Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
-
plavi_E
#4651 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
HNS o Schmidtovoj odluci: Podlegao je ratnohuškačkom pritisku bošnjačko-muslimanskih prvaka
Ovi lazovi su lagali da ce sve biti gotovo jos u utorak.
Ovi lazovi su lagali da ce sve biti gotovo jos u utorak.
-
CrveniKuk
#4652 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Vidi,kada kažeš da BiH ne voliš i da je ne želiš radi Izetbegovica…na to sam se osvrnuo. Za mene je Bosna i Hercegovina mnogo vise od tog izmetara. Moj osjećaj ljubavi i lojalnosti prema BiH nikada neće proći. Ni radi koga. Ni radi čega. Izetbegović nije Bosna. Nije kriva BiH sto je doživjela da jedan od njenih vladara bude žutobradi govnar. Za mene je BiH…poslušaj pjesmu od Damira Imamovica “oj bosanske gore snježne”..e,to je za mene BiH https://youtu.be/xfNw-QKisKwkonami666 wrote: ↑27/07/2022 18:02Pa koliko je omladine došlo na proteste sad? Barem se mladi mogu organizovati, ne moraju pratiti političke struje, oni koji su za građansku BiH. Kada su protesti u Bosni samo se penzioneri i partijski poltroni skupe. Ako pogledaš proteste bilo gdje vani uvijek ih omladina predvodi.
-
Spit_fire
#4653 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Izvini al ne mogu slozit iz 2 razlogaduh_sa_sjekirom wrote: ↑27/07/2022 17:39Niko nije vidio zvaničan prijedlog, sve su samo špekulacije i novinarske patke.Spit_fire wrote: ↑27/07/2022 17:22
Ne znam brate...treba svakoga postovati i saslusati, ali ipak treba se postavit i granica dokle "necija prava idu"..
Znaci da se zanemari anti demokratski i anti civilizacijski aspekt ovog zakona, ovo je direktan udar na drzavu koji vodi u dodatno razjedinjavanje a mozda i potpunu separaciju..
Iskreno ako cemo logikom na ovakve stvari se Smit samo trebao glasno namsijat HdZu ako je OHR vec to za sta se predstavlja..jer ovo je obicna iznuda koja vodi u propast
Ovom frkom i protestima, ustvari je tzv probih ekipa stala na istu stranu kao i dodik. Neko ih je dobro nategao.
Dakle, ako vodiš neke pregovore oko nečega onda moraš imati svoj prijedlog, stav, minimalne i maksimalne zahtjeve, argumente itd a ne otići na pregovore ko svirač pa šta bude.
Sam naš Ustav je specifičan i nakaradan pa posljedično i sve ostalo
1.99.99% je zakon trebao bit onakav kakvim se prica, pa da nije izaso bi smit sutradan i reko "Stanite ba ljudi nije to tako"
2.Previse je opasna stvar da rizikujes jel il nije, ako nista reda radi reaguj pa ako svakako nije dobro i jes
Ma nismo ispali sto smo ispali? Ne trazimo nista na stetu drzave, a i nek si vidjeli da je u BiH ipak ogromna vecina Pro bih orijentisana i da se taj glas nece tek tako usutkati niti ce biti sredstvo sprdnje
- klaki
#4654 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Dzaba pricas velika broj nas ne zna sta znaci imati drzavu i ne vidi dalje od svog nosa.CrveniKuk wrote: ↑27/07/2022 18:17Vidi,kada kažeš da BiH ne voliš i da je ne želiš radi Izetbegovica…na to sam se osvrnuo. Za mene je Bosna i Hercegovina mnogo vise od tog izmetara. Moj osjećaj ljubavi i lojalnosti prema BiH nikada neće proći. Ni radi koga. Ni radi čega. Izetbegović nije Bosna. Nije kriva BiH sto je doživjela da jedan od njenih vladara bude žutobradi govnar. Za mene je BiH…poslušaj pjesmu od Damira Imamovica “oj bosanske gore snježne”..e,to je za mene BiH https://youtu.be/xfNw-QKisKwkonami666 wrote: ↑27/07/2022 18:02
Pa koliko je omladine došlo na proteste sad? Barem se mladi mogu organizovati, ne moraju pratiti političke struje, oni koji su za građansku BiH. Kada su protesti u Bosni samo se penzioneri i partijski poltroni skupe. Ako pogledaš proteste bilo gdje vani uvijek ih omladina predvodi.
-
Spit_fire
#4655 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Preko dvije trecine su bili ljudi do 40g a bar pola sa 30tak...jesi bio na protestima? Nemoj da izmisljas i trolaskonami666 wrote: ↑27/07/2022 18:02Pa koliko je omladine došlo na proteste sad? Barem se mladi mogu organizovati, ne moraju pratiti političke struje, oni koji su za građansku BiH. Kada su protesti u Bosni samo se penzioneri i partijski poltroni skupe. Ako pogledaš proteste bilo gdje vani uvijek ih omladina predvodi.
Evo ja sam bio sa zenom i orijateljima nas 6 niko preko 30, nikad vise mladje raje na nekom protrstu nisam vidio..i nikad da se tako izrazim "pismenije" raje..nikad vise porodica sa djecom...i da ti kazem nikad vise odlucnosti
To sto si ti na klixu vidio prva dva reda gdje su se gurali botovi ti ne daje za pravo da siris dezinformacijr
Last edited by Spit_fire on 27/07/2022 18:23, edited 3 times in total.
-
DonieBrasco
#4656 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Mudra odluka Šmita, vrijeme ce pokazati !
- JohnnyS
- duh_sa_sjekirom
#4658 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Imaš pravo na mišljenje i ne moraš se složiti sa mnom.Spit_fire wrote: ↑27/07/2022 18:18Izvini al ne mogu slozit iz 2 razlogaduh_sa_sjekirom wrote: ↑27/07/2022 17:39
Niko nije vidio zvaničan prijedlog, sve su samo špekulacije i novinarske patke.
Ovom frkom i protestima, ustvari je tzv probih ekipa stala na istu stranu kao i dodik. Neko ih je dobro nategao.
Dakle, ako vodiš neke pregovore oko nečega onda moraš imati svoj prijedlog, stav, minimalne i maksimalne zahtjeve, argumente itd a ne otići na pregovore ko svirač pa šta bude.
Sam naš Ustav je specifičan i nakaradan pa posljedično i sve ostalo
1.99.99% je zakon trebao bit onakav kakvim se prica, pa da nije izaso bi smit sutradan i reko "Stanite ba ljudi nije to tako"
2.Previse je opasna stvar da rizikujes jel il nije, ako nista reda radi reaguj pa ako svakako nije dobro i jes
Ma nismo ispali sto smo ispali? Ne trazimo nista na stetu drzave, a i nek si vidjeli da je u BiH ipak ogromna vecina Pro bih orijentisana i da se taj glas nece tek tako usutkati niti ce biti sredstvo sprdnje
Ja ipak mislim da je sve prenapuhano i da neko (ko li?) želi da probih snage i Bošnjaci uđu u otvoreni sukob sa VP pa posljedično i sa MZ. Ipak je u ovoj državi, ovakva kakva je sada, upravo bosancima najviše potrebna podrška MZ.
-
Spit_fire
#4659 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Nez ..duh_sa_sjekirom wrote: ↑27/07/2022 18:24Imaš pravo na mišljenje i ne moraš se složiti sa mnom.Spit_fire wrote: ↑27/07/2022 18:18
Izvini al ne mogu slozit iz 2 razloga
Ja ipak mislim da je sve prenapuhano i da neko (ko li?) želi da probih snage i Bošnjaci uđu u otvoreni sukob sa VP pa posljedično i sa MZ. Ipak je u ovo državi, ovakva kakva je sada, upravo bosancima najviše potrebna podrška MZ.
-da Covic slavi pa tuguje i optuzje
-da smit suti
-da svi pro bih govore da to jeste zakon
..previse iskreno da bi sve bilo lazno i napuhano
Pa i da udjemo u neki sukob mozda i bolje po nas, vidis da nas niko ne yebe ni 2% a jos manje srbi i hrvati yebu tu MZ..i eo dje smo? Nek vide i oni i svi da necemo mirno gledat neke stvari...mozda nas konacno shvate ozbiljno
- Hajvan
#4660 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
duh_sa_sjekirom wrote: ↑27/07/2022 17:18Moraju i tzv probih stranke ponuditi svoj prijedlog izmjena IZ i on mora biti maksimalistički, uz poštivanje Ustava i sudskih presuda. Tako lopticu prebaciti na hdz.Spit_fire wrote: ↑27/07/2022 16:29
Kao prvo po meni ovo je stvar koja nije ni trebala
doc na red...jer se vracamo unazad i idemo u neizvjesnost
Kao drugo HdZ nema kompromis i pregovore HDZ ima ucjenu kojom hoce sve i odma
Kao trece ne znam stvarno kakav se kompromis moze napravit, miletar mimo ovog polu aparhejda koji vec postoji je Bosnjacima previse a hrvatima ocigledno premalo
Kupili smo vrijeme, pripremimo se sta i kako kad ga Smit nametne
I hadezenjare idu maksimalistički.
Schmidt je pametan čovjek i zna da ne može jednu stranu u potpunosti odbaciti a drugi prihvatiti.
I tu negdje treba tražiti kompromis.
Jebiga, možda će se nešto morati i progutati ali tako je to u politici...
Od NS , stranke za koju glasam poslednjih nekoliko ciklusa ovekujem da od zemlja koje imenuju VP-a zahtjevaju bjanko papire i zamjensku imovinu za svenas bosance-šnjake koji ne zele zivjeti u tim segregacijskim uvjetima.
Evo hrvatskoj sva moja imovina u Šnjakistanu- kuca, zemlja, biznisi a ja Izaberem recimo USA- i promptno dobijem papire sa porodicu i sebe te USA ekvivalent u imovini koju sam ostavio hrvatskoj
Ako ne, idemo - dziha(), dziha() konjicu
Ha ja
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
- Thorgerson
#4662 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Smijali ste se Bakirovim robotima.
Dje ce ko.
Svi su gledali Terminatora bajo moj. Prpa.
Dje ce ko.
Svi su gledali Terminatora bajo moj. Prpa.
-
plavi_E
#4663 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ja ne vjerujem da je ono otimanje za mikrofon pred OHR-om dovelo do odgadjanja. Nesto je drugo u pitanju. Ali to zna samo Shmit.
-
Hakiz
#4664 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
- duh_sa_sjekirom
#4665 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
S obzirom da zvaničnog prijedloga nije bilo, sve će ostati u sferi nagađanja i vjerovat će ko šta hoće.Spit_fire wrote: ↑27/07/2022 18:26Nez ..duh_sa_sjekirom wrote: ↑27/07/2022 18:24
Imaš pravo na mišljenje i ne moraš se složiti sa mnom.
Ja ipak mislim da je sve prenapuhano i da neko (ko li?) želi da probih snage i Bošnjaci uđu u otvoreni sukob sa VP pa posljedično i sa MZ. Ipak je u ovo državi, ovakva kakva je sada, upravo bosancima najviše potrebna podrška MZ.
-da smit suti
Pa i da udjemo u neki sukob mozda i bolje po nas, vidis da nas niko ne yebe ni 2% a jos manje srbi i hrvati yebu tu MZ..i eo dje smo? Nek vide i oni i svi da necemo mirno gledat neke stvari...mozda nas konacno shvate ozbiljno
Schmidt meni ipak djeluje kao ozbiljan političar a ne mahalac, i ja sumnjam da bi se tako lahko upustio u tako krupne i suštinske promjene. I djeluje mi kao da mu je stalo do ove države i njenog napretka...kad već političarima nije...
-
L u c i f e r
#4666 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Lijepa prpa.
Kad god smo pokazivali zube i ujedali dobro smo prolazili.
Kad god smo isli na finjaka pusili smo ga.
Zakon prirode, agresivniji pobjedjuju.
-
DonieBrasco
#4667 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ovo je prije svega zdrav razum a tek onda postivanje nekih temljnih zakona i pravila, onda na kraju vrijednosti EU !
Nakon izbora ide pakao za politicare to je ocigledno !
Nakon izbora ide pakao za politicare to je ocigledno !
Last edited by DonieBrasco on 27/07/2022 18:47, edited 1 time in total.
- skafiskafsnjak
#4668 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Gdje su nam ovi hr predstavnici na forumu 
Sta kaze Labudan, 99 odluka nam.odgovara, jedna ne i pravi se problem
A zna Labudan da je ova bitna kao.300 drugih....al serenda malo...
Sta kaze Labudan, 99 odluka nam.odgovara, jedna ne i pravi se problem
A zna Labudan da je ova bitna kao.300 drugih....al serenda malo...
-
Spit_fire
#4669 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Pa dobro ocigledno ti bi i da iznesu barikadu na ivan reko cekajmo zvanicni stav, mozda samo put popravljaju..duh_sa_sjekirom wrote: ↑27/07/2022 18:40S obzirom da zvaničnog prijedloga nije bilo, sve će ostati u sferi nagađanja i vjerovat će ko šta hoće.Spit_fire wrote: ↑27/07/2022 18:26
Nez ..
-da smit suti
Schmidt meni ipak djeluje kao ozbiljan političar a ne mahalac, i ja sumnjam da bi se tako lahko upustio u tako krupne i suštinske promjene. I djeluje mi kao da mu je stalo do ove države i njenog napretka...kad već političarima nije...
Voli mozda al je gleda ko ja Ruandu, znam da je njesra al ne znam u dusu problem..i onda matematkci idem eto tebi to tebi to..a ono nidje veze
- donnie_darko
#4670 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
ZDRAV RAZUM JE POBJEDIO.... Zasada.
-
geoxx
#4671 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ako je neko mislio da je OHR i dosad izgubio kredibilitet, tek cete vidjeti. To ne da je lose za ovu drzavu, nego moze imati i nesagledive posljedice. OHR je cuvar ove drzave, to danas pise cak i Avdo koji je zadnju sedmicu u naletu emocija kopao po navodno nacistickoj proslosti drzave.
Ne treba Schmitu OHR, nego ovoj drzavi. I nije stvar samo OHRa, nego Amerike i Britanije. Nakon ovog ta podrska moze ici samo dole. Ok da ljudi izmisljaju svasta o Americi, ali o Britancima koji su ove godine nikad aktivniji u drzavi i koji od Ashdowna nisu bili upuceniji u stanje u drzavi, to je sramotno.
Ova drzava je do boljih vremena, odnosa i konstelacija politickih i diplomatskih snaga mogla progutati planirane izmjene, to je svako ko je iole procitao propise mogao vidjeti.
Ovaj fijasko medjunarodne zajednice tesko da moze. Vrijeme ce polazati.
A vi se busajte da smo pokazali zube.
Ne treba Schmitu OHR, nego ovoj drzavi. I nije stvar samo OHRa, nego Amerike i Britanije. Nakon ovog ta podrska moze ici samo dole. Ok da ljudi izmisljaju svasta o Americi, ali o Britancima koji su ove godine nikad aktivniji u drzavi i koji od Ashdowna nisu bili upuceniji u stanje u drzavi, to je sramotno.
Ova drzava je do boljih vremena, odnosa i konstelacija politickih i diplomatskih snaga mogla progutati planirane izmjene, to je svako ko je iole procitao propise mogao vidjeti.
A vi se busajte da smo pokazali zube.
-
90minut
#4672 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Odustao je samo zbog protesta i da ne bi eskaliralo u nešto vece to svako bez po mozga mora vidjeti.
Srbima se namece konstatno, a niko na protestima.
Kao da je slucajno da se Plenki i Zoki ovako ponašaju zadnja 24 sata vec znaju da protesti mogu imati efekta, i imali su!
Srbima se namece konstatno, a niko na protestima.
Kao da je slucajno da se Plenki i Zoki ovako ponašaju zadnja 24 sata vec znaju da protesti mogu imati efekta, i imali su!
- JohnnyS
#4673 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ako 7 000 ljudi ima utjecaja na odluke OHRa, onda ne mora ni postojati
-
plavi_E
#4674 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Jesi li ti jos Hrvat ili i ti odgadjas na 6 sedmica hocu reci tjedana?L u c i f e r wrote: ↑27/07/2022 18:43SpoilerShowLijepa prpa.
-
Spit_fire
#4675 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Al stani malo ..geoxx wrote: ↑27/07/2022 18:47 Ako je neko mislio da je OHR i dosad izgubio kredibilitet, tek cete vidjeti. To ne da je lose za ovu drzavu, nego moze imati i nesagledive posljedice. OHR je cuvar ove drzave, to danas pise cak i Avdo koji je zadnju sedmicu u naletu emocija kopao po navodno nacistickoj proslosti drzave.
A vi se busajte da smo pokazali zube.![]()
30 godina mi idemo u korak sa OHR postujemo sve odluke, prelazimo preko svega i svacega da se ko ne uvrijedi i PRVI PUT KAD SMO PROTIV NECEGA..sto usput receno toliko nepravedno i preglupo da je nevjerovatno da je nesto takvo i doslo u raspravu..MI SMO NEPRIJATELJI OHR
Srbi mu prkose za GENOCID EEE GENOCID??!!! i taj OHR suti i sagne se
Last edited by Spit_fire on 27/07/2022 18:54, edited 1 time in total.