'dje cemo, u Anadoliju?90minut wrote: ↑27/07/2022 19:15Al' eto uvijek postoji taa mogucnost da nametne retard nešto ako se to desi i treba da izađe desetine laganica protjerati diplomate sve i hajmo..patriot_bih wrote: ↑27/07/2022 19:12
Kaže hadžija da je Šmit danas galamio i udarao rukom od sto na sastancima sa političarima.
Šta je on mislio da ćemo mi Bošnjaci pristati da budemo politički podnarod ili "polunarod" u FBiH.
Da neko seljanče iz Glamoča ili Grahova kroji sudbinu za 1,5 miliona Bošnjaka.![]()
Kad bi na to pristali bili bi totalni politički idioti...
Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
-
NediM17
#4701 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
-
patriot_bih
#4702 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ništa protjerivanje, ništa agresiva nego samo mirno protivljenje. Dovoljno je da stoji 20-30 hiljada ljudi pred OHR-om par dana i to je to. Šmitova politička karijera bi se topila kao sladoled na suncu,
Mada mislim da će i onih 7 hiljada od neki dan biti dosta da shvati da ne može sa nama kako god hoće.
- Ricken
#4703 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Samo politički ne pismena osoba može misliti da 7.000 ljudi može imati uticaj na odluku OHR-a u odnosu na razne izjave i pisma koja su uputili članovi parlamenata nekih bitnih zemalja i presude EU sudova.
- JohnnyS
#4704 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
A ti misliš da se jedno jutro onaj nesretni hrvatski MVP probudio, poslao faks Šmitu i on odlučio tek tako ići u promjene
- Hajvan
#4705 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
- Haris.ba
#4706 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Kazu Šmit galamio i lupao sakom po stolu....
-
Wtf_do_i_know
#4707 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Slazem se da ima dobrih ljudi, trudim se zivjeti zivot ispravno i da ne stetim drugima oko sebe jedan sam od darivaoca. Milion puta mi je doslo da idem pa nisam jer je i meni stalo do ovog naroda i zemlje. Ali ovo sto sam napisao za nas, nije da ne vidim dobrotu, nego ako zelimo promjene dobri ljudi se moraju udruziti da bi napravili promjene, a to se ne desava, nego upravo suprotno. Svi smo mi odgovorni za ovakvo stanje, losi ljudi sto koriste, dobri sto to dozvoljavaju.CrveniKuk wrote: ↑27/07/2022 19:11Generalizacija. Nikad je nisam volio,jer stvara stereotipe. Nisi upravu. Ima još uvijek ljudi ovdje. Znam ih. Jedan od tih ljudi sam i ja. Ovo ti govorim,bez imalo stida.Jedan od primjera,dobrih ljudi koji ne traže ništa od društva, a žele da pomognu pojedincu i odriču se svog nekog komfora,su redovni davaocima krvi. Sta misliš,odakle dolazi krv u bolnici kada je potrebna za operacije!? Od vanzemaljaca!? Vještačka krv ne postoji,zar ne!? Eto,to je jedan sloj ljudi koji spremni da se odreknu komfora i pomognu društvu i pojedincu. Ne volim kada ljudi posmatrao sve crno oko sebe. Ako,tako misliš, da su svi ljudi ovdje čopor koji gledaju samo sebe i svoj interes,onda mi je zao sto ništa ne vidiš od toga. Ljudi, sta vam je!? Znaš li ti koliko još ima ovdje dobrih ljudi!? Stvarno mi je zao,sto ne vidiš ništa osim loših ljudi! Nemoj misliti da ne znam i takve. Znam ih. Mnogo. Ali,srećom znam i danas dosta dobrih ljudi i hvala Bogu na tome.Wtf_do_i_know wrote: ↑27/07/2022 18:53
A sta cini jednu drzavu? Vlast je ogledalo naroda/drzave, a ne obrnuto. Sve sto narod dopusti, vlast ce uciniti. Bosna i Hercegovina je puna prirodnih ljepota koje taj isti narod/vlast unistava. Koliko mozes navesti primjera Bosanaca i Hercegovaca koji zive ovdje da su napravili nesto za vise dobro pa cak i ako to rezultira da izgube nesto, jako malo. Bosna i Hercegovina danas je skup ljudi koji su spremni na sve samo da ne izgube svoj komfor, ili ti ga gdje sam ja tu. Primjer, pomozi.ba ljudima treba pomoc za lijecenje u inostranstvu i pare se uglavnom skupe da se pomogne, kada pogledas na prvu ljudi se pomazu daju od sebe bez ocekivanja da im se to vrati, ali mi imamo svoje bolnice i doktore. Zar nije ispravnije forsirati da zdravstvo funkcionise i onda bi uloga pomozi bila samo u nekim tezim slucajevima koje objektivno ne mozemo raditi ovdje. Koliko puta ljudi koji traze pomoc ispadne da su prevaranti? Da ne duljim dalje, drzavu cine ljudi koji zive u njoj. Pazljivo slusaj i gledaj sta vecina ljudi govori a posebno sta rade i biti ce ti jasno da ovdje nema drustva, samo korumpirani copori, koji bi radili isto ili gore nego ovi sada na vlasti samo da mogu jer vec rade samo na nizem nivou. Svaka promjena pocinje prvo iz porodice kroz odgoj, pa u mjesnoj zajednici, pa tek onda idu visi nivoi kada se sazrije. Kada ce se promjena desiti ovdje?
Let not any one pacify his conscience by the delusion that he can do no harm if he takes no part, and forms no opinion. Bad men need nothing more to compass their ends, than that good men should look on and do nothing. He is not a good man who, without a protest, allows wrong to be committed in his name, and with the means which he helps to supply, because he will not trouble himself to use his mind on the subject
-
pemanapemani
#4708 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Negdje sam tiho nacuo da su na sastanku bili Pedja K., Nermin N., pa i Đenan Đ., odnosno, neki predstavnici stranaka koje ne predstavljaju samo Bosnjake.patriot_bih wrote: ↑27/07/2022 19:12Kaže hadžija da je Šmit danas galamio i udarao rukom od sto na sastancima sa političarima.
Šta je on mislio da ćemo mi Bošnjaci pristati da budemo politički podnarod ili "polunarod" u FBiH.
Da neko seljanče iz Glamoča ili Grahova kroji sudbinu za 1,5 miliona Bošnjaka.![]()
Ne znam kako pojedinci (malo vise pojedinaca) ne konta da su pristali na velikosrpsku i velikohrvatsku pricu o sukobu naroda, umjesto nekad agresije, a danas bezobraznog mijesanja u unutrasnje stvari suverrne drzave Bosne i Hercegovine od strane SR i HR.
To je bukvalno ona prica - nije bila agesija, nego gradjanski rat, pobili se narodi.
- Ricken
#4709 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ne mislim. Mislim da je susjedna država pokušala nešto progurati na mala vrata i još jednom se pokazalo da za to guranje nepostoji podrška u političkim krugovima "bitnih" zemalja. Da postoji, 7.000 nesrećnika ne bi niko ništa pitao, makar ne prije godišnjeg. Do kraja godišnjeg sve bi se zaboravilo. Ovako,ovo guranje ispod tepiha prijeti da se pretvori u pravi bumerang.
- Ricken
#4710 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
-
made_in_sarajevo
#4712 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Danas sjednica doma naroda i spiric se jaranski isprica sa bakirom na kraju. Culo se fino ostali mikrofoni ukljuceni i bakir govori da idu na sastanak svi. Odjednom bakira i covica nema kod smita poslali nake zene umjesto njih, a smit malo je reci ljut na presici. Da nije malo sabrao 2 i 2 pa ovi pobjegli da im ne bi jebo mater jer su ga pokusali naguziti
-
CrveniKuk
#4713 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Slažem se. Treba se ujedinjavati i boriti se. Vrijedi iz mnogo razloga. Najveća prepreka je početi. Većina ljudi ne razumije,kako mi živimo u jednom pretis loncu. Mnogo je ovdje negativnog pritiska. Znam, da istinsko uvjerenje u principe i djelovanje,mogu mijenjati stavove i mišljenja pojedinačnih ljudi. Zato,nikad ne treba,za početak prestati misliti,kritikovati,predlagati i pricati.Wtf_do_i_know wrote: ↑27/07/2022 19:30Slazem se da ima dobrih ljudi, trudim se zivjeti zivot ispravno i da ne stetim drugima oko sebe jedan sam od darivaoca. Milion puta mi je doslo da idem pa nisam jer je i meni stalo do ovog naroda i zemlje. Ali ovo sto sam napisao za nas, nije da ne vidim dobrotu, nego ako zelimo promjene dobri ljudi se moraju udruziti da bi napravili promjene, a to se ne desava, nego upravo suprotno. Svi smo mi odgovorni za ovakvo stanje, losi ljudi sto koriste, dobri sto to dozvoljavaju.CrveniKuk wrote: ↑27/07/2022 19:11
Generalizacija. Nikad je nisam volio,jer stvara stereotipe. Nisi upravu. Ima još uvijek ljudi ovdje. Znam ih. Jedan od tih ljudi sam i ja. Ovo ti govorim,bez imalo stida.Jedan od primjera,dobrih ljudi koji ne traže ništa od društva, a žele da pomognu pojedincu i odriču se svog nekog komfora,su redovni davaocima krvi. Sta misliš,odakle dolazi krv u bolnici kada je potrebna za operacije!? Od vanzemaljaca!? Vještačka krv ne postoji,zar ne!? Eto,to je jedan sloj ljudi koji spremni da se odreknu komfora i pomognu društvu i pojedincu. Ne volim kada ljudi posmatrao sve crno oko sebe. Ako,tako misliš, da su svi ljudi ovdje čopor koji gledaju samo sebe i svoj interes,onda mi je zao sto ništa ne vidiš od toga. Ljudi, sta vam je!? Znaš li ti koliko još ima ovdje dobrih ljudi!? Stvarno mi je zao,sto ne vidiš ništa osim loših ljudi! Nemoj misliti da ne znam i takve. Znam ih. Mnogo. Ali,srećom znam i danas dosta dobrih ljudi i hvala Bogu na tome.
Let not any one pacify his conscience by the delusion that he can do no harm if he takes no part, and forms no opinion. Bad men need nothing more to compass their ends, than that good men should look on and do nothing. He is not a good man who, without a protest, allows wrong to be committed in his name, and with the means which he helps to supply, because he will not trouble himself to use his mind on the subject
- Hajvan
#4714 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Wtf_do_i_know wrote: ↑27/07/2022 19:30 Slazem se da ima dobrih ljudi, trudim se zivjeti zivot ispravno i da ne stetim drugima oko sebe jedan sam od darivaoca. Milion puta mi je doslo da idem pa nisam jer je i meni stalo do ovog naroda i zemlje. Ali ovo sto sam napisao za nas, nije da ne vidim dobrotu, nego ako zelimo promjene dobri ljudi se moraju udruziti da bi napravili promjene, a to se ne desava, nego upravo suprotno. Svi smo mi odgovorni za ovakvo stanje, losi ljudi sto koriste, dobri sto to dozvoljavaju.
- Ricken
-
detroit-mercy
#4716 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
-
patriot_bih
#4717 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Najgluplja je srpska mantra "ma ko nas zavadi", "amerikanci/britanci su počeli rat u exYu"pemanapemani wrote: ↑27/07/2022 19:30Negdje sam tiho nacuo da su na sastanku bili Pedja K., Nermin N., pa i Đenan Đ., odnosno, neki predstavnici stranaka koje ne predstavljaju samo Bosnjake.patriot_bih wrote: ↑27/07/2022 19:12
Kaže hadžija da je Šmit danas galamio i udarao rukom od sto na sastancima sa političarima.
Ne znam kako pojedinci (malo vise pojedinaca) ne konta da su pristali na velikosrpsku i velikohrvatsku pricu o sukobu naroda, umjesto nekad agresije, a danas bezobraznog mijesanja u unutrasnje stvari suverrne drzave Bosne i Hercegovine od strane SR i HR.
To je bukvalno ona prica - nije bila agesija, nego gradjanski rat, pobili se narodi.![]()
kao da je neko Srbe mogao natjerati da rade genocid i masovno etničko čišćenje
ili Hrvate da prave zločinačku HB
Bilo kako bilo najbolje bi bilo kad bi se mogli pomiriti sa Srbima ako priznaju genocid, prestanu sa separatizmom u RSu... To bi nam dalo prostor za napredak cijele BiH. Naravno i sa Hrvatima ako prestanu da rade u korist Hrvatske i ako se okrenu BiH.
-
geoxx
- Ricken
#4719 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Hrvati su najviše dobili ratovima 90 ih. Njima nikakva pomirba ne odgovara.patriot_bih wrote: ↑27/07/2022 19:40Najgluplja je srpska mantra "ma ko nas zavadi", "amerikanci/britanci su počeli rat u exYu"pemanapemani wrote: ↑27/07/2022 19:30
Negdje sam tiho nacuo da su na sastanku bili Pedja K., Nermin N., pa i Đenan Đ., odnosno, neki predstavnici stranaka koje ne predstavljaju samo Bosnjake.
To je bukvalno ona prica - nije bila agesija, nego gradjanski rat, pobili se narodi.![]()
![]()
ili Hrvate da prave zločinačku HZHB
Bilo kako bilo najbolje bi bilo kad bi se mogli pomiriti sa Srbima ako priznaju genocid, prestanu sa separatizmom u RSu... To bi nam dalo prostor za napredak cijele BiH. Naravno i sa Hrvatima ako prestanu da rade u korist Hrvatske i ako se okrenu BiH.
-
Spit_fire
#4720 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Nista vise im niko ne trazi..al eto i taj minimum je problem, a mi ostali smo problem jer necemo da postujeme to njihove ujdurme i povijesne snovepatriot_bih wrote: ↑27/07/2022 19:40Najgluplja je srpska mantra "ma ko nas zavadi", "amerikanci/britanci su počeli rat u exYu"pemanapemani wrote: ↑27/07/2022 19:30
Negdje sam tiho nacuo da su na sastanku bili Pedja K., Nermin N., pa i Đenan Đ., odnosno, neki predstavnici stranaka koje ne predstavljaju samo Bosnjake.
![]()
ili Hrvate da prave zločinačku HB
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#4721 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Opet bi prokopali tunel za sverc.detroit-mercy wrote: ↑27/07/2022 19:39Cuj, 100kmova, pa SDA prodavala prije zadnjeg rata za 1000-1500 DMova, racunajuci inflaciju sad bi ih tusili za minimum 3000km po komadu![]()
-
konami666
#4722 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ako je zaista bilo tako ja se izvinjavam, mediji su samo stavljali slike političke gerijatrijeSpit_fire wrote: ↑27/07/2022 18:20Preko dvije trecine su bili ljudi do 40g a bar pola sa 30tak...jesi bio na protestima? Nemoj da izmisljas i trolaskonami666 wrote: ↑27/07/2022 18:02
Pa koliko je omladine došlo na proteste sad? Barem se mladi mogu organizovati, ne moraju pratiti političke struje, oni koji su za građansku BiH. Kada su protesti u Bosni samo se penzioneri i partijski poltroni skupe. Ako pogledaš proteste bilo gdje vani uvijek ih omladina predvodi.
Evo ja sam bio sa zenom i orijateljima nas 6 niko preko 30, nikad vise mladje raje na nekom protrstu nisam vidio..i nikad da se tako izrazim "pismenije" raje..nikad vise porodica sa djecom...i da ti kazem nikad vise odlucnosti
To sto si ti na klixu vidio prva dva reda gdje su se gurali botovi ti ne daje za pravo da siris dezinformacijr
-
elk
#4723 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
30000 ljudi moze biti samo merlin dodje za dzabe da pjeva ispred ohr. I ovo 7000 nategli busevima iz provincije. Ovaj forum i njegovi ratnici, botovi, ptspovci(taj sam) i posebno dijasporci nisu mjerilo. Ljude u dobroj mjeri boli kita za sve ovo. Gledas kako da izguras mjesec.
I metak je bio marka
I metak je bio marka
-
Piaty
#4724 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Smijem se zakleti da je na svim televizijama bilo 90% ljudi starijih od 50 godina.konami666 wrote: ↑27/07/2022 19:56Ako je zaista bilo tako ja se izvinjavam, mediji su samo stavljali slike političke gerijatrijeSpit_fire wrote: ↑27/07/2022 18:20
Preko dvije trecine su bili ljudi do 40g a bar pola sa 30tak...jesi bio na protestima? Nemoj da izmisljas i trolas
Evo ja sam bio sa zenom i orijateljima nas 6 niko preko 30, nikad vise mladje raje na nekom protrstu nisam vidio..i nikad da se tako izrazim "pismenije" raje..nikad vise porodica sa djecom...i da ti kazem nikad vise odlucnosti
To sto si ti na klixu vidio prva dva reda gdje su se gurali botovi ti ne daje za pravo da siris dezinformacijr
-
patriot_bih
#4725 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ponosan sam na nas Bošnjake i proBiH građane kako smo se postavili po ovom pitanju.
Samo jako i ozbiljno
Ne treba biti meHak i merhametli za kad te neko želi stavit u okove 
Samo jako i ozbiljno