Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Locked
Wtf_do_i_know

#4676 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Wtf_do_i_know »

CrveniKuk wrote: 27/07/2022 18:17
konami666 wrote: 27/07/2022 18:02

Pa koliko je omladine došlo na proteste sad? Barem se mladi mogu organizovati, ne moraju pratiti političke struje, oni koji su za građansku BiH. Kada su protesti u Bosni samo se penzioneri i partijski poltroni skupe. Ako pogledaš proteste bilo gdje vani uvijek ih omladina predvodi.
Vidi,kada kažeš da BiH ne voliš i da je ne želiš radi Izetbegovica…na to sam se osvrnuo. Za mene je Bosna i Hercegovina mnogo vise od tog izmetara. Moj osjećaj ljubavi i lojalnosti prema BiH nikada neće proći. Ni radi koga. Ni radi čega. Izetbegović nije Bosna. Nije kriva BiH sto je doživjela da jedan od njenih vladara bude žutobradi govnar. Za mene je BiH…poslušaj pjesmu od Damira Imamovica “oj bosanske gore snježne”..e,to je za mene BiH https://youtu.be/xfNw-QKisKw
A sta cini jednu drzavu? Vlast je ogledalo naroda/drzave, a ne obrnuto. Sve sto narod dopusti, vlast ce uciniti. Bosna i Hercegovina je puna prirodnih ljepota koje taj isti narod/vlast unistava. Koliko mozes navesti primjera Bosanaca i Hercegovaca koji zive ovdje da su napravili nesto za vise dobro pa cak i ako to rezultira da izgube nesto, jako malo. Bosna i Hercegovina danas je skup ljudi koji su spremni na sve samo da ne izgube svoj komfor, ili ti ga gdje sam ja tu. Primjer, pomozi.ba ljudima treba pomoc za lijecenje u inostranstvu i pare se uglavnom skupe da se pomogne, kada pogledas na prvu ljudi se pomazu daju od sebe bez ocekivanja da im se to vrati, ali mi imamo svoje bolnice i doktore. Zar nije ispravnije forsirati da zdravstvo funkcionise i onda bi uloga pomozi bila samo u nekim tezim slucajevima koje objektivno ne mozemo raditi ovdje. Koliko puta ljudi koji traze pomoc ispadne da su prevaranti? Da ne duljim dalje, drzavu cine ljudi koji zive u njoj. Pazljivo slusaj i gledaj sta vecina ljudi govori a posebno sta rade i biti ce ti jasno da ovdje nema drustva, samo korumpirani copori, koji bi radili isto ili gore nego ovi sada na vlasti samo da mogu jer vec rade samo na nizem nivou. Svaka promjena pocinje prvo iz porodice kroz odgoj, pa u mjesnoj zajednici, pa tek onda idu visi nivoi kada se sazrije. Kada ce se promjena desiti ovdje?
Sanjarko

#4677 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Sanjarko »

Spit_fire wrote: 27/07/2022 18:52
geoxx wrote: 27/07/2022 18:47 Ako je neko mislio da je OHR i dosad izgubio kredibilitet, tek cete vidjeti. To ne da je lose za ovu drzavu, nego moze imati i nesagledive posljedice. OHR je cuvar ove drzave, to danas pise cak i Avdo koji je zadnju sedmicu u naletu emocija kopao po navodno nacistickoj proslosti drzave.

Ne treba Schmitu OHR, nego ovoj drzavi. I nije stvar samo OHRa, nego Amerike i Britanije. Nakon ovog ta podrska moze ici samo dole. Ok da ljudi izmisljaju svasta o Americi, ali o Britancima koji su ove godine nikad aktivniji u drzavi i koji od Ashdowna nisu bili upuceniji u stanje u drzavi, to je sramotno.

Ova drzava je do boljih vremena, odnosa i konstelacija politickih i diplomatskih snaga mogla progutati planirane izmjene, to je svako ko je iole procitao propise mogao vidjeti.
Ovaj fijasko medjunarodne zajednice tesko da moze. Vrijeme ce polazati.

A vi se busajte da smo pokazali zube. :thumbup:
Al stani malo ..

30 godina mi idemo u korak sa OHR postujemo sve odluke, prelazimo preko svega i svacega da se ko ne uvrijedi i PRVI PUT KAD SMO PROTIV NECEGA..sto usput receno toliko nepravedno i preglupo da je nevjerovatno da je nesto takvo i doslo u raspravu..MI SMO NEPRIJATELJI OHR

Srbi mu prkose za GENOCID EEE GENOCID??!!! i taj OHR suti i sagne se
+1
plavi_E

#4678 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by plavi_E »

Odgadja se na 6 sedmica kako se nebi imalo vremena pred Evropskim Sudom traziti ukidanje onih 3%. Ti 3% padaju ko skruske pred Evropskim Sudom. To zna i Shmit. <ali cilje ber jednu rundu tako odraditi pa onda rastezati sa primjenom presude koja ce ponistiti tih 3%.
L u c i f e r

#4679 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by L u c i f e r »

I u ratu je svako imao svoju prirodnu ulogu.

Neko borac, neko podrumas, neko kvisling.

Tako je i u zivotu i na forumu.

Svako svoj poso.

Mindze neka vlaze, cune nek se dizu.

Sve nek ide svojim prirodnim tokom i bice ono sto bude sudjeno.

Ha yA
L u c i f e r

#4680 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by L u c i f e r »

plavi_E wrote: 27/07/2022 18:52
L u c i f e r wrote: 27/07/2022 18:43
Spoiler
Show
Lijepa prpa.

Kad god smo pokazivali zube i ujedali dobro smo prolazili.

Kad god smo isli na finjaka pusili smo ga.

Zakon prirode, agresivniji pobjedjuju.
Jesi li ti jos Hrvat ili i ti odgadjas na 6 sedmica hocu reci tjedana?
:D
Odgadjam :D :izet:
Hajvan

#4681 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Hajvan »

geoxx wrote: 27/07/2022 18:47 Ako je neko mislio da je OHR i dosad izgubio kredibilitet, tek cete vidjeti. To ne da je lose za ovu drzavu, nego moze imati i nesagledive posljedice. OHR je cuvar ove drzave, to danas pise cak i Avdo koji je zadnju sedmicu u naletu emocija kopao po navodno nacistickoj proslosti drzave.

Ne treba Schmitu OHR, nego ovoj drzavi. I nije stvar samo OHRa, nego Amerike i Britanije. Nakon ovog ta podrska moze ici samo dole. Ok da ljudi izmisljaju svasta o Americi, ali o Britancima koji su ove godine nikad aktivniji u drzavi i koji od Ashdowna nisu bili upuceniji u stanje u drzavi, to je sramotno.

Ova drzava je do boljih vremena, odnosa i konstelacija politickih i diplomatskih snaga mogla progutati planirane izmjene, to je svako ko je iole procitao propise mogao vidjeti.
Ovaj fijasko medjunarodne zajednice tesko da moze. Vrijeme ce polazati.

A vi se busajte da smo pokazali zube. :thumbup:
Al stani malo ..

30 godina mi idemo u korak sa OHR postujemo sve odluke, prelazimo preko svega i svacega da se ko ne uvrijedi i PRVI PUT KAD SMO PROTIV NECEGA..sto usput receno toliko nepravedno i preglupo da je nevjerovatno da je nesto takvo i doslo u raspravu..MI SMO NEPRIJATELJI OHR

Na forumu se svak moze prdstavljati onim sto nije u stvarnom zivotu
90minut

#4682 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by 90minut »

JohnnyS wrote: 27/07/2022 18:51 Ako 7 000 ljudi ima utjecaja na odluke OHRa, onda ne mora ni postojati
Danas 7 sutra 50 pa kad plane sve...

Ne kažem da bi se desilo vec oni misle da bi što je i najbitnije.
Horcrux

#4683 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Horcrux »

90minut wrote: 27/07/2022 18:50 Srbima se namece konstatno, a niko na protestima.
A sta im se namece?
Officer Crabtree

#4684 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Officer Crabtree »

Koliko mozes navesti primjera Bosanaca i Hercegovaca koji zive ovdje da su napravili nesto za vise dobro pa cak i ako to rezultira da izgube nesto, jako malo.
Odeš na posao, zaradiš, platiš porez. Poštuješ zakone, učestvuješ u demokratskim procesima. Puno od toga ide za više dobro i time gubim nešto. To većina nas radi, problem je nefunkcionalna država i sistem koji ne dopušta da ovo što mi radimo pretoči se u kvalitetan državni aparat.
DonieBrasco

#4685 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by DonieBrasco »

90minut wrote: 27/07/2022 18:50 Odustao je samo zbog protesta i da ne bi eskaliralo u nešto vece to svako bez po mozga mora vidjeti.

Srbima se namece konstatno, a niko na protestima.
Kao da je slucajno da se Plenki i Zoki ovako ponašaju zadnja 24 sata vec znaju da protesti mogu imati efekta, i imali su!
Nije on ocekivao ovakav odgovor i protivljenje, mislio je da ce proci preko noci jer su politicari saznali od medija i to sluajno. A svaka cast tom nekom mediju sto je saznao jer da nije ovo bi sad horor bio.

Ja licno mislim da se Šmit zaigrao sa ovim, upustio se nesto sto nije trebao sto mu ne prilici, a pogotovo sam siguran da su ga mnogi iz EU zvali i rekli mu da mnogo toga nije uredu da se ne igra. To sto ona ima podrsku amera i britanaca je u smislu da oni smatraju da on radi ispravno ali vjerujem da su sada i oni svjesni sta bi ovo znacilo.

Vrijeme ce pokazati da je tako jer bi se mnogo toga prekresili i toliko zla nanjelo da je ovo nametnuo, Opet kazem ovo njemu licno nije trebalo a tek onda ugledu VP , OHR.
Spit_fire

#4686 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

Hajvan wrote: 27/07/2022 18:57

Al stani malo ..

Na forumu se svak moze prdstavljati onim sto nije u stvarnom zivotu
?
90minut

#4687 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by 90minut »

DonieBrasco wrote: 27/07/2022 18:59
90minut wrote: 27/07/2022 18:50 Odustao je samo zbog protesta i da ne bi eskaliralo u nešto vece to svako bez po mozga mora vidjeti.

Srbima se namece konstatno, a niko na protestima.
Kao da je slucajno da se Plenki i Zoki ovako ponašaju zadnja 24 sata vec znaju da protesti mogu imati efekta, i imali su!
Nije on ocekivao ovakav odgovor i protivljenje, mislio je da ce proci preko noci jer su politicari saznali od medija i to sluajno. A svaka cast tom nekom mediju sto je saznao jer da nije ovo bi sad horor bio.

Ja licno mislim da se Šmit zaigrao sa ovim, upustio se nesto sto nije trebao sto mu ne prilici, a pogotovo sam siguran da su ga mnogi iz EU zvali i rekli mu da mnogo toga nije uredu da se ne igra. To sto ona ima podrsku amera i britanaca je u smislu da oni smatraju da on radi ispravno ali vjerujem da su sada i oni svjesni sta bi ovo znacilo.

Vrijeme ce pokazati da je tako jer bi se mnogo toga prekresili i toliko zla nanjelo da je ovo nametnuo, Opet kazem ovo njemu licno nije trebalo a tek onda ugledu VP , OHR.
Šmit ima ispravan stav i izborni treba nametnuti i dati hrvatima pravo da biraju svoga.
To je moje licno mišljenje.

Međutim nakon provokacija Covica i Dodika zadnjih godinu ništa im ne treba dati i treba ici do kraja gdje god to vodilo!

Možda su Šmitu rekli da ovo on uradi covjek nije htio i procurio tom mediju namjerno..
Sve je moguce.
90minut

#4688 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by 90minut »

Dodat još nešto Tuđman je ovo sve potpisao i mi se ne trebamo odricati nicega u najgoru ruku odreci se zarad toga da ne mogu blokirati državu tad što se mene tice se i može odreci.
duh_sa_sjekirom

#4689 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by duh_sa_sjekirom »

Spit_fire wrote: 27/07/2022 18:46
duh_sa_sjekirom wrote: 27/07/2022 18:40
S obzirom da zvaničnog prijedloga nije bilo, sve će ostati u sferi nagađanja i vjerovat će ko šta hoće.
Schmidt meni ipak djeluje kao ozbiljan političar a ne mahalac, i ja sumnjam da bi se tako lahko upustio u tako krupne i suštinske promjene. I djeluje mi kao da mu je stalo do ove države i njenog napretka...kad već političarima nije...
Pa dobro ocigledno ti bi i da iznesu barikadu na ivan reko cekajmo zvanicni stav, mozda samo put popravljaju..

Voli mozda al je gleda ko ja Ruandu, znam da je njesra al ne znam u dusu problem..i onda matematkci idem eto tebi to tebi to..a ono nidje veze
:-)
Jah...
Sutra kad vučićev Informer objavi nešto slično, ne samo na proteste izaći već i mobilizaciju pokrenuti...ha ja...

Ne reaguje se u politici uvijek na prvu...
NediM17

#4690 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by NediM17 »

Puati izborni 90ka, vjezbas li ti, makar paintball?
plavi_E

#4691 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by plavi_E »

Mene samo cudi zbog cega zapad ovdje dize tenzje do granice pucanja a svijet u problemima do usiju. Ukrajina, korona, inflacija energetska kriza, glad, mirantska invazija na Italiju...
:?
Horcrux

#4692 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Horcrux »

geoxx wrote: 27/07/2022 18:47 Ova drzava je do boljih vremena, odnosa i konstelacija politickih i diplomatskih snaga mogla progutati planirane izmjene, to je svako ko je iole procitao propise mogao vidjeti.
Do boljih vremena se dolazi odlukama koje nas i milimetar priblizavaju istima, a ne odlukama koje nas milimetar udaljavaju.

A za ostatak komentara: zaista, hvala UK, USA i medjunarodnoj zajednici na svoj podrsci. Ali oni nisu bog, nisu nepogrješivi i ne moze se sve sto kazu smatrati evandjeljem. Imaju i oni gresaka i ovo sto schmidt hoce je njihova greska.
CrveniKuk

#4693 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by CrveniKuk »

Wtf_do_i_know wrote: 27/07/2022 18:53
CrveniKuk wrote: 27/07/2022 18:17
Vidi,kada kažeš da BiH ne voliš i da je ne želiš radi Izetbegovica…na to sam se osvrnuo. Za mene je Bosna i Hercegovina mnogo vise od tog izmetara. Moj osjećaj ljubavi i lojalnosti prema BiH nikada neće proći. Ni radi koga. Ni radi čega. Izetbegović nije Bosna. Nije kriva BiH sto je doživjela da jedan od njenih vladara bude žutobradi govnar. Za mene je BiH…poslušaj pjesmu od Damira Imamovica “oj bosanske gore snježne”..e,to je za mene BiH https://youtu.be/xfNw-QKisKw
A sta cini jednu drzavu? Vlast je ogledalo naroda/drzave, a ne obrnuto. Sve sto narod dopusti, vlast ce uciniti. Bosna i Hercegovina je puna prirodnih ljepota koje taj isti narod/vlast unistava. Koliko mozes navesti primjera Bosanaca i Hercegovaca koji zive ovdje da su napravili nesto za vise dobro pa cak i ako to rezultira da izgube nesto, jako malo. Bosna i Hercegovina danas je skup ljudi koji su spremni na sve samo da ne izgube svoj komfor, ili ti ga gdje sam ja tu. Primjer, pomozi.ba ljudima treba pomoc za lijecenje u inostranstvu i pare se uglavnom skupe da se pomogne, kada pogledas na prvu ljudi se pomazu daju od sebe bez ocekivanja da im se to vrati, ali mi imamo svoje bolnice i doktore. Zar nije ispravnije forsirati da zdravstvo funkcionise i onda bi uloga pomozi bila samo u nekim tezim slucajevima koje objektivno ne mozemo raditi ovdje. Koliko puta ljudi koji traze pomoc ispadne da su prevaranti? Da ne duljim dalje, drzavu cine ljudi koji zive u njoj. Pazljivo slusaj i gledaj sta vecina ljudi govori a posebno sta rade i biti ce ti jasno da ovdje nema drustva, samo korumpirani copori, koji bi radili isto ili gore nego ovi sada na vlasti samo da mogu jer vec rade samo na nizem nivou. Svaka promjena pocinje prvo iz porodice kroz odgoj, pa u mjesnoj zajednici, pa tek onda idu visi nivoi kada se sazrije. Kada ce se promjena desiti ovdje?
Generalizacija. Nikad je nisam volio,jer stvara stereotipe. Nisi upravu. Ima još uvijek ljudi ovdje. Znam ih. Jedan od tih ljudi sam i ja. Ovo ti govorim,bez imalo stida.Jedan od primjera,dobrih ljudi koji ne traže ništa od društva, a žele da pomognu pojedincu i odriču se svog nekog komfora,su redovni davaoci krvi. Sta misliš,odakle dolazi krv u bolnici kada je potrebna za operacije!? Od vanzemaljaca!? Vještačka krv ne postoji,zar ne!? Eto,to je jedan sloj ljudi koji spremni da se odreknu komfora i pomognu društvu i pojedincu. Ne volim kada ljudi posmatraju sve crno oko sebe. Ako,tako misliš, da su svi ljudi ovdje čopor koji gledaju samo sebe i svoj interes,onda mi je zao sto ništa ne vidiš od toga. Ljudi, sta vam je!? Znaš li ti koliko još ima ovdje dobrih ljudi!? Stvarno mi je zao,sto ne vidiš ništa osim zlonamjernih ljudi! Nemoj misliti da ne znam i takve. Znam ih. Mnogo. Ali,srećom znam i dosta dobrih i plemenitih ljudi i hvala Bogu na tome.
Last edited by CrveniKuk on 27/07/2022 19:20, edited 3 times in total.
patriot_bih

#4694 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by patriot_bih »

90minut wrote: 27/07/2022 19:05 Dodat još nešto Tuđman je ovo sve potpisao i mi se ne trebamo odricati nicega u najgoru ruku odreci se zarad toga da ne mogu blokirati državu tad što se mene tice se i može odreci.
Kaže hadžija da je Šmit danas galamio i udarao rukom od sto na sastancima sa političarima.

Šta je on mislio da ćemo mi Bošnjaci pristati da budemo politički podnarod ili "polunarod" u FBiH.
Da neko seljanče iz Glamoča ili Grahova kroji sudbinu za 1,5 miliona Bošnjaka. :lol:
Kad bi na to pristali bili bi totalni politički idioti...
90minut

#4695 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by 90minut »

NediM17 wrote: 27/07/2022 19:08 Puati izborni 90ka, vjezbas li ti, makar paintball?
Disclaimer SIPA

Ne vježbam moji drugovi ne vjezbaju ne možemo doci do novog kalaša za 100 maraka nigdje i full opreme za 300.

Ja sam internet niko draga moja SIPA i ne poticem na nasilje bilo kakvo.
90minut

#4696 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by 90minut »

patriot_bih wrote: 27/07/2022 19:12
90minut wrote: 27/07/2022 19:05 Dodat još nešto Tuđman je ovo sve potpisao i mi se ne trebamo odricati nicega u najgoru ruku odreci se zarad toga da ne mogu blokirati državu tad što se mene tice se i može odreci.
Kaže hadžija da je Šmit danas galamio i udarao rukom od sto na sastancima sa političarima.

Šta je on mislio da ćemo mi Bošnjaci pristati da budemo politički podnarod ili "polunarod" u FBiH.
Da neko seljanče iz Glamoča ili Grahova kroji sudbinu za 1,5 miliona Bošnjaka. :lol:
Kad bi na to pristali bili bi totalni politički idioti...
Al' eto uvijek postoji taa mogucnost da nametne retard nešto ako se to desi i treba da izađe desetine laganica protjerati diplomate sve i hajmo..
Spit_fire

#4697 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

duh_sa_sjekirom wrote: 27/07/2022 19:08
Spit_fire wrote: 27/07/2022 18:46

Pa dobro ocigledno ti bi i da iznesu barikadu na ivan reko cekajmo zvanicni stav, mozda samo put popravljaju..

Voli mozda al je gleda ko ja Ruandu, znam da je njesra al ne znam u dusu problem..i onda matematkci idem eto tebi to tebi to..a ono nidje veze
:-)
Jah...
Sutra kad vučićev Informer objavi nešto slično, ne samo na proteste izaći već i mobilizaciju pokrenuti...ha ja...

Ne reaguje se u politici uvijek na prvu...
Ne znam, mozda sam ja u krivu eto necu nametat svoj stav..pa nisam Smit :D

Iskreno mislim da je ovdje katastrofa izbjegnura 5do12.. reakcijom prije svega javnosti..previse je ti faktora bilo ukljcueno i stvari se poklopilo da ni sve bilo nekakva navlakusa..al eto vrijeme ce pokazati vidjecemo..
skrbavi-admin

#4698 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by skrbavi-admin »

dje ima lakaš za 100 km pitam za jarana
90minut

#4699 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by 90minut »

skrbavi-admin wrote: 27/07/2022 19:16 dje ima lakaš za 100 km pitam za jarana
Nigdje ba izmišljam jer sam niko i ništa i ne prijetim nikome niti bilo kome želim zlo.
plavi_E

#4700 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by plavi_E »

skrbavi-admin wrote: 27/07/2022 19:16 dje ima lakaš za 100 km pitam za jarana
Pa Bake I Foodil pokrenuli proizvodnju u Konjicu. Samo ne vjerujem da ce ih prodavati za 100 km.
:lol:
Locked