ja bih sutra u trebinje.prelijep grad.
Cijene stanova All about
Moderator: anex
-
NediM17
- mirota
#10103 Re: Cijene stanova All about
u BiH ljepseg nema, pa ni blizu, e sad da se diskutovati o velicini i o nekim nedostacima, ali kad sve odvagas malo koji grad u BiH je bolji za zivot.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#10104 Re: Cijene stanova All about
Dobro. Poentiraj?Haris.ba wrote: ↑28/08/2022 18:40
Inflacija je sada veća nego inače i nekretnine kao način spasa od inflacije odrađuju svoje. Malo mi je smiješno o apokaliptičnim pričama da će se živjeti oko Sarajeva. Jer, to treba sada - imati nekretninu na kojoj možeš posijati, solare postaviti, zraka uhvatiti, da te boli briga šta će biti sa gasom....
Za kontekst šta se dešava evo euro zone na višedecenijskom nivou. Toliko je eura naštampano i podijeljeno bankama da je samo čekalo se kada će se desiti "korekcija". Krenulo je sa koronom laganini, i Rusi su bili okidač.
![]()
- okanomalo
#10105 Re: Cijene stanova All about
moja tetka nije zbog toga pricala samnom pola godine.zivi sama u velikom stanu, nema djece, ja joj predlozila da ga proda,kupi garsonjeru a za ostatak para i dok je zdravlje sluzi putuje po svijetu. postadoh joj smrtni neprijatelj. kad je umrla nasljednici to uradili-JanuaryJones wrote: ↑16/08/2022 17:04Ne mora ni ici u podstanare. Dovoljno je da kupi manju nekretninu i za razliku zivi normalno, ali jok k'o moja mater - zivi u 150 kvadrata, grije 30 i vazda problem - prokisnjava, vlaga, puno struje/plina trosi, otkida od usta za rezije i lijekove. A nece da proda.Ci-Nick wrote: ↑16/08/2022 13:01 Vidim slucajeve gdje se stari ljudi pate,.. djeca ih zapostavila totalno i samo cekaju da umru i da podjele imovinu .
Ostaviti višak je ok,.. ali mazohizam je ako star covjek ne jede meso i povrće jer zivi od 500 maraka,.. a zivi u vlastitoj nekretnini od 150 hiljada,.. unovčiš fino nekretninu i ziviš ko covjek posljednje godine života.
Ako nijemci umiru u iznajmljenom stanu,.. što ne bi i bosanci.
- Haris.ba
#10107 Re: Cijene stanova All about
Pa ako se ne desi nešta vanredno - nema dole, samo gore cijene.
-
NediM17
#10108 Re: Cijene stanova All about
Hajde, hajde, da je tetka prodala ne biste imali vi sta prodat', hajrovalo se.okanomalo wrote: ↑28/08/2022 19:02moja tetka nije zbog toga pricala samnom pola godine.zivi sama u velikom stanu, nema djece, ja joj predlozila da ga proda,kupi garsonjeru a za ostatak para i dok je zdravlje sluzi putuje po svijetu. postadoh joj smrtni neprijatelj. kad je umrla nasljednici to uradili-JanuaryJones wrote: ↑16/08/2022 17:04
Ne mora ni ici u podstanare. Dovoljno je da kupi manju nekretninu i za razliku zivi normalno, ali jok k'o moja mater - zivi u 150 kvadrata, grije 30 i vazda problem - prokisnjava, vlaga, puno struje/plina trosi, otkida od usta za rezije i lijekove. A nece da proda.![]()
- okanomalo
#10109 Re: Cijene stanova All about
NediM17 wrote: ↑28/08/2022 19:05Hajde, hajde, da je tetka prodala ne biste imali vi sta prodat', hajrovalo se.okanomalo wrote: ↑28/08/2022 19:02
moja tetka nije zbog toga pricala samnom pola godine.zivi sama u velikom stanu, nema djece, ja joj predlozila da ga proda,kupi garsonjeru a za ostatak para i dok je zdravlje sluzi putuje po svijetu. postadoh joj smrtni neprijatelj. kad je umrla nasljednici to uradili-![]()
![]()
-
Piaty
-
NediM17
#10111 Re: Cijene stanova All about
Najjaci su Istocni Mostar i Istocni Drvar, pa onda Grahovo i Glamoc.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#10112 Re: Cijene stanova All about
Meni su Hadzici super, osim strukture stanovnistva.
Pola ugodnog zivljenja je kada imas normalan komsiluk. Naravno, bude dobro, pa neko odseli, umre, dodju drugi koji nisu nornalni i imas belaj.
Ruku na srce, lokacija ne garantuje normalan komsiluk, ali mogucnost krkanluka je proprcionalno manja sa rastom cijene nekretnine.
Pola ugodnog zivljenja je kada imas normalan komsiluk. Naravno, bude dobro, pa neko odseli, umre, dodju drugi koji nisu nornalni i imas belaj.
Ruku na srce, lokacija ne garantuje normalan komsiluk, ali mogucnost krkanluka je proprcionalno manja sa rastom cijene nekretnine.
-
Piaty
#10113 Re: Cijene stanova All about
Znam za sve te gradove osim Istocnog Mostara. Sjecam se da sam iduci kroz Grahovo uspio vidjeti samo 2 covjeka koji su radili na nekoj pilani. I to je bilo prije 12 godina, mogu misliti kako je sada.
-
citroen xm
#10114 Re: Cijene stanova All about
Istočni Mostar je najveća smijurija koja može postojati. 3 kuće u nekoj zabiti, 10 stanovnika i ima status opštine.
Trebinje je priča za sebe, ali cijene su već na visokom nivou.
Ja da nisam kupio stan, a da planiram da to uradim, čekao bi proljeće. Nemaš šta izgubiti jer ne može drastično poskupiti, ali ako zima bude jebena kako se predviđa, može se desiti da malo padne potražnja, a čim padne potražnja malo i cijene padaju. Mada, izgleda da će u Sarajevu uvijek biti visoka potražnja, jbg.
Ako neko odluči da preseli iz velikog mjesta, u kome je proveo čitav život, u neki od tih gradova neka sa sobom ponese i 2 metra konopca. Ne znam ima li tamo kupiti, a trebaće mu brzo.
Ja da nisam kupio stan, a da planiram da to uradim, čekao bi proljeće. Nemaš šta izgubiti jer ne može drastično poskupiti, ali ako zima bude jebena kako se predviđa, može se desiti da malo padne potražnja, a čim padne potražnja malo i cijene padaju. Mada, izgleda da će u Sarajevu uvijek biti visoka potražnja, jbg.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#10115 Re: Cijene stanova All about
-
Sid the sloth
#10116 Re: Cijene stanova All about
Konjic je idealan. Blizu Sarajevo, blizu Hercegovina, ni more nije predaleko.
-
Heller
#10117 Re: Cijene stanova All about
Hm Hm
Djed imao dvije parcele jedna 1/1 druga 1/2
Djed imao 5 djece, 4 umrli, samo tetka živa, jel pratiš znači 1/5 i 1/10 na djeci
Onda sestra, ja starai sestra tu dobijamo 1/15 jel pratiš
Rodica poginula na dva sina joj ostalo, po 1/40 i 1/80
Eh lokacija je vrhunska jedino to nas malo vadi da se unovči.
Pranena imala 5 djece, njiva 1/5 na neni, nena imala 4 djece, jedna tetka živa...
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#10118 Re: Cijene stanova All about
Sto sam ja primjetio, to je tako vecinom kod Bošnjaka. Druga dva naroda u BiH to revnosnije radi.
-
NediM17
#10119 Re: Cijene stanova All about
Kod dalmosa to najlakse ide, Mate sin Ante, Ante sin Mate i tako ukrug generacijama. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#10120 Re: Cijene stanova All about
ma đe pola, makar 95% je dobar komšiluk, bez zajebancije...Chmoljo wrote: ↑28/08/2022 19:29 Meni su Hadzici super, osim strukture stanovnistva.
- Chmoljo
#10121 Re: Cijene stanova All about
Ima nesto i do toga koliko ti je sta daleko jbmuVelkoski wrote: ↑28/08/2022 20:17ma đe pola, makar 95% je dobar komšiluk, bez zajebancije...Chmoljo wrote: ↑28/08/2022 19:29 Meni su Hadzici super, osim strukture stanovnistva.
Ruku na srce, lokacija ne garantuje normalan komsiluk, ali mogucnost krkanluka je proprcionalno manja sa rastom cijene nekretnine.![]()
No, onaj ko je imao problem sa komsijom nasilnikom, sa majmunima koji potkopavaju medju, koji provociraju, drze opasne pse, mlate uze clanove porodice, kome su komsije raspali drogalji...
Sasvim sigurno ima samo jednu zelju: bolji komsiluk
Ne kazem da je kod tebe tako, nego iz te vizure mi je nalogicnije da je dobar komsiluk najbitniji
-
BiBi911
#10122 Re: Cijene stanova All about
Chmoljo wrote: ↑28/08/2022 20:27Ima nesto i do toga koliko ti je sta daleko jbmu![]()
No, onaj ko je imao problem sa komsijom nasilnikom, sa majmunima koji potkopavaju medju, koji provociraju, drze opasne pse, mlate uze clanove porodice, kome su komsije raspali drogalji...
Sasvim sigurno ima samo jednu zelju: bolji komsiluk![]()
Ne kazem da je kod tebe tako, nego iz te vizure mi je nalogicnije da je dobar komsiluk najbitniji
Sory morao sam,
Ne živim u SA ali ovdje gdje smo kada smo uzimali stan, zgrada super, stan za poželit, parkovi, prodavnice, trajvan/bus, parking, zelenilo fazoni ali zaboravim se raspitat o komšijama. Prvu sedmicu bilo ok nakontoga skontam sve turci i rusi. Auto ostavit ne zaključeno nemoguće, vazda naka galama, muzika, Policija zadnjih 5mj ne odlazi...
Tak da koliko god beton bio lijep ovi od krvi i mesa najviše živaca unište ako su oni ok onda je super
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#10123 Re: Cijene stanova All about
Ma ima, al' sve zavisi gdje radiš (ako radiš od kuće onda ti je uglavnom svejedno), koliko djece šalješ u školu itd. Možda jesam malo pretjerao, ali fakat mislim da je komšiluk najpresudniji u odabiru stanaChmoljo wrote: ↑28/08/2022 20:27Ima nesto i do toga koliko ti je sta daleko jbmu![]()
Šip je zasad perfektan po pitanju komšiluka (kuc kuc), sve preporuke
- Chmoljo
#10124 Re: Cijene stanova All about
Mi smo imali srecu da smo nabasali na stan prije strasnih poskupljenja u haustoru sa malo stanova. I u roku od mjesec sve ih znamo. Puno je lakse nego u mravinjaku, a nije da su mi i mravinjaci mrski jer sam alipasinac kao sto znas, pa sam naucio. I zasad je kod nas dobro, ne ureklo se, ali ima penzica, pa ce se to mijenjati u skorije vrijeme.Velkoski wrote: ↑28/08/2022 20:42Ma ima, al' sve zavisi gdje radiš (ako radiš od kuće onda ti je uglavnom svejedno), koliko djece šalješ u školu itd. Možda jesam malo pretjerao, ali fakat mislim da je komšiluk najpresudniji u odabiru stanaChmoljo wrote: ↑28/08/2022 20:27
Ima nesto i do toga koliko ti je sta daleko jbmu![]()
Šip je zasad perfektan po pitanju komšiluka (kuc kuc), sve preporukeNema trilion klošara i nema belaja, to je meni nekako najbitnije
Lik sto nam je stan prodo puno je polago u taj komsiluk, i bilo mu je drago sto ne prodaje stan krkanima. Ne zavirujemo sad jedni drugima u kese, ali se fino upitamo. I bilo je simpa kad su jedan sprat okitili za bozic i novu godinu.
Tako da se slazem da su bitne stvari, al ruku na srce vecini je prosjek - ono nije savrseno ali ima sporadicnih problema.
To razumijem, al kako rekoh, vecini je to tu negdje u pet deka, bar sto se tice Sarajeva. Bar ove 4 opstine sto cine grad u urbanizovanim dijelovima.BiBi911 wrote: ↑28/08/2022 20:33Chmoljo wrote: ↑28/08/2022 20:27 Ima nesto i do toga koliko ti je sta daleko jbmu![]()
Sory morao sam,
Ne živim u SA ali ovdje gdje smo kada smo uzimali stan, zgrada super, stan za poželit, parkovi, prodavnice, trajvan/bus, parking, zelenilo fazoni ali zaboravim se raspitat o komšijama. Prvu sedmicu bilo ok nakontoga skontam sve turci i rusi. Auto ostavit ne zaključeno nemoguće, vazda naka galama, muzika, Policija zadnjih 5mj ne odlazi...
Tak da koliko god beton bio lijep ovi od krvi i mesa najviše živaca unište ako su oni ok onda je super
Al nezakljucano auto bilo gdje u Sa mi je SF. Ono da kazem, ako sam zaboravio, ma jebaji ga, necu sad ici kljucati.
-
hhaarree
#10125 Re: Cijene stanova All about
Jel neko kupovao sta na novoj otoci nedavno, tj ove godine? Kako se krecu cijene po kvadratu? Vidim neko divljanje preko 4 hiljade, za stanove sa bas losom orijentacijom, uzas 'sredjeni' pa kontam jel realno to.