Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Locked
Bloo
Globalna šefica

#4801 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Bloo »

noviforumas wrote: 28/07/2022 00:13 Ti pretendujes da si emancipovana, kao, a Tutin je punchline; kajmak, seljacine, sta ce oni. Neces sa takvim mentalnim sklopom dalje od Ilidze dobacit. U Tutinu su fini ljudi, sireg uma i veceg srca od tvog, ocigledno.
Znam. :D

Punchline je kajmak. :| Mada sjenički.
Bjež ba, ogladnih.
Bloo
Globalna šefica

#4802 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Bloo »

sehohari wrote: 28/07/2022 00:15 Bošnjaci su glasali i za SDP, NS...
Uglavnom u Sarajevu. :D
U drugim gradovima, selima, zaseocima?
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#4803 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by PreWiBa »

MarlboroGold wrote: 28/07/2022 00:14
sehohari wrote: 28/07/2022 00:08

Pa pokušao je.

I još uvijek mi nije jasno nešto.
Ako je ivo Bakirovo maslo, zašto je onda SDA obavještajni aparat prvo objavio informacije o nametanju Schmidta (Avdić, koji se svako malo sastaje sa Osmicom)?
Ne znam... nije mi ni nešto relevantno ko je prvi objavio.
Kako nije relevantno.

Pa da nije objavljeno prije, prošlo bi glat.
Pandakonda

#4804 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Pandakonda »

sehohari wrote: 28/07/2022 00:04
MMM1977 wrote: 27/07/2022 23:59 HDZ i Hrvatska su ovdje 100% u pravu. Samo se traži da se ispoštuje ono što je dogovoreno sa najvećom bošnjačkom strankom SDA koju su izabrali ovi što se sad bune
Boli nas briga, realno.

Ima li ta stranka podršku 50+1% Bošnjaka? Nema.

To što oni misle da je Bakir glavni kuhar u čevabžinici i da nema drugog je njihov problem.
Da se ne lazemo onda niti jedna stranka nema legitimitet jer doslovno niko nema preko 50% podrske bilo kojeg naroda :D Oni ne gledaju koliko ko ima podrske procentualno kod naroda, nego procenat u samom parlamentu. A po tim brojevima SDA i HDZ su u samom vrhu. Ne moze Smit niti neko peti deseti izmisljati izborni rezultat ako on ne postoji.

Itekako ima drugih mimo bakira ali niko nema ruku koliko ima Bakir i SDA. Ja sam uvjeren da vecina bosnjaka ne podrzava SDA ali sada na naplatu dolazi svaki put kada te osobe nisu izasle na izbore. A izlaznost nam govori koliko je to ustvari kriticno.

Ljudi su ovdje dosli samo da potvrde ono sto je SDA potpisala i ja stvarno ne znam sta oni ocekuju da se moze promijeniti u 6 sedmica. Smit se trebao drzati prijasnjeg stava da se pregovori oko IZ nastave nakon ovih izbora kada se atmosfera malo smiri, a mozda i tada bude malkice drugacija konstelacija u parlamentu i da kvalitetniji ljudi dođu da pregovaraju. SDA se mora kazniti u oktobru na svim nivoima i da se jasno da do znanja da vecina ljudi uopste ne podrzava politiku i dogovore koju vodi ta stranka i onda Smit nece imati razloga da reaguje. Ako ostane ista stranka na vlasti koja je i potpisala ovo, logicno je onda zakljuciti i da sam narod koji je vecinski izasao da glasa podrzava taj dogovor o legitimnom predstavljanju i Smit ce samo potvrditi volju naroda.
MarlboroGold

#4805 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by MarlboroGold »

sehohari wrote: 28/07/2022 00:16
MarlboroGold wrote: 28/07/2022 00:14
Ne znam... nije mi ni nešto relevantno ko je prvi objavio.
Kako nije relevantno.

Rekla-kazala...
PreWiBa

#4806 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by PreWiBa »

Bloo wrote: 28/07/2022 00:16
Uglavnom u Sarajevu. :D
U drugim gradovima, selima, zaseocima?
U njima nije bilo dovoljno da bi došlo do 50% + 1.

I opet: Jeli to sad znači da si manje Bošnjak ako živiš u Sarajevu?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#4807 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by sime_cipol »

Ko glasa za Zelene Kmere u oktobru, dabogda mu djeca otisla u Australiju i zeljan ih osto. :bih:
PreWiBa

#4808 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by PreWiBa »

MarlboroGold wrote: 28/07/2022 00:18
sehohari wrote: 28/07/2022 00:16

Kako nije relevantno.

Rekla-kazala...
Čuj rekla-kazala

Plenky se već bio pripremio da slavi, hvalio se po medijima.
MarlboroGold

#4809 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by MarlboroGold »

sime_cipol wrote: 28/07/2022 00:20 Ko glasa za Zelene Kmere u oktobru, dabogda mu djeca otisla u Australiju i zeljan ih osto. :bih:
Orkovi :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#4810 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Bloo »

sime_cipol wrote: 28/07/2022 00:20 Ko glasa za Zelene Kmere u oktobru, dabogda mu djeca otisla u Australiju i zeljan ih osto. :bih:
Ne bih podcijenila brojčano nadmoćne šalteruše. :D
MMM1977

#4811 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by MMM1977 »

sehohari wrote: 28/07/2022 00:15
MMM1977 wrote: 28/07/2022 00:12

SDA je sjebala ovu državu totalno i to je nešto što se ne može popraviti. A zna se dobro ko je birao tu SDA. I valjda nije nikakva tajna da i njima ovo u potpunosti odgovara
Bošnjaci su glasali i za SDP, NS...

Ako se sa trojicom od desetero dogovoriš za nešto, ne daje ti pravo da taj ugovor preneseš i na ostalih sedam.
Za svašta smo mi glasali ali od 90ih do danas je jedina konstanta SDA, uz eventualne otpatke od SDA. Pokušali su stranci sa Alijansom ali nije prošlo, ja mislim da smo sve vozove propustili, neprijatelji sa svih strana, kako vanjski tako i unutrašnji, Turska kao neki prijatelj a u suštini puno bliži sa Srbijom itd.

Pokušavali su stranci da nam pomognu na razne načine ali mi sebi ne želimo pomoći. Krademo, varamo, lažemo, obmanjujemo i radimo gluposti, zašto pomagati takvima? Sa druge strane imaš Hrvatsku koja se u tim međunarodnim odnosima nešto pita, imaš Srbiju koju moraju tetošiti zbog Rusije a šta mi imamo? Bakira, Seku, Fadila, Fikreta, Asima, Biseru? I neko će se zbog njih počešati? Kako da ne.

Ova država je propala a uništila ju je SDA
Spit_fire

#4812 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

sehohari wrote: 28/07/2022 00:21
Rekla-kazala...
Čuj rekla-kazala

Da nismo zagalamili smijem ruku dat da je covic imo spreman govor da ga odrzi na otvaranju mosta jer zakon bi glat prosao na taj dan ko sto je bilo i planirano...predpostavljam da je govor i sadrzacao plenkijev drugi i trci korak..nesto u fazonu "Ovaj most ce nas povezat u jednu drzavu"

Al dobro nek pricaju sta hoce i ovi skeptici i defeticari a i HDZ.. od samo jako :bih:
PreWiBa

#4813 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by PreWiBa »

Pandakonda wrote: 28/07/2022 00:17
sehohari wrote: 28/07/2022 00:04

Boli nas briga, realno.

Ima li ta stranka podršku 50+1% Bošnjaka? Nema.

To što oni misle da je Bakir glavni kuhar u čevabžinici i da nema drugog je njihov problem.
Da se ne lazemo onda niti jedna stranka nema legitimitet jer doslovno niko nema preko 50% podrske bilo kojeg naroda :D Oni ne gledaju koliko ko ima podrske procentualno kod naroda, nego procenat u samom parlamentu. A po tim brojevima SDA i HDZ su u samom vrhu. Ne moze Smit niti neko peti deseti izmisljati izborni rezultat ako on ne postoji.

Itekako ima drugih mimo bakira ali niko nema ruku koliko ima Bakir i SDA. Ja sam uvjeren da vecina bosnjaka ne podrzava SDA ali sada na naplatu dolazi svaki put kada te osobe nisu izasle na izbore. A izlaznost nam govori koliko je to ustvari kriticno.

Ljudi su ovdje dosli samo da potvrde ono sto je SDA potpisala i ja stvarno ne znam sta oni ocekuju da se moze promijeniti u 6 sedmica. Smit se trebao drzati prijasnjeg stava da se pregovori oko IZ nastave nakon ovih izbora kada se atmosfera malo smiri, a mozda i tada bude malkice drugacija konstelacija u parlamentu i da kvalitetniji ljudi dođu da pregovaraju. SDA se mora kazniti u oktobru na svim nivoima i da se jasno da do znanja da vecina ljudi uopste ne podrzava politiku i dogovore koju vodi ta stranka i onda Smit nece imati razloga da reaguje. Ako ostane ista stranka na vlasti koja je i potpisala ovo, logicno je onda zakljuciti i da sam narod koji je vecinski izasao da glasa podrzava taj dogovor o legitimnom predstavljanju i Smit ce samo potvrditi volju naroda.
Kakvu volju naroda?
Da ima volju naroda, valjda bi prošlo parlament?
I kakva volja poslije izbora ako Smit ocito hoce da PRIJE izbora ovo nametne?
MarlboroGold

#4814 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by MarlboroGold »

Kad narod skonta da moć ne leži u onima koji ih vode i koji im trube da će ih čuvati i zastupati njihove interese, već kod njih samih tad možda i bude bolje. Zato smo mi daleko udaljeni od mnogih drugih demokratskih društava, a u kojima nekad i najmanje greške kažnjavaju na prvim narednim izborima. Kod nas i kardinalne guraju pod tepih i viču ne talasaj neka Bakira on je naš. Zato i jesmo propali.
Last edited by MarlboroGold on 28/07/2022 00:28, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#4815 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Bloo »

Ako se sa trojicom od desetero dogovoriš za nešto, ne daje ti pravo da taj ugovor preneseš i na ostalih sedam.
i za DF :D

Btw mislim da su građani raznih etnija glasali za SDP i NS, međutim zna se koje su vodeće ETNONACIONALNE stranke. OStali se pozivaju na razgovore i pregovore iz dva razloga:

- statičari da se da privid demokratije
- singaliziranje ostalim "građanima" da je vrijeme za promjene
Pandakonda

#4816 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Pandakonda »

sehohari wrote: 28/07/2022 00:26
Pandakonda wrote: 28/07/2022 00:17

Kakvu volju naroda?
Da ima volju naroda, valjda bi prošlo parlament?
I kakva volja poslije izbora ako Smit ocito hoce da PRIJE izbora ovo nametne?
Pa da su u Neumu postigli dogovor proslo bi kroz parlament. A za ovo drugo se slazemo, i ja sam isto rekao da bi idealno bilo NAKON izbora pricati o pregovoru i nametanju a ne PRIJE izbora jos pogotovo nakon sto je prvobitno receno da ce se ipak izbori odrzati po postojecim pravilima.
Bloo
Globalna šefica

#4817 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote: 28/07/2022 00:27 Kad narod skonta da moć ne leži u onima koji ih vode i koji im trube da će ih čuvati i zastupati njihove interese, već kod njih samih tad možda i bude bolje. Zato smo mi daleko udaljeni od mnogih drugih demokratskih društava, a u kojima nekad i najmanje greške kažnjavaju na prvim narednim izborima. Kod nas i kardinalne guraju pod tepih i viču ne talasaj neka Bakira on je naš. Zato i jesmo propali.
Eh.

Vlast dolazi iz naroda. Reprezentativna demokratija kad već nema direktne. ...government of the people, by the people, for the people, shall not perish from the earth...ovaj momenat se zaboravio.
PreWiBa

#4818 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by PreWiBa »

Spit_fire wrote: 28/07/2022 00:25

Čuj rekla-kazala

Da nismo zagalamili smijem ruku dat da je covic imo spreman govor da ga odrzi na otvaranju mosta jer zakon bi glat prosao na taj dan ko sto je bilo i planirano...predpostavljam da je govor i sadrzacao plenkijev drugi i trci korak..nesto u fazonu "Ovaj most ce nas povezat u jednu drzavu"

Al dobro nek pricaju sta hoce i ovi skeptici i defeticari a i HDZ.. od samo jako :bih:
I ja tako kontam.

Zakon bio spreman da prođe kao nož kroz puter, a ovi i ovaj uspjeh žele da obesmisle.

Zato i ne želi niko da glasa sem SDA glasača.
Spit_fire

#4819 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

MMM1977 wrote: 28/07/2022 00:24
sehohari wrote: 28/07/2022 00:15

Bošnjaci su glasali i za SDP, NS...

Za svašta smo mi glasali ali od 90ih do danas je jedina konstanta SDA, uz eventualne otpatke od SDA. Pokušali su stranci sa Alijansom ali nije prošlo, ja mislim da smo sve vozove propustili, neprijatelji sa svih strana, kako vanjski tako i unutrašnji, Turska kao neki prijatelj a u suštini puno bliži sa Srbijom itd.

Pokušavali su stranci da nam pomognu na razne načine ali mi sebi ne želimo pomoći. Krademo, varamo, lažemo, obmanjujemo i radimo gluposti, zašto pomagati takvima? Sa druge strane imaš Hrvatsku koja se u tim međunarodnim odnosima nešto pita, imaš Srbiju koju moraju tetošiti zbog Rusije a šta mi imamo? Bakira, Seku, Fadila, Fikreta, Asima, Biseru? I neko će se zbog njih počešati? Kako da ne.

Ova država je propala a uništila ju je SDA
Izvinut ces, SDA i kad je imala vlast dosta puta je imala jako bitne saradnik..na tom mjestu nema ko se nije izredao od Harisa preko SDP do fahre..mada stoput ispricana prica

Nego ako cemo mak na konac..svaki narod ce uvijek imat broj ljudi/stranaka nazovimo ih eufemnisticki "konzervativaca" i oni ce vazda dobijat solidan broj glasova pa taman pisali po tom narodu sa balkona parlamenta..medjutim bitno je da uvijek postoji progresivna opozicija koja se makar na papiru zalaze za sve suprotno..

E vidi sad ta opozoicija dobija poprilican broj glaosva Bosnjackog korpusa...pitanje za tebe..

Zar nekako nije logicnije da se ta opozicija potpomogne i glasovima druga dva naroda kojima je "dosta nacionalizma" i podjela, koji hoce da zive u drzavi svih nas...nego da ocekujes da jedna stranka koja je ovdje maltene polu religija nestane?

Mozda hoces da mi kazes da takvih kod njih nema, al da smo ipak mi krivi? :-)

Da se gradjanske stranke dobiju trecinu glasova kod srba i hrvata koliko dobiju kod bosnjaka davno bi i bakir i covic i mile zavrsili na smetljistj historije a vrlo moguce i u zatvoru..

Medjutim dobro krivimo mi sebe, stas to je najlakse nemoj da ko zahaturi sta slucajno..

Juce ih se pola us.ralo rata dns govore ma znao sam suplja beze reagujete, sve smo ovo mi krivi..
Last edited by Spit_fire on 28/07/2022 01:13, edited 2 times in total.
MarlboroGold

#4820 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote: 28/07/2022 00:31
MarlboroGold wrote: 28/07/2022 00:27 Kad narod skonta da moć ne leži u onima koji ih vode i koji im trube da će ih čuvati i zastupati njihove interese, već kod njih samih tad možda i bude bolje. Zato smo mi daleko udaljeni od mnogih drugih demokratskih društava, a u kojima nekad i najmanje greške kažnjavaju na prvim narednim izborima. Kod nas i kardinalne guraju pod tepih i viču ne talasaj neka Bakira on je naš. Zato i jesmo propali.
Eh.

Vlast dolazi iz naroda. Reprezentativna demokratija kad već nema direktne. ...government of the people, by the people, for the people, shall not perish from the earth...ovaj momenat se zaboravio.
Da. Jednostavno, što bi Varys iz GoT-a rekao "power resides where men believe it resides". Kod nas je to gore nažalost.
guruguru95

#4821 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by guruguru95 »

noviforumas wrote: 28/07/2022 00:13
Bloo wrote: 28/07/2022 00:10

Jbg, sazna čovjek da je građanin drugog reda jer nije konstitutivan, niti su nad njim izvršili genocid, niti je musliman, Bošnjak, član 7. muslimanske ili neke motorizovane iako si bio u ratu i tako to...hoću i ja da me mrze stranci.

Odoh ja natrag u Tutin.
Hoš kajmaka da ti pošaljem?
Ti pretendujes da si emancipovana, kao, a Tutin je punchline; kajmak, seljacine, sta ce oni. Neces sa takvim mentalnim sklopom dalje od Ilidze dobacit. U Tutinu su fini ljudi, sireg uma i veceg srca od tvog, ocigledno.
:thumbup: :mrgreen:
Sociolog

#4822 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Sociolog »

Po meni, svjestan sam da se nece sloziti mnogi forumashi s mnom, ove tehnicke izmjene zakona su samo KOZMETICKE prirode.

Nista krupno ni znacajno.
Lex77

#4823 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Lex77 »

Rekla-kazala...
Čuj rekla-kazala

Već je otrčao počasni krug po Hercegovini skupa sa pola vlade.
Sanjarko

#4824 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Sanjarko »

Sociolog wrote: 28/07/2022 02:45 Po meni, svjestan sam da se nece sloziti mnogi forumashi s mnom, ove tehnicke izmjene zakona su samo KOZMETICKE prirode.

Nista krupno ni znacajno.
ubleha P m M, pricali o tome ja i jos jedan forumas
Lex77

#4825 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Lex77 »

Naravno da su kozmetičke prirode. Plan je bio da one budu uvod u rasne zakone. Malo da ih sakriju.
Locked