: SDA-All about
Samo izvoli brate. Za građansku. Al muslimansku.bjjarmbar wrote: ↑16/09/2022 00:39Zbog ovakvih postova covjeku dodje da glasa za SDA iako mu je to zadnja opcija bila za ove izbore.drug_profi wrote: ↑15/09/2022 22:33 I jos nešto samo da podsjetim ovu stranku što se bori za "građansku" državu:
- drug_profi
#78000 Re: SDA-All about
A ova dodpisana rečenica je katastrofa, ali katastrofa....!!!!
Što je najgore niti si svjestan toga, niti si jedini...
I zato nikad drzavu necete znati napraviti jer nemate ni osjecaj za naciju, vec samo religiju da vas definise...
Tebi je drazi blizi Sirijac, Egipcanin, Turcin, nego bilo ko rođen ovdje a da nije tvoje vjere.
Građanska kažete, građani biraju?