AliceInChains wrote: ↑27/08/2022 00:28
Osmi Socrates wrote: ↑27/08/2022 00:19
Pa rekao si da je Hitler htio istrijebiti Ruse, a on sa njima pakt sklapa. Ovo oko Jevreja i Staljinizma ti neću objašnjavati. Niti ovo lupanje i relativiziranje izmještanja naroda u SSSR-u u Sibir.
Pošto vidim da si Putinofil, i tu si za mene završio. Već sam rekao da samo umno poremećeni ljudi danas mogu biti Putinofili, pa u bilo kakvoj mjeri.
Nemam ja tu stručnost da se nosim sa tim.
Čovječe, gdje ti je logika??
Koji narod je Staljin htio u potpunosti potamaniti? Koji narod, koja etnika nije imali bili kojeg izbora osim gole smrti? Gdje su važili rasni zakoni?
Nemoj relativirati.
Ukrajince, prije svih. Svi izvori kažu da je Holodomor man-made umiranje od gladi.
Detaljna i metodična likvidacija kulaka je direktno uništavanje čitavih naroda. Ti možeš tvrditi da je to klasno ubijanje, a ne etničko, ali, na kraju, what's the fucking difference? Tri do pet miliona Ukrajinaca pomrlo. Nađi mi da je Hitler pobio toliko ljudi prije rata. Al' ko ga jebe, šta je za SSSR tri do pet miliona ljudi. Ovo su, BTW, optimistične procjene. Vjerovatno je i više pomrlo.
Plan je bio i za eliminaciju svih Jevreja, ali je Staljin tu negdje i umro, a svi ti papiri i danas nisu dostupni javnosti.
I tako se Rusija igra svoje istorije, kako im se prohtije. Oni su jedini antifašisti na svijetu, a svi ostali su, je l', fašisti.
Direktna likvidacija, otprilike milion do dva miliona ljudi.
I tako Staljinče pobije od 4 do 8 miliona ljudi u miru, a neki se genijalac na klixu pita da li je u redu porediti ga sa Hitlerom.