Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#55901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mk ultra »

Milenkov buraz wrote: 24/07/2022 18:01 Ljudi šta vam je, mislim da ništa od ovoge neće biti, barem ne u obliku u kojem se neki nadaju.
Tacno tako

Samo se opet nasli svi da spasavaju "svoje" pred izbore
Kurcevo nahajcavanje po ko zna koji put do sad
@mba

#55902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by @mba »

mk ultra wrote: 24/07/2022 18:27
Milenkov buraz wrote: 24/07/2022 18:01 Ljudi šta vam je, mislim da ništa od ovoge neće biti, barem ne u obliku u kojem se neki nadaju.
Tacno tako

pojasni!
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#55903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

mishic wrote: 24/07/2022 18:19 Sutra je historijski dan za BiH. Dolaze demokrate i europeizatori da europeiziraju BiH. Da pokažu šta je uređeno društvo i država. Šta tolerancija, multietičnost i demokracija. Kako se poštuje volja i pravo nekog naroda. Kako se poštuje integritet i suverenitet države. Kako se živi u uređenoj državi i društvu. Dolaze europejci koji se kite demokracijom a nameću i provode nacizam. Nastavljaju UZP. Pokazuju kako se provode odluke Tribunala u Hagu.

Ova vrsta skandala, ovakvo gaženje međunarodnog prava, ovakvo ugrožavanje suvereniteta i ustavnog poretka neke zemlje rijetko se viđa. Ovoliko bahatosti, drskosti i bezobrazluka Putlerovski je nastup. I to u režiji Kristijana Šmita. Koje li to principe demonstrira ovaj euro-nastup?!! Po kojim to uzusima činovnici EU provode politiku svojih parlamenata i vlada? Koje je ovo stoljeće u historiji ljudskog roda?

Činilo se da je Dejton omaška, historijska greška, dobronamjeran eksperiment. Sada je ipak jasnije da nije.

Dvostruki aršini i raličita prava i pravila provode se u ovisnosti ko ste, odakle dolazite i kome pripadate... A ko ste i šta ste ne određujete sami.
To vam kroje i propisuju oni bahati, osioni, moćni... Oni što kao Trojanci dolaze...
:thumbup: Sto se tice Putlera, Schmidta i te konekcije.

Moguce je da Njemacka samo igra igru, a da se drzi dogovora Merkel-Putin-Schmidt-SR/HR/SAD.

Ovdje pise da Olaf Scholz jedino se savjetuje sa Angelom Merkel u vezi pitanja Balkana, i to redovno. https://politicki.ba/politika/christian ... anja/24707

Svi znamo ko je Merkel i sta dan danas Njemacka radi Ukrajini i ako imaju nova vladu koja postupa tu na isti nacin kao i prosla.

Onda imas ovo:
Zašto šuti Njemačka?
https://politicki.ba/politika/zasto-suti-njemacka/24718

Ali niko se iz vlade, ministara ne cuje osim poneki parlamentaraca. A pisu da se Schmidt vidio sa Baerbock prekjucer. Moguce da je dobio zeleno svijetlo jer poslje toga ponovo se culo da OHR naginju nametanju IZa. Izgleda da je ona rezolucija bundestaga bezvrijedna i zamazivanje ociju Bosnje da kada se nametne bit ce kao Njemacke bila protiv a Bosnjo se nastavlja doseljavati u Njemacku onda jos vise nego prije. Nema nista bolje od biljelog roba/radnika..
L u c i f e r

#55904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by L u c i f e r »

91 un
92 s
93 h
94 zb
22 ohr

Sto nas vise napadaju dusmani, to smo u inat jaci :bih:
Satrap_Darije

#55905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Satrap_Darije »

A gdje je clanak sa Bild ba?

Ime te Ivane se pojavljuje samo u clanku Feniks portala vezano za tu temu.
Ako imaju dokaze da je itko osim njih to objavio zasto su onda izbrisali clanak?
mishic

#55906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Kolinda wrote: 24/07/2022 17:09 Zašto misliš da nije po protokolu?
Ne mislim, vjerovatno je to onaj Vučićev protokol.
skafiskafsnjak

#55907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

mishic wrote: 24/07/2022 18:38
Kolinda wrote: 24/07/2022 17:09 Zašto misliš da nije po protokolu?
On je po.protokolu Covica obavjestio. Sluzbe HZHB, ostale ne priznaju.
Bloo
Globalna šefica

#55908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

Satrap_Darije wrote: 24/07/2022 18:36 A gdje je clanak sa Bild ba?

Ako imaju dokaze da je itko osim njih to objavio zasto su onda izbrisali clanak?
Nema je cak ni u impressumu na Feniksu.
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#55909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

Satrap_Darije wrote: 24/07/2022 18:36 A gdje je clanak sa Bild ba?

Izbrisan, potrazi naslov, naci ces hrpu linkova Hr medija koji su to prenjeli i Link Bilda ali ne vodi nigdje kada pritisnes jer je izbrisan.

Jedini koji nije potpuno izbrisan je ovaj. https://www.klikjajce.com/izvor-iz-vlad ... -trenutak/

Tu imas ukratko sustinu, ostalo u originalu iznad je samo popunjavanje detalja.
Last edited by Str0nz on 24/07/2022 18:45, edited 1 time in total.
Gandalf

#55910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

Tacno tako

Mislim da bi do sada svi "legitimni" portali i novine proglasili najpovjesniju pobjedu u povijesti, međutim nisu, vjerovatno što znaju da ne mogu dobiti to što žele.
JohnnyS

#55911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Gandalf wrote: 24/07/2022 18:45

Tacno tako

Mislim da bi do sada svi "legitimni" portali i novine proglasili najpovjesniju pobjedu u povijesti, međutim nisu, vjerovatno što znaju da ne mogu dobiti to što žele.

Pa čemu onda kmeka antifašističkog graDŽanstva
mishic

#55912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

skafiskafsnjak wrote: 24/07/2022 18:39
mishic wrote: 24/07/2022 18:38
On je po.protokolu Covica obavjestio. Sluzbe HZHB, ostale ne priznaju.
Da, da, to je ono u duhu dobrosusjedskih odnosa na kojima Zagreb funkcionira od Tuđmana do danas.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#55913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mk ultra »

@mba wrote: 24/07/2022 18:32

Tacno tako

pojasni!
Hoces reci da smo imali do ove izmjene funkcionalnu drzavu?

hoces reci da ce se nesto znacajno katastrofalinije desiti od npr:
- neprovođenja aneksa 7
- da u razredima u drzavi jedva skupe 20 djece
- pišanja po zrtvama sa tuzbom protiv srbije
- konstantnog lopovluka, javnog i dokazanog, i nikome nista (respiratori zaboravljeni, diplome kurci palci)

Davno je ova drzava presla prag poslije kojeg tesko da se vrati u neku normalu, da postoji buducnost

I sad treba da nas sikira izmjena izbornog zakona :lol:

Trebalo nas je sikirati sto se ljudi nisu vratili na svoja imanja, onda bi i izbori drugaciji bili, vjeruj mi ;-)
ANamelessGhoul

#55914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ANamelessGhoul »

Iz Milica krenula je svita
Da obori Kristijana Šmita
Pandakonda

#55915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

Cinjenica je ta da niko nece biti zadovoljan. Probosanska strana nece biti zadovoljna kako ce se popunjavati DN, dok HNS nece biti zadovoljan jer su im izbijeni elementi blokade. Neka ga nametne vise i da se napokon mozemo posvetiti drugim problemima.

Probosanska strana sigurno vise dobija ovim zakonom i nadam se da ce se ponasati racionalno i da ne treba od MZ praviti neprijatelja.
Login77777

#55916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Tacno tako

U utorak ide proglasenje pobEde. Nadam se da su @Novak20 i labud @Black swan uzeli slobodan dan da zezaju muje po forumu. :mrgreen:
A treba javljati se na telefon i primiti cestitke od brace iz manjeg entiteta. :D
Lex77

#55917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

Pandakonda wrote: 24/07/2022 18:59 Cinjenica je ta da niko nece biti zadovoljan. Probosanska strana nece biti zadovoljna kako ce se popunjavati DN, dok HNS nece biti zadovoljan jer su im izbijeni elementi blokade. Neka ga nametne vise i da se napokon mozemo posvetiti drugim problemima.

Probosanska strana sigurno vise dobija ovim zakonom i nadam se da ce se ponasati racionalno i da ne treba od MZ praviti neprijatelja.
To nije točno. HDZ će biti zadovoljan tj. već jeste.
Bošnjacima se sprema palestinizacija. Najviše mi je žao Mostara. Njemu je najmjenjeno da se pripoji Hrvatskoj, a nikada Hrvati nisu bili većina u njemu prije etnickog čišćenja.
staaarinavijac

#55918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by staaarinavijac »

Ako Šmit nametne ovaj, diskriminatorni zakon, treba na sljedećim prvim izborima razmisliti o svrsishodnosti naše blokade u svim institucijama gdje je potreban bošnjački glas za usvajanje bilo kakvog zakona, a takođe i o bojkotu izbora od strane svih probosanskih stranaka (naravno pod uslovom da SDA ne nastavi saradnju sa HDZ ) tako da se ne mogu formirati novi organi vlasti !!!
Pandakonda

#55919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

Lex77 wrote: 24/07/2022 19:06
Pandakonda wrote: 24/07/2022 18:59 Cinjenica je ta da niko nece biti zadovoljan. Probosanska strana nece biti zadovoljna kako ce se popunjavati DN, dok HNS nece biti zadovoljan jer su im izbijeni elementi blokade. Neka ga nametne vise i da se napokon mozemo posvetiti drugim problemima.

Bošnjacima se sprema palestinizacija. Najviše mi je žao Mostara. Njemu je najmjenjeno da se pripoji Hrvatskoj, a nikada Hrvati nisu bili većina u njemu prije etnickog čišćenja.
Ja ne znam je li ti stvarno ne razumijes ili se pravis da ne razumijes da niti jedna EU drzava ne moze aneksirati bilo kakvu teritoriju ? Kakva crna palestinizacija naroda kojeg ima preko 50% i u drzavi gdje kada sagledas realno je 90% građansko uređenje ?
staaarinavijac wrote: 24/07/2022 19:08 Ako Šmit nametne ovaj, diskriminatorni zakon, treba na sljedećim prvim izborima razmisliti o svrsishodnosti naše blokade u svim institucijama gdje je potreban bošnjački glas za usvajanje bilo kakvog zakona, a takođe i o bojkotu izbora od strane svih probosanskih stranaka (naravno pod uslovom da SDA ne nastavi saradnju sa HDZ ) tako da se ne mogu formirati novi organi vlasti
Znaci hajmo raditi sve za sta smo kritikovali HDZ i za sta smo skretali paznju da treba reagovati kada blokiraju ? :-)
sitni svercer

#55920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sitni svercer »

zato su mostarci meni parking naplatili u eurima 8-)
geoxx

#55921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by geoxx »

staaarinavijac wrote: 24/07/2022 19:08 Ako Šmit nametne ovaj, diskriminatorni zakon, treba na sljedećim prvim izborima razmisliti o svrsishodnosti naše blokade u svim institucijama gdje je potreban bošnjački glas za usvajanje bilo kakvog zakona, a takođe i o bojkotu izbora od strabe probosanskih stranaka (naravno pod uslovom da SDA ne nastavi saradnju sa HDZ )
Auu, ovo bi bio nokaut za Dodika, Covica i neprijatelje ove drzave. Genijalna ideja. :thumbup:
Jos bolje - da se razidjemo, da svako ima svoju drzavu jer ne vidim svrhu da se zivi u drzavi gdje neizabrani stranac namece odluke.

Zalosno. Vecina postova je ovakva. Mitomaniju bi trebalo banom zabraniti. Strasno.

Nas narod komplet je zreo za psihologa. Pisao sam i na temi Ukrajine gdje prevladavaju postovi - da se Ukrajina nije odbranila, nas bi bacali u grobnice. Nevjerovatan pogled na zivot, cak i za narod koji je toliko propatio.

Necu vise slova napisati na ovom podforumu, stvarno degutantno je sve ovo citati.
L u c i f e r

#55922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by L u c i f e r »

Login77777 wrote: 24/07/2022 19:01

U utorak ide proglasenje pobEde. Nadam se da su @Novak20 i labud @Black swan uzeli slobodan dan da zezaju muje po forumu. :mrgreen:
A treba javljati se na telefon i primiti cestitke od brace iz manjeg entiteta. :D
Dernek uz posteno zaradjene sendvice :D
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#55923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

U utorak ce nametnuti.
U utorak otvaranje peljeskog mosta.

Ovo je bas dogovoreno

Nase kmecanje nije, kako su neki naveli, nista oduzilo.
nles

#55924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nles »

Pandakonda wrote: 24/07/2022 12:37
nles wrote: 24/07/2022 09:22

Pregovarala je sa mojim njonjom.
U Neum su otisli Faaahro i Dino. Prvi je vec poznat kao politicar "for hire", a drugi je valjda pokusavao da postane ljubimac USA.
Jesam li nekog zaboravio?
Dok su pregovori bili u Sarajevu, svi su ucestvovali i Muje su imale prijedlog, koji je HDZ odbio, a strance je bolio kurac, you remember?
Zato, ziv bio, ne prodaji mi demagogiju.
Pa ne moze MZ puskom nekoga natjerati da ucestvuje :-) SDP i NS su samo htjeli pregovarati pod uslovom da se prvo neutralizira Dodik, NES nije htio pregovarati jer ponuđena rjesenja nisu bila za citavu BiH nego samo za federaciju. Gledajuci parlament BiH ostaju samo ove stranke koje su vec otisle u Neum.

Strance nije bolio kurac nego su stranci realno sagledali situaciju i rekli su NS-u ako nemate ruke mi ovo ne mozemo staviti kao prijedlog. HNS ne samo da je imao prijedlog i svoje ruke, imali su SBB i NiP koji su bili spremni na ustupke plus SDA koja je potpisala u mostaru legitimno predstavljanje naroda. Znaci imali su ih na osnovu cega vuci za ruku.

Al naravno lakse je pricati o Mujama i o nekim zaverama bre protiv bosnjackog naroda umjesto da se realno sagleda situacija gdje se napravila greska :-) Opet kazem, retorika sve slicnija srpskoj, mi sami protiv svih, citav zapad protiv nas, cerat cemo se :bih:
Da se ne prepucavamo, posto vidim na koju stranu vuces: zaobidji me i voljecemo se ko braca.
Kao Kain i Avelj.
Last edited by nles on 24/07/2022 19:18, edited 1 time in total.
Sovac

#55925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sovac »

Pandakonda wrote: 24/07/2022 18:59 Neka ga nametne vise i da se napokon mozemo posvetiti drugim problemima.
Nećemo, naće se novi fiktivni problem koji će čuvati pažnju neko vrijeme pa će doći još noviji i još fiktivniji problemi. I sve tako dok se jednog dana, a ne daleko od danas, ova država raspadne u potpunosti. A neće se raspasti od djelovanja nekih tamo dušmana, domaćih i međunarodnih, nego od bijele kuge.
Locked