Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ako je zaista bilo tako ja se izvinjavam, mediji su samo stavljali slike političke gerijatrije
Smijem se zakleti da je na svim televizijama bilo 90% ljudi starijih od 50 godina.
Nez fkt nisam gledo toliko gledo tv izvjestaje jer je smao bio fokus na zahu gaziju i njegove gluposti...kad sma vidio fudu kako govori UAAA nisam mogo vise..
Al sto se tice stvarnog stanja moze potvridt ko god je bio ..more mladje raje i to ne nekakvih botova ili sta znam placenika...sve ljudi o sebi pri sebi...buduci da sam 92 godiste a da sam
prepozno jedno 50 ljudi najbolje govori. Sto me najvise iznenadilo dosta ljudi koji su inace apoliticni totalno..ja bih rekao da je bilo mozda i citavih 10k jer dosta raje je se smjenjivalo..tipa ovi sto su dosli u 7 otialo su u pola 8, a naprimjer evo ja dam dosao u pola 8..plus druga obala na vilsu je bila krcata a nisam nesto vidio da snimci to prikazuju...
Ja odavno bolje konkretnije i zdravije proteste nisam vidio..zanemaricu politicare i botove
SARAJEVO, (Patria) - Apelantica pred Evropskim sudom za ljudska prava koja je zbog diskriminacije u izbornom sistemu dobila tužbu protiv BiH Azra Zornić ovih je dana neformalno proglašena heroinom s ulice jer je bila jedna od predvodnica građanskih porotesta protiv nametanja diskriminatornih političkih izmjena Izbornog zakona. Danas, nakon što je jasno da su protesti bar privremeno uspjeli, Zornić je poručila da ne vjeruje Schmidtu i da budni čekaju svaki njegov pokret.
"Apsolutno mu ne vjerujemo, jer on je podli gad i čeka trenutak da nametne političke izmjene Izbornog zakona prije izbora ili odmah nakon izbora po želji HDZ-a. Ostajemo budni i spremni za akciju u svakom trenutku", napisala je Zornić reagujući na Twitter objavu politologa Jasmina Mujanovića, koji je napisao da su sva događanja proteklih dana prekretnica u poslijeratnoj historiji Bosne i Hercegovine.
"Po prvi put ikada, udruženi napori bosanskohercegovačke javnosti i ujedinjenog fronta probosanskih stranaka uspjeli su zaustaviti odluku OHR-a u BiH. Ovo je ogromno; narodni legitimitet je sada faktor u bosanskoj politici. Drugo, bosanskohercegovački demokratski aktivisti i lideri odlučno su radili sa izabranim zvaničnicima s obje strane Atlantika da prekore OHR. To je neliberalni trik. Stvorili su kritičnu masu opozicije u zemlji i inostranstvu. Ovo je bilo političko organiziranje 101 — i uspjelo je. Kod kuće, činjenica da su to apelanti ECHR-a Dervo Sejdić i Azra Zornić vodili masovne mobilizacije bosanskih građana bilo je ključno. Njihovo principijelno, strastveno, nestranačko vodstvo dalo je protestima osjećaj autentične borbe za osnovna građanska prava.
Lex77 wrote: ↑27/07/2022 20:20
SARAJEVO, (Patria) - Apelantica pred Evropskim sudom za ljudska prava koja je zbog diskriminacije u izbornom sistemu dobila tužbu protiv BiH Azra Zornić ovih je dana neformalno proglašena heroinom s ulice jer je bila jedna od predvodnica građanskih porotesta protiv nametanja diskriminatornih političkih izmjena Izbornog zakona. Danas, nakon što je jasno da su protesti bar privremeno uspjeli, Zornić je poručila da ne vjeruje Schmidtu i da budni čekaju svaki njegov pokret.
"Apsolutno mu ne vjerujemo, jer on je podli gad i čeka trenutak da nametne političke izmjene Izbornog zakona prije izbora ili odmah nakon izbora po želji HDZ-a. Ostajemo budni i spremni za akciju u svakom trenutku", napisala je Zornić reagujući na Twitter objavu politologa Jasmina Mujanovića, koji je napisao da su sva događanja proteklih dana prekretnica u poslijeratnoj historiji Bosne i Hercegovine.
"Po prvi put ikada, udruženi napori bosanskohercegovačke javnosti i ujedinjenog fronta probosanskih stranaka uspjeli su zaustaviti odluku OHR-a u BiH. Ovo je ogromno; narodni legitimitet je sada faktor u bosanskoj politici. Drugo, bosanskohercegovački demokratski aktivisti i lideri odlučno su radili sa izabranim zvaničnicima s obje strane Atlantika da prekore OHR. To je neliberalni trik. Stvorili su kritičnu masu opozicije u zemlji i inostranstvu. Ovo je bilo političko organiziranje 101 — i uspjelo je. Kod kuće, činjenica da su to apelanti ECHR-a Dervo Sejdić i Azra Zornić vodili masovne mobilizacije bosanskih građana bilo je ključno. Njihovo principijelno, strastveno, nestranačko vodstvo dalo je protestima osjećaj autentične borbe za osnovna građanska prava.
JohnnyS wrote: ↑27/07/2022 18:51
Ako 7 000 ljudi ima utjecaja na odluke OHRa, onda ne mora ni postojati
Samo politički ne pismena osoba može misliti da 7.000 ljudi može imati uticaj na odluku OHR-a u odnosu na razne izjave i pisma koja su uputili članovi parlamenata nekih bitnih zemalja i presude EU sudova.
samo gramatički nepismena osoba će napisati "ne pismena" nisam mog'o da odolim hahahahaha
Samo politički ne pismena osoba može misliti da 7.000 ljudi može imati uticaj na odluku OHR-a u odnosu na razne izjave i pisma koja su uputili članovi parlamenata nekih bitnih zemalja i presude EU sudova.
samo gramatički nepismena osoba će napisati "ne pismena" nisam mog'o da odolim hahahahaha
Neka nisi, samo nisi ni pretjerano orginalan, prepisuješ od hajvana. Umjesto da ispadneš pametan, ispao si (ne)pametan. Nisam ti to trebao reći, ali nisam mogao da odolim.
Neka nisi, samo nisi ni pretjerano orginalan, prepisuješ od hajvana. Umjesto da ispadneš pametan, ispao si (ne)pametan. Nisam ti to trebao reći, ali nisam mogao da odolim.
imalo je uticaja vidim koriste se velika slova tačke zarezi .....
imalo je uticaja vidim koriste se velika slova tačke zarezi .....
Uvijek su me fascinirali gramatičari na forumu, ženski rod ih u pravilu označava, tehničarima.
Maliodmene wrote: ↑27/07/2022 20:22
Sto ovaj debil ne nametnu kamere i skenere, koga boli kurac za kazne od 30hiljada kad ce opet te kazne biti placene iz budzeta?
Maliodmene wrote: ↑27/07/2022 20:22
Sto ovaj debil ne nametnu kamere i skenere, koga boli kurac za kazne od 30hiljada kad ce opet te kazne biti placene iz budzeta?
+1 nista konkretno nije ni nametnuo
Kad se spomenule tehničke izmjene, mislio sam bit će nešto wow, al evo, šta će ovo konkretno pomoć u izbornom integritetu? Apsolutno ništa
Lex77 wrote: ↑27/07/2022 20:20
Mozda Šmit samo radi za Ruse.
Dodik, Covic, Milanović, Svabe, da se malo zakuha da se skrene pažnja sa Ukrajine.
Opet ponavljam, vise vjerujem Amerima i Britima nego nasim robotima.
inače, stranci sada imaju jedan problem, Hrvati govore jednim glasom, Srbi haman pa jednim, e ovi što se vabe Bošnjacima i svim ostalim baš i ne govore i mislim da je tu korijen tog njihovog problema.
ubijeđen sam da je SDA sve ovo prodala iz ličnih sitnih interesa.
baš onako kako je propala tužba.
baš onako kako su na svaki mogući način opstruirali Aneks 7.
zato danas Bakira nije bilo na sastanku. jer nema šta da bude kada je sa njim sve dogovoreno. problem je što on nema ruke i što nema kapacitet da umiri nezadovoljni narod.
ovih 7000 su ljudi koji još misle svojom glavom. malo, ali vrijedno.
a za zlonamjerne, ako mislite da je sav ovaj cirkus bio zbog nametanja onih tehničkih rješenja, uozbiljite se.
Sda odgovara ovakav prijedlog izbornog zakona. Mogu komotno izgubiti jos vise glasova, ali da HDZ im uzvrati uslugu i uvuce ih u vlast uvijek na drzavnom i entitetskom nivou.
I onda laganini obracunavati se sa odmetnutim bivsim Sdaovcima po kantonima.
Problem je sto je garant nesta obecano Šmitu, a sto sada nece biti ispunjeno.