MMM1977 wrote: ↑28/07/2022 00:24
sehohari wrote: ↑28/07/2022 00:15
Bošnjaci su glasali i za SDP, NS...
Ako se sa trojicom od desetero dogovoriš za nešto, ne daje ti pravo da taj ugovor preneseš i na ostalih sedam.
Za svašta smo mi glasali ali od 90ih do danas je jedina konstanta SDA, uz eventualne otpatke od SDA. Pokušali su stranci sa Alijansom ali nije prošlo, ja mislim da smo sve vozove propustili, neprijatelji sa svih strana, kako vanjski tako i unutrašnji, Turska kao neki prijatelj a u suštini puno bliži sa Srbijom itd.
Pokušavali su stranci da nam pomognu na razne načine ali mi sebi ne želimo pomoći. Krademo, varamo, lažemo, obmanjujemo i radimo gluposti, zašto pomagati takvima? Sa druge strane imaš Hrvatsku koja se u tim međunarodnim odnosima nešto pita, imaš Srbiju koju moraju tetošiti zbog Rusije a šta mi imamo? Bakira, Seku, Fadila, Fikreta, Asima, Biseru? I neko će se zbog njih počešati? Kako da ne.
Ova država je propala a uništila ju je SDA
Izvinut ces, SDA i kad je imala vlast dosta puta je imala jako bitne saradnik..na tom mjestu nema ko se nije izredao od Harisa preko SDP do fahre..mada stoput ispricana prica
Nego ako cemo mak na konac..svaki narod ce uvijek imat broj ljudi/stranaka nazovimo ih eufemnisticki "konzervativaca" i oni ce vazda dobijat solidan broj glasova pa taman pisali po tom narodu sa balkona parlamenta..medjutim bitno je da uvijek postoji progresivna opozicija koja se makar na papiru zalaze za sve suprotno..
E vidi sad ta opozoicija dobija poprilican broj glaosva Bosnjackog korpusa...pitanje za tebe..
Zar nekako nije logicnije da se ta opozicija potpomogne i glasovima druga dva naroda kojima je "dosta nacionalizma" i podjela, koji hoce da zive u drzavi svih nas...nego da ocekujes da jedna stranka koja je ovdje maltene polu religija nestane?
Mozda hoces da mi kazes da takvih kod njih nema, al da smo ipak mi krivi?
Da se gradjanske stranke dobiju trecinu glasova kod srba i hrvata koliko dobiju kod bosnjaka davno bi i bakir i covic i mile zavrsili na smetljistj historije a vrlo moguce i u zatvoru..
Medjutim dobro krivimo mi sebe, stas to je najlakse nemoj da ko zahaturi sta slucajno..
Juce ih se pola us.ralo rata dns govore ma znao sam suplja beze reagujete, sve smo ovo mi krivi..