Ukrajina

AliceInChains

#107726 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Osmi Socrates wrote: 27/08/2022 00:12 Pa to i jeste najveći apsurd i Staljina i tog pakta.

Samo govori koliko suluda je ruska politika, generalno govoreći. Danas Putin priča o denacifikaciji Ukrajine, a iz svake pore tog režima bazdi na nacizam. Iz svake slike, iz svake izjave, iz svakog postupka.
Koje veze ima tvoja prva rečenica sa ostatkom posta?

De odvadi malo.
giannibelif

#107727 Re: Ukrajina

Post by giannibelif »

Jevreje je planirao da prebaci na ruski Daleki istok u Jevrejsku Republiku, glavni grad Birobidžan, ali su Jevreji na vrijeme shvatili da treba da idu na negostoljubivo područje za prosječnog evropskog čovjeka i bježali u pravcu Izraela i Amerike. Danas-dan ta oblast postoji, ali jako rijetko naseljena, uz neku političku i socijalnu autonomiju jevrejskog naroda.
Last edited by giannibelif on 27/08/2022 00:21, edited 1 time in total.
Osmi Socrates

#107728 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Pa rekao si da je Hitler htio istrijebiti Ruse, a on sa njima pakt sklapa. Ovo oko Jevreja i Staljinizma ti neću objašnjavati. Niti ovo lupanje i relativiziranje izmještanja naroda u SSSR-u u Sibir.

Pošto vidim da si Putinofil, i tu si za mene završio. Već sam rekao da samo umno poremećeni ljudi danas mogu biti Putinofili, pa u bilo kakvoj mjeri.

Nemam ja tu stručnost da se nosim sa tim.
AliceInChains

#107729 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

giannibelif wrote: 27/08/2022 00:17 Jevreje je planirao da prebaci ruski Daleki istok u Jevrejsku Republiku, glavni grad Birobidžan, ali su Jevreji na vrijeme shvatili da treba da idu na negostoljubivo područje za prosječnog evropskog čovjeka i bježali u pravcu Izraela i Amerike.
A u carstvu su završili uglavnom u krajnjem zapadu, tj. današnjoj Ukrajini, jer ih car nije htio dalje istočno. Jbg., drugačija vremena. Ali daleko od toga, da su ih istrijebili.
AliceInChains

#107730 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Osmi Socrates wrote: 27/08/2022 00:19 Pa rekao si da je Hitler htio istrijebiti Ruse, a on sa njima pakt sklapa. Ovo oko Jevreja i Staljinizma ti neću objašnjavati. Niti ovo lupanje i relativiziranje izmještanja naroda u SSSR-u u Sibir.

Pošto vidim da si Putinofil, i tu si za mene završio. Već sam rekao da samo umno poremećeni ljudi danas mogu biti Putinofili, pa u bilo kakvoj mjeri.

Čovječe, gdje ti je logika??

Koji narod je Staljin htio u potpunosti potamaniti? Koji narod, koja etnija nije imala bili kojeg izbora osim gole smrti? Gdje su važili rasni zakoni?

Nemoj relativirati.
drug_profi

#107731 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

hajmo se na temu vratiti.

Himars time.
Večeras negdje... doduše nisu himarsi ali bubaju

Last edited by drug_profi on 27/08/2022 00:44, edited 1 time in total.
Osmi Socrates

#107732 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

AliceInChains wrote: 27/08/2022 00:28
Osmi Socrates wrote: 27/08/2022 00:19 Pa rekao si da je Hitler htio istrijebiti Ruse, a on sa njima pakt sklapa. Ovo oko Jevreja i Staljinizma ti neću objašnjavati. Niti ovo lupanje i relativiziranje izmještanja naroda u SSSR-u u Sibir.

Koji narod je Staljin htio u potpunosti potamaniti? Koji narod, koja etnika nije imali bili kojeg izbora osim gole smrti? Gdje su važili rasni zakoni?

Nemoj relativirati.
Ukrajince, prije svih. Svi izvori kažu da je Holodomor man-made umiranje od gladi.

Detaljna i metodična likvidacija kulaka je direktno uništavanje čitavih naroda. Ti možeš tvrditi da je to klasno ubijanje, a ne etničko, ali, na kraju, what's the fucking difference? Tri do pet miliona Ukrajinaca pomrlo. Nađi mi da je Hitler pobio toliko ljudi prije rata. Al' ko ga jebe, šta je za SSSR tri do pet miliona ljudi. Ovo su, BTW, optimistične procjene. Vjerovatno je i više pomrlo.

Plan je bio i za eliminaciju svih Jevreja, ali je Staljin tu negdje i umro, a svi ti papiri i danas nisu dostupni javnosti.

I tako se Rusija igra svoje istorije, kako im se prohtije. Oni su jedini antifašisti na svijetu, a svi ostali su, je l', fašisti.

Direktna likvidacija, otprilike milion do dva miliona ljudi.

I tako Staljinče pobije od 4 do 8 miliona ljudi u miru, a neki se genijalac na klixu pita da li je u redu porediti ga sa Hitlerom.
AliceInChains

#107733 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Osmi Socrates wrote: 27/08/2022 00:44
AliceInChains wrote: 27/08/2022 00:28

Koji narod je Staljin htio u potpunosti potamaniti? Koji narod, koja etnika nije imali bili kojeg izbora osim gole smrti? Gdje su važili rasni zakoni?

Nemoj relativirati.
Ukrajince, prije svih. Svi izvori kažu da je Holodomor man-made umiranje od gladi.

Detaljna i metodična likvidacija kulaka je direktno uništavanje čitavih naroda. Ti možeš tvrditi da je to klasno ubijanje, a ne etničko, ali, na kraju, what's the fucking difference? Tri do pet miliona Ukrajinaca pomrlo. Nađi mi da je Hitler pobio toliko ljudi prije rata. Al' ko ga jebe, šta je za SSSR tri do pet miliona ljudi. Ovo su, BTW, optimistične procjene. Vjerovatno je i više pomrlo.

Plan je bio i za eliminaciju svih Jevreja, ali je Staljin tu negdje i umro, a svi ti papiri i danas nisu dostupni javnosti.

I tako se Rusija igra svoje istorije, kako im se prohtije. Oni su jedini antifašisti na svijetu, a svi ostali su, je l', fašisti.
Uvođenje i učvršćenje komunistickog sistema nakon dugotrajnog građanskog rata je bio prvi cilj. Za taj cilj je platila čak i Romanova familija/ carstvo životom, a kamoli sitna buranija. Za cilj jedan čovjek, jedna partija su čak istrijebili vjere i sa njima sravnili bogomolje. Ali daleko od toga, da su etnički čistili. Brutalno, ali opet daleko od nacističko, fasistickog rasnog ideala. Samo Nijemci, svi ostali umtermensi, a neki čak životni otpad.
Osmi Socrates

#107734 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Ma bravo, sad ćemo tražiti i opravdane razloge za ubijanje miliona ljudi.

Sve bolje od boljeg. Rekao sam ja odavno. Između nacista i takozvanih komunista su samo kozmetičke razlike.
AliceInChains

#107735 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Osmi Socrates wrote: 27/08/2022 00:54 Ma bravo, sad ćemo tražiti i opravdane razloge za ubijanje miliona ljudi.

Sve bolje od boljeg. Rekao sam ja odavno. Između nacista i takozvanih komunista su samo kozmetičke razlike.
Ja o razlikama ideologija, ti o opravdanju žrtava? :-)
drug_profi

#107736 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Raspada se Ruski svijet.

Osmi Socrates

#107737 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Sve ti to možeš zamotati u šareni papirić kakav poželiš. Na kraju, milioni mrtvih su i na jednoj i na drugoj strani, i u nacizmu i u Staljinizmu.

Anyway, vratimo se temi. Moja poenta je jedino bila da današnji fašista u Kremlju ne radi ništa novo. Želi Evropu uvesti u novo krvoproliće u kojem misli da će vratiti teritorije koje je izgubio, a onda će ići i dalje, ako može. I samo psihički bolesnik može da ga bilo kako podržava u tome.

Baš kao i Staljin 1930-tih. Ista budalaština. Rusi ne znaju napraviti državu. Znaju ubijati, razarati, optuživati druge za sve njihove probleme. Šta je novo?
drug_profi

#107738 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Dosta snimaka na twiteru sa okupljanjima ruskih oklopa negdje. Slutnje su da se okuplja snaga za novu Donbas ofanzivu.

zilog

#107739 Re: Ukrajina

Post by zilog »

drug_profi wrote: 27/08/2022 01:35 Dosta snimaka na twiteru sa okupljanjima ruskih oklopa negdje. Slutnje su da se okuplja snaga za novu Donbas ofanzivu.
Spoiler
Show
Ovo se ubilo za Brimstone!
drug_profi

#107740 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

zilog wrote: 27/08/2022 02:02
drug_profi wrote: 27/08/2022 01:35 Dosta snimaka na twiteru sa okupljanjima ruskih oklopa negdje. Slutnje su da se okuplja snaga za novu Donbas ofanzivu.
Spoiler
Show
Ovo se ubilo za Brimstone!
MA ima heibet ovih okupljanja. Definitivno ce pokusati nesto napraviti prije rasputice.

Interesantno je ovdje da se ovaj isti lik kraj tenkova sa maskom vjerovatno slikao i kraj ovog Tornada u threadu dole nize.
giannibelif

#107741 Re: Ukrajina

Post by giannibelif »

Nakon što su potrošili Čečene, Dagestance, Burjate, Tuvance, Kalmikijance, na red došao Baškortostan.
llull

#107742 Re: Ukrajina

Post by llull »

Nizhny Novgorod, 3rd Army Corps

Manevri i obuka, pise u komentarimA
Zumbul2

#107743 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

Dobar članak o ovom Vampire sistemu koji će ukrajinci dobiti u novom paketu naoružanja.

https://www.thedrive.com/the-war-zone/w ... ctually-do
Jordan1961

#107744 Re: Ukrajina

Post by Jordan1961 »

madner wrote: 26/08/2022 21:51
Jordan1961 wrote: 26/08/2022 19:39
Sto da se ne zale? Ko je bio prvi saveznik nacista 1939? Poljska, balticke zemlje, Rumunija, neka druga istocnoevropska?
Slovacka to bar svako zna.
Ako ovo mislis ozbiljno, mozda je vrijeme da obnovis gradivo iz istorije.
BiBi911

#107745 Re: Ukrajina

Post by BiBi911 »

Zumbul2 wrote: 27/08/2022 07:19 Dobar članak o ovom Vampire sistemu koji će ukrajinci dobiti u novom paketu naoružanja.

https://www.thedrive.com/the-war-zone/w ... ctually-do
Moze rokat dronove, helikoptere, mete na zemlji. 4 komada plus ono što je tovarnom prostoru. Mali vbr.
video

#107746 Re: Ukrajina

Post by video »

Kakvo je ovo spavanje u ova doba :D

Vidim da se tema gotovo pa promjenila a posto mi se to ne svidja da onda malo off topicarim.

Potvrda za NASAMS I iz ovog izvora

Google prijevod - Pentagon je zaključio ugovor oruženoj kompaniji Raytheon za nabavku ZRK NASAMS za Ukrajinu na 182 miliona dolara.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#107747 Re: Ukrajina

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

pici wrote: 26/08/2022 12:58 Ukrajina ce biti spremna kada im anglosaksonski generali kazu da su spremni, ne prije.August je pri kraju, nema spomenute ofanzive, nesto sečeka.Pomjereno je iz nekog razloga znanom samo vrhu.Ukri su nabrijani za ofanzivu u redovima rusa sve vise dezerterstava i odbijanja poslusnosti.Jedinice se moraju rotirati na frontu inace dolazi do pucanja psihe i pada morala.Rusi imaju u tome vise problema od ukrajinaca.Motiv im je sta? Ves masina, wc solja.
:thumbup:

Uz to, ko zna koliko se novih vojnika trenira po NATO drzavama i za koja orudja i oruzja. Masu toga nema jos na frontu, ali ce sve krenuti na dan ofanzive.
Ja osobno vjerujem da ce ofanzivi predhoditi rusenje krimskog mosta i cijepanje ruske odbrane na 2 ili cak 3 dijela.
Do tada ce im dovoljan broj ovih novih orudja i oruzja sto dolaze izludjivati pozadinu.
Kada ce krenuti ofanziva?
Kada USA i UK budu sigurni da ce biti i uspjesna. 8-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#107748 Re: Ukrajina

Post by pici »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 27/08/2022 08:23
pici wrote: 26/08/2022 12:58 Ukrajina ce biti spremna kada im anglosaksonski generali kazu da su spremni, ne prije.August je pri kraju, nema spomenute ofanzive, nesto sečeka.Pomjereno je iz nekog razloga znanom samo vrhu.Ukri su nabrijani za ofanzivu u redovima rusa sve vise dezerterstava i odbijanja poslusnosti.Jedinice se moraju rotirati na frontu inace dolazi do pucanja psihe i pada morala.Rusi imaju u tome vise problema od ukrajinaca.Motiv im je sta? Ves masina, wc solja.
:thumbup:

Uz to, ko zna koliko se novih vojnika trenira po NATO drzavama i za koja orudja i oruzja. Masu toga nema jos na frontu, ali ce sve krenuti na dan ofanzive.
Ja osobno vjerujem da ce ofanzivi predhoditi rusenje krimskog mosta i cijepanje ruske odbrane na 2 ili cak 3 dijela.
Do tada ce im dovoljan broj ovih novih orudja i oruzja sto dolaze izludjivati pozadinu.
Kada ce krenuti ofanziva?
Kada USA i UK budu sigurni da ce biti i uspjesna. 8-)
U zadnjih trideset godina, Anglosaksonci jako brizljivo planiraju, zaljevski ratovi, nisu napali ko sivonje golom silom, nego su to mjesecima brizljivo planirali.Afganista, Irak, Sirija,Srbija, BiH itd itd.Uvjek ukljuce sada NATO, jer time pokriju alibi da to nije agresorsko osvajacki rat vec neka koaliciona specijalna operacija.Rusi nemaju nikoga i brko mu okrenuo ledja, previranja u bjelorusiji su u kriticnoj fazi, ceka se da Ukrajinci krenu a onda ce i brko da leti za moskvu.Prosto logika mi istorijska nalaze da rusi su gubitnici.Da su anglosasi indifirentni, EU podjeljena i da rusi imaju saveznika, e tad bi vec bila druga prica, ovako, valjaju se u govnima a najgore od svega sto su svjesni toga i sto znaju da su najebali.Ukri su poslije ovog rata vojna sila koja ce i rusiji parirati ako ne ih i prestici, ne gomilom mesa i tehnike vec tehnologijom i obukom.
giannibelif

#107749 Re: Ukrajina

Post by giannibelif »

Vojno bi postali novi Izrael, ali ih zeza to što vole "istočnoeuropski" ukrasti od svog naroda. Trenutno su što se tiče slavenskih naroda daleko najhomogenija i najujedinjenija nacija u nesreći. Tu su položili ispit.
Ironmen

#107750 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

Meni ovo stanje na terenu zadnjih mjesec dana lici na pat poziciju obadvije strane, sada se igraju ekonomske igrice i ceka se pocetak zime, sumnjam da ce biti opet nekih velikih akcija, Rusija je potrosena sto se tice nekih ozbiljnih ofanziva.
Post Reply