Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ateista

#40101 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

EasyMan wrote: 31/08/2022 13:02
Ateista wrote: 31/08/2022 12:48
Ne znam koliko je tu sviranje i mahanje produktivno, jer je pitanje hoce li skontati zasto im sviras i mases. Jeli upalilo i jesu li napravili razmak nakon toga?
Vozim na pola trake bukvalno jer nema auta iz drugog smjera i svirnem. Vide da cu preticati. Prosli ja i jos jedan iza mene glatko. Svi su se odmah pomjerili. Nismo ni mi vozili ko divljaci, bukvalno su oni vozili 30 na sat i treba ti jedna sekunda da preteknes auto. Problem je bio sto su stajali preblizu bez razmaka. Kamion isto tako, cim su vidjeli da cemo preticati mahne sam rukom kad vidi da ima prostora jer ima bolje pregled. Najveci problem po meni sto vozaci ne prate i ne vide ove sto krenu da ih preticu. Ja sam vozio motor od osnovne skole pa nekako imam naviku bas da pratim retrovizore i kad god vidim da neko krene u preticanje popustim gas i malo se pomjerim udesno, motor isto ako vidim da se provlaci pomjerim se u stranu da moze proci.
Ma ja, ni u mom slucaju nije bila problem brzina jer su isli pravo sporo, i auto moze fino povuci pa se to moze brzo obaviti, vec sto nema prostora.
Znam da je moj stari znao tako nekad svirnuti ili blicnuti prije preticanja, ako misli da je ovaj ispred uspavan, meni je to malo nekako bilo ko nekulturno pa sam izbjegavao, iduci put bih mogao probati ako se nadjem u slicnoj situaciji da jasnije dam do znanja da cu preticati, bolje nego ovo zadnji put kako je ispalo.
EasyMan

#40102 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by EasyMan »

Ateista wrote: 31/08/2022 12:51
EasyMan wrote: 31/08/2022 12:48

Napisao si ne zelis cuclati za klocevima, pa ne zeli niko. Normalno da ces cekati da preteknes gdje je to moguce. Ovdje likovi pisu otvoreno da krenu u preticanje gdje ne mogu i uz bismilu izguravaju ljude s ceste. Ja vozim dvoje male djece u autu, nema sanse da bi dopustio da me izgura s ceste da se slupam. Ako mogu kocio bih sam i sklonio se ne treba me neko izguravati, ali ako nemam gdje nema sanse da bi me izgurao.
Ne kontam ovo boldirano, kako se moze desiti da nemas gdje? Uvijek ima najjednostavnija i najsigurnija opcija da usporis i na taj nacin ostavis prostor onome ko pretice, zasto se uopste prica o guranju sa ceste?
Uz kanjon gdje je usko ti krenes da mi se uvalis, desno stijena, iza mene auto, a vozimo 80 na sat. Stvarno mislis da bi se sklonio negdje? Ima razlog zasto se ne pretice kolona vozila. Vozis dosta brze i ako ti izleti auto iz suprotnog pravca moras se brzo i vratiti. To je vremenski pola sekunde. Ti ocekujes da neko unaprijed razmislja o tebi? Logicno je da usporis kad krene auto iza tebe da te pretice, ali kada se odjednom pored tebe pojavi auto koja pretice kolonu i koje vozi najmanje 50 na sat brze od tebe nemas gdje, kad ni kako da se sklonis. Pretici po jedno ili dva auta i vrati se u traku.
Meni se ove situacije ne desavaju jer pratim saobracaj. Ali 50% vozaca ne prati, a tebi zivot ne znaci puno, dal tvoj dal tudji.
Laplace

#40103 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ateista wrote: 31/08/2022 09:58
zdruzdjo wrote: 31/08/2022 09:45

A sta mislis o tome da vozis kanjonom neretve i ista stvar se desava. i neko u toj desnoj traci u djelicu sekunde kad ti krenes u njega desno da ga istisnes i napravis bocni sudar, odluci da razmislja na nacin "bolje ja namotam u njega i da ga ga odbijem pa nek se zapuca u kamion iz suprotnog smjera kad je krembil, nego da me spuca bocno i odbije pa ja zavrsim na dnu neretve".
Znaci kompletan motor sa mjenjacem bi ti zavrsio u prsima a man znak na celu.
Recimo, meni bi to na tom mjestu bio prvi instinktivni potez sigurno. Bolje ti sa man-om na celu nego ja na dnu neretve, dok ti veselo stojis na cesti i gledas zguljeni bok.

Ima nesto sto se u zakonu zove: "prilagoditi voznju uslovima na putu".
Sve sto se nalazi na putu(kamenje, pijesak, blato, lisce, snijeg, poledica, voda, kamioni, auta, sporaci, kompletna situacija, pjesaci, zivotinje..... je "uslov" na putu..i to prilagodjavanje znaci i nezapocinjanje radnje ukoliko se nemoze poceti i zavrsiti bez ugrozavanja ikoga
Ti se mozes na kuxxx nasaditi ali neces nicim opravdati to kad pokusas da spucas nekoga u bok samo zato sto si ti bio nepromisljen i brzoplet pa poceo da vrsis nesigurnu radnju.
Nisam ja krenuo da ga spucam, vec lagano prema njemu da ima kad da uspori sto je i uradio. Iskreno, sumnjam da bi iko to uradio sto tvrdis, svako instiktivno hoce da izbjegne udes i svako ce usporiti a ne jos dodatno pogorsavati situaciju.
Vec sam pisao o tome, u saobracaju ima puno situacija gdje se oslanjamo i na tudju solidarnost, primjer ukljucivanje kad neko da zmigavac, nikad ne znas jeli ga greskom dao i hoce li te pokupiti, ako bi razmisljali na taj nacin bolje da ne vozimo nikako.
Zamisli sebe u slicnoj situaciji, ides na duzi put i naletis na takvu kolonu u kojoj niko ne drzi razmak, vozio bi narednih 100-200km tim tempom?
Mogu misliti, svi teoretisu i moralisu, mnogi bi se odlucili na slican potez.
Ni tu se ne oslanjam na postupke (još manje na solidarnost) vozača otkad mi je kao početniku lik dao desni žmigavac a ja za svaki slučaj sačekao da vidim hoće li ipak krenuti desno (prema signalizaciji bih se ja mogao uključiti na glavnu cestu). Lik je samo produžio pravo sa sve upaljenim žmigavcem. Da sam krenuo bio bih kriv.
ado_n

#40104 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ado_n »

Dozer wrote: 31/08/2022 12:26 Logicno.
Nikad ne idem u preticanje na nesigurno. Nema mrtvih krivina, prekratkih dionica i sl.

Ali, isto tako ne zelim cuclati 20-30 ispod ogranicenja za klocevima koji ne smiju preticati iz ma kojeg razloga.
Što ne mogu te šuplje priče.
jedimo mjesto gdje možeš preticati"kloceve" koji,kako ti kažeš,idu 20-30 ispod ograničenja je autoput.
Ko to još ide 30 km na sat ako je npr.ograničenje 50,ili 50 ako je 70 ograničenje..
Ja vozim uvijek 10-20 preko ograničenja i klocevi ,baš kao i neki ovdje na forumu, me pretiču..jer ja sam njima i njihovim bijesnim autima prespor,
kloc se nabije iza tebe na metar,da može izguro bi te sa ceste,svira,klocovi uvijek negdje žure,kloc u tvoj svojoj glupavoj glavurini ne konta da i sa
bijesnim autom možeš normalno voziti
ko će čekati u koloni,jebo ti to,odoh ja u preticanje,taman da mrtvih bude..tipično razmišljanje jednog kloca
canvra888

#40105 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by canvra888 »

EasyMan wrote: 31/08/2022 12:48

Napisao si ne zelis cuclati za klocevima, pa ne zeli niko. Normalno da ces cekati da preteknes gdje je to moguce. Ovdje likovi pisu otvoreno da krenu u preticanje gdje ne mogu i uz bismilu izguravaju ljude s ceste. Ja vozim dvoje male djece u autu, nema sanse da bi dopustio da me izgura s ceste da se slupam. Ako mogu kocio bih sam i sklonio se ne treba me neko izguravati, ali ako nemam gdje nema sanse da bi me izgurao.
Ne kontam ovo boldirano, kako se moze desiti da nemas gdje? Uvijek ima najjednostavnija i najsigurnija opcija da usporis i na taj nacin ostavis prostor onome ko pretice, zasto se uopste prica o guranju sa ceste?
Može itekako. Uska cesta, a lik iza tebe nije na jedno 30 metara rastojanja, tako da bi svako tvoje naglo kočenje predstavljalo rizik za potencijalni udes.
Ateista

#40106 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

EasyMan wrote: 31/08/2022 13:11

Uz kanjon gdje je usko ti krenes da mi se uvalis, desno stijena, iza mene auto, a vozimo 80 na sat. Stvarno mislis da bi se sklonio negdje? Ima razlog zasto se ne pretice kolona vozila. Vozis dosta brze i ako ti izleti auto iz suprotnog pravca moras se brzo i vratiti. To je vremenski pola sekunde. Ti ocekujes da neko unaprijed razmislja o tebi? Logicno je da usporis kad krene auto iza tebe da te pretice, ali kada se odjednom pored tebe pojavi auto koja pretice kolonu i koje vozi najmanje 50 na sat brze od tebe nemas gdje, kad ni kako da se sklonis. Pretici po jedno ili dva auta i vrati se u traku.
Meni se ove situacije ne desavaju jer pratim saobracaj. Ali 50% vozaca ne prati, a tebi zivot ne znaci puno, dal tvoj dal tudji.
Nisi me shvatio, nevezano za to imas li prostora lijevo ili desno, meni je najlogicnije usporiti i na taj nacin ostaviti prostora onome ko pretice, osim ako mu auto iz suprotnog smjera nije vec preblizu i nema se vremena za to. Kod mene nije to bio slucaj i bilo je dovoljno vremena za usporavanje, te nema veze da li preticem dva ili vise auta (bilo je jedno ili dva, nisam preticao kolonu) ako niko ne drzi razmak, dzaba sto preteknem samo jednog ako taj ne drzi razmak.
Leopard_SA

#40107 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leopard_SA »

Laplace wrote: 31/08/2022 13:14
Ni tu se ne oslanjam na postupke (još manje na solidarnost) vozača otkad mi je kao početniku lik dao desni žmigavac a ja za svaki slučaj sačekao da vidim hoće li ipak krenuti desno (prema signalizaciji bih se ja mogao uključiti na glavnu cestu). Lik je samo produžio pravo sa sve upaljenim žmigavcem. Da sam krenuo bio bih kriv.
Meni je ovo lik uradio na polaganju vozackog ispita :lol:
EasyMan

#40108 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by EasyMan »

Ateista wrote: 31/08/2022 13:19
EasyMan wrote: 31/08/2022 13:11

Nisi me shvatio, nevezano za to imas li prostora lijevo ili desno, meni je najlogicnije usporiti i na taj nacin ostaviti prostora onome ko pretice, osim ako mu auto iz suprotnog smjera nije vec preblizu i nema se vremena za to. Kod mene nije to bio slucaj i bilo je dovoljno vremena za usporavanje, te nema veze da li preticem dva ili vise auta (bilo je jedno ili dva, nisam preticao kolonu) ako niko ne drzi razmak, dzaba sto preteknem samo jednog ako taj ne drzi razmak.
Ne znam kakva je tvoja situacija bila, ne mogu konkretno to komentarisati.

Ja samo kazem da je jako bitno da li pretices jedno-dva auta ili kolodnu. Kada pretices jedno-dva auta ti vozis istom brzinom kao oni i dok ih preteknes vozis 20 na sat brze, a kada prestizes kao pojedini 5 auta onda to zadnje auto kojem se uvaljujes stizes mnogo vecom brzinom, bukvalno vozis pored njega najmanje 50 na sat brze i on ima mnogo manje vremena da te primijeti nego ovaj koji je bio ispred tebe kada si krenuo u preticanje.
artur morgan

#40109 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by artur morgan »

Tako je :)

A i ti imaš mnogo manje vremena da reaguješ na njegove iznenadne postupke
Last edited by artur morgan on 31/08/2022 13:26, edited 1 time in total.
drug_profi

#40110 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Laplace wrote: 31/08/2022 13:01
drug_profi wrote: 31/08/2022 09:05 Ne pricamo uopste o propisima vec o common sense koji bi nam trebao biti zajednicki. Jebo propise na kraju kad se situacija zagovna.
Ovo sto ćafir kaže: ako te je strah ili ne možeš preticati tamo gdje se može preticati, onda pusti druge da voze kako mogu.
Neće niko za tobom guslat stotine kilometara. Common sense je da ces gledat da cuvas zivu glavu i da stignes gdje si posao. Zasto onda dovodis i sebe i drugog u situaciju da mora rizikovat radi tebe? Drzi odstojanje, ostavi prostora...
Common sense je da neću skakati u nabujalu rijeku nadajući se da će men neko spasiti. Isto tako, neću ulaziti u preticanje ako nisam siguran da se mogu vratiti nazad u desnu traku neovisno o tome šta rade ostali učesnici u saobraćaju. Radije ću voziti za kolonom na povećanom odstojanju (nikad ne znaš šta mogu naprijed uraditi) nego uletiti u situaciju da se vadim iz makazica.
Profesore, nije sve crno bijelo. Moze covjek i pogresno procijeniti, moze krenuti da pretekne i tebe i tog ispred pa se ispostavi da nema mjesta, moze krenuti na cistoj cesti pa u po preticanja ga mora prekinuti. Moze biti mjesta, ali ga ti zatvoris jer si ubrzao dok te preticu, ili je onaj prvi ooceo kociti...
Common sense je da ce gledati da se izvuce sa sto manjim poslejdicama. Ako ces ti u desnoj traci biti pravnik i tvrditi da se ne moras pomaci, u redu...
Bice onda sta bude, ali to nije common sense, vec no sense u desnoj traci.
Last edited by drug_profi on 31/08/2022 13:26, edited 1 time in total.
Ateista

#40111 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

ado_n wrote: 31/08/2022 13:17
Dozer wrote: 31/08/2022 12:26 Logicno.
Nikad ne idem u preticanje na nesigurno. Nema mrtvih krivina, prekratkih dionica i sl.

Ali, isto tako ne zelim cuclati 20-30 ispod ogranicenja za klocevima koji ne smiju preticati iz ma kojeg razloga.
jedimo mjesto gdje možeš preticati"kloceve" koji,kako ti kažeš,idu 20-30 ispod ograničenja je autoput.
Ko to još ide 30 km na sat ako je npr.ograničenje 50,ili 50 ako je 70 ograničenje..
Ja vozim uvijek 10-20 preko ograničenja i klocevi ,baš kao i neki ovdje na forumu, me pretiču..jer ja sam njima i njihovim bijesnim autima prespor,
kloc se nabije iza tebe na metar,da može izguro bi te sa ceste,svira,klocovi uvijek negdje žure,kloc u tvoj svojoj glupavoj glavurini ne konta da i sa
ko će čekati u koloni,jebo ti to,odoh ja u preticanje,taman da mrtvih bude..tipično razmišljanje jednog kloca
Ne kontam sta hoces da kazes, zasto bi ih mogao samo na autoputu preticati, sto sporije idu to ih he lakse preteci?
Vjeruj da ih ima, od onih sto nece da preticu kamion, a nisam.hedmom vidio da i sasvim solidan obicni auto pegla i nema nikog ispred.
Zasto je problem kad te peestigne neko brzi, ako to uradi kulturno? I sam kazes da vozis +10, iako nema za to kazne ti krsis propise, zasto mislis da ti smijes voziti +10 a neko ne smije +30?
Nije mi jasan tvoj nacin razmisljanja, ono ja vozim toliko i nema potrebe da iko vozi brze... vozi kako hoces i pusti druge da voze.
Ateista

#40112 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

canvra888 wrote: 31/08/2022 13:18

Može itekako. Uska cesta, a lik iza tebe nije na jedno 30 metara rastojanja, tako da bi svako tvoje naglo kočenje predstavljalo rizik za potencijalni udes.
Ne mora kocenje biti naglo, lagano usporis da se moze ukljuciti.
Ateista

#40113 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

EasyMan wrote: 31/08/2022 13:23
Ateista wrote: 31/08/2022 13:19

Ne znam kakva je tvoja situacija bila, ne mogu konkretno to komentarisati.

Ja samo kazem da je jako bitno da li pretices jedno-dva auta ili kolodnu. Kada pretices jedno-dva auta ti vozis istom brzinom kao oni i dok ih preteknes vozis 20 na sat brze, a kada prestizes kao pojedini 5 auta onda to zadnje auto kojem se uvaljujes stizes mnogo vecom brzinom, bukvalno vozis pored njega najmanje 50 na sat brze i on ima mnogo manje vremena da te primijeti nego ovaj koji je bio ispred tebe kada si krenuo u preticanje.
Ok, to stoji. Generalno to izbjegavam, nekad radim kad je bas cistina, ali stoji to da brzina mora biti dosta veca i da te oni ispred teze primijete.
artur morgan

#40114 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by artur morgan »

Mislim da su sve moguće-nemoguće situacije oko preticanja polemisane... :D

Preticanje bez škakljivih situacija je elegantno gospodsko preticanje. Ako ima često tih napetih rizičnih situacija, nervoze, ako se to stalno ponavlja, nevalja to, zapitaj se šta i kako radiš, preispitaj svoje postupke. Dobar vozač rijetko se dovode u takve situacije....i obično su takve situacije posljedica loše vožnje od drugog vozača :)
Ateista

#40115 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Laplace wrote: 31/08/2022 13:14
Ateista wrote: 31/08/2022 09:58

Nisam ja krenuo da ga spucam, vec lagano prema njemu da ima kad da uspori sto je i uradio. Iskreno, sumnjam da bi iko to uradio sto tvrdis, svako instiktivno hoce da izbjegne udes i svako ce usporiti a ne jos dodatno pogorsavati situaciju.
Vec sam pisao o tome, u saobracaju ima puno situacija gdje se oslanjamo i na tudju solidarnost, primjer ukljucivanje kad neko da zmigavac, nikad ne znas jeli ga greskom dao i hoce li te pokupiti, ako bi razmisljali na taj nacin bolje da ne vozimo nikako.
Zamisli sebe u slicnoj situaciji, ides na duzi put i naletis na takvu kolonu u kojoj niko ne drzi razmak, vozio bi narednih 100-200km tim tempom?
Mogu misliti, svi teoretisu i moralisu, mnogi bi se odlucili na slican potez.
Jasno je da nema potpune sigurnosti, ja u tim situacija idem sa oprezom, pratim jos neke znakove i da li usporava. Zavisi i od situacije, ako je guzva i tesko se ukljuciti i naci rupu, iskoristicu to sto vidim zmigavac, ako nije mozda sacekam da ne rizikujem. Mislim da bi bilo previse ako bismo svisve te znakove stalno uzimali sa rezervom i mislili na mogucnost da je neko greskom dao zmigavac i slicno, svakako su prevelike guzve u gradu.
Ateista

#40116 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

artur morgan wrote: 31/08/2022 13:33 Mislim da su sve moguće-nemoguće situacije oko preticanja polemisane... :D

Preticanje bez škakljivih situacija je elegantno gospodsko preticanje. Ako ima često tih napetih rizičnih situacija, nervoze, ako se to stalno ponavlja, nevalja to, zapitaj se šta i kako radiš, preispitaj svoje postupke. Dobar vozač rijetko se dovode u takve situacije....i obično su takve situacije posljedica loše vožnje od drugog vozača :)
Slazem se, srecom mi se i desavaju takve situacije jako rijetko. :thumbup:
BadBoy

#40117 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Iz svega ovoga ima samo jedan zaključak: mi smo ko ljudi mnogo tvrdoglavi i svako za sebe misli da je u pravu.
EasyMan

#40118 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by EasyMan »

artur morgan wrote: 31/08/2022 13:33 Mislim da su sve moguće-nemoguće situacije oko preticanja polemisane... :D

Ja preticem najvise jer mi je zanimljivije tako voziti, kad ne pretices dosadno mi je i spava mi se. Rijetko imam neka nagla ubrzanja, obicno to bude lagano jer nisam zalijepljen za auto ispred sebe nego kada vidim znak za preticanje ubrzavam i bukvalno samo zaobidjem auto na isprekidanoj.

Meni je interesantno da se inace u zivotu ne samo u saobracaju jednim te istim ljudima desavaju neprijatne situacije i nesrece. :D
phillie

#40119 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by phillie »

Meni su interesantni vozaci koji nakon sto su u posljednji tren izbjegli makazice, vec u slijedecim sekundam prestizu slijedeci automobil i opet rizikuju frontalni sudar. Jel to njih toliko adrenalin uradi, ili jednostavno nemaju mozga u glavi?
Ateista

#40120 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

shandrprcSA

#40121 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shandrprcSA »

debila i krivih drva...
ado_n

#40122 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ado_n »

Ateista wrote: 31/08/2022 13:26
ado_n wrote: 31/08/2022 13:17

Ne kontam sta hoces da kazes, zasto bi ih mogao samo na autoputu preticati, sto sporije idu to ih he lakse preteci?
Vjeruj da ih ima, od onih sto nece da preticu kamion, a nisam.hedmom vidio da i sasvim solidan obicni auto pegla i nema nikog ispred.
Zasto je problem kad te peestigne neko brzi, ako to uradi kulturno? I sam kazes da vozis +10, iako nema za to kazne ti krsis propise, zasto mislis da ti smijes voziti +10 a neko ne smije +30?
Nije mi jasan tvoj nacin razmisljanja, ono ja vozim toliko i nema potrebe da iko vozi brze... vozi kako hoces i pusti druge da voze.
Hoću da kažem da je ono što je Dozer napisao šuplja priča..
Ne vozim tako puno kao neki ovdje na forumu, koji po njihovoj priči prelaze i 100000 godišnje :D ali ja po toj mojoj skromnoj kilometraži slabo vidim
te što guslaju 30 ili 40 po magistralnom putu.
Uglavnom su to oni koji voze striktno po ograničenju,oni kao ja koji voze 10-20 preko i ostali koji ne jebu živu silu.
Ti "ostali koji ne jebu živu silu" su po mom mišljenju ili drotovi,njihovi haveri,kriminalci kojima drotovi ne smiju ništa,općenito ljudi takvog profila.
Vozi ti ako hoćeš i +100 ,boli me neka stvar,ali nemoj mi se zabijati u hebeni branik,nemoj mi svirati,nemoj me izguravati sa ceste.
Izvinjavam se Dozeru i Ateisti ako sam pogriješio,ko zna,možda sarajlice,iliti stanovnici glavnog grada,zaista voze tako. :-D
Mi ostali,tj. oni koji ne žive u "šeheru" vozimo normalno,nismo guslači,sporaći,itd itd :roll:
EasyMan

#40123 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by EasyMan »

Ateista wrote: 31/08/2022 13:55 Razmisljao sam da se preselim. :D

https://www.klix.ba/auto/policija-grada ... /220831049
Ti svakako sa (pretpostavljam) 1.6 dizelom tamo jedva mozes prekoraciti dozvoljeni brzinu :D
Ateista

#40124 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

ado_n wrote: 31/08/2022 14:16
Ateista wrote: 31/08/2022 13:26
Hoću da kažem da je ono što je Dozer napisao šuplja priča..
Ne vozim tako puno kao neki ovdje na forumu, koji po njihovoj priči prelaze i 100000 godišnje :D ali ja po toj mojoj skromnoj kilometraži slabo vidim
te što guslaju 30 ili 40 po magistralnom putu.
Uglavnom su to oni koji voze striktno po ograničenju,oni kao ja koji voze 10-20 preko i ostali koji ne jebu živu silu.
Ti "ostali koji ne jebu živu silu" su po mom mišljenju ili drotovi,njihovi haveri,kriminalci kojima drotovi ne smiju ništa,općenito ljudi takvog profila.
Vozi ti ako hoćeš i +100 ,boli me neka stvar,ali nemoj mi se zabijati u hebeni branik,nemoj mi svirati,nemoj me izguravati sa ceste.
Izvinjavam se Dozeru i Ateisti ako sam pogriješio,ko zna,možda sarajlice,iliti stanovnici glavnog grada,zaista voze tako. :-D
Mi ostali,tj. oni koji ne žive u "šeheru" vozimo normalno,nismo guslači,sporaći,itd itd :roll:
Pa dobro, nije da se svakicas naleti na takve, ponekad, i to vecinom kamioni.
Ne vozi ni vecina kao ja, mislim da se vecina drzi tog do 10-20 preko ogranicenja, ali ima nas i nismo svi ni drotovi ni kriminalci, sto ne znaci da nema i toga.
Sve je to ok, ja licno se ne pribijam uz branik, pridjem ako cu preticati ali ne tako, nemam obicaj svirati ni blicati ako me neko bas ne iznervira (likovi koji naprave kolonu i ne zele se skloniti da propuste i ksd imaju gdje) s tom sto bih mozda i trebao da ne dodjem opet u situaciju u kojoj sam bio.
Fazon je da ne trebas svakog ko vozi brze od tebe nazivati takvim imenima, ok ako radi druge stvari koje nisu ok, ali ako te kulturno pretekne, to ti ne bi trebalo smetati.
Ateista

#40125 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

EasyMan wrote: 31/08/2022 14:19
Ateista wrote: 31/08/2022 13:55 Razmisljao sam da se preselim. :D

https://www.klix.ba/auto/policija-grada ... /220831049
Ti svakako sa (pretpostavljam) 1.6 dizelom tamo jedva mozes prekoraciti dozvoljeni brzinu :D
2.0 je kod mene. :D
Kako se to tamo vozi? Moze ovaj moj i preko 200 ici, nije bas za baciti. :D
Post Reply