Ma ja, ni u mom slucaju nije bila problem brzina jer su isli pravo sporo, i auto moze fino povuci pa se to moze brzo obaviti, vec sto nema prostora.EasyMan wrote: ↑31/08/2022 13:02Vozim na pola trake bukvalno jer nema auta iz drugog smjera i svirnem. Vide da cu preticati. Prosli ja i jos jedan iza mene glatko. Svi su se odmah pomjerili. Nismo ni mi vozili ko divljaci, bukvalno su oni vozili 30 na sat i treba ti jedna sekunda da preteknes auto. Problem je bio sto su stajali preblizu bez razmaka. Kamion isto tako, cim su vidjeli da cemo preticati mahne sam rukom kad vidi da ima prostora jer ima bolje pregled. Najveci problem po meni sto vozaci ne prate i ne vide ove sto krenu da ih preticu. Ja sam vozio motor od osnovne skole pa nekako imam naviku bas da pratim retrovizore i kad god vidim da neko krene u preticanje popustim gas i malo se pomjerim udesno, motor isto ako vidim da se provlaci pomjerim se u stranu da moze proci.
Znam da je moj stari znao tako nekad svirnuti ili blicnuti prije preticanja, ako misli da je ovaj ispred uspavan, meni je to malo nekako bilo ko nekulturno pa sam izbjegavao, iduci put bih mogao probati ako se nadjem u slicnoj situaciji da jasnije dam do znanja da cu preticati, bolje nego ovo zadnji put kako je ispalo.